Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
28 Şubat 2011, 19:09
HAZER adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun motosikletin kardeşim..lastik soruna cevap veremiycem ama gelen cevaplardan faydalanacam lakin benimde lastikleri yenilemem lazım..fakat merak ettiğim şey neden 170-80-15 taksak nasıl olur diye sordular? ellerinde 150 lik olmadığı içinmi?
Evet ellerinde 150 lik yokmuş abicim, o yüzden muadil olarak onu sundu, fakat kendiside bilmiyor uyup uymayacağını, ancak motorla gidip denememiz lazım olacak..
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
Reklamlar
-
28 Şubat 2011, 19:54
mehmetay18 adlı üyeden alıntı
Merhabalar, ben istanbul beylikdüzünden Mehmet Ay , birkaç ay önce ramzey qm250'den gv250ye transfer olarak aranıza katıldım. 2005 model 20bin km.de gri bir motorum var.. Motorumun lastikleri sanıyorumki orjinal lastikleri shinko.. dün fuarda baktım lastiklere fakat uyan tek lastik michelin bulabildim, ön lastik 95, arka lastik içinde 265 tl. istediler, IRC lastiklerde ise 130-90-16 ebattandan daha kalınını bulamadım. Forumun önceki sayfalarında Duro'nun 150-90-15 lastiğinin 1cm. büyük çapına rağmen uyduğunu okumuştum.. Fakat fuarda duro yoktu yada ben göremedim. Duronun avcılarda atılgans motor bayisiymiş, aradım ve konuştum, ordaki abimiz 170-80-15 taksak nasıl olur dedi, bende bilemiyorum forumda abilerime sormam lazım dedim
biraz abartılı gibi, uyacağını sanmıyorum ama takan takmayı düşünen, deneyen yanılan birisi varmı acaba aramızda ? sanki bu motoru almadan önce öyle bi gv250 görmüştüm gibi hatırlıyorum, ama emin değilim.. Lastik konusunda kafam iyice karıştı, şu mevzuyu çözümleyebilirsek hayırlısıyla sonrasında sisibar problemim için başınızı agrıtıcam kısmetse
vereceğiniz cvplar için şimdiden teşekkürler..
Ben de fuarda Buz Motor'dan michelin lastik için fiyat aldım. Sen 360 TL almışsın toplamda. Bana 316 TL (90+226) söyendi ama lastiklerden birinde ufak bir farklılık vardı. Ama abartılacak boyutlarda değildi. Şimdi ben de düşünüyorum 316 TL vermeye değer mi? Daha ucuza aldığımda da pişman olup, keşke üstüne biraz daha koyup michelin mi alsaydım der miyim acaba?
-
28 Şubat 2011, 22:06
Arkadaşlar tam da benim ilgilendiğim konu açılmış. Birkaç haftadır araştırdığım lastik konusu.
Ben biraz araştırdıktan ve bir kaç siteye mail attıktan sonra ençok ilgilenen feyizoğlu oldu. Adamlar benim için arayıp hangi boyutlarda ve desende lastiğin benim motora olacağını buldular.
Söylediklerine göre Michelin'in
120/80-16 (ön) City Grip (2010 üretim)
( http://www.feyizoglu.com/Michelin-12...p_46641.html#0 )
150/90-15 ya da 140/90-15 (arka) Commander ( 2009 üretim)
( http://www.feyizoglu.com/Michelin-15...r_46622.html#0 )
( http://www.feyizoglu.com/Michelin-14...r_46621.html#0 )
Feyizoğlu'ndakilere ilgilendikleri için teşekkür etmekle beraber lastiklerin üretim yıllarının 2011 olmasını istiyorum.
Arkadaşlar ciddi olarak Michelin almak isteyen varsa beraber sipariş verelim hem indirim istiyelim hem de üretim yılının 2011 olmasını.
Bu paraya değer mi diğer markalara da baksak mı derseniz ben o markaya güveniyorum otomobilde de çok iyi lastik üretiyorlar. Belki bu lastikleri tam performansıyla kullanamayız bizim motorlarda, fakat motordaki lastiklere güvenmek de çok önemli.
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
-
28 Şubat 2011, 22:52
timoti adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar tam da benim ilgilendiğim konu açılmış. Birkaç haftadır araştırdığım lastik konusu.
Ben biraz araştırdıktan ve bir kaç siteye mail attıktan sonra ençok ilgilenen feyizoğlu oldu. Adamlar benim için arayıp hangi boyutlarda ve desende lastiğin benim motora olacağını buldular.
Söylediklerine göre Michelin'in
120/80-16 (ön) City Grip (2010 üretim)
(
http://www.feyizoglu.com/Michelin-12...p_46641.html#0 )
150/90-15 ya da 140/90-15 (arka) Commander ( 2009 üretim)
(
http://www.feyizoglu.com/Michelin-15...r_46622.html#0 )
(
http://www.feyizoglu.com/Michelin-14...r_46621.html#0 )
Feyizoğlu'ndakilere ilgilendikleri için teşekkür etmekle beraber lastiklerin üretim yıllarının 2011 olmasını istiyorum.
Arkadaşlar ciddi olarak Michelin almak isteyen varsa beraber sipariş verelim hem indirim istiyelim hem de üretim yılının 2011 olmasını.
Bu paraya değer mi diğer markalara da baksak mı derseniz ben o markaya güveniyorum otomobilde de çok iyi lastik üretiyorlar. Belki bu lastikleri tam performansıyla kullanamayız bizim motorlarda, fakat motordaki lastiklere güvenmek de çok önemli.
Fuarda görüştüğüm Buz Motor'a motorun modelini söyleyip fiyat sordum. Ön için 120/80R16 arka için de 140/90R15 için 316 TL dediler. Şimdi ölçüleri hesapladım michelin'de bizim lastik ölçülerini en iyi karşılayan modeller bunlar. Lastiklerin yılını sormadım ama Buz Motor'un Michelin lastik satmak olduğu için eski tarihli lastik olma ihtimali olduğunu bile düşünmüyorum. Bu arada Metzeler'de bizim motorlara bir takım lastik 475 TL.
-
28 Şubat 2011, 23:25
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Fuarda görüştüğüm Buz Motor'a motorun modelini söyleyip fiyat sordum. Ön için 120/80R16 arka için de 140/90R15 için 316 TL dediler. Şimdi ölçüleri hesapladım michelin'de bizim lastik ölçülerini en iyi karşılayan modeller bunlar. Lastiklerin yılını sormadım ama Buz Motor'un Michelin lastik satmak olduğu için eski tarihli lastik olma ihtimali olduğunu bile düşünmüyorum. Bu arada Metzeler'de bizim motorlara bir takım lastik 475 TL.
Feyizoğluna da sorduğumda önce 140/90-15 oluyormuş dediler, fakat ben tekerin kalın olmasını seviyorum ve 150/90-15'i sormalarını istedim. O da oluyor dediler tabi fiyatı biraz daha pahalı.
Lastikleri nereden aldığımız değil 2011 üretimi olması önemli benim için. Lastik almak isteyen arkadaşlar toplanıp bir yerden alalım uygun olursa size de.
-
28 Şubat 2011, 23:53
Feyizoğluna da sorduğumda önce 140/90-15 oluyormuş dediler, fakat ben tekerin kalın olmasını seviyorum ve 150/90-15'i sormalarını istedim. O da oluyor dediler tabi fiyatı biraz daha pahalı.
Lastikleri nereden aldığımız değil 2011 üretimi olması önemli benim için. Lastik almak isteyen arkadaşlar toplanıp bir yerden alalım uygun olursa size de.
Tabii kalın olması daha hoş görünüyor ama 140/90R15 orjinaline göre sadece 1 cm dar, yüksekliği de 6 mm fazla. 150/90R15 orjinaliyle aynı genişlikte ama yüksekliği 15 mm daha fazla. 1 cm için hem 50 TL fazla verip hem de 1,5 cm yükselecek motor. Ben 140/90R15 alırım. Ama 2009 kesinlikle almam. Zaten 3 yıl kullanacağım lastiğin 2 yıl ömrü bitmiş oluyor. 2010 sonu olabilir. 2011 henüz 2. aydayız. Zaten 2010-12. ay olmasıyla 2011 olması arasında fark yok.
-
01 Mart 2011, 02:37
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
-
01 Mart 2011, 14:16
Bence kalite ve güvende ödün vermek istemiyorsanız bilindik büyük markaları tercih ediniz.
Piyasa malı diye tabir edilen markalardan düşünüyorsanız duro yerine unilli markasını tavsiye ederim. aralarında cok büyük fiyat farkı yok ama biraz daha iyi .
-
01 Mart 2011, 15:56
acoskun adlı üyeden alıntı
Cevahir; Maşallah cevher gibi değerli bilgiler verdin, harika bir anlatım, teşekkürler...
Uzun zamandır bakamamıştım yazılanlara bir baktım ayylarr olmuş, Ayhan Hocam 4 tekere geçmişsin hayırlı olsun. Sanırım bende satacağım bu gidişle, hiç zaman bulamıyorum ne yapsam? İnanırmısın sen Ankara ya geldiğinden bu yana ya bir ya iki kere çıktı motor garajdan. Çok üzülüyorum, bir diyorum motora yazık durmasın satayım, bir de diyorum ilk göz ağrısı bırak dursun yılda bir de olsun binerim.
[I][COLOR="Navy"]İmkansız yoktur, mükemmel ise biraz zaman alır.[/COLOR][/I]
-
01 Mart 2011, 16:10
Ön arka michelin kullanıyorum, yol tutuşundan gayet memnunum.
Çiftine 316 lira fiyat almış arkadaşlar bence gayet iyi, zaten daha ucuza bulacağın lastikte 70-80 lira bilemedin 100 lira ucuz olur ama yere sağlam basarmı bilinmez. 100 lira canımızdan kıymetlimi.
Lastiklerin hemen hemen hepsi kuru zeminde iyi tutar, ıslak zemine geldimi de hepsi de kayar, lakin kimi az kayar kimi çok kayar. Aradaki fark seni hayata bağlar.
Güvenli sürüşler...
Haksızlığın önünde eğilmeyin, hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
-
01 Mart 2011, 21:18
Tabii kalın olması daha hoş görünüyor ama 140/90R15 orjinaline göre sadece 1 cm dar, yüksekliği de 6 mm fazla. 150/90R15 orjinaliyle aynı genişlikte ama yüksekliği 15 mm daha fazla. 1 cm için hem 50 TL fazla verip hem de 1,5 cm yükselecek motor. Ben 140/90R15 alırım. Ama 2009 kesinlikle almam. Zaten 3 yıl kullanacağım lastiğin 2 yıl ömrü bitmiş oluyor. 2010 sonu olabilir. 2011 henüz 2. aydayız. Zaten 2010-12. ay olmasıyla 2011 olması arasında fark yok.
Evet siz haklısınız 140/90-15 daha uygun ön ve arka tekerler arasındaki yükseklik farkı da daha az oluyor o zaman. Buz motorda var mıymış peki yeni tarihli lastik?
-
01 Mart 2011, 21:25
arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle;
uzun süredir forumu takip etmeye çalışıyorum elimden geldiğince..gv 250 hep aklımda olan bir motordu.. ÖTV indirimi de olunca almaya karar verdim.. şansım da yolunda gitti ve bankadan kredimi de aldım tek eksiğim motor kaldı.. 2. el temiz veya varsa tanıdığınız bir bayide sıfır gv250 arıyorum.. özelden mesaj atarsanız sevinirim.. herkeze kazasız sürüşler dilerim tekeriniz düz bassın..
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
-
02 Mart 2011, 01:12
Evet siz haklısınız 140/90-15 daha uygun ön ve arka tekerler arasındaki yükseklik farkı da daha az oluyor o zaman. Buz motorda var mıymış peki yeni tarihli lastik?
Fuarda tarih sormak aklıma gelmedi. Ama dediğim gibi, Buz Motorun tek işi Michelin lastik satmak. Yani eski tarihli lastik olacağını pek sanmıyorum. Yine de yarın sorarım.
StyLeOscaR adlı üyeden alıntı
arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle;
uzun süredir forumu takip etmeye çalışıyorum elimden geldiğince..gv 250 hep aklımda olan bir motordu.. ÖTV indirimi de olunca almaya karar verdim.. şansım da yolunda gitti ve bankadan kredimi de aldım tek eksiğim motor kaldı.. 2. el temiz veya varsa tanıdığınız bir bayide sıfır gv250 arıyorum.. özelden mesaj atarsanız sevinirim.. herkeze kazasız sürüşler dilerim tekeriniz düz bassın..
Motorun şimdiden hayırlı olsun.
-
02 Mart 2011, 12:05
arkadaslar slm
sehır anlamında daha elverıslı konumdasınız lastık konusunda bır sonuc cıkarsa haberleselım derım.
ben motorumu satmaz ısem sezona yenı lastıkler ıle gırmeyı dusunmekteyım saygılar
-
02 Mart 2011, 19:00
Bugün Buz Motor'u arayıp lastiklerin tarihini sordum. Ön lastik Eylül 2010 (3610) arka lastik Aralık 2009 (4809)'muş. Yani ön lastik 5 aylık, arka 14 aylık. Ancak bayi bana 5 yıllık raf ömrünün kullanıma başlamadan önce olduğunu yani mesela kullanım ömrünü 3 yıl düşünürsek raftaki 4. yılı olan lastiği yine 3 yıl kullanıp üretim tarihinden itibaren toplam 7. yılında kullanmış oluyoruz. İnternette biraz araştırtım. Aynı bilgiye bir kaç yerden de ulaştım. Biraz ikna oldum diyebilirim. Ön lastik için zaten sorun yok. 5 aylık lastik. Sonuçta Türkiye'de üretilmiyor. Yurtdışından gelmesi, bayiye ulaşması bir kaç ay alacaktır.
-
02 Mart 2011, 21:49
Bugün Buz Motor'u arayıp lastiklerin tarihini sordum. Ön lastik Eylül 2010 (3610) arka lastik Aralık 2009 (4809)'muş. Yani ön lastik 5 aylık, arka 14 aylık. Ancak bayi bana 5 yıllık raf ömrünün kullanıma başlamadan önce olduğunu yani mesela kullanım ömrünü 3 yıl düşünürsek raftaki 4. yılı olan lastiği yine 3 yıl kullanıp üretim tarihinden itibaren toplam 7. yılında kullanmış oluyoruz. İnternette biraz araştırtım. Aynı bilgiye bir kaç yerden de ulaştım. Biraz ikna oldum diyebilirim. Ön lastik için zaten sorun yok. 5 aylık lastik. Sonuçta Türkiye'de üretilmiyor. Yurtdışından gelmesi, bayiye ulaşması bir kaç ay alacaktır.
Hocam ben yavaş yavaş sezonu açmayı düşündüğümden biran önce lastik işini halletmek istiyorum. Aceleci davranıyorsam kusura bakmayın. Sizin için de uygunsa fiyat alalım adamlardan, ben 120/80-16 ve 140/90-15 için sipariş verebilirim. Kaç kişi istiyorsa beraber alalım. İyi günler.
-
04 Mart 2011, 23:02
BigBull adlı üyeden alıntı
Uzun zamandır bakamamıştım yazılanlara bir baktım ayylarr olmuş, Ayhan Hocam 4 tekere geçmişsin hayırlı olsun. Sanırım bende satacağım bu gidişle, hiç zaman bulamıyorum ne yapsam? İnanırmısın sen Ankara ya geldiğinden bu yana ya bir ya iki kere çıktı motor garajdan. Çok üzülüyorum, bir diyorum motora yazık durmasın satayım, bir de diyorum ilk göz ağrısı bırak dursun yılda bir de olsun binerim.
Kadir Hocam Merhaba;
Uzun bir aradan sonra seni görmek ne güzel, bende kayboldun sanmıştım hocam. Benim 4 teker zaten vardı, sadece marka ve model değiştirdim. Kadir sizin motoru gördüm, sakın satmayım, kısmet olurda ben biraz maddi yönden rahatlayınca sizin motora talibim. O kadar temiz motoru kaçırmak istemem ;)
Arkadaşlar herkese merhaba;
Bu gün motorum Peri'den ayrıldım, yeni alan arkadaş Çanakkale'den bir arkadaşımız, inşallah aramıza tez gelir. Her ne kadar motorsuz da olsam, siteyi yine takip ediyorum.
Şarköy'de Sigortacı...
-
04 Mart 2011, 23:22
acoskun adlı üyeden alıntı
Kadir Hocam Merhaba;
Arkadaşlar herkese merhaba;
Bu gün motorum Peri'den ayrıldım, yeni alan arkadaş Çanakkale'den bir arkadaşımız, inşallah aramıza tez gelir. Her ne kadar motorsuz da olsam, siteyi yine takip ediyorum.
Hayırlı olsun Ayhan abi alan arkadaş güle güle kullansın.İnşallah yakın zamanda yine motor sahibi olursun.
-
04 Mart 2011, 23:26
kilitci adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun Ayhan abi alan arkadaş güle güle kullansın.İnşallah yakın zamanda yine motor sahibi olursun.
Sevgili Dostum Mustafa;
Motosiklet bir hayat tarzı, ilk olarak 1997 yılında tanıştım, ondan sonra hep içimde oldu. Sadece geçici olarak biraz ayrı kaldım, kısmet olursa en kısa zamanda yine alacağım. Alacağım motosiklette büyük bir ihtimal yine GV250 olacak...
Şarköy'de Sigortacı...
-
04 Mart 2011, 23:53
bu motor nasıl zincirle sıkıntı yaşanır mı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 169 kullanıcı var. (0 üye ve 169 misafir)
Bu Konudaki Etiketler