arkadaşlar günaydın.
öncelike motorkafa arkadaşıma yardımcı olmaya çalışayım.o nette gördüğünüz ürün ile motorun nikelajlı kısımlarını temizleyebilirsiniz.pasta cila bile işinizi görür.ama hergün hergün de olmaz sanki abest kaçar gibi geldi bana motorunuzu yıkarken selenin altındaki cdi ünitesinin su almamasını sağlayacak şekilde ( ya o tarafa fazla su tutmazsınız yada yıkamadan önce poşet vb bişey ile kapatıp yıkayabilirsiniz ) yıkarsanız bir problem olacağını sanmıyorum.önemli olan yıkadıktan sonra heryerini kurulayabilmek ki bu biraz ilgi ve zaman alıyor.sonra parlatma olayına geçebilirsiniz.
bu arada 100 km/s hıza çıkmışsınız.motorunuzu ilk sahibinin nasıl kullandığına bağlı olarak daha yüksek hızlara çıkarabilirsiniz.kendi motorum için söylüyorum 120 ye kadar rahatsız edici herhangi bişi yok.ama 120 yi geçmeyi başlayınca titreşim de yavaştan kendini hissettirmeye başlıyor.(145 e kadar çıktım ama sonra devam etmedim.çünkü o hızlarda motordan aldığınız zevk minimumlara düşüyor)
ayhan abi hakanın da dediği gibi koreden sipariş edilen sele kılıflarının herhangi bir yerinde dolgu kısmı yok.yani normal selenin şeklini alan bir kılıf.ama selenin yıpranmasını önleyebiliyor ve bu yeterli şimdilik.tabi sırf kılıflar için de koreden sipariş verilmez.ben verdiğim siparişler baya çok olunca onları da ekledim hesaplattım ve kargo ücreti değişmedi ben de aldım.ama daha önce de planlarım da söylediğim gibi selelerin ikisini de fırsatım olursa değştireceğim.iç bükey kalçayı saran bir ön sele,daha geniş bir arka sele yaptıracağım.ama iyi bir döşemeci ve bol boş vakti olan ve istekli bir döşemeci bir de ilgili bir döşemeci bulmak lazım çünkü bu kadar küçük bir iş için bu kadar çok zaman ve işçiliği her döşemeci kabul etmiyor.
castrol zincir yağını kullanmadım canan abi ama herkes senin dediğinde hemfikir.ben internetten sipariş vermiştim zincir spreyi ama arka tekerin heryerine sıçrıyor meret.castrola geçmeyi planlıyorum..
bu arada arkadaşlar geçen eşimle dolaşırken (eşim bandırmalı bu arada şu an bandırmadayım.)susurluk'taki outlete gidelim diye yola çıktık.kırmızı ışıkta durunca arkamdan egsoz homurtuları gelmeye başladım bir baktım bir tane harley davidson.ya allam dedim ne güzel makineymiş..sonra sırf o sesi dinlemek için motorun arkasında 10 km kadar takip ettim.sonra beni bir tane minibüs solladı bir baktım minibüsün yanlarında harley davidson çıkartmaları yapıştırılı ve yan aynadan arkama bir baktım bir sürü motor farı gördüm.yaklaşık 15 motorluk harley grubu (hepsi harley) toplanmış turluyorlar,35,09,34 plakalı hepsi.arkalarından da minibüsleri takip ediyor.muhtemelen çanakkale'den izmir yönüne doğru gidiyorlar dı.bende aracın içinden resimlerini çektim.paylaşayım istedim..
bunlar gibi toplanamıyoruz ama içimizde hep motor sevdası,motor sevdalılarıyız biz.hepimize sağlıklı kazasız belasız seyirler..