Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
24 Haziran 2010, 22:31
YÖRÜK adlı üyeden alıntı
arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için.konumuz dışı ama clio dan sonra scenic gemi gibi çok rahat,konforlu.araç almak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.herhalde 4-5 sene satmam artık.araçta yok yok.inşallah kazasız belasız kullanırım..
gelelim konumuza: şimdi bizim motorlarda kullanılan akü 12 lik mi 9 luk mu? kuru tip mi yaş tip mi?en son hazer hakan almıştı sanırım aküyü..akü için tavsiyeleriniz nelerdir?
sanırım dediğiniz gibi benzinimin bitme ihtimali oldukça ağır basıyor.ama wd 40 sıkmak istiyorum sağ ve soldaki kumanda butonlarını açıp..şu izin bitsin de varınca bakıcam artık..hala resim atamıyorum bu arada..valla kıl olmamak elde değil..
Hocam merhaba
Akü alan bendim. (Ben de Hakan'ım ) Motosikletin orjinal aküsü 12v 8 Amper kuru akü. Ben Motoruma 12V 9 Amper jelli akü taktırdım. Markasına hiç bakmadım ama cin malı birşeydir. Fiyatı da 50 TL idi. Abartılı ışıklandırmalarınız yoksa 12V 9 Amper oldukça yeterli olur. Kışın yatacağı için iki yıldan fazla ömrünün de pek olmayacağını düşünürsek çok pahalı birşey almaya da gerek yok bence.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:22 ----------
dörtnal adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba.
Yeni bir sürücü olarak, GV-250'yi ilk motorum olarak tercih etmeyi düşünüyorum. Umarım doğru bir karar vermişimdir.
Sizlere şunu sormak istiyorum, başlangıç düzeydeki sürücülerin motorlarını düşürmesi işten bile değilmiş anladığım kadarıyla. Dolayısıyla, temiz bir GV-250 benim başlangıç motorum olarak çok hırpalanır mı? Dikkatli bir sürücüyüm ama motor hiç kullanmadım ve kendime güvenemiyorum. Böyle bir durumda, GV-250'nin tamiri için tamirhane ve parça bulmak kolay ve ucuz mu? Bunların dışında, ikinci el motorumu alırken yanımda bir usta vs. götürmek ve motoru kontrol ettirmek lazım mı? Eğer öyleyse Ankara'da önereceğiniz biri var mı? Son olarak, hangi yıl üretimini tercih etmeliyim?
Şimdiden hepinize teşekkürler.
Forumu kirletmemek için özelden mesaj attım.
En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.
Reklamlar
-
24 Haziran 2010, 23:39
Caner 54, servis konusunda izmitteki adem abi ile yaklaşık 6 yıldır tanışıklığım vardır.(seyhan 150 c den beri) Kendisini sorulan sorulara ve yaptıığı işin olur durumuna göre dürüst ve ilkeli olduğunu işini severek yaptığını ve başarılı bulduğumu belirtmek isterim. İzmitte bundan önce bir iki usta ile olan ilişkilerimde aynı memnuyetimi sunamayacağım maalisef , izmitte yaşayan bir kimse olrak kendimi bu konuda kısmetli sayyıyorum herkese selamlar...
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
25 Haziran 2010, 02:56
mitmuallim sana sonuna kadar katılıyorum. bakım aralıklarıda uzun sayılır napalım 45 km gideriz bakımı gelince.
-
25 Haziran 2010, 15:00
Değerli arkadaşlar Motorumu geçen ay aldım. Bugün vergisini yatırmak için e vergi sitesine gittim. sorgulama sonucunda 2 adet 39 tl lik borç çıktı. sanıyorum bunlar 2010 yılının 1. ve 2. taksidi. Ancak bir de 141 tl lik bir ödeme var ve açıklama yazmıyorBu ödemenin ne olduğu konusunda bilgisi olan varmı acaba. saygılar.
Yamıştım. Bugün Yeğenbey vergi dairesini aradım..benimle ilgisi olmadığını plakanın bir önceki sahibinin adına kesilen bir trafik cezası olduğunu söylediler ve sadece vergimi yatırmamın yeterli olduğunu belirttiler.
-
25 Haziran 2010, 23:44
Selamlar,
2009 gv250 aldığımı yazmıştım sizlere, 600 km de ve yatmaktan akü bitmişti. Vurdurarak çalıştırmak beyni bozmuş, enjeksiyonlunun beyni sizinkilerden farklı ve beyin bekliyorum araştırdığım kadarıyla hyosungsource dada karbürlü beyni var enjeksiyonlu yok. Bunu enjeksiyonlu versiyonların aküsünün YTX14BS jel ve 14 Amper akü olduğunu belirtmek için yazdım ve fiyatıda 80 TL civarında. Yuassa marka olanı 140 - 200 arasıdır.
Bilgilerinize.
-
26 Haziran 2010, 00:37
whitehair verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. napıomuşuz vurdurmuyomuşuz
-
26 Haziran 2010, 00:41
caner_54 adlı üyeden alıntı
whitehair verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. napıomuşuz vurdurmuyomuşuz
Aslında beynin yanmadığını düşünüyorum, sadece yazılımın yüklenmesi gerek ama bizde o donanım yok. Yazılım yok. Kanuni servisi direk değiştirme yoluna gidiyor. Yani profesyonellik yok.
-
26 Haziran 2010, 01:26
Whitehair adlı üyeden alıntı
Aslında beynin yanmadığını düşünüyorum, sadece yazılımın yüklenmesi gerek ama bizde o donanım yok. Yazılım yok. Kanuni servisi direk değiştirme yoluna gidiyor. Yani profesyonellik yok.
İstanbul'da yanık cdi ları bile yenileyenler var, sahibinden de olması lazım ilanları...
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
26 Haziran 2010, 01:44
draggy adlı üyeden alıntı
İstanbul'da yanık cdi ları bile yenileyenler var, sahibinden de olması lazım ilanları...
Birkaç yerle görüştüm, biri gerçekten çok dürüstdü, tamir ettiklerini ancak gv 250 içindeki diyotların piyasada olmadığı ve yerine kullandıklarının ise birkaçbin km sonra tekrar yandığını söyledi. Paranı alırım yine aynısı olur ki oluyor dedi.
-
26 Haziran 2010, 02:02
selamlar pazartesı hayırlısıyla gv250 ile aranıza katılıyorum herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum..
-
26 Haziran 2010, 13:00
uges adlı üyeden alıntı
selamlar pazartesı hayırlısıyla gv250 ile aranıza katılıyorum herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum..
hayırlısı olsun
-
26 Haziran 2010, 22:37
Arkadaşlar,
cc değil ama boyut büyütmek için (fazla büyük kalıyorum motorun üstünde) üzülerek canım motorumu satmaya karar verdim.
Orhan ın motorunu kayınbiradere aldığımız gibi, isterim ki seceresi belli olan ve sorunsuz olan motorum yabancı kimseye değil, aramızdan birine veya tanıdığına gitsin.
İlanın linki aşağıda...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...tertemiz/detay
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
[B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]
-
26 Haziran 2010, 23:35
canantas adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar,
cc değil ama boyut büyütmek için (fazla büyük kalıyorum motorun üstünde) üzülerek canım motorumu satmaya karar verdim.
Orhan ın motorunu kayınbiradere aldığımız gibi, isterim ki seceresi belli olan ve sorunsuz olan motorum yabancı kimseye değil, aramızdan birine veya tanıdığına gitsin.
İlanın linki aşağıda...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...tertemiz/detay
Allah hayırlı müşteriler versin canan abi bizim motorlar biraz küçük kalıyor hakkaten(tabi kendi adıma söylemiyorum benim boyuma posuma tam uyuyor
cc büyütmeden hangi motoru almayı düşünüyorsun.Aslında imkanın varsa cc de yükselt bence değiştirdiğine deysin.
-
27 Haziran 2010, 01:05
Boyutu büyütünce zaten cc yi de büyütmek zorundayım. Zaten 250 lik sınıfta bizim makinalar en cüsseli olanlar.
Muhtemelen Volussia 800 olacak ama hayırlısı bakalım...
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
-
27 Haziran 2010, 01:14
Merhaba Canan Hocam;
Deneyimli bir GV sürücüsünü kaybedeceğimiz için üzüldüm, ne zaman teknik bir konuda ihtiyacımız olsa, her zaman ulaşabiliyorduk. Alacağınız motosikleti inceledim, harika bir motor. İnşallah iyi bir fiyata satar, gönlünüze göre bir motosiklet alırsınız. Saygılar hocam...
Şarköy'de Sigortacı...
-
27 Haziran 2010, 01:18
İyi dileklerin için sağol Ayhan Hocam. Sanmıyorum ki hiçbir başlıkta buradaki samimiyeti ve içtenliği bulabileyim. O yüzden bu balıktan ayrılmayı pek planlamıyorum. Zaten daha motoru yeni satılığa çıkarttım
-
27 Haziran 2010, 13:08
tüm GV250 kullanıcılarına merhabalar,2005 yılında bu siteye üye oldum ve ilk deneyimim olan cruiserı seçmek için araştırmalara başlamıştım ve nihayetinde ilk motorumun GV250 olmasıyla bu tutku bende başlamıştı.ne kadar doğru bir seçim olduğunu hala arkadaşlarıma anlatırım.Benim GV250'im Global'den önce taşeron sayılcak bir distibütör olan Metro motor döneminde gelmişti Türkiye'ye.Çok güzel deneyimler kazandırmıştı bu motor ve şuan klübümüzden bir arkadaşta olan motorum 30.000 kilometreleri devirmiş bulunmakta ve hiçbir sıkıntısıda yoktur.2005 li yıllarda "Hyosungu 5 yıl sonra görün nasıl dağılacak" diyen bazı bilmiş üyelerin nasıl bir cevap aldığı ortada.
Bu topiğin 70 sayfalarındayken motoru yükseltmiş ve aranızdan ayrılmıştım.Ama şu bir gerçek ki diğer marka modeller arasında en samimi başlık GV250 başlığı sürekli güncellendi ve bilgi aktarımı oldu.Hatta forma yazışıp daha sonra ailecek görüşenlerimiz var aramızda.CC yükseltmek için satanlar,yeni alanlar derken sayfanın genel samimiyetinden hiç kopmadığını görmek çok güzel.Herkese iyi sürüşler dilerim...
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
-
28 Haziran 2010, 23:49
-
29 Haziran 2010, 22:59
Birkaç gün önce yakın zamanda motorumda FI (arıza lambası) yandı. sakaryadaki ve izmitteki servisler yapamadı uzun uğraşlar sonucu (detaya girmicem). Aynı olay forumda gt250r ı olan başka bir arkadaşın başına gelmiş ve ordaki tavsiyeyle üşenmeden 186 km İSTANBUL AVCILAR MOTOPARk'a gittim. Erdal usta saolsun açtı baktı söktü taktı ve yarım sa. içinde yaptı. çok iyi ve efendi bir insan işinide çok iyi ve titizlikle yapıyor (diğer servislerle göre). Hatta kanuni servisi olmasına rağmen 600rr ı toplıyordu şaşırdım. Borcum n kadar dedğimde ise borcun yok zahmet edip gelmişsin cevabını aldım. Ustaya dedimki ya sen sakaryaya gel yada ben avcılara taşınayım böyle olmayacak . İstanbulda oturan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. Şunu öğrendim servis değil usta önemli. saygılar...
-
29 Haziran 2010, 23:49
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler