Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Kasım 2008, 00:18
skakfilozofu boyum ayakkabısız 1.91 motorda nasıl olduğunu gösteren şu fotoğraf sana fikir verebilir ;
tabii ki biraz küçük geliyor motor ama benim bir rahatsızlığım yok, başlangıç için çok şık ve performanslı bir alet, ben çok zevk aldım para bulamazsam önümüzdeki yaz da zevkle kullanacağım, para bulursam da bir 600 lüğün tadını çıkartırım mrock gibi bende
[B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]
Reklamlar
-
20 Kasım 2008, 00:41
Öncelikle yeni motosiklet kullanmaya başlayan arkadaşlara hayırlı olsun ve allah acı gün yüzü göstermesin dilerim.
Hyosung GV 250 ye gelince.
Yeni başlayanların tercih edebileceği ama yinede çok dikkatli olunması gereken bir Cruiser. Neden dikkat etmelisiniz? 250cc fakat 29HP motoru bayağı tork üretiyor ayrıca söylendiği kadar yavaş da değil.
Yeni başlayanlar için Cruiser tarzında bir motosikleti kontrol etmek sanıldığı ya da anlatıldığı gibi basit te değil. Yeni başlayanlar kesinlikle trafikten uzak yerlerde alıştırma yapmalıdırlar.
Sanırım GV250 ye alışanlar kolayca vazgeçemeyecekler çünkü o sizi her yere üzmeden götürebilecek kuvvet ve sürate sahip! 130-150km/s gibi hızlara çıkan ve yakıt sarfiyatında hesaplı olan bir motosiklet neden satılsın ki?
Ben 250cc bir Çin'li ile 29000 km ye yakın yol yaptım ve son derece memnun olarak sattım. GV 250 olsaydı muhtemelen satmazdım.
Alanlar iyi günlerde kullansın
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
20 Kasım 2008, 01:04
birazda o gücü için başlangıç motoru olarak uygun, çoğu başlangıç motoru çok kısa sürede yetersiz kalıyor, ben belkide yıllarca bisiklet ve araba kullanmanında etkisiyle ilk bindiğim gün çok rahat kullandım, bir hafta sonra mahalle turu ertesi günde e-5 de tam gaz yol almaya başladım, tabii bu yanlıştı ama servisi kaçırmıştım sonra herşey rayında gitti, biraz kontrolü yeni başlayanlar için zor ama en nefret ettiğim insan eski şefimin deyimiyle " atla deve değil "
[B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]
-
20 Kasım 2008, 02:11
çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için.. umarım kısa zamanda gv 250 sahibi olabilirim. kendimi bildim bileli arabam var ama motor tutkusu başladığından beri araba keyif vermiyor. geçen hafta bizim okulda çalışan beden egt ögrtmeni arkadaşımla vstrom türkiye buluşmasına gittim vstrom artçısı olarak. kısa bir yol olmasına ragmen o yolda aldım kararımı ben motor almalıyım dedim ve hyosung gv 250 nin resimleri var her tarafta. sabahları uyanır uyanmaz baş ucumdaki resmine bakıp daha kolay uyanıyorum.. çok heyecan verici bişey bu.. almayı beklemek bile bu kadar güzelken gv 250 yi alacagım gün nasıl olacak bilmiyorum. tekrar teşekkür..
bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..
-
20 Kasım 2008, 12:58
Emek kardeş yaşadığın o duygular o kadar taze ki bende.. Bende 2 ay önce gv yi gördüğüm an, evet motorum bu demiştim. 12 yaşımdan beri araba ve bisiklet sürerim. Hiç motor kullanmamıştım. Lakin bu motor başka.. Şu arada bu motoru alırsan en az 1000 km antreman yapıp motoru tanıman lazım. 250cc fakat torklu ve güçlü bir makina. Yakıt tasarrufuda cabası.. Ben satmayı şu an hiç düşünmüyorum. Sadece bakımlarını yapıp, temizleyip cilalayıp gezmek istiyorum. Benzini ekonomik olarak tüketmeside artısı. Önceleri hep denir: ki ben bunun yeni motor alma heyecanına bağlarım. "Yahu kurye değilim ki yakıtı düşüneyim, ben zevk almak için motor alıyorum" deyişleri hep geçicidir. Yaklaşık 2000 km yol alıp o eski heyecan az da olsa azalınca ilk benzinliğe girişte " ulan araba gibi mübarek gene 70 YTL vercem şimdi" dedin mi tadı az da olsa kaçar. O sebeble ben her zaman derim kurye olmasak ta 1 uzun yollumuzun toplam km si o kuryenin aylık km sine denk gelir. O sebeble evet arkadaşım benzin tüketimide arabadaki gibi önemli. Çünkü burası JAPONYA değil, Türkiye. Benzin ve gelir durumumuzda malum.. Ama yinede son lafım" zevkler ve renkler tartışılması güçtür"
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
-
20 Kasım 2008, 16:57
çok sagolasın selka arkadaş. bambaşkaymış iki tekeri yaşamak.. ben maddi durumlardan dolayı bi süre beklemeliyim gv 250 mi almak için. bu aradada 250 lik bmw r 26 antramanlara devam ederim.. bide gv 250 yi ikinci el alınması konusunda ne dersin? 0 almaktansa 2. el alsam temizini bulup.? yoksa almışken sıfır al kafan rahat etsinmi dersin..
-
20 Kasım 2008, 18:57
emekkoray adlı üyeden alıntı
çok sagolasın selka arkadaş. bambaşkaymış iki tekeri yaşamak.. ben maddi durumlardan dolayı bi süre beklemeliyim gv 250 mi almak için. bu aradada 250 lik bmw r 26 antramanlara devam ederim.. bide gv 250 yi ikinci el alınması konusunda ne dersin? 0 almaktansa 2. el alsam temizini bulup.? yoksa almışken sıfır al kafan rahat etsinmi dersin..
dostum forma hoş geldin.GV250 ilk başlarda görünütüsüyle hayran bıraktırır sonra kullanmaya başladıkça iyice bağlanırsın,Her geçen bin km de önünde saygıyla eğilir ve satıncada oyuncağını vermiş çocuk gibi kara kara düşünmeye başlarsın.Bence bu süreç tüm GV250 kullananları ve kulanacakları kapsamaktadır.Temiz bi 2. eli tavsiye ederim.Tekrardan hoş geldin
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
-
20 Kasım 2008, 20:29
emekkoray foruma hoşgeldin umarım en kısa sürede gv250 ne kavuşursun, yazı beklersen belki benimkini alırsın, tüm yaşadığım sorunlar bu forumda mevcut ne de olsa, tanıdığın motor sayılır
bu arada arkadaşlar özellikle de mrock ben motoru akşam kullanıp sabah tekrar binince yani kısaca hergün kullanırsam hiçbir sorun yok ama eğer 2 gün kadar bekletirsem çok zor çalışıyor, çalıştırmayı başarınca bir süre 4000-5000 devir civarında gaz verip ısıtıyorum, rölantide bırakırsam tekrar istop ediyor, bu olay ne kadar normal ?
sorunu çözmek için ne yapmam lazım
yardımcı olursanız sevinirim
-
20 Kasım 2008, 20:39
khazid-hea adlı üyeden alıntı
emekkoray foruma hoşgeldin umarım en kısa sürede gv250 ne kavuşursun, yazı beklersen belki benimkini alırsın, tüm yaşadığım sorunlar bu forumda mevcut ne de olsa, tanıdığın motor sayılır
bu arada arkadaşlar özellikle de mrock ben motoru akşam kullanıp sabah tekrar binince yani kısaca hergün kullanırsam hiçbir sorun yok ama eğer 2 gün kadar bekletirsem çok zor çalışıyor, çalıştırmayı başarınca bir süre 4000-5000 devir civarında gaz verip ısıtıyorum, rölantide bırakırsam tekrar istop ediyor, bu olay ne kadar normal ?
sorunu çözmek için ne yapmam lazım
yardımcı olursanız sevinirim
Ya Karbüratör sorunu ya da buji, Bujilerine bir bak sorun yoksa Sorunun karbüratörde, temiz hava karışımını tam yapamıyor,
Ya sararmayı göze alıp jikleli çalıştıracaksın bu 1. en basit çözüm ama geçici;
2. cisi hava filtren kirli ise temizleyecek veya değiştireceksin bu 2. güzel çözüm;
Gene sorun yaşıyorsan karbüratör ayarlarında sorun var demektir, servis yolu gözüktü demektir. Karbüratörden kaynaklı sorun olup olmadığını çok basit bir şekilde anlarsın, benzinin depoda vampir varmış gibi çabuk bitmeye başladıysa ve egsozundan çiğ benzin kokusu alıyorsan. Tahminim hava filtrende bir sorun var temizlemek iyi gelecektir.
-
20 Kasım 2008, 20:43
eyvallah draggy hava filtresini temizlerim, inşallah düzelir ama neden 1 gün bekleyince çalışıyorda 2-3 gün bekleyince bunu yapıyor, bunu biliyorsan açıklarmısın ?
-
20 Kasım 2008, 20:46
Bir süre kullanılmayan motorları çalıştırmanın çok ufak bir püf noktası var(özellikle soğuk iklimlerde) bildiğiniz gibi yaz aylarında hiç jigle çekmeden ufak bir gaz açmayala hepimiz motorlarımızı çalıştırıyoruz.FAkat kışın jigle çekerek çalıştırmanız gerekecek.Soğuk havalar da uzun süre yattıktan sonra motoru çalıştırmak istediğimizde jigleyi yeteri kadar çekmemiz lazım ama marşa basmadan öncede gaz kolu 4/1 4/2 oranında bir kez çekip bırakıp ardından marşa basarsanız motor kolaylıkla çalışır.... ama bu gaz kolunu çekme olayını fazla kaçırırsak motoru boğmuş oluruz ve karbürötöre çok fazla giden benzini yakmak için bol bol marşa basmamız gerekecek ve işimiz daha da zorlaşacaktır.Dediğim yöntem çok basit jigleyi yeteri kadar çek(ben hiç sonunda kadar çekmedim) sadece bi kez hafif gaz aç kapa ve marşa bas.
Bu arada motor çaılıştıktan sonra hemen devri düşürmenz gerekcek(jigleyi kısarak) Çünkü ilk çalışmalar en az yağlamayla olur ve motorun en fazla aşındığı aralıktır.Motor iyice ısınana kadarda devri 5000-6000in üzerine çıkarmamakta fayda var.
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
-
20 Kasım 2008, 20:51
khazid-hea adlı üyeden alıntı
eyvallah draggy hava filtresini temizlerim, inşallah düzelir ama neden 1 gün bekleyince çalışıyorda 2-3 gün bekleyince bunu yapıyor, bunu biliyorsan açıklarmısın ?
Karbüratöründe sen stop etsende benzin vardır. Ortamı veya benzin biraz kirli ise püskürten memeyi tıkabilir, ya da filtre geçişlerinde sorun olabilir, sürekli sürdüğünde de bu sorunu yaşıyorsun ama ilk kıvılcımı attığı için gerisi geliyor Bir süre durunca bu duruma maruz kalırsın, ben de kalıyorum, boşta çalıştırdığında gazdan elini çekip rölantiye bırakırsan 15-20 sn çalışıp stop ediyor, ya sürekli gaz verip benzin çekmesini sağlayacaksın, ya da dediğim gibi bu başına geldiğinde hava filtresini temizlemeye kalkacaksın
-
20 Kasım 2008, 21:05
arkadaşlar çok sağolun sorun olduğunda buraya danışmak servise gitmekten daha faydalı, çok ciddiyim bu konuda
önerilerinizi uygulayacağım, kesin çözülür olay
-
21 Kasım 2008, 00:01
çok teşekkür ederim sizlere.. sanki yıllardır tanıyor gibiyim hepinizi.. üye olmadan önce çok okudum sizlerin yazdıklarınızı.. kendi gv 250 mi almadan mutlaka danışıcam sizlere kendi başıma iş yapmayacagım kesin. khazid-hea arkadaş belkide dediğin gibi olur senin motorunu alırım.. çünkü yakınız seninle tabi hala kartaldaysan. ben gebze darıcadayım. bir ilk öğretim okulunda müzik öğretmeniyim. bu taraflara yolun düşerse beklerim. bilmiyorum hyosung buluşmaları yapıyormusunuz birkaç foto görmüştüm maltepe taraflarında. eger buluşma olursa mutlaka haber verin banada arabaya atlar gelirim. istanbul motora gidip gv 250 nin üzerine oturdum ama oradakiler sıfır olduğundan sesini duyamadım. gerçi her gece you tube dan izliyorum videoları ama gerçegi gibi olmaz. verdiğiniz bilgiler ve zaman için teşekkürler.
-
21 Kasım 2008, 00:11
hoşgeldin emek kardeş.inşallah tez zamanda gv250'liler arasına katılırsın
-
21 Kasım 2008, 00:23
hoşbulduk yörük kardeş. seninlede yakın sayılırız. ayvalıklıyım ben. balıkesirden çok izmire yakınız. yazları cundada bir barda keman çalıyorum. ailem orada. hem tatil hem çalışma.. bide kendi gv 250 mide aldımmı varmı benden mutlusu. yolun düşerse yaza beklerim.. tekrar hoşbulduk..
-
21 Kasım 2008, 00:38
hoşbulduk yörük kardeş. seninlede yakın sayılırız. ayvalıklıyım ben. balıkesirden çok izmire yakınız. yazları cundada bir barda keman çalıyorum. ailem orada. hem tatil hem çalışma.. bide kendi gv 250 mide aldımmı varmı benden mutlusu. yolun düşerse yaza beklerim.. tekrar hoşbulduk..
benmde aile ayvalıkta ve oradayım.Bayram izninde de ayvalıktayım.Orda olursan görüşebiliriz
-
21 Kasım 2008, 00:42
teşekkür ederim dostum.valla henüz motor alamadığım için arabamla gelebilirm uygun bir zamanda.ama bayramdan sonra olur.çünkü bayramda antalya'da ailemle olmak zorundayım.çok sağol
-
21 Kasım 2008, 00:47
aaaa.. süper ya.. evet bayramda oradayız bizde.. mrock sevindim valla. tatil haftası cumartesi balıkesire geçicez. salı günü ayvalıkta oluruz. salıdan cumartesiye kadar ayvalıktayım. adaya gideriz. bi çay içeriz taş kahvede.. sen anlatırsın gv 250 yi ben dinlerim.
-
21 Kasım 2008, 00:55
aaaa.. süper ya.. evet bayramda oradayız bizde.. mrock sevindim valla. tatil haftası cumartesi balıkesire geçicez. salı günü ayvalıkta oluruz. salıdan cumartesiye kadar ayvalıktayım. adaya gideriz. bi çay içeriz taş kahvede.. sen anlatırsın gv 250 yi ben dinlerim
.
evet motoru satmadan önce Taş kafenin hemen yanına park eder çayımı yudumlarken hem motor hemde deniz arka planında ayaklarımın altında bir parça simit bekleyen onlarca kedi olurdu.Zaten 3 hafta önceki gezinin fotolarında vardı cunda adasından görüntüler.Görüşmeyi çok isterim bende.Ayvalığa gelmeden p.m ne tel no mu yazarım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 17 kullanıcı var. (0 üye ve 17 misafir)
Bu Konudaki Etiketler