Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
15 Kasım 2008, 11:07
Mersin İl Temsilcisi
arkadaşlar, ben gv 250 ye 8 ay kadar bindim ve öyle mutlşu eden bir motordu ki, gerek yakıt, gerekse konfor olsun çok iyiydi. ama 180 boy için biraz küçük kaldığı için bacaklarımı toplamak zorunda kalıyordum. uzun yolda bacaklarım uyuşuyordu. ama eğer gerçekten param olsaydı benim gs500 ün yanına gv 650 ( yine hyosung) alırdım. çünkü o cc de aynı güç ve tork çok daha pahalı...
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Reklamlar
-
15 Kasım 2008, 12:56
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
-
16 Kasım 2008, 01:06
Arkadaşlar bugün Suzuki 600cc Naked bir motor sahibi arkadaş ile tanıştım. Motoru çok güzeldi. 14900 YTL ye nakit almıştı. Renk siyah idi. Ancak 100 km de 4.5-5.0 lt yakıyormuş. Demem o ki; Honda Shadow 750cc yada Yamaha Dragstar'a 600 cc ye GV den sonra geçiş yapalım yapmayalım demiyorum. Lakin başta diyoruz ya! Yakıtın bir önemi yok ben buna zevk olsun diye biniyorum. Kurye değilim.. Savları varya! Ben buna katılmıyorum. Nedeni bugün 2000 km yi geçtim. Benzinliğe girdim. 9.65 lt yakıt aldım. Full oldu. Bu arada km saati 270 km idi. Yani 100 km de 3.57 lt şehir içi daha yoğun olmak üzere benzin yaktı. Şehir dışı sanırım 3.5 lt ye iner. Lakin 28 ytl para verdim. Aynı motor sanırım 750 cc lik shadow olsa idi; 5 lt yaksa 45 ytl benzin parası verecektim. Hatta bazı 1000 cc lik motorlar araba gibi yakıyor. 7 lt falan. Arkadaşlar zevk mevk ama 3-5 defadan sonra benzine 50-60 ytl verince bence tüm keyf kaçacaktır. Sonuçta burası Japonya değil! Türkiyedeyiz. Tüm vergiler benzinden alınıyor. Bu kısım hep basit gibi görünüyor ama bir yerde aynı mesafeye 30 lira diğerinde 50 lira ödemek var. Bazen motorumuza 100 liralık aksesuar alırken bile 1 ay düşündüğümüz göz önüne alınırsa.. Değil mi?
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
-
16 Kasım 2008, 17:36
Selka adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bugün Suzuki 600cc Naked bir motor sahibi arkadaş ile tanıştım. Motoru çok güzeldi. 14900 YTL ye nakit almıştı. Renk siyah idi. Ancak 100 km de 4.5-5.0 lt yakıyormuş. Demem o ki; Honda Shadow 750cc yada Yamaha Dragstar'a 600 cc ye GV den sonra geçiş yapalım yapmayalım demiyorum. Lakin başta diyoruz ya! Yakıtın bir önemi yok ben buna zevk olsun diye biniyorum. Kurye değilim.. Savları varya! Ben buna katılmıyorum. Nedeni bugün 2000 km yi geçtim. Benzinliğe girdim. 9.65 lt yakıt aldım. Full oldu. Bu arada km saati 270 km idi. Yani 100 km de 3.57 lt şehir içi daha yoğun olmak üzere benzin yaktı. Şehir dışı sanırım 3.5 lt ye iner. Lakin 28 ytl para verdim. Aynı motor sanırım 750 cc lik shadow olsa idi; 5 lt yaksa 45 ytl benzin parası verecektim. Hatta bazı 1000 cc lik motorlar araba gibi yakıyor. 7 lt falan. Arkadaşlar zevk mevk ama 3-5 defadan sonra benzine 50-60 ytl verince bence tüm keyf kaçacaktır. Sonuçta burası Japonya değil! Türkiyedeyiz. Tüm vergiler benzinden alınıyor. Bu kısım hep basit gibi görünüyor ama bir yerde aynı mesafeye 30 lira diğerinde 50 lira ödemek var. Bazen motorumuza 100 liralık aksesuar alırken bile 1 ay düşündüğümüz göz önüne alınırsa.. Değil mi?
Bende 250 cc nin bu yanını çok özleyeceğim.Ama bi süre sonra 250cc nin yetmediğini göreceksiniz.Artık 100-110 km/h civarı otobüslerle kapışmaktan sıkıldım.Sollarken,yokuş tırmanırken sorun yaşamamak.boş yolu gördüğünde ibrende 180-190km/h görmek istiyorsunuz.Bunun içinde cebinizden 100km de 1,5lt fazla benzin parası çıkmayı çok görmemeye başlıyorsunuz.Geçen sene bende böyle düşünmüyordum ama nedense düşünceler sürekli değişiyor.
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
-
16 Kasım 2008, 22:56
Zalim olsa ne rütbe bi perva yine bünyad-ı zulmü biz yıkarız
Merkez-i hâke atsalar da bizi küre-i arzı patlatır çıkarız
-
17 Kasım 2008, 00:21
MRock kardeşim eminim bu yaşananlar bir süreç... Ben daha yolumun başındayım. Bugün 2200 km oldu. Sen ise en son bildiğim 22000 km idin.. Büyük konuşmak istemiyorum ama belki bende 20000 km devirince senin düşüncelerine sahip olacağım.. Ama şu an, yakıtı, dengesi, performansı bana yetiyor.. Allah herkese gönlündekini nasip etsin.. Bu arada 180-190 yazmışsın.. Aman dikkat.. Ben motorumda 700 cc yi 70 den 130 a 2 sn de çıkıp araç sollamak için isterim. 190 km cruıse hız için değil... Oysa aynı olay 250cc de en az 5 sn dir...
-
17 Kasım 2008, 10:37
Selka adlı üyeden alıntı
MRock kardeşim eminim bu yaşananlar bir süreç... Ben daha yolumun başındayım. Bugün 2200 km oldu. Sen ise en son bildiğim 22000 km idin.. Büyük konuşmak istemiyorum ama belki bende 20000 km devirince senin düşüncelerine sahip olacağım.. Ama şu an, yakıtı, dengesi, performansı bana yetiyor.. Allah herkese gönlündekini nasip etsin.. Bu arada 180-190 yazmışsın.. Aman dikkat.. Ben motorumda 700 cc yi 70 den 130 a 2 sn de çıkıp araç sollamak için isterim. 190 km cruıse hız için değil... Oysa aynı olay 250cc de en az 5 sn dir...
mrock'ın söylediği şey düz yol için zaten hocam. yoksa ortalama 180 190 yapayım demiyor. 180 190'a dayansın diyor. hem onun da şu anda almak istediği motor cruiser (galiba yine hyo alacak gv650 olacak yani). şu konuda kendisine hak veriyorum; insan doyumsuz bir varlık. hep "daha yok mu" diyor. öyle olmasaydı dünyanın en hızlı aracını yapıp 1300 küsur km/s hıza dayanmaya kalkışmazlardı. herkes ister. sen de isteyeceksin, ilerde gv250 alıp 2 3 yıl bindikten sonra ben de isteyeceğim.
bir de olayın özgürlük yanı var. arabada o kadar hissetmiyorsun ama motorda bunu iyi hissediyorsun. ve de yanından geçen ya da senin geçmeye çalışıp zorlandığın diğer araçlara göre hızının ve gücünün kısıtlı olduğunu görünce özgürlüğünün de onlara nazaran kısıtlı olduğunu -istemsiz bir şekilde- düşünüyorsun. demem o ki hocam 2-3 seneye kadar 650lik hayali kurmaya başlarsın. ama şimdi altındaki güzel küheylanın tadını çıkar. kazasız belasız sürüşler dilerim.
-
17 Kasım 2008, 13:51
perishte valla iştahımı yazdığın yazıda kabarttın bile.. Aslında şunu ukalalık kabul etmezseniz belirtmek isterim. Aslında ekonomik gücüm var. GV 650 de alabilirdim. Ancak başlangıç motoru olarak 250 yi tercih ettim. Pişman da değilim. Memnunum.. Dediğin gibi belki 2 yıl sonra... Yada başka şeyler tercihim olur.. Ama cruiser dan sonra bence model değişikliği sadece belki naked lere olabilir. En azından benim öyle.. 1.tercih klasikler 2. Tercihim naked olabilir...
-
17 Kasım 2008, 14:03
bence de kesinlikle ve kesinlikle ilerleyen zamanda motor hacmini büyütme ihtiyacı duyuyor insan.ben de 250 ile başlayıp daha sonra 650 yada 750 lik birşeye kesin geçerim.
-
17 Kasım 2008, 16:37
-
17 Kasım 2008, 17:37
Güzel düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ederim....
Arkadaşlar buradan sorum her üyeye.. Acaba benzin olarak motorlarımıza 95 oktan yerine 97 oktan benzin koysak faydası yada zararı ne olur?
-
17 Kasım 2008, 17:43
tam olarak emin olmamakla beraber ve tam bir bilgiye sahip olmamakla beraber.97 oktan benzinin yanma noktası ve yanması daha yüksek oluyormuş bu da yanma odasındaki basıncı arttırıyormuş ve bu motorda kısmen de olsa tahribata yol açabiliyormuş bu yüzden 95 oktan tavsiye ediyorlar.tabi bu yazdıklarımın net bilgiler olmama ihtimali var.
-
17 Kasım 2008, 18:11
Selka adlı üyeden alıntı
Güzel düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ederim....
Arkadaşlar buradan sorum her üyeye.. Acaba benzin olarak motorlarımıza 95 oktan yerine 97 oktan benzin koysak faydası yada zararı ne olur?
oktan konusunda forumda daha önce görmüştüm. tartışılan bir konu olmasına rağmen umarım bir fikir verebilir.
http://www.motosiklet.net/forum/fayd...ndirmayin.html
-
17 Kasım 2008, 19:09
kitapçıkta 91 oktan ve üstü deniyor ama bence 97 oktan ve üstü yüksek basınçla patladığı için yanma odalarında aşırı ısınma yapıyormuş.En ideali95 oktan
-
17 Kasım 2008, 20:17
Oktan seviyesi yükseldikçe temizleme oranı artar, önemli olan bu temizlemenin ne etkide bulunacağıdır. Birde ülkemizde satılan oktan oranlarına güvenmeyein, 95 oktan dediğimiz aslında 93 oktandır 97 oktanda deponuz daha çabuk biter, deneyen tavsiyesi ;)
-
18 Kasım 2008, 14:49
koruma demiri, sissi bar, yolculuk camı vs gibi orijinal aksesuarlar ile fason aksesuarların fiyatları ve varsa diğer avantajları arasında ne gibi farklılıklar olabiliyor?
-
18 Kasım 2008, 18:57
perishte adlı üyeden alıntı
koruma demiri, sissi bar, yolculuk camı vs gibi orijinal aksesuarlar ile fason aksesuarların fiyatları ve varsa diğer avantajları arasında ne gibi farklılıklar olabiliyor?
koruma demiri GV250 için üretilen bir demir var ama görüntüsü güzel değil ve fiyatı 180 YTL.Ben aksesuarcıdan işçiliğiyle beraber daha gösterişlisini 75 YTL ye halletmiştim.Yan sanayi koruma demiri kullanmama rağmen herhangi bir kararma,matlaşma olmamıştı.
Bende orjinal sisi barı vardı fakat aslında beli tam desteklemiyor.orjinali 120euro olması lazım ama ben olsam 100YTL civarı güzel uzun bir sisi bar bulurum.
Yolculuk camı konusunda orjinali ayaklarıyla beraber 225 YTL.GV250 ye uygun cam ve aparatlar bulmak için baya bi araştırmak lazım.Alınacaksa orjinall cam daha uygun olur.
Ayak paletleri her motora uygun bulabilirsiniz 80 ile 200 YTL arasıdır.
Ön çamurluk için koruma demiri 75Euro olması lazım.Piyasada delik ve civata yerleri uygun çamurluk demiri bulursanız 70-80 YTL den fazla tutacağını zannetmiyorum.
-
19 Kasım 2008, 10:23
mrock adlı üyeden alıntı
koruma demiri GV250 için üretilen bir demir var ama görüntüsü güzel değil ve fiyatı 180 YTL.Ben aksesuarcıdan işçiliğiyle beraber daha gösterişlisini 75 YTL ye halletmiştim.Yan sanayi koruma demiri kullanmama rağmen herhangi bir kararma,matlaşma olmamıştı.
Bende orjinal sisi barı vardı fakat aslında beli tam desteklemiyor.orjinali 120euro olması lazım ama ben olsam 100YTL civarı güzel uzun bir sisi bar bulurum.
Yolculuk camı konusunda orjinali ayaklarıyla beraber 225 YTL.GV250 ye uygun cam ve aparatlar bulmak için baya bi araştırmak lazım.Alınacaksa orjinall cam daha uygun olur.
Ayak paletleri her motora uygun bulabilirsiniz 80 ile 200 YTL arasıdır.
Ön çamurluk için koruma demiri 75Euro olması lazım.Piyasada delik ve civata yerleri uygun çamurluk demiri bulursanız 70-80 YTL den fazla tutacağını zannetmiyorum.
hocam çok teşekkürler, alacağım zaman buradaki tüm yazdıklarınızı dikkate alacağım.
-
19 Kasım 2008, 21:16
merhaba. ben yeni üye oldum adım koray. sizleri yaklaşık 2 aydır takip ediyorum buradan. gezi fotoğraflarınıza ağzımın suyu akarak bakıyorum : ) yanlış hatırlamıyorsam mrock arkadaş cundaya bi gezi yapmıştı. ben ayvalıklıyım. 4 aydır yaptığım araştırmalardan sonra hyosung gv 250 ye karar verdim. ben 5 ay önce bmw r 26 ile ögrendim vitesli motor kullanmayı. pratik yaptım biraz. darıca içinde ve darıca ağva arasında küçük gezilerim oldu. ehliyetimde dosya halinde balıkesir emniyetten alınmayı bekliyor. benim bir sorum var sizlere.. acaba benim durumumdaki biri için gv 250 uygunmudur. teşekkür ettim. aranızda olmak güzel..
-
19 Kasım 2008, 23:11
arkadaşlar benim boyum 187 ve şimdiye kadar sadece scooter sürdüm.sizce bu motor bana göre nasıl olur?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 41 kullanıcı var. (0 üye ve 41 misafir)
Bu Konudaki Etiketler