Abicim bende hava guzel oldukça motora binmeden önce silerim alışkanlık.Çünkü kirliyken bi sürüş keyfime baktım bide tertemizken cok fark var insanın içi rahat oluyor helede siler silmez bindiyseniz demeyinki o yolların keyfine yanlışmıyım?
arkadaşlar acaba otomobiller için üretilmiş olan xenon farlar bizim motosikletlerde kullanılabilirmi...eğer kullanılabilirse xenon yaptırmayı düşünen bir arkadaş ile ortaklaşa bi takım alıp taktıralım..kullananlar görüş ve görünürlük açısından son derece memnunlar
Maliyeti ne kadar Hazer ?
http://www.hepsiburada.com/cartech-h...=271585#tablnk
http://www.hepsiburada.com/z-tech-h4...=271585#tablnk
xenon'la ilgili epeybi araştırma yaptım...uzun xenon pek tavsiye edilmiyor..link verdiğim kısa xenon'lar bizim işimizi gayet iyi görür..ortalama 55tl civarı elimize geçmiş olacak..sanırım montajınıda kendimiz yapabiliriz..tek sorun otomobil için üretilen bu xenon'ları motosiklette kullanmanın bir dezajantajı olurmu..bence olmaz neticede 12v 35w ama yinede bir bilenden yorum almak gerekir...106 tl olan Cartech H4 Xenon Far Seti 6000K benim daha dikkatimi çeken oldu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:36 ----------
otomobil için üretilen xenon'ların motosiklette kullanılabildiğini kendi motosikletinde kullanan UnReaL_ 'den öğrendim..sağolsun verdiği bilgiler için..evet xenon düşünen bir arkadaşımız varsa verdiğim linktekilerden en kalitelisine kadar hangisini isterse ben ortak almaya varım
Abicim elektrikten anlamıyorsunuz anlayan biriyle almanızı tavsiye ederim, neden derseniz mesela 12vlik bi urun 70 tl ama 10vlik bir urun 85 tl o işlerdede marka adı satıyor diğer ürünlerde oldugu gibi yani fazla para verirsiniz ama daha ucuza alacagınızdan daha az güç üretir, saygılar.
kalite konusundada biraz araştırma yaptım...tabi herkez mtec diyor fakat fiyat oldukça yüksek 200tl'lere varan fiyatlar tek ampul,tek beyin için..Cartech markasındanda son derece memnun kullananlar,beklentileri fazlasıyla karşılamış
Motoru modifiye etmesem, seninle her yola girerim Hakan abi de boya için param hazır sayılır extra bişeylere yatırım yapmak istemiyorum ki zaten böyle bişeyi elektrikçime sormadan kolay kolay yapmam.
ilk önce aklında olanları yap zaten..benim motorla ilgili yapacak cokbişeyim kalmadı...sıra daha iyi aydınlatmaya geldi bende..ben elektirik araştırmasınıda yaptım...xenon ilk açılış anında 3 ile 6 amper arası anlık akım çekimi dışında bizim h4 55w ampullere göre daha az sarfiyat yapıyor... 35w güç çekiyor ve orjinal h4 lerden daha az yükleniyor tesisata ama neredeyse 3 kat daha fazla aydınlatma yapıyor...motorunda uzun zamandır xenon kullananlarında hiç sorun yaşamadığını takip ettim..tek sorun yaşayanlar farlarında on/off düğmesi olmayanlar.onlarda bir düğme takarak sorunlarını çözmüşler..xenon farları kontak açtıktan,motoru çalıştırdıktan sonra yakın sorun yaşamayın deniyor..ilerde sanada tavsiye ederim...kullananların hemen hemen hepsi görüş ve görünürlükte çok çok fark ettiğini söylemişler
Zaten xenonun özelliği o abi normal farlardan, daha az enerjiyle daha çok potansiyel güç üretmek.Benim her zaman aklımda xenon işide motorun boya kısımlarını halletmeden kafam rahat olmucak ve hepsi boyayla bağlantılı neden dersen mesela ön çamurluktan arka çamurluga dogru şerit atıcam daha sonra boyamak gerekicek yaptıgını geri sök yani temek boya boyayı yaptıktan sonra uzerine kat çıkabiliriz her yönden
hayırdır neden boyaya ihtiyacı var motorun?
ön çamurluğu kardeşim surtmus, daha oncede ben egzosu surtmustum boyama parlatma cila işlerini aradan çıkartım diyorum cunku diğer yapacaklarım aksesuar kolay yapmak takmak ama boya işi zor ve motoru ilk aldıgımda jantlar oksitliydi yani gri gri lekeler vardı çıkmayan onları da boyatıyım diyorum siyaha.
Arkadaşlar krom kısımları parlatmak için parlatıcı almak istiyorum. Hangi markayı önerirsiniz?
[I][COLOR="Navy"]İmkansız yoktur, mükemmel ise biraz zaman alır.[/COLOR][/I]
Piyasada cok krom parlatıcı var ama benim sana tavsiyem al bi 11-12tlye pasta cila herseyi parlatır motorunu da silersin
Üzerindeki lekeleri temizliyor mu?
Benim motoru yeni adığımda benzin pompasında sorun çıkmış, silindire fazla benzin göndermişti. Pompa garantien hemen değişti ama eksoz sarı sarı kaldı. REX diye bir krom parlatıcı/temizleyici aldım ama banamısın demedi lekeler..
Bu önerdikleriniz temizler mi bunları?
Hafta sonu fuardan bakıyım diyordum ama sizin kullanıp memnun olduğunuz ürünleri almak daha manıklı.
Benim dediğim sadece parlatır, senin sorunun için çizmeyecek bir krom temizletici öneririm, metylan çok öneriliyor evde 3-4 kutu var tencereleri parlatmak için aldım ama tencereler çiziliyor fazla ovalarsan, krom yüzeyde ne yapar bilmem...
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Denemedim ama bir öneri, alıntıdır:
yalgin adlı üyeden alıntı
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Şu an bu konu içerisinde 95 kullanıcı var. (0 üye ve 95 misafir)