Eğer yarın depoda unutmazsam sesini kayıt ederim çalıştırıp dinlersiniz.
Eğer yarın depoda unutmazsam sesini kayıt ederim çalıştırıp dinlersiniz.
kadıköy kızıltoprakta (geç cevap için özür)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:58 ----------
Bir kaç arkadaşım yaptı egzosta müdahele ettiler...
ses epey gürültülü oluyor..
ve hoş olmuyor...bir de motor garantide ise egzost garanti dışına çıkıyor..
ama zevkler renkler tartışılmaz..
güzel bir egzost öneren varsa bende şöyle motorumdan hoş bir ses çıksın isterim..
ama gürültüyü sevmem genelde ) gv 250 yide o nedenle tercih ettim.. çünkü genelde uzun yol giderim.. uzun yolda amannn kafayı feci ütülüyor.. (ki biliyorum vt 600 üm vardı 2. el almıştım egzost susturucuları çıkarılmıştı aldığımda)..
'Solup Gitmektense Yanmak Daha İyidir''
Kurt COBAIN :cat:
tavsiye ve yorum için teşekkürler. elinize geçince ses kaydını da koyarsanız arkacaşlar memnun olurum + olarakk
Dostlar;bu motosikleti ilk çıktığından beri tutuyorum;sesi,gidişi;görüntüsü;fiyatı ile bana hitap ediyor.Merak ediyorum;diyelim ben temiz bir ikinci elini aldım.Bu motor yüzde 50 ihtimalle cdi sorunu çıkaracak mı?Bu ünite şu anda ne kadar ediyor?Konuşmadığımız başka kronik arızası var mı?
Kolpa Adamları
arkadaşlar bakıyorum herkes egsozlarından memnun değil galiba.valla orjinal hali gerçekten çok ses çıkarmıyor gibi geldi banada.benim motorun egsozu da delik hemde birkaç tane ama sesinden memnunum.ama devrimin dediği gibi geri dönüşü yok o yüzden yeni egsoz yaptırmak çok mantıklı.
bu arada hala hakkari'deyim.eşim bugün işbaşı yaptı ve bende pazartesi günü ankaraya gidip oradan da afgan yolları taşlı geliyor karacalı dicem artık
koray abide vardı takmıştı ama çok ses çıkardığı için çıkarmıştı.ne yaptı sonra bilmiyorum.
motocycleboyreigns dostum motorun s&t değilse ve alacağın adam eğer daha önceden garantiden değiştirtmediyse %100 cdi problemi yaşayacaksındır.tabi bu problem dediğimiz olay gerçekten problem yaratıyorsa...ayrıca sayfalara biraz göz atarsanız başka problem yaşanmadığını göreceksindir.bizim motorlar gerçekten uzun yol motoru ve çok keyifli bir binimi var.karar senin..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
benim motosikletinde aldığımda tek eksozunda son susturucu çıkartılmıştı..başlarda pek hoşuma gitmiyordu ses..sessiz olmasını daha çok sevdiğim için beğenmiyordum ama şimdi alıştım
Bildiğim kadarıyla tüm 2007 ve altı modellerde (çok az sayıda karbüratörlü 2008 model de gelmiş) CDI arızası mevcut. Benim motorumda da bu arıza var fakat bence kesinlikle büyütülecek birşey değil.
Üniteyi yurt içinde bulmak mümkün ( Bazı arkadaşlar 400 TL ye falan almış) ama yabancı sitelerden almak daha ucuza geliyor (sanırım kargo dahil 200 tl civarı).
Ancak şahsen ben bu arızanın giderilmesi için 50 TL bile vermem, beni hiç rahatsız etmiyor.
Bildiğim kadarıyla başka bir arızası da yok. Bazı arkadaşlar motorun boşa zor geçtiğinden bahsetmiş ancak durduğum zaman kolayca boşa alabiliyorum ben. Eğer giderken boşa almaksa kastedilen, onu denemedim. "Motosiklet Teorisi" diye bir kitap aldım (süpper kitap, herkeze tavsiye ederim) orada motoru hareket halindeyken asla boşa almayın diyor.
Eksoz sesinini artırınca ilerde oluşabilecek kulak sorunlarını da düşünmek lazım.
devrime kesinlikle katılıyorum.kendimize ve çevremize de vereceğimiz rahatsızlığı da düşünerek ses olayına girmek lazım..
Teşekkürler.Vitesin zor geçme olayına gelince;bu durumun bu motora özel olduğunu zanneden arkadaşlara söylüyorum,Jawa kullanın da o nasıl oluyormuş görün
Kolpa Adamları
Arkadaşlar bu egsoz sesi olayına bukadar takılmayın bazı arkadaşların dedigi gibi yıllar sonra bu ses merakının cezasını çekersiniz.40-45 yaşından sonra işitme cihazı kullanmak pek iyi bir duygu olmasa gerek.Kaldıki bu işin kitabına bakıldıgında bırakın standart egsoz üzerinde oynayıp sesi yükseltmeyi normal kullanımda kulak tıkacının kullanılması gerektigini belirtiyorlar.Olaya motosikletin sağlığı yönünden bakıldıgında ise egsoz üzerinde yapılan degişiklikler hava benzin karışım oranlarını etkilemesi nedeniyle hem yakıt tüketimi artar hemde motosikletin ömrünü olmusuz etkiler!!!
Evet o kitabın yazarı sitemizden Donald Duck.Her motosiklet sürücüsünün veya motosiklete başlama niyeti olanların kesinlikle okuması gereken bir kitap oldugunu düşünüyorum.
15-20 dk etkilemez ama 8-9 saatlik yolculuklar yapacaksan işkene oluyor maalesef, birde sabahları site içerisinden çıkarırken çok gürültülü oluyor birde tatil yörelerinde sabahları çalıştırdığında milletle papaz olabilirsin -ki başıma geldi
arkadaşlarım bugün benim doğum günüm iyiki doğmuşum
İyi ki doğdun İlker...
Eşinle ve olacak çocuklarınla nice mutlu yaşlara...
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
[B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]
Şu an bu konu içerisinde 42 kullanıcı var. (0 üye ve 42 misafir)