bir depo ile 460 km gıttım ve hala yedekte benzın var bu da demektır kı 500 km bır depo
GV 250 yi 250 classta tek geçiyorumm
tango abi, hesabı doğru yaptığına emin misin? gv 250 ile 350 km aşan ı pek duymamaıştım da...
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Vallahi koklamış...
Acaba düşük devirde mi kullanıyorsun? Yani çok basmıyorsun anlaşılan..
En güzeli bu, basmayalım, risk almayalım!!
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
[B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]
500km çok iddalı bir rakam.
Bana da hesapta sanki hata var gibi geldi, çünkü 350 km yapanları fln duyduk da 500 çok değil mi?100 cc scooterlar yapıyodur 500 km tahminime göre.
soyle dıyım ızmırden 30 lıralık benzın aldım depodakı gosterge kırmızı yanı yedekteydı
onlırada orda olsa 40 lıra .. ızmır denızlı arası 250 km geldım ve dıger 250 km sehırıcınde kullandım yanı 500 km bır yanlıslık yok... ben motoru bır ıkı ay once aldım bu motor gercek ne yakar bılmıorum ama yaktıgımı yazdım... arkadas cok basmıyorsun sanırım yazmıs... sızın nasıl kullandıgınızı bılmıyorum ama ben en fazla 110 km yaptım surat olarak...[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:34 ----------
gv250 kullanıcılarına bır sorum var bu konuda yardımcı olurlarsa sevınırım.. asagıda lınkını yazdıgım yan cantlar var bunu daha once kullanan varmı motora yakısırmı kullanıslı mı yardıma ıhtıyacım var..
http://www.hudsonderi.com/pinfo.asp?pid=420
Verdiğiniz bilgilere göre hesap yaptığımızda, 100 km de yaklaşık olarak 2.3 litre benzin tüketmişsiniz. 100 lük scooterla bile ancak bu kadar tüketim olabilir. Normal şartlar altında (burada önemli olan 110 dan fazla yapmamaktan ziyade o hızı kaçıncı viteste yaptığınızdır...) GV250 ler 3.75 ila 4.2 litre / 100km yakıt kullanır. Bence siz tekrar bir ölçüm yapın ve bunu şu şekilde yapın:
Deponuzu fulleyin, 200 km kadar yol yaptıktan sonra tekrar fulleyin. Gerçek yakıt tüketiminiz bu olacaktır. Sonucu bizimle de paylaşırsanız sevinirim.
Diğer yandan linkini verdiğiniz çanta bizim makinelerde hoş durmaz. Bence deri almalısınız, ben hudsondan aldım deri çanta ve mükemmel duruyor!
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
[B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]
merhaba dediginiz sekilde yapcagim . scooturlar cok yakiyor daha once bende honda bali vardi ne yaptiysam yakitini 4LT/100km asagi dusuremedim bazen dortbucuk oluyordu ama cok atak motordu. eger benim hesapta yanlislik yoksa ben cok sevdim bu gv250 yi resmen kokluyor. bu motora icim isinmaya basladi. venox alacaktim ama temiz bulamadim .. saygilar...
Usta sendeki GV-150 dicem, GV-150 üretimi olsa o bile fazla yakar ben açıkçası bu hikmetin sebebini çözemedim bu arada temiz venox bulsaydım onu alıcaktım dedin, aldıgın gv-250 2. el mi acaba senden önce motor sekme kısmında bi modifikasyon yapılmış olabilir senden önceki sahibi tarafından enjektörler küçültülüp fln?
motoru ben ıkıncı el olarak aldım aldıgımda 2000 km ıdı sımdı 2800kmde ve 2006 model ben bır bucuk ay once aldım.. hıc bır yerınde bır tadılat farketmedım.. bugun fulledım depoyu bakalım tekrar deneyecegım...
Valla ustadım inan merakla bekliyroum bu testin sonucunu!
Ben bugün test ettim. Depoyu fulledim 100km yol yaptım tekrar fulledim 14 tl benzin aldım. Ne dersiniz yakıtına? 4.2 litreye tekabül ediyor biraz yüksek devirli kullandım ve bazı zamanlarda rolantide çalıştırdım motoru olduğum yerde.
şehir içi için gayet makul sarfiyat heleki bu soğuk havalarda
belirtmeyi unutmuşum kusura bakma yarısı uzun yol gibiydi. gene de bu makullüğü bozmaz heralde.
ayrıca bugün çok küçük bi problem yaşadım bütün kullanım boyunca toplamda 6-7 kere 6000 7000 devirlerde ani hızlanmak istediğimde gazı yüklendim ve sanki hiç gaz vermemişim gibi oldu 1-2 saniyeliğine sonra tekrar gazı aldı, beyin problemi dedikleri bu değil mi? sizlerde de oluyor mu? şikayet edici bi durum değildi gayet güzel yolculuk yaptım.
cdi sorunu.ama benim motorda 5 bin devir civarında oluyor bu sorun...hiç problem edilecek birşey değil.daha önceden bu forumu sürekli takip ettiğim için motoru aldığımda ilk gaz kesmede zaten alışmış gibiydim hiç etkilemiyor beni...nasılsa sürüş güvenliği açısındanda bir tehlike arzetmiyor
Şu an bu konu içerisinde 35 kullanıcı var. (0 üye ve 35 misafir)