Arkadaşlar motorunda arka lastik değiştiren oldumu, orjinal ölçüyü bulabildinizmi?
Arkadaşlar motorunda arka lastik değiştiren oldumu, orjinal ölçüyü bulabildinizmi?
acciliss, Geçmiş olsun arkadaşım. Umarım sorunu arkadaşların dediği gibi çözebilirsin.
bazen25, ben ve bu topictan perioğlu değiştirdik lastikleri. Ama orjinal ölçüsünü bulamadık, onun yerine 1 cm daha yükseğini taktırdık. Şimdilik gayet memnumuz lastiklerden
..::.. GO ..::..
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
arkadailar merhaba benim zincir iyice genişledi değiştirmem gerekli aşırı ses yapıyo sonuna kadar çektirdim artık markası modeli varmı soruyom keselim faşan diyolar ama yaptırmadım daha iyi akşamlar
kesmek çare değil metal yorulması genel olarak var olduğu için zinciri değiştirmek daha iyi olacaktır.Ama zincirin baklasınıda küçülterek bi süre daha mevcut zincirden yararlanabilirsin.Marka modele gerek yok.GV250 nin zinciri o-ringlidir ve ses çıkarmadan hareketini sağlar.Alacağın zincir O-ringli olsun ayrıca durumun müsaitse de çin malı olmayan yedek parçacılardan bu işi hallet derim.Saygılarımla...
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
Merhaba,
Bence en doğrusu zinciri değiştirmek olacaktır. Zincirin uzaması demek, metalin sürekli gergi altında durmasından dolayı molekül bağlarının gevşemesi ve fiziksel özelliğini (mukavemeti vesaire...) kaybetmesi demektir. Bu durumda bakla çıkartmak aksine daha tehlikelidir.
GV250 nin zinciri 116 baklalı, o-ringli (baklalar arasında yuvarlak lastik conta) 520 lik zincirdir. Ben bu yaz DID marka alıp taktırdım, 150TL. Çekoslovak üretimi zincirler de var, onları da deneyebilirsin.
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
[B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]
Arkadaşlar herkese merhaba.. Motorumu 2 gün önce alarak artık ben de aranıza katılmış oldum. Forumu okudum, marş basmama probleminden bahsedilmiş. Ben de aynı durumdan müzdaribim. Ayrıda sola sinyal verdiğimde uzun far göstergesi yanıp sönüyor, uzunları yaktığımda ise sola sinyal göstergesi yanıyor. Bu kontektör herhangi bir akücü de bulunur mu? yoksa hyosungun kendine özgü konjektörü mü vardır? Aküm yeni o yüzden problemi direk kontektöre bağladım, satın aldığım kaçak veya konjektör demişti.
Hoşgeldin,
Far ve sinyal problemin yanlış kablo bağlantısından kaynaklanıyor. Çok çabuk bir şekilde herhangi bir elektrikçi bile halledebilir
Marş basmama olayında konjektör sebep olacağı gibi başka bir sürü problem de olabilir; buji gibi mesela. Ya da akünün motor gövdesine yapılan şase bağlantısı (öndeki radyatörün sağ alt tarafına doğru bakarsan orada bir kablonun gövdeye bağlandığını görürsün, üzerinde de plastik bir koruma olması gerekir). Eğer o bağlantıda bir gevşeklik, paslanma varsa yine marş basmama problemin olacaktır. (Geçenlerde bir arkadaşımın da başına geldi).
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
[B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]
Sanırım problem gevşeklikten kaynaklı. Çünkü <uzun far göstergesi - sinyal ışığı> ile ilgili problem bazen olmuyor. Bugün yaklaşık 20 km kullandım, sola sinyal verdiğimde gayet sinyal lambası yanıyordu, buna istinaden uzunları yaktığımda da uzun lambası.Dün ise tam tersi olmuştu
Bugün fark ettiğim bir başka değişiklik ise, dün fren lambası frene bastığımda yanmıyorken bugün denediğimde gayet yanıyordu.
Son olarak; motor çalışır halde iken korna bazen ötmüyor ama motor hareket halinde iken ötüyor. Duruyor halde kornaya bastığımda far biraz kuvvetsizleşiyor (çok az) ama ses çıkmıyor.
Arkadaşlar kafanızı ağrıtıyorum ama sanırım bunlar marş basmama ile alakalı şeyler sanki akünün şarj olmasını engelleyecek bir kaçak var gibi. Yanlış mıyım? Ustaya götürdüğümde problemi bilerek götürmek istiyorum çünkü akü ve şarj dinamosu daha yeni alındı, benim aklıma başka bir olasılık gelmiyor. Herkese teşekkürler..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:12 ----------
not:Akşam çok geç eve döndüğüm için bir süre tamirciye götürecek vaktim yok.
Bence aküye giden bağlantı kablolarında bir problem var tahminimce ustaya götür en fazla 1 günde halleder 30-40 milyona halleder, olmadı 50 milyona elektrik tesisatını baştan çeker.
Yarın elektrikçime götüreceğim. Problemin nereden kaynaklı olduğunu gelince yazarım.
selam.. motoru alalı yaklaşık 20gün oldu. oldukça temiz kullanılmış performansı beklemedigim kadar iyi çıktı. hafif eğim olursa kadranı görüyor yalnız seri kullanmak istedigin zaman 7000-8000 yaklaşırken silkeliyor makina. bazende yapmıyor kafasına eserse. benden başka yaşayan varmı. kolay gelsin..
Now the world is gone. Im just one.
Bende yakıt sorununa dikkat çekeyim,benim ki st kanuni ve 3200 kmde henüz.yakıt en son sehir içi kullanımında 4,6 lt(241 kmde 11,31 lt) yakarak beni şaşırttı. Hiç bu kadar oılmamaıştı genelde 4.1 3.8 4.3 lt lerde gidiyordu.Kullanırkende her vites aralığında 7000 deviride pek geçmem ve ani iniş ve çıkışlarda yapmam sakin sakin kullanmaya bakarım..
Sizin tecrübe ve fikirlerinize önem verdiğimi zaman zaman burada belirtmiştim...
Kalın sağlaıcakla...
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Selam arkadaslar. Ben de motorumu buyutmek amacıyla satıyorum. Ilgilenen olursa http://www.sahibinden.com/temiz_2005...XQQdisplayitem buradan bakabilirsiniz. Motordan gayet memnunum. CDI bile degistirdim Buyutmeyi dusunmesem satmazdım gercekten.
gv'lendim geldim...en nihayetinde bende bir gv250 aldım...bursadan 7800km'de 4.000 liraya aldım...ist. maltepeye kadar 120 km'de deneyim ve keyif sürüşü yaparak geldim.ilk kez gv kullandım ve söylediğiniz kadar hatta üstü bile varmış
Merhabalar Arkadaşlar,
Birkaç sayfa önce forumunuza merhaba demiş, bazı sorular sormuştum. Saolsun arkadaşlar ilgilendi, cevapladı.. O zaman baharda motor almak istediğimi söylemiştim ama bir fırsat çıktı ve değerlendirmek istedim. Sonuç olarak artık
bende motorlandım
Artık pırıl pırıl bir GV 250 im var. Motorum sıfır ve 2007 model. Özellikle bu modeli istiyordum. Daha üst modeller bu kadar hoşuma gitmiyordu.
Kişisel koruyucu ekipmanlarım da tamam. Ehliyet kursuna da yazıldım. İnşallah Ocak 15 de evliyetimi de alacağım. Bu arada şunuda söyliyim, arkadaşların motorlarında birkaç metrelik turlar haricinde ilk defa motor kullanıyorum. Saolsun bir arkadaşım getirdi motoru İstanbuldan İzmite. Evin orada biraz turladım, çok çok güzel bir duygu. Eşime hava yapıyım derken komşunun bahçe duvarına giriyordum ama artık yavaş yavaş geliştiricem kendimi.
Motoru alırken sisi bar ve koruma demirini taktırdım. Başka da hiçbir şey yok ekstradan.
Neyse arkadaşlar, artık gezilerde görüşürüz umarım. Yukarıda da bahsettiğim gibi İzmitte oturuyorum.
Önceki sorularıma cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Görüşmek üzere..
Şu an bu konu içerisinde 84 kullanıcı var. (0 üye ve 84 misafir)