Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
x
-
13 Temmuz 2009, 19:24
canantas adlı üyeden alıntı
CDI ünitesi motordan aldığı bilgileri (motor boşta, viteste gibi) alıp ona göre motorun çalışma şeklini belirler (ateşleme zamanı vesaire...) Ama bunun için bilgi toplaması lazım (vites boşta müşürü gibi). Eğer sıcaklık ölçen bir sensör ya da termostat yoksa CDI sıcaklığı bilmediği için birşey yapmayacaktır. Eğer olsaydı zaten mutlaka hararet göstergesi de koyarlardı bence...
Yukarıda verdiğim devre şemasında da sıcaklık sensör veya termostatı gözükmüyor.
bnm eski GV250 de bu durum vardı.GV650 de de karşılaştım.Aşırı sıcakta ve dur kalk gibi yüklenmede kendini stop ederdi.Tabiki bu yüksek süratte veya viteste falan değil.Trafikte ve debriyaja basıp rolantiye düştüğünde.Belki ben rolantiyi çok düşük tutyorum ve motor ısındığında soğuk olan rolatinde ayar yapıldığı için rolanti tutmuyor ve stop ediyor olabilir.
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
Reklamlar
-
13 Temmuz 2009, 20:03
Dediğin durum da olabilir. Keşke GV250 lere hararet göstergesi de koysalarmış!!!
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
[B][I][U][COLOR="Red"]Canan Taş[/COLOR][/U][/I][/B]
-
13 Temmuz 2009, 21:41
Değerli arkadaşlar ,ilginiz ve bilgileriniz için hepinize teşekkür ederim.Özellikle Selçuk bey,canan bey ve Emrah bey gibi tecrübe teknik bilgi vererek sorunum hakkında daha mantıklı düşünmeye ve ustaya gitsem bile yaptıkları ve söylediklerini sizin bilgilerinz ile test etme imkanı verdiğiniz için ayrıca teşekkür eder, sorunsuz ve keyifli motor gezileri dilerim hepize.
Sonuç olarak benim sorunumun yağ eksik olmadığı için yağ/motor ısınması ile ilişkili olduğu kanısına varmış bulunmaktayım .Gelişmeleri sizinle paylaşmaya devam edeceğim inşaallah...
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
-
13 Temmuz 2009, 21:41
-
13 Temmuz 2009, 22:29
[B]34 [COLOR="Red"]FF[/COLOR] 4929[/B]
-
14 Temmuz 2009, 11:15
[B][COLOR="Navy"]Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır... Bertrand Russel[/COLOR][/B]
-
14 Temmuz 2009, 11:57
canantas,elektrik ile ilgili birikimin kardeşlerimin işine yarayacak gibi. Forum için kazançtır bu hoşgeldin.
Arkadaşlar en sevdiğim topiğe nazar değmesin sakın.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
-
14 Temmuz 2009, 12:01
Topic'e katılalı bayağı olmuştu ama yine de hoşbulduk!
Forum sitelerinde asıl olan paylaşmaktır... Bildiğim kadarını paylaşmak istiyorum ben de.
Bu arada ben Çorlu da oturuyorum ama Tarsus'luyum. Hatta Ağustos un ilk haftası Tarsus da yıllık izinde olacağım.
Sen Mersin merkezde misin?
-
14 Temmuz 2009, 12:07
Tarsusta eski özel kıvılcım okullarında 3 sene öğretmenlik yaptım,sonradan iflas ettiğinde toros koleji oluncada 2 sene çalıştım,etüd merkezi kurup ayrıldım tarsus maceramdan,sonrası malum 5 yıldır yine kolej... Tanışıyor olma ihtimalimiz bile mümkün. Motosiklet nette seni yeni farkettim kardeşim kusura bakma. Saygılar.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
-
14 Temmuz 2009, 12:13
Estağfurullah rica ederim...
Ben de Özel Tarsus Lisesi ndeydim 1994 e kadar. Sonrası Üniv. için ayrıldık memleketten.
-
14 Temmuz 2009, 14:12
selam arkadaşlar.yaw yine gerilmiş ortalık.arkadaşlar paylaşım yapalım.birbirimize çamurlar atmayalım.serden abinin dediği gibi nazar değmesin başlığımıza..
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
-
14 Temmuz 2009, 14:56
harbiturk adlı üyeden alıntı
Aslına bakarsan gv nınkını yukseltmek değilde alçaltmak gerekiyor. Alçalınca daha rahat suruluyor yayıla yayıla gıdıyorsun. Shadow gibi.
Gv ye pek gideceğini düşünmüyorum açıkcası.
Geçenlerde benım comet için baktım olmadı hoşuma gitmedi gidonu komple değiştim ona rağmen kablolar yetişdi hatta fren daha rahat çalışır oldu.
Selam Harbitürk,
Bu şartlarda alabileceğim en iyi makina COMET 250 cc sizinkisi gibi.. ama gidon yoruyor.. sanırım siz yükseltmişsiniz gidonu.. elinizde fotoları var mı?, uzun yol için performansı nedir? hatta enduro gidon taksak nasıl olur?
email adresim : alpefe@gmail.com
Teşekkür ederim..
Saygılar ..
-
14 Temmuz 2009, 21:47
-
15 Temmuz 2009, 00:54
souvarine çok güzel olmuş çıkartmalar.resimler de harika.rodajın dolmasına ne kadar var daha?rodajı kullanma kılavuzuna göre mi geçiriyorsun yoksa usta tavsiyesine göre mi?şimdi ne alaka diyeceksin ama bazı ustalar ile kılavuzun söyledikleri birbirini tutmuyor.
bu arada murat kardeşimizden kaç aydır haber alamıyoruz.en son eşi hamileydi doğum yaptılar mı ne oldu merak ediyorum.motorunu da satılığa koymuş.
koray abi de sessiz.devrim,buraktan da ses yok?herkes iyidir ve herşey yolundadır umarım..
-
15 Temmuz 2009, 01:23
souvarine, paylaşımına bayıldım güzel kareler gerçekten
[COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
[IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]
-
15 Temmuz 2009, 03:47
Merhaba, evvelinde motorun performansı ile övünürdüm, şimdi aynı motoru kullanan arkadaşaların oluşturduğu forum köşesindeki muhabbetin sıcaklığından... Hepinize iyi sürüşler dilerim. Düzce benim görev yerim, tatillerde İstanbul ve Mersinde bulunurum. Yolunuz düşerse mutlaka görüşmek isterim...
-
15 Temmuz 2009, 10:38
günaydın arkadaşlar...
esmekaya hoşgeldin aramıza..sanırım sende bizim gibi memur takımındansın meslek ne bu arada?bu sayfa hepimizin.sanal ortamda da olsa çok feci bir dostluk var burada.ama marmara bölgesinde olanlar görüşüp birlikte takılsa da biz kenarlarda kaldığımız için pek görüşme imkanımız olmuyor.ama yinede sanal manal çok güzel paylaşımlarımız oluyor.inşallah birgün herkesin biribiriyle tanışması dileğiyle..
-
15 Temmuz 2009, 11:34
yörük, mrcok sağolunuz varolunuz ...
yörük şefim, rodajı hem usta tavsiyesi hem kitapçık hem de tecrübeli kullanıcı tavsiyelerini dinleyerek yapıyorum. şu anda 180km oldu henüz, fakat ehliyeti alınca bi hafta içinde tamamlarım diye düşünüyorum. gaz kolunu yarımdan fazla açmıyorum, 5000 deviri fazla geçmemeye çalışıyorum, 6000 devri hiç geçmiyorum, uzun süre aynı devirde kullanmıyorum, sık vites değiştiriyorum, ara sıra vites küçültüp bi kaç saniye basınç yüklüyor sonra tekrar rahatlatıyorum, bir de düşük devirde gaz verip boğmuyorum...
hadi bizim makinalar crusier rodaj modaj çok sıkıntı olmuyor da valla bir ss'im olsaydı rodaj aşamasında çıldırırdım herhalde
[B][COLOR="Black"]LAUBALİLİKTEN HOŞLANMAM, CİDDİYETİ SEVERİM, DİSİPLİNE HAYRANIM[/COLOR][/B]
-
15 Temmuz 2009, 11:51
esmekaya, hoşgeldin! Kendini tanıtırsan seviniriz.
Yörük kardeşim, 25 Temmuz gibi yıllık izine çıkıyorum. Plan şu, Çorlu'dan Tarsus'a (memleket) kadar Ege ve Akdeniz kıyısından gezerek seyahat (yaklaşık 10 günlük bir gezi olacak). Ama araba ile (eşim ve kızımla birlikte). Dolayısı ile İzmir ve Antalya dan geçeceğim, telefonun verirsen özelden uygun saatlerde geçersem görüşürüz!!!
Bu arada Vecihi sticker ı çok yaratıcı olmuş! Özgün olmuş, tebrik ederim souvarine.
-
15 Temmuz 2009, 12:25
Selam arkadaşlar...
Uzun süredir çok fazla aktif olamıyorum topice, ama ara ara girip okuyorum tüm yazılanları.
souvarine, gerçekten sticker çok hoş olmuş. Vecihi süper adamdır Ercan ve eşiyle tanışmışsın, bende Ercan'la Şile-Ağva gezisinde tanışmıştım.
Canantas, seninde bilgilerinden yararlanacağız bol bol anlaşılan
İlkercim, seninde işler yolundadır umarım.
Benim şu göstergelerin çalışmama durumuna halen bakamadım, haftasonu yoktum. Ama bu haftasonu yada bir akşam uğraşıp çözmem lazım durumu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 56 kullanıcı var. (0 üye ve 56 misafir)
Bu Konudaki Etiketler