Anadolu yakasından gelecek başka kimse yok mu yav? Bir tek biz mi varız bu tarafta?
Anadolu yakasından gelecek başka kimse yok mu yav? Bir tek biz mi varız bu tarafta?
thin lizzy , sen anadolu yakasının neresindesin?
bende anadolu yakasındayım ama bu geziye katılamıcam malesef...
bostancı + tuzla
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
arkadaşlar ben işten çıkıyorum. akşam evden nete bakma imkanım olmayacak. yarınki gezi için telefonla haberleşiriz gelecek arkadaşlarla.
canantas merhaba, bilgilerin için teşekkür ederim.Yapılan malzemenin niteliği ve kaça mal olduğunu da öğrenebilirsem gelecek hafta gidip yaptırabilirim.Fotoğraflar birkaç açıdan olusa sevinirim..Kalın sağlıcakla..
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
merhaba arkadaşlar yarın murat ve aytek,ten başka gelen yokmu yahu :(.gelmeyipte resimlere sulanmayın sonra .neyse yarın güzel bir gün olacak ALLAH izin verirse. bu arada murat,aytek plaj havlularınızı ve şortlarınızı almayı unutmmayın)
aşk...
Perioğlu motosikletimi yarın ki gezi için hazırladım.Önce deri olan ne varsa söktük ve sıcak su ile yıkattım.Sonra orta ayağı geçici olarak yerine monte ettim ve zinciri temizlemeye başladım.
Motosikleti orta ayağa almak çok zor oldu.Bir çok denemeden sonra, motosikleti ön tekeri bacaklarımın arasına alıp koruma demirinde tutarak hafif geri ittirip yukarı kaldırarak orta ayağın üzerine alabildim.
Zinciri temizlemek için iki adet kap ayarladım.Birine temiz gaz yağı koydum, diğerini zincirin altına yerleştirdim ki kirli gazyağı içine toplansın diye.Kirlenebilecek yerlerede gazete kağıdı serdim.
[URL=http://img199.imageshack.us/my.php?image=dsc00224r.jpg][/UR
İnce uçlu bir boya fırçası ile temizlemeye başladım.Zincirin üzerinde kirli yağ kalmayana kadarve ortadaki yuvarlak parçalar kendi etrafında fırça darbesi ile rahat dönmeye başlayana kadar temiz gazyağı ile fırçaladım.Zincir parlamaya başladı.İlk büyük zincir temizliğim olduğu için 2 tur yaptım.Bundan önceki temizliklerde Castrol zincir temizleyici kullanıyordum.Bir tüp bitirdiğim halde istediğim temizliği hiç elde edemedim.Gazyağı ve fırça ile yaptığım temizlik çok güzel oldu
Artık kirden rengi değişen çanta ve deri aksesuarlarımıda www.hepsiburada.com 'dan aldığım deri temizleme mendili ile temizledim.Sonuç kolaylığın yanında inanılamayacak kadar güzeldi.
Kirden rengi değişen çantalarım;
Neredeyse yeni gibi oldu.
Tüm bunları yaptıktan sonra motosikletimin durumu
Unutmadan şunuda söyleyeyim.2 litresini 6 TL ye aldığım gazyağımdan iki temizlik yapacak kadar daha arttı.
Faydalı olmasını umarım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:33 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:29 AM ----------
Neredeyse unutuyordum gece 23.00 gibi gazyağının tamamen uçtuğundan emin olduktan sonra zinciri yağladım.Sabaha bırakmadım çünkü yola çıkmadan önce yağın zincirin içine tamamen işlemesini istedim.
!! DİKKAT !! EJDERHA ÇIKABİLİR
murat senin bu resimli anlatımlarına hayranım.kesinlikle gaz yağı çok işe yarıyor.bende zincir temizleme spreyi almıştım feyizoğlundan ama gaz yağı çok daha iyi temizliyor.anlatımın ve paylaşımın için çok teşekkürler..
az kalsın unutuyordum.yarın için şimdiden iyi yolculuklar ve iyi gezmeler.tadını çıkarın ve fotoları paylaşın kazasız belasız inşallah.iyi geceler herkese..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:49 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:46 AM ----------
bu arada bayrağında da biraz kirlenme var sanki.makineye atsan deforme olurmu ki muratcım??
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!
murat,cım okdar güzel anlatmışsın okadar titiz çalışmışsınki bu iş benim işim olmasına rağmmen imrendeim neredeyse murat benim motorada yaparmısın diyeceğim geldi .eline emeğine sağlık kardeşim güle güle kullan Allah kaza bela göstermesin kem gözlerden korusun umarım bugün izmitten istanbula kadar keyifli bir sürüş yaparsınız sizi dört gözle bekliyorum şuan saat sabahın 6,30u ve heyecandan uykularım kaçtı gezi olacağı ve arkadaşlarımı göreceğim zaman ben hep böyleyim işte sanki ilk defa motora binecekmiş gibi heyecanlanırım .
aşk...
Perioğlu günaydın.Bende uyandım heyecandan.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:04 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 07:57 AM ----------
İlker iltifatlarına teşekkür ederim.Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.Bayrağım gerçekten kirlendi ve yıprandı.Yenisini almalıyım.Türk Bayrağım bu halini hiç haketmiyor.
program nedir? bende sonradan yapışabilirmiyim.. murat dün seninle konuştuktan sonra feribotla karşıya geçtik çınarcığa gittik ama beni kesmedi.. bende biyerden katılsam olmazmı size :( hiç değilse 1saat yüzünüzü görürüm sonrada döneriz beraber..
bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..
Murat zincir temizleme bilgilendirmen benim için yeni bilgiler değil geçi(zira 15 yaşından beri bindiğim tüm motorların zincirlerini, atalarımızdan böyle gördüğümüz için ,böyle temizlerdik) Gv 250 yi aldıktan sonra şu pahalı temizleme ve yağlama malzemelerini kullanıp kullanmama arasında gidip geliyordum.Bu bilgilerden sonra ben atalarımızın yolunu tereddütsüz takip etmeye
Bu arada keyifli ve huzurlu ve mutlu bir gezi günü geçirmenizide dilerim...
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
R_E_B_E_L nazar boncuğu tak abi. yeni gibi olmuş motorun
devrim yoğunluktan görüşemiyoruz ama hepiniz aklımdasınız hep.. sene sonu konserlerinden nefes alamıyorum.. amaaaaaaa güzel bir haberim var artık pazar günleri artık bitti.. istifamı verdim kursu bıraktım sabah erkenden sizinleyim artık haftaya pazar tam kadro büyük bir buluşma yapsak.. olmazmı ?
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
Mitmuallim sprey temizleyicilere alışamadım bir türlü.Aylardır İzmit' te gazyağı arıyordum en sonunda buldum ve kullandım.Haklısın eski ve garanti yöntemdir.
R_E_B_E_L nazar boncuğu tak abi. yeni gibi olmuş motorun
Bugün 11:29 AMqueequeg, devrim teşekürler.Koray nazar boncuğunu banada yapıştırır belki.Murat cayır cayır yakıyor valla, çok güzel olmuş
Koray tayinin hayırlı olsun.Motosiklet ailesinde tanıştığım ilk arkadaşımsın.Tuhaf hissettim kendimi nedense
Evet abiler yapalım bunu.haftaya pazar tam kadro büyük bir buluşma yapsak.. olmazmı ?
Bugün 22:44 PM
saat 5 e kadar kurstaydım (son ders ) sonra eve gelip bayılmışım resmen sinan napıyoruz haftaya? ben artık pazarları freedom
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:40 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:38 PM ----------
BU DA MURATIMIN NAZAR BONCUĞU 41 KERE MAŞALLAH.. murat hafta sonları biraz daha fazla km yapıcam değişen bişey olmayacak.. GÜLÜ SUSUZ SİZİ BENSİZ BIRAKMAM
Şu an bu konu içerisinde 96 kullanıcı var. (0 üye ve 96 misafir)