Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    S&T gv 250
    hayır burak gerçekleri saklama...koltuğu centilmenlik yapıp bana verdiğini söyleyebilirsin. bu seni daha az serin yapmaz

evet koray burak ben oturarak gidim diye kendini feda etti, itiraf ediyoruz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    emekkoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bmwR1150gs & honda crf250l
    alemsiniz siz yaaa benim tanıdığım burak serindir ( cool ) zaten motorun üzerinde biraz ılıklaşıyor.. o da mutluluktan.. ikinizde online olunca iyice ayrı yerlerden gibi olmuşsunuz.. öznur herunolweo arkadaşla ben tanıştım.. çok iyi çocuk..ben kefilim.. sizi tanıştırsam.. bi görüşseniz hoşlanırsınız birbirinizden.. bellimi olur belki çıkmaya bile başlarsınız
    bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..

Motosikleti
    S&T gv 250

koray önce erkek kardeş dedin, şimdi arayı iyice açtın...bide yapıcı gibi görünmeye çalışmıyo musun
    biz ilişkimizi böle taze tutuyoruz işte

Motosikleti
    ..nazarım değecek diye korkuyorum valla.. ama aklımdan ne zaman geçseniz yada arkadaşlara anlatsam arkasından hemen maşallah diyorum haberiniz olsun... buluşmaya 10 gün var geçmez artık bir türlü.. ben kaçtım sabah 7 de çocuklar bekler..

Motosikleti
    Şimdilik yok :(
    arkadaşlar meraba st gv250 almayı düşünüyorum demiştim daha öncede. Ehliyet almak için bi kaç yere sordum bi yerde şöyle bişey dediler ehliyet kursu 200 tl kursun verdiği direksyon eğitimi ver ayrıca bide ben eğitim alırsam burda her türlü şeyi öğreticeklermiş onada 400 tl istediler. Sizce nasıl uygun mu?

Orko_ye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı Mamnaris adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar meraba st gv250 almayı düşünüyorum demiştim daha öncede. Ehliyet almak için bi kaç yere sordum bi yerde şöyle bişey dediler ehliyet kursu 200 tl kursun verdiği direksyon eğitimi ver ayrıca bide ben eğitim alırsam burda her türlü şeyi öğreticeklermiş onada 400 tl istediler. Sizce nasıl uygun mu?
    Öncelikle inşallah gönlündeki GV 250'ye sahip olursun en kısa zamanda. Ehliyet kursuna güveniyorsan ekstradan vereceğin 200 TL normal bir fiyat aslında. Ama Honda'nın veya Yamaha'nın 2 günlük eğitimleri 280 TL. Tabi sen Ankaradasın sanırım orda eğitim veren başka yerler varmı bilemiyorum. Ben hayatımda sadece 1 kere scootere binmiş biri olarak Yamaha'nın eğitimine gittim 2 gün, sonrada GV 250'mi aldım ve hiçte zorlanmadan alıştım motoruma. Yalnız burada önemli bir nokta var. Benim daha önceden uzun bir bisiklet ve otomobil kullanmışlığım vardır, bu çok önemli yolda giderken araçların ne zaman ne yapabileceğini kestirebilmek açısından trafik deneyimin gerekli. Yoksa kolay adapte olamayabilirsin.

Korayım kardeşim, inşallah bu sefer aranızda olucam. Burak valla yanmışsın kardeşim, Öznur alacak elinden galiba motoru
    ..::.. GO ..::..

HeruNolweo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer 150
    Alıntı emekkoray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alemsiniz siz yaaa benim tanıdığım burak serindir ( cool ) zaten motorun üzerinde biraz ılıklaşıyor.. o da mutluluktan.. ikinizde online olunca iyice ayrı yerlerden gibi olmuşsunuz.. öznur herunolweo arkadaşla ben tanıştım.. çok iyi çocuk..ben kefilim.. sizi tanıştırsam.. bi görüşseniz hoşlanırsınız birbirinizden.. bellimi olur belki çıkmaya bile başlarsınız
    Koray sağolasın bak ne güzel düşünmüşsün. Bi bakarsın ilerde bir gün evleniriz bile Maşallah diyelim efenim maşallah
    Orhan inşallah kaptırmayız motoru Gerçi zevkli de oluyo beraber öğrenmek darısı başına ufaktan kandır bence nişanlını sen de
    Mamnaris ben burda kayıt oldum yeni kursa 150 lira 7 ders de direksiyon eğitimleri var. Tabi ekstra eğitimler nasıldır o konuda bir yorum yapamam.
    Ride hard or stay at home

Motosikleti
    çelik gibi sinirlere sahip olman gerek bu ülkede.. o kadar çok dangalağın altında araba varki.. bugün eşim var diye tuttum kendimi.. çünkü eğer yanlız olsaydım farklı olacaktı tepkim.. allahtan yanlız değildim.. bırakın motosikleti arabayı bile görmüyor yada nasıl olsa durur diye çıkıyor yan yoldan yaratık... nasıl düzelecek bu ülke.. nasıl huzur içinde yaşayacağız.. ben göremeyeceğim kesin o günleri ama çocuğumdamı görmesin.. ülkemizdendemi vazgeçelim gidelimmi buralardan.. katil olmamak elde değil.. umarım biraz daha evcilleşebiliriz.. umarım azıcık daha insana benzeyebiliriz.. sizede yazmasam patlayacağım arkadaşlar.. nefret ediyorum bu tip adamlardan.. boş yere oksijen tüketen o kadar çok insanımsı varki.. yazık havaya ve tükettikleri suya..

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    çelik gibi sinirlere sahip olman gerek bu ülkede.. o kadar çok dangalağın altında araba varki.. bugün eşim var diye tuttum kendimi.. çünkü eğer yanlız olsaydım farklı olacaktı tepkim.. allahtan yanlız değildim.. bırakın motosikleti arabayı bile görmüyor yada nasıl olsa durur diye çıkıyor yan yoldan yaratık... nasıl düzelecek bu ülke.. nasıl huzur içinde yaşayacağız.. ben göremeyeceğim kesin o günleri ama çocuğumdamı görmesin.. ülkemizdendemi vazgeçelim gidelimmi buralardan.. katil olmamak elde değil.. umarım biraz daha evcilleşebiliriz.. umarım azıcık daha insana benzeyebiliriz..
    Maalesef İstanbul'da çok var bu yaratıklardan geçmiş olsun Koray Kardeş Sevgilimle Edirne de idik, sevgilim şaşırdı bunlar nasıl bu kadar yavaş kullanıyorlar diye, asıl normal olan o Edirne'de ki kullanım tarzı yqavaş ve dikkatli ama hep İstanbul'u gördüğümüzden....

Bu arada yüzünü güldürecek bir link vereyim sana bu öncamın tüm motorlara uyduğu söyleniyor, bir bak istersen :

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/WINDS...Q5fAccessories

Motosikleti
    teşekkürler draggy.. gerçekten sıkıldım her an bir tehlike atlatmaktan.. ben 4 seneye yakın defalarca ayvalıktan bingöle gittim.. o kadar km yolda ve terör tehlikesinde bu kadar huzursuz olmadım.. ne kadar yamyam olmuş insanlar burada... sağolasın... bu e bay dan nasıl alışveriş yapılıyor ki ve bizim motorlarada oluyorsa süper fiyat..

Motosikleti
    Dragstar 650
    teşekkürler draggy.. gerçekten sıkıldım her an bir tehlike atlatmaktan.. ben 4 seneye yakın defalarca ayvalıktan bingöle gittim.. o kadar km yolda ve terör tehlikesinde bu kadar huzursuz olmadım.. ne kadar yamyam olmuş insanlar burada... sağolasın... bu e bay dan nasıl alışveriş yapılıyor ki ve bizim motorlarada oluyorsa süper fiyat..
    Daha da ucuzları da var, benim bildiğim üniversal camlar bunlar, Türkiye de de olabilir mesela Keeway camına olur mu acaba diye baktığımda adam 30 TL demişti de şok olmuştum fiyatının düşüklüğüne (Dragstarın giwi ve ya Kappa olanları 300 TL den aşağı değil ), aslında diğer markaların ve üniversallarin fiyatları çok ucuz ;)

Motosikleti
    yaza kadar yavaş yavaş tamamlasak eksikleri ayvalıkta rahat rahat gezmesi kalsa... havaların ısınmasıyla başlarız istanbulda aksesuar aramaya hep beraber..

Orko_ye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Benim kardeşimi Hanzolar mı sinirlendirmiş bakiyim

Korayım maalesef bu güzel şehrin içinde o kadar çok varki o yaratıklardan

Yaza doğru bende evlilik hazırlıklarını tamamlar motorun eksiklerine bakarız hep birlikte.
    ..::.. GO ..::..

Motosikleti
    sorma gadaşım ama karar verdim takmayacağım artık.. çünkü binlerceler.. insanların en az kendini düşündüğü kadar başka insanları da düşündüğü biryer varmı acaba ? galiba yok her şey havaların ısınmasını bekliyor.. buluşmalar geziler krom parlatma partileri aksesuar araştırmaları.. ama baksanıza hiç niyeti yok durmaya yağışların.. :(

Motosikleti
    Bajaj Boxer 150
    Korayım çok geçmiş olsun ya insanın kafayı yememesi için özel bir sabıra ihtiyacı var bu zamanlarda hele ki bu kadar insan taklidi yapan yaratık ortalarda dolanırken. Tekrar geçmiş olsun çok
    Güzel şeyler düşünelim havalar bi ısınsın hele herşey çok güzel olacak

Motosikleti
    S&T gv 250
    arkadaşlar ben yağmur duasına çıkalım topiği açmak istiyorum. bi yardımcı olursanız, özellikle tarkan arkadaşımızdan tecrübelerine dayanarak destek istiycem...
    şaka bi yana akşam nerdeyse sağ taraftan gelen bi oto yuzunden 3 boyuttan 2 boyuta iniyodum...bunlar insan diil bencede, beyinleri az gelişmiş deneysel otomobil çalışmaları...geleceğin teknolojisi...
    sizede çok geçmiş olsun koray...
    asıl uzun yol deneyimi olan arkadaş varmı aramızda?örneğin istanbuldan bodruma gitmek istesek mesela (ama burak ben onu ikna edene kadar duymasa), çokmu yorucu olur...mayıs sonu gibi ehliyetleride aldıktan sonra perşembe akşamı çıkıp, konaklayarak cumartesi öğlen gibi bodruma varmak akıllı işi olurmu?

Motosikleti
    Dragstar 650
    Alıntı ozzone adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben yağmur duasına çıkalım topiği açmak istiyorum. bi yardımcı olursanız, özellikle tarkan arkadaşımızdan tecrübelerine dayanarak destek istiycem...
    şaka bi yana akşam nerdeyse sağ taraftan gelen bi oto yuzunden 3 boyuttan 2 boyuta iniyodum...bunlar insan diil bencede, beyinleri az gelişmiş deneysel otomobil çalışmaları...geleceğin teknolojisi...
    sizede çok geçmiş olsun koray...
    asıl uzun yol deneyimi olan arkadaş varmı aramızda?örneğin istanbuldan bodruma gitmek istesek mesela (ama burak ben onu ikna edene kadar duymasa), çokmu yorucu olur...mayıs sonu gibi ehliyetleride aldıktan sonra perşembe akşamı çıkıp, konaklayarak cumartesi öğlen gibi bodruma varmak akıllı işi olurmu?
    2 saatten fazla motor sürülmemeli, molalar en az yarım saat tutulmalı, uyku getirici ve dikakt kaçırıcı şeyler yenmemeli, içilmemeli; imkanınız varsa İzmir'e feribotla gidilip sonrasında motorla devam edilmeli

Motosikleti
    Bajaj Boxer 150
    Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 saatten fazla motor sürülmemeli, molalar en az yarım saat tutulmalı, uyku getirici ve dikakt kaçırıcı şeyler yenmemeli, içilmemeli; imkanınız varsa İzmir'e feribotla gidilip sonrasında motorla devam edilmeli
    Draggy benim gözüm yemiyo aslında o kadar yolu bir anda ama yola çıktıktan sonra Yalova ve Bursa'da konaklama imkanımız var Ama bana zor geliyo gerçekten o kadar yol Burak duymasın aman

Motosikleti
    S&T gv 250
    draggy izmir feribot seferlerini araştırdım ama bu sene yapılmayacak diyorlar. idonun aktarmalı feribotla bandırma + trenle izmir seferleri var ama in-bin yerine bandırmadan direk izmire devam etmek havada çok sıcak olmazsa daha keyifli olacak gibi geliyor bana.

R_E_B_E_L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    B M W R 1 2 0 0 G S
    Arkadaşlar merhaba;

Öznur air brush için benide sıraya alırmısın.

Dün motorun yağını, yağ pompası filtresini ve hava filtresini değiştirdim.

Motor yağı olarak "OPET Procycle Formula Blend 10W 40" MOTORSİKLET YAĞI kullandım.Litresi 19 tl.2 litre aldım.

Yağ pompası filtresi ve hava filtresini www.kuralkan.net sitesinden sipariş ettim.Bir adet hava filtresi, iki adet yağ pompası filtresi ve kargo için 60 TL. ödedim.(Yağ pompası filtresinin 1 adet olduğunu düşünüyordüm fakat ambalajından iki adet çıktı.

motorsikleti tam ısınana kadar çalıştırdım.(Motor yağı ısınarak incelsin ve tahliye deliğinden kolayca aksın diye).Daha sonra arabamın bijon anahtarı yardımı ile yağ tahliye tıpasını söktüm ve yağın bir kaba boşalmasını sağladım.

Yağın iyice süzülmesini beklerken yağ pompası filtresini değiştirmeye başladım.Önce muhafaza kapağını söktüm ve filtreyi çıkartım.(Kapağı sökmeden önce, alt tarafa bir bez koymanızda fayda var.Çünkü bir miktar yağ sızabiliyor.)

Daha sonra yeni filtreyi takmadan önce kapağı, kapak contasını ve filtre yuvasını temiz bir bez ile eski yağlardan temizledim.

Yeni yağ pompası filtresini yerine yerleştirip(filtrenin yönü önenlidir.çıkarttığınız gibi takmalısınız), muhafaza kapağını dikkatlice kapattım.(filtrenin ve kapak contasının yerine tam oturduğuna dikkat edin)

Daha sonra hava filtresini değiştirmeye başladım önce muhafaza kapaklarını söküp, eski hava filtresini söktüm.

Yeni ve eski filtreleri yanyana koyunca eski filtrenin ne kadar kirli olduğunu daha iyi görüyorsunuz.

Bu arada yağ iyice süzüldü.Tahliye tapasını kapatıp iyice sıkıladım. Yağ doldurma kapağını açtım ve yeni yağı yeteri kadar (1,5 litre) bir huni vasıtası ile motora doldurdum ve yağ doldurma kapağını kapattıp sıkıladım.

Bu işlemleri yapmak için aşağıdaki ekipmanları kullandım

ve daha sonra motorsikletle uzzuuuuuuunnn bir test sürüşü yaptım.Performans farkını bariz bir şekilde hissettim.Bakım işlemi toplamda 98 TL sına maloldu (bir adet yağ pompası filtresi ve 0,5 lt. yağ bir sonraki bakım için arttı.)Bu deneyimin hepinize faydalı olmasını umarım
    !! DİKKAT !! EJDERHA ÇIKABİLİR

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 44 kullanıcı var. (0 üye ve 44 misafir)

Bu Konudaki Etiketler