Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
05 Mart 2009, 15:35
Reklamlar
-
05 Mart 2009, 15:48
ya hava iyi olursa ben kesin motorla gelirim
bulutlu da olsa yağmadığı takdirde ben binerim abi. gerçi burak sen haklısın abi siz tek koltukla zor olur
enjoy your ride
and enjoy forever
-
05 Mart 2009, 17:33
Arkadaşlar geçen bir kaç gün önce depomu tam silme doldurmuştum. Tam şehir içi 280 KM yol yaptıktan sonra 10,28 lt yakıt aldım.
10.28/2.7=3.80 lt/100 km gibi bir değer çıkmaktadır. Şehir içi kullanım olarak beni çok memnun eden bir değer. Şehirler arası yazın demekki 3.50 lt 'ye kadar düşer demek ki.. Çok makul bir değer.. Hep 650cc ye geçmek istiyorum ama bugün hatta Beverly 250cc si olan arkadaşımla konuştum. 250cc o kadar makul bir yerdeki. Zayıf bir motor değil; çok güçlü bir motorda değil. Ayrıca 5-5.5 hatta 6.0 litrede yakmıyor.. Bu sebeble 250cc sınıfını seviyorum..
Bu demek ki 10,28*2,92=30,02 30,02/27=11,11 Ykrş/km gibi bir değer çıkmaktadır..
Saygılar...
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
-
05 Mart 2009, 20:01
Selçuk hesap doğrudur. Bende bugün elektrik-su-doğalgaz açtırma koşturmacasına motorla gittim. Eski benzinle 200 km. yapmışım tekrar fulleyim dedim. 25 TL.lik benzin aldım yani km.de 12,5 Kr yakmışım. Ama çok boşa çalıştırmalarım ve motoru ısıtmalarım olmuştu normalde daha da az yakıyor.
Bu arada arkadaşlar bugün motorsuz olsam hepsini bitiremezdim sanırım. Çünkü ordan oraya koşturmak gerekiyor, arabayla bile gitseniz her yere park edemeyip uzağa park etmeniz gerekiyor. Mesela bugün muhtara kaydımı yaptırmak için gittiğimde muhtarlığın pazarın içinde olduğunu gördüm, motorla değilde arabayla olsaydım ne yapardım nereye parkederdim diye düşündüm.
Ayrıca işlerimi bitirince İstanbul Motora götürdüm motoru. Hem sizin için sissy barı ve koruma demirinin fiyatını sordum. Sissy bara 140 Euro, koruma demirine ise 170 Euro diyor. Koruma demiri için pazarlık yapınca 300 TL'ye 6 taksit yaparım kredi kartına dedi.
Birde bakımlarını yaptırdım motorun, hava filtresini değiştirdim ve zincirini de değiştirdim. Komple dişlileride değiştirmeyi düşündüm ama usta birinci değiştirmede o kadar gerekmez, Gt 250r olsa belki ama GV 250'de ikinci değiştirmede dişlileri değiştirirsin dedi. Fiyatıda çok yüksek olunca dişlileri değiştirmedim. Zaten dişlileri kontrol ettirdim erime ve aşınma yok denecek kadardı.
Hava güzeldi genelde ama ara ara çok ufak damlalar düştü, o da ne biçimse çamurdu resmen motorun üzerinde nokta nokta çamurlar oldu. Birazdan da çıkıcam biraz daha dolaşmaya
-
05 Mart 2009, 22:01
-
05 Mart 2009, 22:41
Arkadaşlar merhaba.Koray gibi bende bu havada buluşmaya motosikletsiz gelmeyi düşünüyorum.Koray beraber gidebilirmiyiz, ne dersin?Orko-ye bende motorsikletimin bakımlarını yapmaya başlıyorum.Bugün Kuralkan 'dan hava ve yağ filtresi sipariş ettim.Hava filtresi 30 , yağ filtresi 20 TL.Yağ içinde CASTROL POWER1 4T 10W-40 motorsiklet yağı (litresi 19 TL) kullanmayı düşünüyorum.Bu işlemleri ayrıntı anlatmamın sebebi, sizlerle paylaşmak ve yanlış bir şey varsa tecrübelerinizden faydalanmak içindir.Özellikle yağ için başka bir tecrübesi olan varmı?
!! DİKKAT !! EJDERHA ÇIKABİLİR
-
05 Mart 2009, 22:52
Selam arkadaşlar Orhan ben (orko_ye)
Ayberk'i ziyarete geldim, sohbet edip Youtube'dan Gv 250 videolarına bakarken aşağıdaki komik videoyu izledik. Ama kötü örnektir onun gibi olmayın etkilenmeyin
http://www.ktunnel.com/index.php/101...41e390ea315882
-
05 Mart 2009, 23:28
R_E_B_E_L adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba.Koray gibi bende bu havada buluşmaya motosikletsiz gelmeyi düşünüyorum.Koray beraber gidebilirmiyiz, ne dersin?Orko-ye bende motorsikletimin bakımlarını yapmaya başlıyorum.Bugün Kuralkan 'dan hava ve yağ filtresi sipariş ettim.Hava filtresi 30 , yağ filtresi 20 TL.Yağ içinde CASTROL POWER1 4T 10W-40 motorsiklet yağı (litresi 19 TL) kullanmayı düşünüyorum.Bu işlemleri ayrıntı anlatmamın sebebi, sizlerle paylaşmak ve yanlış bir şey varsa tecrübelerinizden faydalanmak içindir.Özellikle yağ için başka bir tecrübesi olan varmı?
olur abi ne demek.. eğer hava bozacaksa naapalım mecbur arabayla gidicez... telefonlaşırız.. 1 e doğru burada olacak şekilde gelsen 1 de çıkarız buradan.. olurmu ?
bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..
-
05 Mart 2009, 23:34
!! DİKKAT !! EJDERHA ÇIKABİLİR
-
05 Mart 2009, 23:39
tamamdır.. halbuki o kadar hazırlamıştımki kendimi motorla gidicem diye.. neyse naapalım havalar düzeldiğinde de bir sürü hafta sonu olacak..
-
06 Mart 2009, 00:01
ya arkadaşlar yazdığım soruya cevabı olan yokmu?
enjoy your ride
and enjoy forever
-
06 Mart 2009, 00:04
nightshift adlı üyeden alıntı
Dostum belki krom parlatıcılar çıkarabilir ama tam emin değilim
-
06 Mart 2009, 00:29
tarkan benim motor ustama ilk gittiğimde aynaların vidalarında pas vardı resmen.. benim aklımda vidaları değiştirmek vardı.. adam cila gibi birşeyle şu dönen aletler varya bir başladı parlatmaya hiçbirşey kalmadı.. sanmıyorum çözümsüz birşey olduğunu..
-
06 Mart 2009, 00:38
Hımm evet o pas çözücü WD-40 olabilir, belki o da çıkartır o lekeyi Tarkan.
-
06 Mart 2009, 00:44
yok gadaşım vd 40 değildi.. sabun gibi birşeydi.. o dönen aletin ucuna sürüyordu... berberlerdeki traş sabunları gibi
-
06 Mart 2009, 00:49
nightshift adlı üyeden alıntı
Egsoz ısındıkça kuruyup dökülecektir, hatta bir plastik çubuk ile fazla zorlamadan sökebilirsin fakat leke kalır, 1. yöntem aleminyum folyo ile ovalamaktır ama bunda çizilme ihtimali var, 2. ve en sağlam yöntem turtlewax ın krom parlatıcı ve temzileyici cilası var ovarak temizleyeceksin.... Bir yerlerde 404 parlatıcı diye bir şey daha duymuştum ama açıkcası denemedim turtlewax ı denedim tavsiye ederim
-
06 Mart 2009, 00:57
arkadaşlar tşk ler artık bakıcaz ya cumartesi sabahtan yada yarın akşam tamirci arkadaşımın atölyrsine uğrarım olmadı yardımnlarınız için teşekkürler ardaşlar
iyi geceler herkeze
enjoy your ride
and enjoy forever
-
06 Mart 2009, 04:34
nightshift dostum ayakkabı izi ne kadar bilmiyorum bu benim surekli basıma gelen bir olay arkada oturan kişinin ayak basacagı yer egsoza cok yakın oldugu icin bazen ayakkabı izi kalıyor hatta gecen yaz ben yoldan gelip akılsızlık işte brandayı orttum komple egsoz sıcakken yapıstı egosoza siz dusunun 1 haftada hergun ugrasmayla temizledim egsoz sıcakken eger kalın bişeyse iz sıcakken cıkarmayı dene benden sana tavsiye cok kolay bulabilecegin bir urun hemde cok ucuz maliyete HENKEL METYLAN diye bir tup seklinde ilaç var ben yazın metrodan almıstım fiyatı gecen baktım 4 ytl civarı bişeydi egsozdaki lekeleri cıkartıyor ve parlatıyor kesin çözüm buna emin ol ben hatta 2 adet aldım fiyatı uygun diye birini hala bitirmedim diş macunu tarzında bişey suruyorsun lekenin oldugu yere ve kuru bir bezle bastırarak ovalamaya başla zaten toz olmaya başlıyor egsoz soguk iken yapsanda olur ama eger iz gercekten cok kalın bişeyse biraz ugrasman lazım sıcakken yapmayıo dene ve bu krem kromları parlatmaya yarıyor buyuk kipalarda ve metroda arac aksesuar temizleme malzemelerinin oldugu yerden temin edebilirsin herkese iyi geceler
-
06 Mart 2009, 10:45
venom35 çok saol bilgiler için o zaman ben bu akşam giderim bauhausa orda bulmaya çalışırım artık dediğin gibi sıcakken yumşuyor ve çıkarması daha kolay oluyor. çok saol arkadaşım
enjoy your ride
and enjoy forever
-
06 Mart 2009, 11:04
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 48 kullanıcı var. (0 üye ve 48 misafir)
Bu Konudaki Etiketler