evet arkadaslar zinciri değiştirdik 2 arada bi derede kaldım did mi alayım yoksa ustanın dediginimi taktırayım diye bende aksamuzeri 5 gibi hemen ustanın yanına uctum anlattım durumu did iyi diyolar dedim napayım felan oda iyidir tamm da bu zincir markasını yarış mootorlarındada kullanıyorum iyi marka dedi gosterdi hakkaten japon malı bu arada rengi altın sarısı gibi degil on dişlinin ordaki kapagı bir actık şok oldum resmen cöpluge donmus
dedim bune oda yolda ne varsa toplamıs diye dalga gecti neyse taktık zinciri 15 dk surdu yaklasık olarak bu arada zincir orjinaline gore daha kalın bakınca anlıyorsun saglamlıgını neyse taktıktan sonra 1 2 tur nasıl dedi ve yaglamadıgı halde nerdeyse hiç ses yoktu icim rahatladı resmen cunku eski zincirden gelen ses beni deli ediyordu ve başaladı tavsiyelere
* asla gazyagı kullanma dedi cunku gaz yagı oring zincirlerde bulunan keçelere zarar verir dedi normal zincir olsa kullan ama asla oring de kullanma dedi
*asla zinciri yıkamamı söyledi yıkamada keçelere zarar veriyormus bunun yerine temizlerken herkesin bildigi gibi parca temizleme spreyleri balata vesayire bu tarz seyler ile temiz dedi
*son olarakta hangi marka zincir yagını kullanayım diye sordum ben castrol kullandıgımı soyledim oda onun yerine repsol kullan dedi bunun sebebide sıkınca şeffaf bişe olması ve zincire yapısmasından dolayı orda gosterdi cidden seffaf bişey yada paran varsa würth mü ne varmıs onu kullan dedi
zincirin maliyeti bana usta bide tanıdık cıktı izmirliymiş aslen oda işçilik dahil 100 ytl mal oldu tabe usta sakın kimseye soleme dedi zinciri normalde 130 dan asagıya vermiyormus gerçi ben size yetiştirdim ama
neyse bodrumda olmadıgınız icin sorun degil bu arada arka dişliyi sordum daha yeni oldugunu soyledi değiştirmeyen gerek yok dedi birde repsol yag aldım 20 ytl ye şimdi mutluyum camıda taktırdımmı ohhh