Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    nightshift - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT - 07
    bizim motorlara 10-40 yağ konuyor değilmi? tabiki evet diyeceksiniz sanırım. bir tamirci arkadaşım dediki : motorsikletlerde peryodik bakım tarihlerini beklemeden her 2000km de yağını değiştir o zaman o motoru 20 sene kullanırsın dedi. benim motorda şu an tam 2000km de değiştirmeyi düşünüyorum ne dersiniz???

ön 25 arka 32 basınç hava konuyordu değilmi ( murat söylemişti )

kaç bin devirlerde vites değiştiriyorsunuz şehir içinde ortalam kaç km/h ile yol alıyorsunuz arkadaşlar???

burakcım çok saol düşünmen yeter ... niyetin yeter ...
    ruhsat içinde teşekkür ederim gene heyecanlandım şimdi. sanki motorumu yeni alıyomuşum gibi oldu
    enjoy your ride and enjoy forever

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    HeruNolweo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer 150
    Tarkan peki senin 1000 km de değişmemiş mi yağ? Benim motor 1000 kmde şu an rodaj sonu yağ ve filtre değiştirildi. Eğer değişmişse böyle bir yol izlenicekse 3000 beklemek gerekir. Gerçi benim aldığım bayii aynı zamanda yetkili servis ve 1000 kmden sonra 4000e kadar birşey yapmaya gerek yok dedi.
    Ride hard or stay at home

Motosikleti
    Yamaha MT - 07
    Ya motoru aldığım adam değişti diyor. Ama motoru neredeyse 2006 dan beri kullanılmamış. Yani demek istediğim şu eğer yağını 1000km de değiştirdiyse ve 2007 de yaptıysa yağ özelliğini kaybetmiş olamazmı? benim aklımdaki buydu kafamı karıştıran bu. birde önceden de bahsettiğim tamirci arkadaşım dediki 200-250 gram yağ azalmış dedi. Bundan dolayıda kafam karışık o yüzden sormak istedim sizlere

burakcım bide motosikletim kısmına ST de ekle istersen

emekkoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bmwR1150gs & honda crf250l
    emrah 10 40 castrol scooter demişti.. normal seyrederkenki devri ben sormuştum ve söylemişlerdi ama unuttum.. kullanmayınca ( havalardan) unutuyor insan
    bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..

HeruNolweo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer 150
    Tarkan seni mi kırıcam ekledim
    Motor o kadar uzun zaman kullanılmamışsa yağ ne durumdadır tabi bişey diyemem bi kontrol ettirmek lazım ya da en sağlamı dediğin gibi değiştirmek temiz temiz kafan rahat kullanmak
    Ride hard or stay at home

Motosikleti
    Alıntı HeruNolweo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tarkan seni mi kırıcam ekledim
    Motor o kadar uzun zaman kullanılmamışsa yağ ne durumdadır tabi bişey diyemem bi kontrol ettirmek lazım ya da en sağlamı dediğin gibi değiştirmek temiz temiz kafan rahat kullanmak
    evet abi değiştir kafan rahat olsun.. acaba acaba demekten huzursuz olur insan..

Motosikleti
    Yamaha MT - 07
    evet abi değiştireyim ben bunu da rahat edeyim hakikatten aklımda kalıyor ya

çünkü ne bileyim vitesler çok kemikli geçiyo özellikle de 1 - 2 / 2 - 1

burakcım güzel oldu beee

mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Shadow VT750
    dostum 1 yıldır bekleyen yağını değişmesi lazım zaten 1,5 lt yağ alıyor. hiç düşünme bizimkiler tam sentetik 3,5 lt yağ alıyor.Değiştirirken hep pufluyorum
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

Orko_ye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Selamlar dostlar...

İşteyim hala ve ay sonu yoğunluğundan gündüz siteye giremedim valla.

Tarkancım Sultanbeyliye gidişide biliyorum ama senin bildiğin yol varsa kafanı karıştırmayayım diyorum. Çünkü ben E5 Kartal köprüsünden gidişi biliyorum ama sen karşıdan (Avrupa yakasından) geleceğin için otobandan gelmen daha mantıklı gibi ama şimdi tam bilmediğim için bişeyler söyleyip kafanı karıştırmak istemem açıkcası.
    ..::.. GO ..::..

Motosikleti
    Yamaha MT - 07
    orhancım 2. köprüden gitmeyi düşünüyorum ama hangi çıkışdan çıkmalıyım onu tam bilmiyorum yani sarıgazi çıkışından çıkıp köprünün üstündenmi geçmeliyim sen 2. köprüden geçecekmişim gibi anlatırmısın birkez...

evet arkadaşlar yağımı değiştirmeye karar verdim bile yorumlarınız için saolun
    yani 10-40 tam sentetik değilmi?
    castrol motosiklet yağı

Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Arkadaşlar tekrar herkese merhabalar... Tarkan ve herunelwo arkadaşlarım tekrar GV250 lileriniz hayırlı olsun.
    Arkadaşlarım son 1.5 aydır kafam öylesine karışıktı ki; DL650 ve GV650 arasında çok gittim geldim. Az kaldı alıyorken hesap döndü falan. Bu arada işler ev hanım çocuk derken inanın yazılarınızı takip edemedim. Koray dostum bana yazılarımı başka sitelerden okuduğunu söyledi..
    Haklı.
    Niye mi? Çünkü bir ara Dl650 sonra GV650 arasında kaldım. Ancak şunu test ettim ki GV250 öyle bir aralıktaki; benzin tüketimi, şehir içi kullanımı, şehir dışı kullanımı...
    Yani 3.5-4.0 litre yakıt tüketiyor. Şehir içi scooter kadar pratik olmasada kullanılıyor. Şehir dışı GV650 kadar mükemmel bir motorsiklet olmasada performansı gayet iyi. Konfor, amortisör, artçı rahatlığı, eğlence en üst seviyede bir motor. Tahrik zinciri ve zincirinin her 1000 km de bakımını yaparsan 30000 km değiştirmeden biniyorsun. Yağ ve yağ filtresi ucuz. Hava filtresi 12000 km de bir. Vergisi 35 lira. Bir Hysoung GV650 kadar mükemmel bir görüntü veremesede tok ve kaslı. DL650 gibi arazi ve off road da başarılı olamasada eğlencesi fazla..
    Yani gittim geldim. Geldim, gittim. Bir 5000 lira civarında nakit param vardı vazgeçtim. Parayı başka yere kanalize ettim. Hatta GV650 sayfasındaki İDİKURt arkadaşımıza sonsuz teşekkür ederim. Sırf GV650 sahibi olmam için her koşulumu kabul etti.
    Ancak GV250'mi bırakamadım. Olmadı. Bırakamadım.. BU mükemmel GV650 ye hala çok ama çok sahip olmak istiyorum.. Ancak biraz daha zamanımın olduğuna karar verdim.... Ve acemi bir motorcu olarak bu kadar mükemmel bir motoru (GV250) nasıl tespit edebilmişim. Anlayamadım. Tüm bunlar kafamı çok ama çok meşgul etti. Bende tüm bunları 1 yıl tehir ederek GV250 im ile Mayıs ayında 4000 km lik G.D.Anadolu turu yapıp yazında Antalya civarında 5000 km yaptıktan sonra yaklaşık 15000 km lerde satmaya karar verdim.. O sebeble sizlerden ve yazılardan biraz uzak kalıp diğer başlıklardan bilgi topladım. Kusuruma bakmayınız...

Bu arada Emrah;Serden; Haluk ve Alper'e sonsuz teşekkür ler... Son derece kibar, ve makul insanlar... İş dışında bu arkadaşlarıma sahip olduğum için ayrıca teşekkürler...
    Tüm GV250 lili arkadaşlarımıda teşekkür eder; ANtalya'da hem 650 cileri hemde 250 cileri davet ederim...
    Gözlemeler benden.....
    Ayranlar sizden.....
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    selçuk abi yengen ısmarlayalım biz en iyisi gelen arkadaşlara antalya usulü bu arada hayırlısı olsun abi biz binelim şimdilik 250 lik kısraklara seneye birlikte geçeriz gv650'ye ya sen bu güney doğu anadolu gezisini kaç gün olarak planladın?

bu arada herkese selam yine kafeden yazıyorum.ama sanırım 1 hafta kadar sonra yeniden tam gaz aranızda olacağım.hadi bakalım deli gibi 4 gözle bekliyorum.

burak bu arada motorun hayırlı olsun arkadaşım.çok sevindim senin adına kazasız belasız inşallah koray abinin de dediği gibi bu site cidden motor aldırıyor herkese

tarkan fotoğraflar çok güzel.maşallah allah kaza bela vermeden binersin inşallah.bu arada sissy bar olayını koray abi çok güzel açıklamış.uzunlar da çok güzel duruyor.karar senin.

orhancım ev işini halletmişsin hayırlı olsun arkadaşım.ben de öğrenciyken takılırdım oralarda ara sıra

ya ne güzel istanbul buluşması yapıyorsunuz bizim başımız kel kaldı valla.hiç işim gücüm olmasa binecem otobüse gelecem ama önümüzdeki hafta ve yarından itibaren bu haftasonu olmak üzere sürekli çalışacağım maalesef :( neyse ben de kendimi "bir başka olur gv'cilerin gezisi"ne saklarım.

emrah sende iyisindir umarım.ya ben kopuk kopuk girdiğim için kusuruma bakmayın atladığım diğer arkadaşlara da selam olsun
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    İlkerciğim ben geziyi yaklaşık 4000 km olarak 10 günlük parkur diye beverly 250cc si olan bir arkadaşımla Mayıs gibi planladık. Arzu edersen sende katıl açık bir gezi.. Lokasyonlar Alanya-Anamur- Gazipasa-Mersin-Adana-Antakya-Kilis-Antep ve Urfa dönüş Antalya olacak.. Yorgunluğa bağlı olarak MARDİN e de gecilecek... Misafirhanelerde yada motellerde konaklama olacak...
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

Motosikleti
    BMW R1200 GS
    abi çok sağol ama mayısta imkanı yok katılamam size mayısta bizim en büyük tatbikatımız var.hazirandan önce kımıldayamam.ama ben izne gelince senin kısa mesafeli günübirlik gezilerine katılabilirim.ya ben hani temmuz gibi falan düşünürseniz diye şeyyapmıştım neyse ben bir terslik olmazsa nisan gibi gelecem motoru izmire götürmeye.arabayı garaja bırakıp tüm yaz boyu sadece motorum ve ben olacağım inşallah.çok özledim keratayı

mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Shadow VT750
    İlker abi size merhabalar iyisinzdir inş.Bende kopuk kopuk giriyorum forma

Selçuk abi sen şu yaz gezilerini yap bende motoru aksesuar olarak donatayım.Plastik büyük çanta ve Sisi bar ve yüklüğü....falan sonra sana veririm benim makineyi.

Dün gece karda dışarı çıkardım motoru, yerde 35-40 cm kar vardı.Garajın kapısı zor açıldı.Şöyle bi 200 metre gitmeye çalıştım nafile.Cayır cayır patinaja düşüyo alet sonra son ayağımı yere koyup motoruda hafif sola yatırarak ufak bir gazla pergel misali koca aleti 360 derece döndürüp garaja koydum :( :( Ah ANtalya ah İzmir ahh!! sıcak memleket olsada yol yapabilsek yatıp duruyo alet işte
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

Motosikleti
    -
    İlkercim sağolasın evet hallettik çok şükür. Özlettin kendini iyice hallet haftaya da gel artık aramıza.

Selçuk en iyisi biraz daha kal GV 250'ine kafan rahat etsin. Ben kendimce uzun süre binerim sanırım motoruma. Bu arada yapmayı planladığın gezi rotasını çok beğendim vallahi. Gelebilmeyi o kadar çok isterdim ki, zaten o yerleri görmeyi çok istiyorum motorla gitmek harika olurdu.

Motosikleti
    BMW R1200 GS
    inşallah orhan ya valla kabak tadı verdi artık bu internet sorunu.ya kardeşim senin yan çantaları çok beğendim ben ya.ondan alacam motora ama benim motorda demir aparatlar takılı değil.dik durmalarını zamanla deforme olmalarını da istemiyorum.neyse armode marka yan çantaların çok süper.şuan seninkileri tek geçiyorum

Motosikleti
    -
    Sağolasın İlker kardeşim benim. Havalar düzelsin motoru temizlerken iyice çekerim resimlerini demirini felanda çeker gönderirim resimleri sana. Demirler olmasada dik duruyor aslında çantalar ama demirin takılması çok basit aslında bir demir ustasının 5 dk.lık işi sadece bir L şeklinde demiri kaynak yapacak o kadar.

Allah sana daha iyi çantalar nasip etsin inşallah kardeş

mitmuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3i EVO
    Hayırlı akşamlar,ben de seyrek yazsamda gündemi takip etmeye çalışıyorum.Fakat ST kanuni alan arkadaşdan özellikle tecrübelerini paylaşmalarını istirham ediyorum. Yakıt durumu, hyosung daki gaz kesme ,beyin vs. gibi sorunların gerçekten çözülüp çözülmedi v.s. nisan mayıs gibi motoru almadan önce tecrübe kazanmak isterim.
    Selçuk bey yapacağınız gezinin keyifli geçeceğine hiç şüphe yok .. Yazılarını okurken bir öğretmen gözüyle baktığımda anlaşılır olmasından çok keyif alıyorum.. dedikten sonra yapacağınız geziyi sevab(artıları) ve günahları (eksileri) ile ayrıntılı yazmanızı bekkliyorum. İlerde yapacağım uzun menzilli gezilerde bana çok şey kazandıracağını umuyorum kalın sağlıcakla.. vesselam...

Motosikleti
    aceofspades ile buluşmamız..

güzel bir akşamdı.. güzel insanlar.. güzel müzikler.. teşekkür ederiz aceofspades.... ayın 7 sinde görüşmek üzere.. bu arada ayın 7 sindeki programdan cayanın benden çekeceği var haberiniz olsun .....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 62 kullanıcı var. (0 üye ve 62 misafir)

Bu Konudaki Etiketler