Bu cumartesi İstanbul Motor'a (Kızıltoprak) gittim arkadaşlar. Bildiğiniz üzere Hyosung Ana Bayii burası oldu. İlk etapta 3 model gelmiş söylediklerine göre. Bunlar GV250, GT250R ve GD250N. GV250'yi yakından inceledim ve şahsi kanaatime göre kırmızısı çok güzel duruyor. Ama mavi ve siyahta da aynı depo renkleri kullanıldığı için tam bir görüntü kirliliği diyebilirim. Hadi siyah yine bir nebze de, mavide olmamış. Onun dışında hiçbir değişiklik yok 2014'lerle aralarında.
Yedek parça stoğunu sordum. Üniteks şu anda Kuralkan'ın elindeki bütün stoğu satın alıyormuş. Haziran ayı itibariyle de hazırda yedek parça stoğu bulunduracakmış ki bizler için en iyi haber bu denebilir. En ufak parça için bile hyosungsource'tan almaya gerek kalmayacak, veya internetten beklememiz gerekmeyecek.
Teknik servis sorumlusu ile görüştüm. Diğer bayilerdekilerden daha bilgili bir adama benziyor. İlk intiba tabii bu. Kendisini tanımıyorum. 2009 yılında Beykoz Hyosung bayiinde çalıştığını ve daha önceki ilk Hyosung'ların satışını yapan kişi olduğunu iddia etti, ismi Çetin'miş. "Çetin Usta dersen herkes tanır." dedi. Ben tanımıyordum şahsen. Bilen tanıyan varsa, bilgilendirme yaparlarsa çok sevinirim.
İlk izlenimlerime göre Hyosung için çok hevesli olduklarını gözlemledim. Kymco elimizden gittiği için üzüldük ama Hyosung iyi oldu dediler. GD250N'in görüntüsü de aklımı acayip çeldi. İlk kez yakından gördüm, kesinlikle çok şık bir motor. GV650 ve ST7 gibi motorları fiyat yüksek olacağından getirmiyorlar ama sipariş üzerine getirtilebilirmiş.
Bu arada teknik servis için izin-onay gibi işlemler bu hafta tamamlanacakmış, servise gidecekseniz haftaya randevu veriyorlar ki motor garanti kapsamından çıkmasın. Bu bilinçlilik hoşuma gitti.
Anadolu Yakası'ndaki iyi bayilerden biri olacaklarını umut ediyorum, internette araştırdım pek bir şey çıkmadı ama çıkanlarda da pek şikayet görmedim. Hepimize hayırlı olsun.
Markanın geleceği için de şüphelenmeyin. Seneye Hyosung'un 1000 cc'lik motor blokları üzerine yoğun çalışmalar olacağını duydum, aramızda kalsın yani gelişime devam ediyorlar