arkadaslar forumu 398. sayfadan beridir okuyorum 508 e yeni geldim zevkle okuyorum. kapalı bir parka bıraktım (yağmur yüzüden bursadan alığım makineyi yalovaya getirmeye yemedi
) yeni aldığım makineyi.ilandaki makineyi aldım eski sahibi şehir içi market gezileri yapmış ama hobileri fazla olduğundan kapalı garajında bazen birkaç ay binemeden motosikleti bekletmiş. zinciri iyi durumda. motor sesi çok güzel. sorunsuz çalışıyor.üstünde tozdan başka bir kusur yok. (700km de 2012).ben gözüm kapalı aldım. 5 km bile yapamadım hevesi kursağımda kaldı. şimdi biraz yardıma ihtiyacım var. elimden mekanik işleri gelir. alet edevatım var. motosiklet konusunda yeni olduğum için cevap bulamdığım daha doğrusu aslında bildiğim ama tavsiye niteliğinde ihtiyac duyduğum sorularım var size.
1. yağ ve filtresini kendim değiştireceğim videolara bakıyorum (300 bakımına girmiş. 700 kmde. yola çıkmadan yağ ve filtresini değiştireceğim) elimdeki yağ castrol magnatec 10w -40). bilmediğim bu motora ilaç gibi gelen başka bir marka varsa yağ ve filtresi için paylaşınız. filtrem yok onu da servisten temin edebilir miyim? bu konuda bir öneriniz var mı??
2. motosiklet yazın açıkta kalacak. önerdiğiniz bir branda var mı. kilit düşünmüyorum Allaha emanet.
3. lastik konusunda metzeler tavsiye edilmiş.benim lastikler (vallahi ona bakmadım ama) orjinal lastikleri olsa gerek tırtıkları halen duruyor.
4. motosiklet yağ hava soğutmalı diye geçiyor. bu özel bir yağ mı yoksa nedir kontrolü nasıl yapılır ve yardımcı olursanız sevinirim.
5. makine rodajda düşünülürse 5. viteste 80 i gördüm bujilerin sağlam olduğu görülüyor. buji seçiminde bir öneri var mı? iridyum gibi markalar varmış. değişimi arabada gibi kendimiz yapabilir miyiz.
6. Makinede yan çantalar ve ön segment koruma barları mevcut. gördüğüm tek eksik ön cam ve sissy bar. sissy bar kendim de yaptırabilirmişim. ön cam vs bunları yurtdışından veya buralardan fiyatına göre getirteceğim. bu konuda tecrübesi olan varsa dinlerim. bir de merak ettiğim herkeste ön cam var mı? önerilir mi?
korumalıklarım montum kaskım var korkmayın bunları sormayacağım ama okduğum kadarı ile motomax ve hudson dan alışveriş yapılıyor.
aklıma gelirse sormaya devam edeceğim ama notlarımda bunlar var. yeniyim anlayın artık :D
bir an önce getirmek istiyorum.
teşekkürler.