Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
09 Şubat 2009, 22:00
Orko_ye adlı üyeden alıntı
Draggy hocam, Koray derse gitti sanırım ben cevap vereyim. Şarj ettirmedi bildiğim kadarıyla. Sis farı var ama o da senin yazdığın gibi ayrı bir düğmeyle çalışıyor. Yani sürekli yaktığınıda sanmıyorum Koray'ın. Evet Koray önce bir şarj ettirmeyi dene bakalım tekrarlarsa sorun ondan sonra değiştirirsin
Bu arada draggy dostum, zincir konusunda bilgin varmı? Bizim motorlara ne diyerek zincir almam lazım. Yani ne bileyim bakla sayısı, yada uzunluğuna göre mi alınır zincir. Oto sanayilerde de bulunur mu bu motor zincirleri?
Zincirlerle çok uğraştım, dertli oldum, zincirsiz motor alarak bu dertten kurtuldum O-ring denilen zincirler iyidir, içindeki contalar sayesinde yağını tutar, araya fazla pislik girmesini engeller, anladığım kadarı ile zincirin fazlaca gevşemiş, bu arka tekerleğin bağlantı somunun çok önde olmasından da kaynaklanabilir, zincir ömrünü de doldurmuş olabilir, ortalama 2 sene sağlıklı kullanılır sonra da esneme yapmaya başlar özelliğini kaybeder; Bakla sayısına göre almalısın, orjinali varsa daha uygundur. Bakla çıkartarak uydurtmaya çalışma, plastik halkalardan 2-3 tanesi gittiyse mazallah kötü şeyler gelebilir, düşün 100 le giderken zincirinin koptuğunu DİD çok iyi bir markadır ama sanırım 100 € civarı bir fiyatı olması lazım. Otosanayicilerde ki zincirlere pek güvenme derim, bakla genişliği uygun gelmezse dişlilerden yersin ki tasarruf yapayım derken daha beter masrafa girersin. Ayrıca orjinali o-ringli yapılmamışsa dişlilerinin o-ringliler geniş gelir ki çark değiştirmek zorunda da kalabilirsin....
Koray kardeş ustaların sözüne fazla güvenme bence, şarj aletin yoksa bile en fazla 5 tl ye şarj ettirirsin, 2 sene de kullanım ömrünün dolması mantıklı gelmiyor bana, sisfarlarında ki çekim gerçekten önemli, aküyü emer bitirirler, o yüzden sis olmadıkça ya da çok karanlık olmadıkça kullanmamanızı öneririm.
Reklamlar
-
09 Şubat 2009, 22:06
draggy onlar otomatik yanıyor ama nasıl kesicez? yani kısaları yakınca küçük mavi ampuller yanıyor.. uzunları yakınca parlak güçlü beyaz ışık yanıyor
ilki kısalar ikincisi uzunlar.. çok emiyorsa iptalmi ettirmeliyim?
bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..
-
09 Şubat 2009, 22:21
-
09 Şubat 2009, 22:40
yani bir nevi gece lambası anahtarı gibi.... bu krom mandalları nereden bulacağımı araştırayım.. bu arada aküyü şarja götüreyim.. eğer tutarsa ne ala.. tutmazsa o zaman yeni akü alayım.. bu bitik akü marşa zarar verecek diye korktum açıkçası biraz.. direk değiştiresim var ancak maaşa kadar zor
-
09 Şubat 2009, 22:41
emekkoray adlı üyeden alıntı
yani bir nevi gece lambası anahtarı gibi....
bu krom mandalları nereden bulacağımı araştırayım.. bu arada aküyü şarja götüreyim.. eğer tutarsa ne ala.. tutmazsa o zaman yeni akü alayım.. bu bitik akü marşa zarar verecek diye korktum açıkçası biraz.. direk değiştiresim var ancak maaşa kadar zor
en kötü derdi bu olsun
-
09 Şubat 2009, 22:45
sağolasın draggy.. inşallah hiçbirimizin derdi olmaz motosikletlerimizle.. sorunsuz sorunsuz kullanırız yıllarca.. gerçi sorun çıkarsada.. madem gülü sevdik dikenleride varsın azıcık batsın deymi ? teşekkür tekrar...
-
09 Şubat 2009, 22:50
-
09 Şubat 2009, 22:53
ben kaaaaaç gündür nete giremiyodum, medeniyetin olmadığı bir yerde 3gün geçirdim =)) koray abi emrahtan da bence şu farlar konusunda yardım alabilirsin, o motoruna sis farlarını taktırdığında draggy ninki kadar güzel olmasa da bir anahtarda da o takmıştı.. kullanışlıydı ve ona verilen işi layıkıyla yapıyodu...
ooops!
KASK TAKMIYORSAN,KORUYACAK BİRŞEYİN YOK DEMEKTİR....
..:: 35 EA 5130 ::..
-
09 Şubat 2009, 22:59
-
09 Şubat 2009, 23:03
Sabır kardeşim havalar düzelince acısını çıkarır ondan sonra GV250 sahibi olmanın tadına varırsın
-
09 Şubat 2009, 23:09
çarşamba günü güneşli gösteriyor hadi emekliliğimiz gelsin rahat rahat gezelim.. bak çalışmaktan buluşamıyoruz gadaşım.... ehehehe
-
09 Şubat 2009, 23:54
emekkoray adlı üyeden alıntı
çarşamba günü güneşli gösteriyor
hadi emekliliğimiz gelsin rahat rahat gezelim.. bak çalışmaktan buluşamıyoruz gadaşım....
ehehehe
yaş 61 emeklilik o zaman ne zaman göreceğiz, hayalim o zamana kadar motorumun kız gibi kalıp hala sürebilmem
-
09 Şubat 2009, 23:58
Ahh ahh dostlar emekliliğe daha çook var yahu...
Çok çalışmamız lazım... Çookkk :(
-
09 Şubat 2009, 23:58
zor görürüz 61 i... ama benimde hayalim o... yani torunlarım ( olursa ) bu dedemin ilk motosikletiymiş desinler mesela.. inşallah motosikletlerimizi satmadan yeni motosikletler alabilecek kadar rahat olur ekonomimiz... ben biraz fazla kişileştiriyorum sahip olduğum araçları.. fazla bağlanıyorum.. sonra satılınca çok ağlıyorum.. ööööyyyle hisleniyorum.. evet gadaşım çooook çalışmamız lazım çook....
-
10 Şubat 2009, 00:08
Valla Koraycım benimde isteklerimden biri aslında ilk motorum Yavrukuşumu saklamayı ama ileride motor aldığımda param olsa dahi bu motoru saklayacak yerim olur mu bilemiyorum.
-
10 Şubat 2009, 00:13
e tabi garajlı bir evde olsa fena olmaz ... düşünsene.. fuardaki gibi çeşit çeşit motosikletler... kendi garajında.. zenci hip hop çular gibi.. ehehehee
-
10 Şubat 2009, 00:17
Ahh ahh süper olur tabi. Ama bizim için şimdilik ütopik kalıyor
-
10 Şubat 2009, 00:26
arka sehpa dedikleri olay ne için? hep ss lerde görüyorum.. bu arada öncam buldum ama bizimkilere uyarmı http://www.sahibinden.com/givi_on_ru...XQQdisplayitem
-
10 Şubat 2009, 09:31
Arka sehpa motorun arka tekerini havaya kaldırmak için gerekli bir alet. Bu işlevi orta sehpada görür kısmen, ama bizim GV250 lerde orta sehpa yok maalesef. Yeri var ama kendisi yok Benim ilk sahibi taktırmış sağolsun ama tek başına orta sehpaya almak imkansız, 2 kişi bile zorlayarak orta sehpaya alabiliyorsun.
Ön camda uyar gibi geliyor Koraycım. Havalar düzelsin düşünürsen bakarız bu cama. Benim işyerine yakın Bostancı daymış.
-
10 Şubat 2009, 10:20
merhba arkadaşlar uzun zamandır yazamadım kusura bakmayın birz yoğunluğum vardı...
Ama sayfaları okudum hepiniz sağlıklı ve sıhatlisiniz en önemliside bu
Arkadaşlar gün geldi çattı artık motorumu almama sadece günler kaldı. Ya cuma günü ya da pazartesi günü motorumu almaya gideceğim. Motor bildiğiniz gibi kozyatağında.
Şimdi bana lütfen yardımcı olurmusunuz birkaç sorum olacak.
Şimdi önce notere gidip satışını yaptıracağız burada yanımız neler almamız lazım?
Satışı yaptıktan sonra ben motoru eve getireceğim ve diğer ruhsat işlemleri için bir muameleciyle anlaşacağım. Burda muameleciye ne vermem gerek ve motorun sahibinden almam gereken belgeler neler? Trafik sigortası yeni onu da mutlaka yaptırmak zorundamıyım tekrar. adamdan neler istemeliyim ki mumaleciruhsatı çıkarabilsin. Ya da muameleci bütün herşeyi halledebiliyormu?
bana yardımcı olursanız sevinirim.
enjoy your ride
and enjoy forever
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 49 kullanıcı var. (0 üye ve 49 misafir)
Bu Konudaki Etiketler