Oguzcan sizin motorlarda yakit durumu nasil?
Yaklasik 40-45 km. de ceyrek depo yakiyor normal mi sence
Oguzcan sizin motorlarda yakit durumu nasil?
Yaklasik 40-45 km. de ceyrek depo yakiyor normal mi sence
Bilgiler için teşekkür ederim. bütçem kısıtlı olduğundan 2. el bakıyorum bende ama 2. el satışlarına baktığımda sıfırıle arasında çokta fark yok. 2. eli çok olmayan bir model sanırım.
Arayışlarım devam ediyor temiz siyah bir gv250 bulurum umarım (birazda fiyatının uygun olduğu).
Şubatta morosiklet fuarınımı beklesem diyorum daha uygun alınabileceği söyleniyor doğrumudur?
abi 100 km de 3.2-4.2 en az ve en çok şeklinde
genelde 3.7 falan yakıyor ama
abi sen depoyu fulle mesela depo kapağının ordaki alttan ilk halkaya kadar doldurt benzini 100 km git sonra tekrar aynı yere kadar doldurt fişini al
aldığın benzinin fiyatını atıyorum 18 lira ise bu fiyatı yaptığın km ye böl, km de kaç kuruş yaktığı çıkıcak burdan..
sonra 100 ile çarpıp benzinin litre fiyatına bölüyorsun 100 km de kaç litre yaktığı çıkıyor evet biraz karışık gelebilir ama insan alışınca kolaylaşıyor ben yarım yarım benzin almam 150-200 km yapıp fullerim her seferindede yakıtı kontrol etmiş olurum
eklemeyi unutmuşum uzun yolda 6-7 bin devir şehir içi 5-6 bin devir kullanıyorum
Devirleri tutturmusum
Yakit hesaplamasini senin dedigin gibi yapayim
Neyle ne kadar gidecegimi bileyim ki yarin oburgun yolda kalmayayim
Bir de 95 oktan mi 97 oktan mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------
Devirleri tutturmusum
Yakit hesaplamasini senin dedigin gibi yapayim
Neyle ne kadar gidecegimi bileyim ki yarin oburgun yolda kalmayayim
Bir de 95 oktan mi 97 oktan mi?
Standart opetten alıyorum 95 oktan 26 bin kmnin çoğu. Gayet memnunum.
Arkadaşlar bugün yurtdışında bir siteden getirttiğim koruma demiri elime geçti. Malzeme/işçilik gördüğüm kadarıyla orta seviyede. Hediye olarak 1 adet NGK buji göndermişler Bağlantı aparatları mevcut değil. Umarım kısa zamanda montajı yapıp resimli bir inceleme yazarım.
Yakinimda bp var oradan alirim herhalde. ..
Ama yakit sorunu kafama takildi, gecen pazar gunu buradada yazdigim geziye gitmistik donus yolunda mola sirasinda motorun sol tarafinda kromlu yerlerde mavi-yesil renkli lekeler vardi. Antifiriz yada benzin atigi gibi birsey olabilirmi?
Arkadaslar tekrardan selamlar, hala arka topcase den kurtulamadim, su deltamotorluaraclar.com da ki sissy bar dan kullanan veya goren var mi? Kalitesi ne durumdadir????
@blackarca,abi sen bu havaları kaçırma,250kmde bir deponu doldur,ödediğin parayı yaptığın yola bölunce hesap çıkar ortaya.yalniz birkac bin km 25kurusa yakın olabilir,sonradan düşüyor 20krs lara.
bu pazar günü yine anadolu fenerine gidecegım ..
gelen olursa beklerım
amacım yakıtı olcmek yanlış anlasılmasın yani
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:06 ----------
gecen pazar Alican'la (nam-ı diğer ormankebabı) anadolu fenerine gitmiştik..
gayet güzel ve keyifli bir sürüş oldu
bu hafta yine gidesim var...
gelen olursa 9,30-10;00 arası kavacıktaki bp.den hareket ediyoruz..
beklerim ...
Bizim motorda antifriz yok. Benzin olabilir ama benzinin oraya kadar neden aktığını araştırmak lazım. Yolda başka bir şey bulaşmış da olabilir. Benzin musluğundan kaçırıyor olabilir, hortumdan kaçırıyor olabilir, ağzına kadar doldurmuşsundur virajlarda yatarken tahliyeye dökülüyor olabilir...
duran trafikte araçların arasından geçen motosikletleri anlıyorum. ancak akan trafikte bunu yüksek hızda yapanları anlamıyorum. bu gün dikkatimi çekti scooter olsun racing olsun enduro olsun sürekli akan trafikte şerit aralarına giriyor. aynalara bakmaktan deliye döndüm birinin önüne kırmayayım diye.
gerçekten duran bir trafikte aralardan geçmek çok tehlikeli değil ama akan trafikte bunu yapmayın arkadaşlar. çünkü akan azsıkışık trafikte araç sürücüleri yanlarındaki araçlara kitleniyor ve bu çok doğal. kör noktada veya aynadan uzaktan gelen bir motosiklet çok dikkat çekmiyor. ben bu aralar dikkat ediyorum kullanmaya başladım diye ancak öncesinde gerçekten dikkatimi hiç çekmemişti. azami dikkat gösteriyorum artık. ancak akan trafikte bu çok zor.
sürekli forumda buna isyan eden arkadaşları okuyorum. ancak önce iğneyi kendimize batıralım. akan trafikte yüksek süratte şerit üzerinden devam eden motorsikletler kaza yapmıyorlarsa çok şanslılar.
lütfen trafiğin bir parçası olduğumu ve kurallara uymamız gerektiğini unutmayalım. elimizdeki avantajı doğru yerlerde (sıkışık trafikte) kullanalım. unutmayın motor kullanıcıları araba kullanıcılarından daha cesaretlidir. çünkü kaza lüksümüz yoktur. en küçük kazadan bile kötü sonuçlarla çıkabiliriz.bilinçsiz araba sürücülerini eleştirirken üstümüze düşeni yapalım.
herkese kazasız belasız sürüşler.
kesinlikle katılıyorum akan trafikte araç sürücülerinin bizi görmesi mümkün değil zaten kimse motosiklet çıkarmı acaba diye o kör noktaya bakmaz.. kaldıki otobanda değilseniz koruma demiri çantası vs olan motorun iki araba arasından geçmesi başlı başına büyük risk
çantası direğe çarpan ve denize düşen arkadaşı hatırlatırım aynı şekilde arabanın altınada girebiliriz
Şu an bu konu içerisinde 43 kullanıcı var. (0 üye ve 43 misafir)