Arkadaşlar kötü haber vermek istemezdim ama benzine 10 kuruş zam yapılmış.
Hay böyle işe ya..
Arkadaşlar kötü haber vermek istemezdim ama benzine 10 kuruş zam yapılmış.
Hay böyle işe ya..
en yakın zamanda kardesım hayırlısıyla senın sayande ogrendım paylasmayı
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------
walla kardesım hız olarak onlarla kıyaslanamaz , ama rahatlık olarak cok ii frenler super simdilik bunları fark etdım dıgerlerını zamanla soylerim kardesım
Dün İstanbul'da motosiklet satan bir firmaya gittim. Birden fazla motosiklet modelleri vardı. Tek tek marka vermeyeyim şimdi İçeriye girdim ve selam verdikten sonra direkt olarak ellerinde BM Calibre olup olmadığını sordum. 2 renk kalmış sadece. Turuncu ve Beyaz. Beyaz orada beni bekliyordu Yanına gittim ve yakından incelemeye başladım. Çizgileri gerçekten mükemmel, özellikle CBR 125R mi sattıktan sonra hayallerimi karşılayabilecek güvenliğe sahip bir motosiklet.
Önde anlatıldığı gibi çift disk ve çift fren kaliper'i var, bunları da çelik fren hortumuyla destekliyor. Aerodinamik yapısı çok ilgimi çekti, eğer Soner arkadaşımızın dediği gibiyse rüzgardan etkilenmeyerek motosiklet üstünde çok rahat ve sarsılmadan motosiklete hakim olabiliriz. Amortisör ayarı bitirdi zaten beni. Her bedene ve oturuşa göre özel ayar yapılabiliyor. Bunun en büyük artısı keyfe göre sürüş pozisyonu ve kullanımdaki rahatlığı bize sunuyor.
1,74 boyum var. Motosiklete oturduğumda bot'um tam yere basmasa da %80 inin yerde olduğunu söyleyebilirim. Motosikletin ağırlığı ise gayet normal ve güzel. Motosikletin üstüne sürüş pozisyonunda oturduğumda gerçek bir racing oturuşu olduğuna kesin kanaat getirebilirim. Çok aşağıda da değil, çok yukarıda da değil. Ekstra olarak zaten amortisörlerden ayarlayabildiğiniz için istediğiniz seviyede tutabiliyorsunuz.
Sonuca gelirsek. Sürmedim ama tahminlerime göre, sürücüye gerçekten keyif vererek kullanabileceği bir motosiklet, keskin hatları ve güzel görüntüsüyle dikkatleri üzerine toplayabilecek bir motosiklet. Ben beğendim, büyük ihtimal fuardan sonra alacağım
Motosiklet kara sevda gibidir, kör bırakır!
calibre 250 rr ın yurt dışında hangi isimle satıldığını biliyormusunuz arkadaşlar?
Selam arkadaşlar.Ben alalı bir hafta oldu .fazla zorlamadan 150 yi rahat gördüm .rodaj dönemi olduğu için zorlamak istemiyorum.Bazı arkadaşlar epey eleştiri yapmış çinli falan malzeme kalitesizmiş.v.s.ben cbr 600 f almayı düşündüm mesela 2006 46bin km 2.el motor.nasıl kullanıldığı bellimi yok adam malını elbette övecek.ne kadar güvenilir hiiiç.aldığım motor hem sıfır hem ilk kullanıcısı benim 2 yıl garantili.hem daha ucuz.kim demiş diğerleri arıza yapmaz diye arabamda var servise soktum.eve gelirken başka yerden arıza verdi.şu bir gerçek birinci sınıf kalitede değil ama kalitesiz de değil vasat kalite ama gayet kullanışlı.150 km de asla sarsıntı yapmadı sürüş keyfi çok güzel.kimse binmeden yorum yapmasın.
Konuyu ilk sayfa açıldğından beri takipteyim, 1-2 aya kadar bende bir motor almayı planlıyorum. İlk motorum olacak, daha önce hiç vitesli motor tecrübem olmadı. Aylardır araştırıyorum; ne tür bir motor olacak? çin mi olacak japonmu? Zaten forumda da bir çok konuyu yakından takip etmişliğim var. Başlangıç olarak öne çıkan modeller var ayrıca diğerleri. 125 likmi 250 likmi sorusu aslında bana fazla hız lazım değil ancak, kullanmam gereken yol itibari ile 250 cc lik motorsiklet aklıma yatıyor. Aklımdaki motorsikletleri eleye eleye 3 secenek kaldı artık, pişman da olmak istemediğimden çok kararsız kalıyorum arada. Her neyse aklımdaki seçenekler
1. Honda cbr 250r ( Sıfır almam münkün değil, en fazla 8bin TL. lik bütçem var. 2. el piyasasında yaşadığım şehir itibari ile 2. el piyasası neredeyse yok, geçenlerde bir ilan vardı 8.800 istiyordu oda ilanı kalkmış. Başka şehirlerden getirebilecek motor tecrübem yok.)
2. Bumoto Calibre 250r ( 2. Eli gene yok Eskişehirde 1 tane gördüm oda eylül ayında sertçe çukura girmesinden dolayı jantın bir bölümü kırılmış ve serviste bekliyordu o zamanda takipteydim keşke bi foto çekseydim denemeye fırsatım olmadı zaten başkasınındı.Bu sebeple sıfır almayı düşünüyorum. Bu motoru seçeneklere eklememin asıl nedeni şehrimde Bayiside var , Serviside.)
3. Honda cbr 125r ( Yeni kasa olarak Sıfır almayı düşünüyorum, Maksimum hız olarak yukarıda dediğim gibi kullanmam gereken bir yol var orada güc olarak biraz geride kalacağından 3. secenegim bu oldu.)
Şimdi diyebilirsiniz ki: 125 ve 250 cc sınıfında (sport veya değil) başka modellerde var neden onları düşünmedin? Bu durumda bulunduğum İl'in ve modeller arasındaki fiyat aralığını büyük etkisi, bayi ve servis sıkıntısı olan modeller var, seçeneklerimde zaten farklılıklar mevcut ama sınıf olarak yakın.
Kararsız olmamın asıl nedenlerinden biri ise şu; malum askeri ücretle çalışıyorum, motor almak için yaz boyu 14 saat mesai yaptığım gün çok oldu. motorsikleti almaklada iş bitmiyor, ekipmanlar falan olsun, bakım olsun, yedek parça fiyatları olsun. Beni üzmeyecek, aldığıma pişman olmayacağım bolca masraf çıkartmayacak model acaba hangisi? (agresif kullanıcı değilim)
Gelelim oturuş poziyonuna, aslında hondadaki bana daha yatkın ve rahat, calibre Soner arkadaşımızın dediği gibi daha eğik ama bu duruma ayak uydurabilirim düşüncesindeyim. Her neyse şu sıralar 2 bayii arasında mekik dokuyorum 3 motordanda gelmedi daha, sonuç olarak yapacağım tek bir şey kaldı. Gidip motorların üzerine binerek hangisinin bana daha uygun olduguna karar vermek.
Soner arkadaşımızında bu motoru seçmemde büyük payı var, Teşekkür ederim paylaşımlarının takibindeyim.
Ne diyelim. Hayırlısı olsun.
187 leri gören motor için rodaj döneminde ara da bir 150 yi görmek niye kötü olsun
Ben yaptığım değişikliklerden sonra hız denemesi yapmıştım. 172 km. hızı gördüm. Fakat 180 sınırı aşılır mı bilmiyorum. Aşılırsa da, 1-1 artırmak lazım uygun koşullar da. Bence o iş peygamber sabrı istiyor ve o sabır ben de yok :D.
Geçen denedim 164 gördüm. Yol ve hava şartları oldukça önemli. Bence 250 ss dedimi, 150-160 gayet makul bir rakam. Fazla kurcalamamak lazım.
Bu arada diğer marka ve modeller ile kıyaslama yapan arkadaşlar için ben yeterince paylaşım yaptığımı düşünüyorum. Yaptığım paylaşımlardan yola çıkarak kendi tercihlerini yapsınlar. Sonuçta kimsenin kararını etkilemek istemem..
Saygılar herkese.
Önce emniyet, sonra hareket...
hele bi rodaj dönemini atlatim videoyu koyarım foruma inş.
Bumoto kullanıcıları nerelerdesiniz canlandırın su topigi Nasıl gidiyor bir sıkıntısınız var mı? Bilgilendirin beni almayı düşünüyorum bende bu yaz.
Herkese Selamlar...
Soner abi sanada paylaşımların için çok teşekkür ederim ve daha nice km lere diyorum senin sayende bir çok fikrim değişti tekerin düz bassın abim herşey için çok teşekkürler.
İlk başta Balıkesir'de bu motoru gördüğümde ilgimi çekti ama çok incelemedim.Ama geçen gün gidip tekrar bi yakından inceledim gayet kaslı kuvvetli kalıplı hoş görüntülü ve kızlarında hoşuna gitti bu motor. :D Beni şaşırtan da alıcağım yerdeki servis çok iyi ve kredi kartı ile 7500 nakit 7000 dedi. Hemen ailemle görüştüm ve motordan nisan gibi bir tanede ben alıyorum nasip olursa bu alma fikrini aklıma sokan soner abiye teşekkürlerimi sunuyorum herkesin tekeri düz bassın iyi günler
Rica ederim. Hakkında hayırlısı olsun inş. Çok iyi bir fiyat almısın. Bir an evvel değerlendirmeni tavsiye ederim. Bu arada kızlara fazla güvenme :D. Görüntü güzel diyorlar, binince şikayet edip duruyorlar. Malum, sürücü odaklı bir motosiklet. Ben sırf bu yüzden bir an evvel değiştirmeyi düşünüyorum. En geç ihtimal yazın satacağım. SS almayacağım büyük ihtimal. Yoksa zx6r çok istiyordum. Bakalım hayırlısı...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
Yol şartları performansı çok etkiliyor. Ben de geçen gün denediğim de düz de 145'e çıkabildim. Daha fazla zorlamadım. Fakat Mengü'nün dediği gibi balkanlardan gelen rüzgarı arkamıza alıp, rampalı yollar da 170'leri aşmak mümkün. Nitekim aşmıştım zaten. Fakat daha öncelerden dediğim gibi, 150-160 gayet makul rakamlar. Hatta 250'lik için fazla bile. Daha fazlası için, 600'lükler eliniz de kırbaç sizleri bekler .
Önce emniyet, sonra hareket...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)