Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
16. sayfa BirinciBirinci ... 6141516171826 ... SonuncuSonuncu

Bu moto calibre 250cc

REKLAM ALANI
    SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı CEM. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorda yakışıklı sahibide öyle arkadaş dicek birşey bulamıyorum fotolarda videolarda 10 numara. egsoz çok yakışmış sesi çok degişmiş gür geliyor resmen izmire geldim ben bügün bi cıkalım gezelim soner :D
    Cem şımartıyorsun beni . Sabah motoru ustama bıraktım. Radyatör su damlatıyordu. Ne oldu bilmiyorum. Akşama doğru gideceğim ustamın yanına. Ararım seni akşama doğru, haberleşiriz .

Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Soner çok mu yakışıklısın ??
    Yok yaa... Kardeşimin güzelliği o .

Bu arada yeni bir kayıt paylaşayım. Kısa ve abuk, subuk bir çekim . Kamerayı cama sabitlemiştim. Belki bu açıdan izlerken hoşlanan olur .

Önce emniyet, sonra hareket...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ufuk İnkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Repsol 2006 / Cbr 125 R ( 2011 ) Hyosung Gt 250 R.
    dostum yumakla fıstığı izledim yarıldım :D bence sen yumağın adını değiştirip tokatçı yap :D
    4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
    Yanlamak biz de ata sporu!

Motosikleti
    -
    Alıntı Ufuk İnkaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum yumakla fıstığı izledim yarıldım :D bence sen yumağın adını değiştirip tokatçı yap :D
    Yumak önceden sert abilerdendi . Fakat kısırlaştırdıktan sonra saçıldı, yumuşadı.. Tam yumoş oldu . En son gelen fıstığımıza tam bir abi olmayı da ihmal etmedi. Her abinin yaptığı gibi hem dövüyor, hem seviyor . Fakat gerçekten canını yakmıyor .
    Ufuk İnkaya bunu beğendi.

İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    egsozdan sonra benzin sarfiyatı artabilir fakat orjinal egsozuda buna yakın bırseydı belkıde cok farketmez ama sesden dolayı farkediyorumki ara gazlamalar oluyor bu yakıt sarfiyatın degişebilir .. bu akşam yada yarın görüşürsek iyi olur soner yada siz toplanırsanız benide çagırırsanız sevinirim radyatörden su damlatma olayı çatlak olabilir hortum giriş yerleri çıkmısta olabilir genelde bu durum motoru yere düşürmekle yada ufak kazalarda oluyor hyosungumda cok başıma gelmişti umarım ciddi bişi degildir bi görmek nasip olmadı calbreyi farlar mükembel olmus ledlerin gitmesi daha bi ciddilik katmış motora egsoz ses ve görüntü bakımından zaten süper. shoeı kask + venom ceket desen motorla uyum içinde . sonra gelde şımartıyosun beni cem de adam yakışıklı arkadaşlar bizzat tanıstım gördüm :D
    hellboys bunu beğendi.

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Gerçekten çok güzel bir alternatif olmuş.Aydın'da bu marka çok tutar.Bence Bumoto anasayfada veya motosiklet modelleri arasında yer almalı.Maxi scooterı da çok güzel bir alternatife benziyor.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Dikkat et yeni egzozunla ceza yemeyesin Sonpol. trafik polisleri son aylarda cari açığı azaltmak için canla başla çalışıyor

Soner kardeşim şuanda topspeed 150 max demi senin ulaştığın ?

Motosikleti
    -
    Bugün nihayet motosikleti Cem'e gösterebildim . Kendisi iyi veya kötü yorum yapar burada.

Bu arada radyatörümün sorunu da çözüldü. Radyatör maalesef ki olması gerekenden inceymiş. Titreşim de çatlamasına sebep olmuş ve haliyle suyu akıtmış. Şimdilik ustam kaynak yaptırmış. Ücret filan da almadı. Bakalım daha sonra tekrar bu sorun çıkacak mı karşıma. Eğer çıkarsa alternatif yollar yaratarak çözümleyeceğiz. Belki de ön dişli'yi bir tık düşürmem benim farkına varamadığım bir titreşime sebep olmuştur bilemiyorum. Ama en son dişli muhabbetinden sonra böyle bir olayın karşıma çıkması, böyle düşünmeme sebep oluyor.

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dikkat et yeni egzozunla ceza yemeyesin Sonpol. trafik polisleri son aylarda cari açığı azaltmak için canla başla çalışıyor
    Evet mengücüm. Dediğin gibi dikkat etmek lazım. Bazı polislerimiz seviyor, bazıları ise çok sevmiyor sesi . Bugün calibre'yi teslim ettiğim de, motoranı almaya gitmiştim. Motoran o sıra başka bir ustamdaydı. Yağını filan değişdirttim. Neyse, full koruma motoranı aldım, eve giderken, bu ışık direklerinin orada polis abi durduk yere ''sen sen motorlu, gel hele gel'' diye beni sağ çektirdi . Hayırdır abi diyorum, ''hayır, hayır'' diyor . Neyse ehliyet, ruhsat dedi, ehliyeti verdim. Ruhsatı çıakrtırken dedim ki, biz de eksik olmaz abicim, yanlış adamı durdurdun dedim . Zaten ruhsata filan bakmadan saldı. O sıra egzoza filan baktı tabii. Motoran da zaten orjinal egzoz filan var ve ses fıtıfıtı . Anlayacağın çevirmelere girmiyoruz, rastgele yoldan çevriliyoruz .

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------

Alıntı Xcopy20 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Soner kardeşim şuanda topspeed 150 max demi senin ulaştığın ?
    Son hali ile ustam denemiş ve çok zorlamadan 162 yapmış. Ben daha denemedim . Alacağım sonra bir kayıt sizler için.

Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    arkadaşlar bugun calibreyi nihayet görebildim. fotolarda görüyorsunuz hani gerçektede bu kadar havalımı diyorsunuz. aynen öyle fotolarda gördügünüzden 1 gram eksigi yok ve motor oldukca kaliteli. öyle görünüşünden çinli gibi duruyor diyen arkadaşları anlamıyorum. sesini dinledim grenajlarına dokundum motor bloguna egilip bile sesini baktım ufaktan birde gezdim titreşim hyosung kadar bence arada pek bir fark yok . ani gazlamarda calibre ucuyor arkadaşlar motor çift egzantirik bunun +sı cok fazla bi arabanın yakalaması cok zor 600lükle bile saglam virajlı yollarda kapışabilirsiniz . motorun herkez son hızını soruyor son hız önemli degil arkadaşlar cbr 125de 160 yaptım ben ama 160 gelene kadar 20 dk ugraştım .

max hıza ne kadar saniyede cıktıgı önemlidir çift egzantirikli oluşu hyosungu geçmesine yada cbr 250yi geçmesine nedendir diye düşünüyorum. ben calibre almaya karar verdim yakıtı az yüksek performans ve işçilik kalitesi bekledigimden iyi.

çok defa çin motoru kullandım fakat çinli motora üstüne oturdugunuzda size bi güvensizlik verebilir bu model gayet insana güven veriyor frenler gayet iyi .

son hızıda şöyle diyim yokuş aşagı bence 180 görmek mümkün. motorun arka dişli sayısı az oldugundan vites aralıkları uzun. bunu anlıyamıyan arkadaşlara şöyle örnek vereyim

bisikletin 6ncı vitesi en ufak dişlidir. arka dişli ne kadar ufalırsa son hızda artış olabilir taki motor o dişliyi kaldırana kadar. 160dan sonrası içinde o dişliyi kaldıramaması bunun sebebide krank kırmaması için çünkü düşük devirde. motor 152km hızda 7-8 bin devirde. bunun 10-11 bini var daha vericen yokuş aşagı al sana 180. arka dişli büyütülürse son hızda artış olabilir fakat bence gerek yok böylesi daha iyi düşük devirde yüksek hızda gidiyorsunuz .. 152 km videoda gördügünüz gibi 7-8 bin devirde seyir halinde gidebilirsiniz.

hyosungtan arka koltuk yüksek gibi geldi motorun oturuş posizyonu bana çok egik gelmedi hyosung bileklerimi yoruyordu bunda öyle bir rahatsızlık hissetmedim. ben kendi bilgilerimce ve tecrübelerimde alan arkadaşlar pişman olmaz diyebilrim bana güvenip güvenmemek sizin elinizde. kendımde alıcam inş aldıgımda sonerle 2miz yeterince bigi aktarıcaz soneri tek bırakmıcam :D
    SonpoL bunu beğendi.

112BM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Beyaz CBR125 R- versys 650
    Alıntı CEM. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bugun calibreyi nihayet görebildim. fotolarda görüyorsunuz hani gerçektede bu kadar havalımı diyorsunuz. aynen öyle fotolarda gördügünüzden 1 gram eksigi yok ve motor oldukca kaliteli. öyle görünüşünden çinli gibi duruyor diyen arkadaşları anlamıyorum. sesini dinledim grenajlarına dokundum motor bloguna egilip bile sesini baktım ufaktan birde gezdim titreşim hyosung kadar bence arada pek bir fark yok . ani gazlamarda calibre ucuyor arkadaşlar motor çift egzantirik bunun +sı cok fazla bi arabanın yakalaması cok zor 600lükle bile saglam virajlı yollarda kapışabilirsiniz . motorun herkez son hızını soruyor son hız önemli degil arkadaşlar cbr 125de 160 yaptım ben ama 160 gelene kadar 20 dk ugraştım .

max hıza ne kadar saniyede cıktıgı önemlidir çift egzantirikli oluşu hyosungu geçmesine yada cbr 250yi geçmesine nedendir diye düşünüyorum. ben calibre almaya karar verdim yakıtı az yüksek performans ve işçilik kalitesi bekledigimden iyi.

çok defa çin motoru kullandım fakat çinli motora üstüne oturdugunuzda size bi güvensizlik verebilir bu model gayet insana güven veriyor frenler gayet iyi .

son hızıda şöyle diyim yokuş aşagı bence 180 görmek mümkün. motorun arka dişli sayısı az oldugundan vites aralıkları uzun. bunu anlıyamıyan arkadaşlara şöyle örnek vereyim

bisikletin 6ncı vitesi en ufak dişlidir. arka dişli ne kadar ufalırsa son hızda artış olabilir taki motor o dişliyi kaldırana kadar. 160dan sonrası içinde o dişliyi kaldıramaması bunun sebebide krank kırmaması için çünkü düşük devirde. motor 152km hızda 7-8 bin devirde. bunun 10-11 bini var daha vericen yokuş aşagı al sana 180. arka dişli büyütülürse son hızda artış olabilir fakat bence gerek yok böylesi daha iyi düşük devirde yüksek hızda gidiyorsunuz .. 152 km videoda gördügünüz gibi 7-8 bin devirde seyir halinde gidebilirsiniz.

hyosungtan arka koltuk yüksek gibi geldi motorun oturuş posizyonu bana çok egik gelmedi hyosung bileklerimi yoruyordu bunda öyle bir rahatsızlık hissetmedim. ben kendi bilgilerimce ve tecrübelerimde alan arkadaşlar pişman olmaz diyebilrim bana güvenip güvenmemek sizin elinizde. kendımde alıcam inş aldıgımda sonerle 2miz yeterince bigi aktarıcaz soneri tek bırakmıcam :D
    Dostum sen ne zaman almayı düşünüyosun ?

Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    ben 1 hafta sonrada alabilrim 1 ay sonrada. bi yerden para beklıyorum.. bu arada orjinal egsoz sesini dinleyemedim ama sonerin yeni egsozu hakkında bilgi verebilriim 10 üstünden 10. yanınızddan geçerken korkabilirsiniz insanların motoru 600lük sanmasına sebeb o egsoz sesi.. videolarda bizde dinledik diceksiniz ama şunu kesin ve açık bir şekilde söylüyorum gerçekte dinlediginizle videolardaki sesi çok çok farklı. yanınızdan geçerken ürkebilirsiniz diyorum o derece. motor öyle apacı gibi bagırmıyor boguk gür bir ses calibre alır almaz ilk yaptıracagım şey egsoz degişimi olucak.

orjinal zinciri kötüymüş zincir degişimide olmalı.. birde radyatörde sürekli gözünüz olsun tehlilekli bir nokta daha evel hyosungtan çok çektim ben. hyosungla ufak bir düşüş yaşadım ve radyatörden minik minik yag sızdırmaya başladı. benimde dalgın oldugum sıralar motor yag sogutma motorda yag bırakmadı 170le krank kırdım buda tecrübe olmuştu bana.
    SonpoL bunu beğendi.

Aykut009 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kamera açısını kadranı da alsın diye öyle ayarladım. Dediğin şekil de çekilmiş bir çok kayıtım mevcut ;).

http://www.youtube.com/user/thesonpo...e=results_main
    Farkındayım onun zaten, youtube'dan aboneyim
    SonpoL bunu beğendi.

MhmtcnKoral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Haftasonu gezisi yapmanızı bekliyordum. İzleyecek bişeyler olur en azından yeni bişey gelir diye bekliyoruz. Tüm yazılanları ve videoları ezberledik. Bi an önce yeni yazı, video gelir umarım

hellboys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600FA 2013
    sonpol bu lastikleri (metzeller m5) r125 e takmak istesek takabilirmiyiz yani uyar mı

Motosikleti
    -
    Alıntı MhmtcnKoral adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haftasonu gezisi yapmanızı bekliyordum. İzleyecek bişeyler olur en azından yeni bişey gelir diye bekliyoruz. Tüm yazılanları ve videoları ezberledik. Bi an önce yeni yazı, video gelir umarım
    Gönül ister ki hep gezelim fakat grubumuz da bulunan arkadaşların vizelere hazırlıkları filan var. O yüzden bu aralar buluşmamız ve özellikle uzun gezilere gitmemiz açıkçası zor .

Aslında dürüst olmam gerekirse, tek taraflı paylaşım yapmaktan sıkıldım. Biraz da diğer calibre sahibi arkadaşlar paylaşım yapsaydı, daha zevkli olurdu . Eski hız da olmasa da, ufak ufak paylaşımlarım elbette ki devam edecektir.

Alıntı hellboys adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sonpol bu lastikleri (metzeller m5) r125 e takmak istesek takabilirmiyiz yani uyar mı
    M5 de arka için en düşük ebat 150. R125'lerin arka teker 130'du galiba. Orjinalleri çıkartıp taktırabilirsin. Fakat bu zaman yol tutuşun da azalmalar ve yakıt tüketimin de yükselmeler olabilir. Ben orjinal ebatların dışına çıkmayı sevmiyorum. O yüzden orjinal 150'yi taktık yine calibreye .

Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Hocam ilk motorum olarak almayı düşünüyorum, zorlar mı bu konu hakkındaki fikrin nedir? Çok sevdirdin kendini daha tanımadan SonpoL

Motosikleti
    -
    Hocam ilk motorum olarak almayı düşünüyorum, zorlar mı bu konu hakkındaki fikrin nedir? Çok sevdirdin kendini daha tanımadan SonpoL
    İlk motosikletini biraz daha rahat edebileceğin, seni oturuş pozisyonu ile kasmayacak bir motosiklet ile başlamanı tavsiye ederim. Biraz tecrubeden sonra calibreye geçmen çok daha sağlıklı olacaktır.

Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Abi boş zamanın varsa messenger, facebook yani sohbet olarak konuşsak yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Burayıda meşgul etmemiş oluruz

Motosikleti
    -
    Abi boş zamanın varsa messenger, facebook yani sohbet olarak konuşsak yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Burayıda meşgul etmemiş oluruz
    Sen bana özelden msn adresini yazarsın. Benim msn'den nedense davet gelmiyor. Benim eklemem lazım...

usta hız videonu merakla bekliyoruz calibre için para toparlamaya başladım bu arada hayırlısı bende katılacam aranıza )

16. sayfa BirinciBirinci ... 6141516171826 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)