Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234561454 ... SonuncuSonuncu

Bu moto calibre 250cc

REKLAM ALANI
    130'u_gördüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS & Kanuni Windy S
    Calibrede devir kesici varmı ?
    Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Bumoto Calibre 250 hakkında sizlere incelememi aktarmak istiyorum. Önümüz de ki sene büyük bir motosiklete geçmeyi düşünüyordum ve düşüncem hala değişmedi. Fakat, genellikle şehir içinde benim ihtiyaçları mı karşılayacak, performanslı, su soğutmalı bir motosiklete ihtiyacım olmaya başlamıştı. 250'lik sınıfta, daha önce cbr 250r sahibi olmuş ve memnun kalmış olsam da, daha farklı alternatiflere yönelmek istedim.

Honda Cbr 250r'ın tadına baktığım için, bir daha almak istemedim. Kawasaki 250r, genel olarak bana hitap etmiyordu. Yeni Ninja 300 ise benim vereceğim rakamlar da ülkemize giriş yapmadı. Geriye kalıyor S&T GT250R ve Dealim roadwin. Dealim alabilirdim. Fakat gördüm ki İzmir'de hiç bir bayi ve servisliği bulunmamakta. GT250R'ı ise, farklılık adına tercih etmek istemedim. En sonun da kaldık Calibre'ye .

Özgül motora Calibre'yi incelemek için gittiğim de, motosikletin hiçte kötülendiği gibi bir işçiliğe sahip olmadığını gördüm. Aksine sağlam bir duruşu vardı! Bu motosikletin grenaj kalitesinin gerçekten kötü olduğu savunan arkadaşların, Cbr 250R'ın da grenajlarını incelemelerini rica ediyorum. Bu arada, ne kadar doğrudur bilemem fakat, Calibre ile Cbr 250R'ın, aynı fabrikadan çıktığını iddaa ettiler! Bu iddayı desteleyecek olmasam da, malzeme kalitesinin gerçekten de Cbr 250R'a çok yakın olduğunu söyleyebilirim. Ben eski bir Cbr sahibi olarak, kıyaslamalarım da takdir edersiniz ki genel de Cbr'la olacaktır. Aklıma gelmişken, sohbetimiz sırasın da Kuba motor hakkında konu açıldı ve kubanın kağıt gibi olduğunu, calibrenin o model ile alakası olmadığını da kendileri vurguladılar!

Motosikletimle böyle karşılaştık.
    http://i50.tinypic.com/4j2n7t.jpg

Yakıt deposu, cbr 250r da olduğu gibi el de kalmıyor.
    http://i48.tinypic.com/347wei0.jpg

Motor kısmından geçecek olursak, 29 beygir bir çoğunuzun da belirttiği/tahmin ettiği gibi şişirme bir değer! Motosikletimizin gerçek gücü 25 beygir. Maksimum ise 160 km'lik bir hıza çıktığı söylendi bana. Tork değerini şu anlık bilemiyorum fakat 25 olabilir. Su soğutmalı, 4 subablı ve karbüratörlü bir motora sahip motosikletimiz.
    http://i47.tinypic.com/35kiemq.jpg

Motosiklette ki detaylar çok güzel. Ayarlanabilir ön amortisörler çok çok iyi. Kesinlikle görüntüden ibaret değil. Bizzat deneyerek sertlik ayarı yaptım. Ayarlaması kolay ve sürücüyü şımartacak bir özellik. Gösterge de, asgari ihtiyaç duyacağımız her şey düşünülmüş. Buna vites göstergesi dahil.
    http://i46.tinypic.com/2yljv34.jpg

Papatya tasarımlı çift ön diske sahip frenler, çelik fren hortumları ile desteklenmiş ve inceleyeni etkiliyor. Arka tekerimiz de tek disk fren ile desteklenmiş. Frenler şu anda bile çok çok iyi. Zamanla daha da iyi hale gelecektir.
    http://i47.tinypic.com/5b9r0z.jpg

Grenajlar motosikleti, cbr'a göre daha iyi bir sarmalamış. Yani bu modelin rüzgar direnci bana daha iyi gibi geldi. Tabi ki bunu uzun yol yaparsam daha iyi anlayacağım.
    http://i45.tinypic.com/awug05.jpg

Motosikletimizin oturuş pozisyonunun, GT 250r'a göre daha eğik olduğunu söyleyebilirim. 1.000'lik ss gibi oturuş pozisyonumuz. Motosikletin boyutları 600rr, GT 250r gibi. Hatta yükseklik Calibre de daha fazla. Anlayacağınız üzere, kalıp olarak 600cc klasmanların da. Gidon, GT 250r'a göre çok az daha fazla hareket alanına sahip.
    http://i46.tinypic.com/2czrb5j.jpg

Sele yüksekliği şu an da net söyleyemiyorum fakat, cbr 600rr daha önce denemiştim. Çok yakın buldum. Çok az yatık vaziyette ayaklarım yere tam basıyor. Boyum 1.72. Motosikletin ağırlığı denildiği gibi 150 kg. civarların da.
    http://i50.tinypic.com/2eyav0y.jpg

Ön taraftan motosikleti incelediğimiz de, led ön sinyaller, şık ön far takımı ve gündüz sürüş ledleri oldukça şık görünüyor.
    http://i47.tinypic.com/ou48wl.jpg

Arka tarafa geçtiğimiz de devam eden led aydınlatmalara sahip stop farı ve sinyal lambaları, yine şık düşünülmüş ayrıntılar arasında.
    http://i47.tinypic.com/2uel84p.jpg

Motosikletimizin üstünde ki lastikler hakkın da yorum yapabilmem için çok erken. Fakat ben yine de lastiklerimi Pirelli Diablo Rosso II ile değiştireceğim. Motosikletimiz ön de; 110/70-17, arka da ise; 150/60-17 lastik ebatlarına sahip.
    http://i48.tinypic.com/hrlg5w.jpg

Görüntüyü destekleyen egzoz, gerçekten sınıfın da tok bir sese sahip.
    http://i50.tinypic.com/ozpjp.jpg

Aynalarımız katlanıyor ve görüş açısı yeterli seviye de.
    http://i49.tinypic.com/xoqder.jpg

Test&Sonuç:

Motosiklete genel olarak baktığımız da, gerçekten 2012 model diyebiliyoruz. Calibrenin duruşunu, stilini ve diğer ayarlanabilir ön amortisör gibi ayrıntıları beğenmeyen kişi sayısı sanırım çok az olacaktır. İşin Çin kısmına fazla takılmamak lazım. Zira şu anda yazı yazdığım bilgisayarım bile Çin'de üretilmektedir. Ben bir mala yeterli değer verildiğin de, sizi yarı yol da bırakmayacağını düşünüyorum ve bu dediğim ''genel'' de böyledir. Bu tip motosikletlere, servislerin de ilgi göstermesi bir hayli önemli bir konu. Kullanıcı ve servisler, üşenmeyip gerekli kontrolleri zamanın da yaparlarsa, hangi marka olursa olsun, sıkıntı yaşamayız. Yukarı da, resimleri ile belirttiğim açıklamalar ışığın da Calibre'yi çok beğendim ve bumoto'ya fırsat vermek adına bu motosikleti aldım. Bunu bir çoğunuz mantıklı, bir çoğunuz kumar olarak göreceksinizdir. Fakat biz de bir şekil de desteğimizi verelim ki, firmalar daha iddalı modeller ile piyasaya girsinler. Her durum da her zaman kazanan taraf tüketici olsun! Genel incelemelerden yola çıkarak tekrar belirtmem gerekirse, plastik kalitesi Cbr 250r'a çok yakın. Ön yargılarımızı bir kenara bırakmalı ve incelemenizi o şekilde yapmanızı tavsiye ederim.
    Diğer yandan motosikletin ivmelenmesi gerçekten beni şaşırttı. Sınıfın da en hızlı model değil belki ama bir cbr'dan da yavaş değil! Teknik değerleri zaten çok yakın. Calibre burada ağırlık avantajını kullanarak öne geçebilir. Ama kesinlikle en hızlısı diyemeyiz.
    Motosikletin performansından oldukça memnunum. Daha 5. vitese atamadım motosikleti. 4. viteste 8.000dd/sn 124 km. gibi bir rakama denk geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Zaten ileri zamanlar da çekeceğim kayıtlardan daha net görebileceksiniz..
    Vibrasyon kısmına gelecek olursak Motosiklette üst devirler de vibrasyon oluşuyor fakat, parçalar bir birine alıştıkça daha iyi duruma gelecektir. Bir de ben ipone yağları ile motosikleti destekleyeceğim .

http://i46.tinypic.com/t7fipw.jpg

Belirtmem gereken bir konu da fan. Ben Özgül motor'dan bu motoru alan 5 kişiyim. Daha önce sattıkları 4 kişiden sadece birisin de fan problemi olmuş. Onun da fan müşrünü değiştirerek çözmüşler. Yani fan daha erken devreye giriyormuş böylelikle. Eğer haralet problemim olursa, bana da bu şekil de bir çözümle yaklaşacaklar. Fakat şu anlık haraletim normal seviye de ve vidyo'yu çekime almadan önce de sıkışık trafikte getirdim motorumu eve. Aşağıda vidyo paylaşamım olacak...
    İleri zamanlar da paylaşımlarım devam edecektir. Egzoz sesini canlı dinlemenizi tavsiye ederim. Çok özel bir sese sahip calibre. Ducati termignoni'ye çok yakın bir sesi var. Tek silindiri geçtim, piyasa da ki çoğu çift silindiri utandıracak bir sese sahip .
    ARTILAR:

1. Fiyat. Malzeme kalitesi ve sunulan özellikler ele alındığın da rakipsiz.
    2. Tasarım. Kesinlikle tasarım ödülü verilecek kadar güzel.
    3. Rakipleri ile benzer teknik özellikler. Performans olarak tatmin edici.
    4. Rakiplerin de olmayan detaylar ile cezbedici. Ayarlanabilir amortisörler, çelik fren hortumları, ön de ve arka da bize eşlik eden led aydınlatlamalar ve optik far gibi detaylar ile çok şık.
    5. Çift diske sahip papatya frenler. Frenlerin şu anda bile mükemmel olduğunu söyleyebilirim.
    6. Hani kalıplı motorları severiz ya, bu da öyle. 600cc klasmanın da boyutlara sahip.
    EKSİLER:

1. Karbüratörlü olması.
    2. DEVİR KESİCİ BULUNMAMASI.
    3. Selektör gibi ufak fakat gerekli bir butonun eklenmemiş olması.

*Motorum henüz yeni olduğu için, bir takım sorular hava da kalabilir. İlerleyen zamanlar da paylaşımlarım devam edecektir. Fren performansı, motosikletin genel performansı, yol tutuşu vs. tüm paylaşımlarım devam edecektir.

Yarın vidyoyu eklemeye çalışacağım. İlerleyen zamanlar da ise çekimlerin devam edecektir.

Saygı ve sevgilerimle.
    Alıntı 130'u_gördüm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Calibrede devir kesici varmı ?
    2 SAYFA GERİDE YAZMIŞ ADAM AMA Bİ OKUMAMIŞSIN GEREKLİ CEVABI BU KADARMI ZOR 4SAYFALIK KONUDA BAKINMAK YA
    makseli ve Tekteker411 bunu beğendiler.
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

130'u_gördüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS & Kanuni Windy S
    Da okumadığımı kim söyledi Calibre takip ettiğim bir model oldugu için 4 sayfayı 2-3 kez okumuşumdur ama gözümden kaçmış sanırım.Yada bir çok model ve marka takip ettiğim için karıştırmışta olabilirim.
    Benim gözümden kaçmış olması normaldir , insanlık hali ama sizin , sayfaları okuyup okumadığımı bilmeden okumuş olmadığımı düşünmeniz normal değil

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Koskoca ''2. DEVİR KESİCİ BULUNMAMASI. '' yazıyormuş pardon
    Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı 130'u_gördüm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [B]

[/COLOR]Koskoca ''2. DEVİR KESİCİ BULUNMAMASI. '' yazıyormuş pardon
    Olur böyle vakalar, Alper Kaya yakalar...

Tsubasa, wolrath ve speed_dream bunu beğendiler.
    Önce emniyet, sonra hareket...

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Aaa bizim viper'ın egzozu mu düşmüş yine

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rahat bırakmıyolar ki motorumu
    wolrath bunu beğendi.
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

Motosikleti
    -
    Biz motoru inceliyoruz orada. Mondial de ki işçiliği çözemiyoruz . Farkındaysanız büyük bir ilgi söz konusu...

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Viper sana kötü bi haberim var o kırmızı etiketler bi süre sonra pembeye dönüyo sahibinden.com'daki ilanlardaki MX'lerin hepsinin kırmızısı pembeye dönmüş.

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Viper sana kötü bi haberim var o kırmızı etiketler bi süre sonra pembeye dönüyo sahibinden.com'daki ilanlardaki MX'lerin hepsinin kırmızısı pembeye dönmüş.
    Foto kalitesinden olabilir mi aceba O stickerları çok sevdiğim söylenemez Ayrıca senin maviler ne olcak mor mu
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

Devir kesici yok.Ancak redline'da motor uzun bir süre kalabiliyor.Zaten topspeed testlerine bakarsak cbr250 ninja250 ve gt 250 hep max süratlerini redline'da gerçekleşiyor.Sanmayalimki motorlar yüksek devirlerde saatlerce gidecek.

Bumoto Calibre 250 RR ile ilgili olarak paylaşımlarıma Şunu ilave etmek istedim.Bumoto Calibre 250 RR akselerasyonda iken 2 ve 3 de çok seri hizlanmakta 4. ve 5. viteste muazzam torku hala hissediliyor 175- 178 ve 6. Viteste 187 km hız da seyrediyor.En kısa sürede topspeed lerimi video ve foto olarak ekleyeceğim.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Tekteker411 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devir kesici yok.Ancak redline'da motor uzun bir süre kalabiliyor.Zaten topspeed testlerine bakarsak cbr250 ninja250 ve gt 250 hep max süratlerini redline'da gerçekleşiyor.Sanmayalimki motorlar yüksek devirlerde saatlerce gidecek.

....

Bumoto Calibre 250 RR ile ilgili olarak paylaşımlarıma Şunu ilave etmek istedim.Bumoto Calibre 250 RR akselerasyonda iken 2 ve 3 de çok seri hizlanmakta 4. ve 5. viteste muazzam torku hala hissediliyor 175- 178 ve 6. Viteste 187 km hız da seyrediyor.En kısa sürede topspeed lerimi video ve foto olarak ekleyeceğim.
    Redline da kalabiliyor derken? Bir süre sonra kendiliğinden düşüyor mu devir? Yani benim bildiğim senin istediğin kadar redline da kalabilir motor

Bir de top speed denemende GPS kullanmadığın sürece bir anlamı yok. Benim de devir göstergem dijital. Küçük hacimli motorlarda hele ki çinlilerde ciddi sapmalar oluyor. Kendim de yaşadım. Başkalarında da gördük. Ben de %20 den fazla sapma vardı, barizdi. Sonra kendiğinden düzeldi. Demem o ki bu motorun ~160 civarı yapacağı aşikar, onu bende tahmin edebiliyorum. Ancak tam son sürati öğrenmek için GPS kullanman en mantıklısı, çünkü senin de farkında olmadığın ~%5'lik sapma bile 8~10 km lik sapma yaratacaktır.
    #sürenadam

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Redline da kalabiliyor derken? Bir süre sonra kendiliğinden düşüyor mu devir? Yani benim bildiğim senin istediğin kadar redline da kalabilir motor

Bir de top speed denemende GPS kullanmadığın sürece bir anlamı yok. Benim de devir göstergem dijital. Küçük hacimli motorlarda hele ki çinlilerde ciddi sapmalar oluyor. Kendim de yaşadım. Başkalarında da gördük. Ben de %20 den fazla sapma vardı, barizdi. Sonra kendiğinden düzeldi. Demem o ki bu motorun ~160 civarı yapacağı aşikar, onu bende tahmin edebiliyorum. Ancak tam son sürati öğrenmek için GPS kullanman en mantıklısı, çünkü senin de farkında olmadığın ~%5'lik sapma bile 8~10 km lik sapma yaratacaktır.
    abi o işinde cılkı çıkıyo.

gps in hassasiyet zımbırtısı var.

ben VW Caddy 2008 araba ile ölçtüm Htc Sensation telefonumla. 3 - 5 km düşük gösteriyordu.

Kendi motorumla da aynı ölçüde düşük gösteriyordu.

Hassasiyet - sapma oranı en süper pahalı alette bile olabilecekken, bu değerlendirme çok ta gerçek olmayacaktır.

Bu işi adam akıllı yapabilmek için çok pahalı aletler lazım ki bende hiç gerek yok.

o yüzden bence 2 - 3 tane elde olan ( telefondur felan ) gps li aletlerle ölçüm yapmak. hepsinde aynı sonucu veriyorsa tamam demektir...

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı makseli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi o işinde cılkı çıkıyo.

gps in hassasiyet zımbırtısı var.

ben VW Caddy 2008 araba ile ölçtüm Htc Sensation telefonumla. 3 - 5 km düşük gösteriyordu.

Kendi motorumla da aynı ölçüde düşük gösteriyordu.

Hassasiyet - sapma oranı en süper pahalı alette bile olabilecekken, bu değerlendirme çok ta gerçek olmayacaktır.

Bu işi adam akıllı yapabilmek için çok pahalı aletler lazım ki bende hiç gerek yok.

o yüzden bence 2 - 3 tane elde olan ( telefondur felan ) gps li aletlerle ölçüm yapmak. hepsinde aynı sonucu veriyorsa tamam demektir...
    Ben de telefonu kastediyordum zaten yav yoksa öyle özel gps aletleri felan değil. Bu sıradan yön gösterici gps ler (çok pahalı olmayanlar) ve telefonlar en azından uydu üzerinden bağlantı kuruyorlar. Sapma elbet vardır onlarda da ama bırak da okadarı sapsın artık diyorum ben Ve evet, arabalar da doğru göstermiyor çoğu zaman. Bir de araba ile yan yana gelip "ölçüşme" huyumuz vardır. Adam seni solar felan, o sırada "abi 150yle gidiyodum, sen de en az 160 vardın.." gibi cümlelerle ölçeriz hızımızı biz

Yanlız telefondan gps kullanılınca aynı hızda belli bir süre sabit gitmek gerekiyor. Çünkü gps çok çabuk güncelleyemiyor bilgileri. O yüzden düz bir yol şart
    makseli bunu beğendi.
    #sürenadam

180 gidiyormu bu moto hocam gpste kaç gösterio max düz yolda ?

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fotolar cok iyi allah kaza bela vermesin =)
    makseli ve SonpoL bunu beğendiler.
    # motosikletle.blogspot

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı gokhanbeyaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    180 gidiyormu bu moto hocam gpste kaç gösterio max düz yolda ?
    pardon bu başlıkmış o başlık http://blog.trmoto.com/genel/gps-ile...cumu-hakkinda/

Redline da biz değil motor istediği sürece kalabiliriz anlamında söyledim.Bu tüm motorlar için devri kesen kesmeyen farketmez.Redline da görülen hızın benim için hiç önemi yok.Whiteline Redline sınırı önemli motorun saglıgı acısından.Diger bir konu Gps ile kontrol kısmı.Bumoto Calibre 250 RR in dijital göstergesi çok hassas,motoru bostayken geri geri yürüttüğünüzde bile hemen ekranda km artmaya başlıyor.Ancak hala tatmin olmazsanız arabasi olan bir arkadasınız ile boş yolda yanyana giderek de ekran hızı ile yaninizdaki aracın hızını karşılaştırmanızi onerebilirim.BUMOTO- BM CALİBRE 250CC

FİYAT * : * * 7.785 TL

TEKNİK ÖZELLİKLER *
    * *
    SİLİNDİR HACMİ : 249.2 CC
    MOTOR TİPİ : Tek silindir 4Zamanlı 4 Subaplı (DOCH)
    SOĞUTMA SİSTEMİİ : Su Soğutmalı
    MOTOR GÜCÜ : 29Hp
    ŞANZIMAN : 6 İleri
    MARŞ SİSTEMİ : Elekrtrik
    ATEŞLEME TİPİ : CDİ
    YAKIT KAPASİTESİ : 19 Lt
    AKTARMA SİSTEMİ : Zincirli
    UZUNLUK : 1990mm
    GENİŞLİK : 700mm
    YÜKSEKLİK : 1200mm
    BOŞ AĞIRLIK : 142Kg
    ÖN FREN : Çift Disk
    ARKA FREN : Disk
    ÖN LASTİK : 110/70-17
    ARKA LASTİK : 150/60-17
    ÖN AMORTİSÖR : Ön iki
    ARKA AMORTİSÖR : Arka Tek
    AKÜ : 12V-12AH
    TAŞIMA KAPASİTESİ : 195Kg
    MAKSİMUM SÜRAT : 210Km
    GARANTİ SÜRESİ : 2 Yıl

Motosikleti
    -
    Alıntı Tekteker411 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Redline da biz değil motor istediği sürece kalabiliriz anlamında söyledim.Bu tüm motorlar için devri kesen kesmeyen farketmez.Redline da görülen hızın benim için hiç önemi yok.Whiteline Redline sınırı önemli motorun saglıgı acısından.Diger bir konu Gps ile kontrol kısmı.Bumoto Calibre 250 RR in dijital göstergesi çok hassas,motoru bostayken geri geri yürüttüğünüzde bile hemen ekranda km artmaya başlıyor.Ancak hala tatmin olmazsanız arabasi olan bir arkadasınız ile boş yolda yanyana giderek de ekran hızı ile yaninizdaki aracın hızını karşılaştırmanızi onerebilirim.BUMOTO- BM CALİBRE 250CC

FİYAT * : * * 7.785 TL

TEKNİK ÖZELLİKLER *
    * *
    SİLİNDİR HACMİ : 249.2 CC
    MOTOR TİPİ : Tek silindir 4Zamanlı 4 Subaplı (DOCH)
    SOĞUTMA SİSTEMİİ : Su Soğutmalı
    MOTOR GÜCÜ : 29Hp
    ŞANZIMAN : 6 İleri
    MARŞ SİSTEMİ : Elekrtrik
    ATEŞLEME TİPİ : CDİ
    YAKIT KAPASİTESİ : 19 Lt
    AKTARMA SİSTEMİ : Zincirli
    UZUNLUK : 1990mm
    GENİŞLİK : 700mm
    YÜKSEKLİK : 1200mm
    BOŞ AĞIRLIK : 142Kg
    ÖN FREN : Çift Disk
    ARKA FREN : Disk
    ÖN LASTİK : 110/70-17
    ARKA LASTİK : 150/60-17
    ÖN AMORTİSÖR : Ön iki
    ARKA AMORTİSÖR : Arka Tek
    AKÜ : 12V-12AH
    TAŞIMA KAPASİTESİ : 195Kg
    MAKSİMUM SÜRAT : 210Km
    GARANTİ SÜRESİ : 2 Yıl
    Dostum merhaba öncelikle. Aramıza hoş geldin.

Motorla ilgili yorumlarını dile getirmişsin. İyi hoşta, çokta abartıya kaçmamak lazım. Motosiklet seri, bir cbr 250r'dan yavaş değil. Fakat yavaş olmamasının en büyük nedenlerinden biri, 163 kg.'lık bir ıslak ağırlığa sahip olması. Örneğin GT 250R ile Calibreyi kıyasladığım da, GT 250R'ın (yeni kasa) alt devirler de daha istekli hızlandığını söylebilirim. Top speed konusun da 180 km. hızlara çıkmaz demiyorum fakat o hızlara ulaşmak ancak aşağı meyilli ve fazla rüzgar olmayan ortamlar da olabilir. Şu ana kadar 140 km. hızlara tırmandım, daha fazla zorlamadım motosikleti. Şahsi görüşüm 160 km. lere gayet stabil ulaşabileceği. Aslında son hıza fazla takılmamak lazım. Rakiplerini de işin içine dahil ettiğimiz de, hepsinin limitleri belli. Bence bu motosiklette dikkat edilmesi gereken husus son sürat değil, kullanıcısına sunduğu özelliklerdir.

Diğer yandan belirtilmemiş olsa da, deneyimlerimden yola çıkarak, motosikletin maksimum torkunun 25 olduğunu tahmin ediyorum. Cbr 250R bir önceki motorum olmakla beraber, GT 250R'ı da deneyimlemiş biriyim.

Teknik veriler de yanlışlıklar mevcut. Bunlar;

1. Gerçek beygir değeri 9.500dd 25 HP.
    2. 210 km. hıza ulaşması mümkün değil.

Sanırım o kısımları dikkat çekmek adına yazmışlar.

İleri de vidyo paylaşımlarını bekliyorum. Arada resim de koyarsanız, beni forum da yanlız bırakmamış olursunuz.

Saygılar.
    Tekteker411 bunu beğendi.

Bukadar hassas olmaya gerek yok.Gps'e güvenme ,yanyana arabanın süratine güvenme,motorun ekranına güvenme eeeee neye güvenelim.Ben tecrübe ettigim tüm motorlarimin hızını yanyana araba hızı ile kontrol etmisimdir.Benim için yeterli bir teyittir.
    Artık yavaş yavaş firmalara güvenmek zorundayız.Eskisi gibi değil artık hicbirsey.Kullanilan malzemeler eskiden gercekten kalitesiz yamruyumru seylerdi alırken bile bile lades derdik ve kaderimize boyun egerdik.Simdi öyle değil Çin den kaliteli mallar gelmeye başladı.Acilan davalar firmalara kusurlu mallardan dolayı ciddi tazminatlar odetti.Ornek olarak Yamaha YBR 125 nerde üretiliyor.Kawasaki,suzuki ve hondanin birçok model ve parçalarının üretim yeri Çin dir.Arastirabilirsiniz.Cep telefonları icinde en pahalı ve en kaliteli olanı nedir dediğimizde pek cogumuzun aklına IPHONE gelir.Nerde üretiliyor.Çinde.Sony ericcson nerde üretiliyor Çin'de.Anlatmak istediğim şu aslında; Artık hiçbir şey eskisi gibi değil.Bedelini öderseniz kaliteli malı alırsınız.Ön yargılarımızı bir kenara bırakıp gözümüzün gördüğü seylere inanalım.Ortalikda insanları dolandiran simsar firmalar Halkın Japona duydugu güveni öyle bir kullanmaya basladilarki yurt dısında 3600 dolar olan motoru Türkiye'de 7000 Euro ya satacak kadar bu halkı keriz yerine koyuyorlar.Eger Bumoto'nun Calibre 250RR modeli Japonlar tarafından pazara sunulsaydı tahmini Fiyati en az 5000 Euro olurdu.eksileri var elbet.Benim gördüğüm tek eksisi uzun kısa anlık selektor tuşu olmaması.Direk olarak uzun kısa yapılması biraz rahatsızlık veriyor.Ancak firmaya yazılır ve bu eksik giderilebilir.Tum motorların ömrünü belirleyen faktör temelinde ilk kullanıcıda gördüğü muamele gibi duruyor.Gercekten Rodaji iyi yapılan ilk 300 ve 500 km de sabır li olan kullanıcıların motorları markası ne olursa olsun çok yüksek performanslar gösteriyor. Ben cross yaparken aynı zamanda birlikte aynı markayı alan arkadasım 700 km sonra motoru eline aldı.Benim tüm ikazlarım rodaj konusunda bir ise yaramadı ve motorunu zarara verdi.Bu makina Çin kökenli bir makinaydi.Ayni arkadasım birdaha Çan Çin almam dedi ve tarz değiştirdi Japon chopper 650 dragstar aldı.yaz sezonu 600 kmde eksoz deli gibi duman atmaya başladı.Silindirler söküldü pistonlar şişmiş hem piston hemde silindir değişti.Tekrar Racing tarzına gecti.Calibre 250 RR aldı ve rodaj boyunca özellikle 500 km boyunca 60-80 arasi kullandı.Ve benim kanıma girdi bende Calibre 250 RR aldım.Arkadasim forum sitelerine güvenmez kendi deneyimlerine güvenir.Ben takip ederim.benim makinam 187 km gördü Arkadasim okadar korktuki henüz 165 in üstünü asla zorlamıyor.Bu ornekler aslında cogaltilabilir.İlk yabancı arabam 98 yılında 98 model yeni kasa Opel Astra idi.1500 km sonra Düzce Kervan Opel Servisi'ne eksozdaki duman şikayeti ile bir girdik aman Allah'ım 1 ay araba yattı.Komple motoru indirdiler dağıttılar ve sonra enjektor arızası imiş deyip topladılar ve bana arabamı teslim ettiler o anda ilk aklıma gelen arabayı orada balyozla parçalayıp cinnet geçirmek oldu.Neyse kendimi toparladım ve kanuni yollara başvurdum.Sonuc ne oldu biliyormusunuz ben hatalı çıktım benzin kalitesizmis benzini hep aynı istasyondan almak gibi bir huyum vardır.Nekadar temiz bir istasyon olduğunu herkes bilir.Ve benzinleri her zamn denetlenir.Sanirsinizki sadece benim arabama has benzin koydular ne komik...eniştemin hiç sonmeyen Japon marka aracının airbag ışığı hala yanıyor alıştık artık yokmuş gibi davranıyoruz.Yani anlicaniz birazda nasip bu isler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:02 ----------

Aslında forum sitelerinde doğru bildigimiz ve en onemliside doğru gördüğümüz seyleri doğru ve dürüst olarak anlatmak olmalı.Bu yazılanlar insanları etkiliyebiliyor.Rodajini iyi yapmış her 250 cclik Racing bahsettigin 160 km yi rahatlıkla görür.benim bahsettigim konu ve benim için önemli olan Redline sınırında motorun kaç yaptıgı çünkü önemli olan gösterge o.Yapilan topspeed ler hep Redline da iken 1,2 dakikalık sürüşler.Bunu kast ettigim için topspeed orneklerini verdim.Gercek olan 250cclik motorların Racing ler için başlangıç olarak tecrübe kazanmak maksadıyla kullanilmasidir.Performans istenirse 600 lük ve 1000 lik makinalar tercih edilmeli.Ama bunlara ulaşırken kullandığın makina çok önemli.Benim tecrübem Calibre 250 RR in bu segmentte ki en iyi Racing motoru olduğu yonundedir

4. sayfa BirinciBirinci ... 234561454 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)