Bu arada bugün en sonunda ehliyet işini hallettim. Tam 4 saat boyunca Haznedar, güngören, parseller, bağcılarda sürücü kurslarıyla görüştüm. Çoğu 550 liradan kapıyı açtı. 450 civarına kadar indiler. + olarak da 50 lira rapor için 50 lira da direksiyon dersi için istediler. Ayrıca vitesli motosikletde kullandırmıyorlar. Scooter ile yapacaklarmış eğitimi. Hiçbirini beğenmedim. Hem fiyat çoktu hem de resmen sürücü kurslarını bakkal yönetir gibi yönetiyorlar. Çok denetimsiz gibi duruyor bu iş. Adamlara benim işlerim çok yoğun derslere gelemem sorun olur mu diyorum yok olmaz hatta sağlık raporu için bile gelmene gerek yok biz hallederiz diyenleri oldu. Bu resmen sahtekarlık arkadaş. Dedim devlete bu sahtekarlığı yapan sana kralını yapar kenan uzak dur.
En son ümidimi kesmişken bağcılarda bir sürücü kursu buldum. Bi bakıyım dedim.Girdim görüştüm. Gene aynı lafları onlara da söyledim. Ben gelemem yalnız sorun olur mu dedim. Yok derslere mümkün olduğunca katılmanız gerekli en azından haftasonu derslerine mutlaka katılın dediler. O an dedim bu adamlar işini düzgün yapıyor heralde ben burayı kaçırmıyım dedim. Eğitimi de vitesli motosiklet ile verdiklerini öğrenince dedim ki, kayıt için ne gerekiyorsa hemen işlemlere başlayalım Fiyatıda 350 lira dediler. Ama fiyat çok uygun da olsa pazarlık yapmadan olmaz dedim 300'e anlaştık Hemde diğerleri o fiyatları haziran ayı için verirken bu adamlar nisan ayı kontejanına aldılar beni.
Piyasa ne kadar çakal dolu olsa da demek ki genede işini düzgün yapanlar varmış. Helal olsun adamlara.