Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
26. sayfa BirinciBirinci ... 16242526272836 ... SonuncuSonuncu

Bu moto calibre 250cc

REKLAM ALANI
    SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı hellboys adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu aralar çıkmıyosun galiba eskiden her gün resim paylaşırdın
    Evet. Bu aralar pek dışarı çıkmıyorum . İleride tekrar paylaşımlarım devam edecektir..

Alıntı possi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    soner bey,burda cahil kalabalığa karşı tek kişi resmen mücadele veriyorsunuz bumoto çok hoşuma gidiyor şahsen kanuni hyosung veya cbr yerine bumoto alırdım,
    İnsanlar Çin malı ve yeni marka olunca, çekimser yaklaşıyorlar. Haklılar da. İnsanlarımızı bu konuma getiren, yine diğer Çin'li firmalardır. Calibre daha önce bahsettiğim gibi, üstünde çalışılmış, düşük fiyata bu sınıfta tatminkar bir performans arayışında olanlar için üretilmiş bir model. Zamanla çok daha iyi tanınacak, özellikle yargıları kıracaktır. Ben şu an ki haliyle bile, açıkçası kırıcı bir yoruma rastlamadım çevremden. Yakından inceleyen herkes, beğenisini sunuyor. Zamanla daha iyi olacaktır. Tüketiciye sunulan ürünlerden ziyade, satışı yapılan ürünlerin arkasında durulursa, çok iyi bir satış rakamlar yakalayabilirler.

Zamanla gelişmeleri takip edeceğiz.
    Önce emniyet, sonra hareket...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Daha motorunuz yeni ilk senesini devirdi ve bir sorun sıkıntı yok gibi gözüküyor.1 2 sene sora model üretim bandından çekilmesse piyasada iyi yer tutunacagını düşünüyorum istanbulda oto sanayi sitelerinde servisleri ve magazaları mevcut.3 tekerlekli motosiketleri zaten meşhur biliniyor ve ilgi görüyor.Yakından gördüm bence daelimden çok daha şık ve kaliteli duruyor.Tabi ikisindinde eksileri artıları mevcut ama çok güzel bir motor ikiside.Kazasız sürüşler.

Motosikleti
    -
    İyi dilekleriniz için teşekkürler Sn. Oğuz. Sizler de kazasız, belasız kullanın...

Motosikleti
    -

CEM., hellboys ve mhmtesk bunu beğendiler.

hellboys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600FA 2013
    hele şükür yaw valla özledik

İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    daha çok foto çekilecektik fakat zamanımız yoktu dolaşmaktan ufak tefekte aksılıkler yasadık olsun varsın :D
    hellboys bunu beğendi.

Motosikleti
    -
    hellboys ve cowboys bunu beğendiler.

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    R6 daha ufak gözüküyor resimlerde ciddende böylemi yakından ?

Motosikleti
    -
    Alıntı leons adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    R6 daha ufak gözüküyor resimlerde ciddende böylemi yakından ?
    R6 ile boyutları oldukça benzer.

agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bu motor suanda cicim aylarinda her çin mali gibi 1 veya 1-5 sene sonra dagilmaya baslar. Piyasada kendini ve markasini ispatlamis honda 250r varken macera aramayin. Hondaya senelerce biner insanlar ama bir cin malina senelerce binen ben hic gormedim. Ha illada heyecan ariyosaniz ikinci el aprilia 125 yada derbi 125 alin exup sayesinde motor kullanmanin zevkine varin. Kesinlikle almam bu motoru ve kesinlikle guvenipte sehirlerarasi yolculuk etmem.alan arkadas ove ove bitirememis motorda alan arkadasta cicim aylarindalar bikacsene sonra cok ucuz paralara basindan kurtulmak icin satacagina eminim. hyosungun da eski basliklarini okuyun cikmadan once insanlar ove ove bitiremiyordu ama simdi alanlara bakiyorum 1 sene sonra baslari dertten kurtulmuyor. tabi bunlar benim sahsi kanaatim. bumoto gorunus itibariyle guzel ama parca kalitesinden suphem var zorlamaya gelecek bir motorada benzemiyor hondayla daga bayira cik banamisin demez varsa kendine guvenen yazin bu motorla istanbuldan muglaya tatile gidebiliyorsa gitsin derim japon maliyla cin malinin karsilastirilmasida ayri komik. Birde allahaskina r6 yada honda 600rr la kiyaslamayin sakami yapiyosunuz siz ya arada cüsse olarak 2 kat fark var. Bu motoru gecen gun evkurda gordum ayrica senetle 15 milyara satiyolardi gerisini siz düsunun.

Motosikleti
    sym gts 250
    agilty ; geçen yaz bir çinli motorla 5000 km yaptım bu senede 4500 km yapıp, yazın geçen muğla'da dahil olmak üzere ege ve akdenizi gezeceğim. çinlinin eksileri artıları var, lütfen sadece eksilerini görüp honda yamaha diyip durmayın.

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    zamaninda bende almayi dusundum ancak bir sure arkadasimin cin mali motorunu kullandiktan sonra vazgectim. bana denk gelmedi o zaman cunku ne zaman cin mali motora binip uzun yol yapmaya kalksam hep bir sorun cikardi korkudan bir yere giderken yarim saate ordayim ama gelemeyebilirimde dedigimi bilirim. dur bakalim insanlar bikacsene kullansin da insallah benimde fikrim degisir. birde 2013 modeli cikmis ne gibi degisiklikler yapilmis bileniniz varmi? internetten arastiramiyorum cunku yurtdisindayim çöldeyim ve internet berbat. birde cinlinin artilari eksileri var demissin bende diyorumki hondanin eksileri yok denecek kadar az. honda alirim eksikleri dusunmek zorunda kalmam

Motosikleti
    -
    Alıntı agilty adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motor suanda cicim aylarinda her çin mali gibi 1 veya 1-5 sene sonra dagilmaya baslar. Piyasada kendini ve markasini ispatlamis honda 250r varken macera aramayin. Hondaya senelerce biner insanlar ama bir cin malina senelerce binen ben hic gormedim. Ha illada heyecan ariyosaniz ikinci el aprilia 125 yada derbi 125 alin exup sayesinde motor kullanmanin zevkine varin. Kesinlikle almam bu motoru ve kesinlikle guvenipte sehirlerarasi yolculuk etmem.alan arkadas ove ove bitirememis motorda alan arkadasta cicim aylarindalar bikacsene sonra cok ucuz paralara basindan kurtulmak icin satacagina eminim. hyosungun da eski basliklarini okuyun cikmadan once insanlar ove ove bitiremiyordu ama simdi alanlara bakiyorum 1 sene sonra baslari dertten kurtulmuyor. tabi bunlar benim sahsi kanaatim. bumoto gorunus itibariyle guzel ama parca kalitesinden suphem var zorlamaya gelecek bir motorada benzemiyor hondayla daga bayira cik banamisin demez varsa kendine guvenen yazin bu motorla istanbuldan muglaya tatile gidebiliyorsa gitsin derim japon maliyla cin malinin karsilastirilmasida ayri komik. Birde allahaskina r6 yada honda 600rr la kiyaslamayin sakami yapiyosunuz siz ya arada cüsse olarak 2 kat fark var. Bu motoru gecen gun evkurda gordum ayrica senetle 15 milyara satiyolardi gerisini siz düsunun.
    Öncelikle ben kullanıcı deneyimlerimi aktarmaktayım. Ve hiç bir markadan üstün tutmaya çalışmıyorum calibreyi. Elbette bir honda, kawasaki kalitesi beklenemez. Eğer öyle olsaydı, calibreden değil, honda ve kawasaki gibi markalardan şüphe edilmeliydi. Ben bu motosikleti günlük yaşamım da kullanmaya devam ediyorum. Elbette ki ileride değiştireceğim. Sonuçta benim için bir geçiş motoru. Çok uzun süren etkinliklere imza atmasakta, şehir şehir dolaştığımız anlar oldu. Gezi forumunda konularını açtık. Kısacası, hiç bir eksiklik ve sıkıntı yaşamamış biri olarak, memnuniyetimi sürdürmekteyim.

Burada sırf sizin gibi ön yargılı insanları tatmin etmek uğrunada motosikleti kötüleyecek değilim. Bundan önceki motosikletim de cbr250r'dı. Onu da sıfır almıştım. Calibreden daha çok memnunum. Nedenlerini zaten önceki sayfalar da sıralamıştım. Cüsse olarak da fazla kafanızı yormayın. GT250R'dan sonra en cüsseli motosiklettir sınıfında.

Ayriyeten sahibi olmadığınız bir motosikleti bu derece kötülemeniz, kendiniz hakkında yeterince ipucu verdi bana... Sizin dediklerinizin bir önemi yok. Önemli olan, bu motosiklet sahiplerinin memnuniyetidir. Yani ne deseniz boş...

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Motora 3 bin tl lik aksesuar takilmis bunun ne kadari iscilik ve on disli neden degisti merak ettim. Birde radyatordur ledlerdir sikinti bence. Sinekte ufaktir ama mide bulandirir. Yani sizin usta iyi guzel yapmista burdakiler yani istanbuldakilr napicak bu tarz sorunlarda. O radyatorle epey ugrasilmis buda ekstra ucret demek....

Motosikleti
    -
    Motora 3 bin tl lik aksesuar takilmis bunun ne kadari iscilik ve on disli neden degisti merak ettim. Birde radyatordur ledlerdir sikinti bence. Sinekte ufaktir ama mide bulandirir. Yani sizin usta iyi guzel yapmista burdakiler yani istanbuldakilr napicak bu tarz sorunlarda. O radyatorle epey ugrasilmis buda ekstra ucret demek....
    Ortada ne sorunu oluşmuşta çözümü olmasın, dediklerinizi anlamadım? Önceki sayfalar da dişli, radyatör değişimlerinin nedenlerini yazdım. Fakat bir daha söyleyeyim sizin için.

Motosikletin orjinal hali ile performansından memnundum. Fakat üst vitesler de gitme isteği azaldığı için, ivmelenmeye yönelik sadece ön dişliyi bir tık ufalttık. Şu an daha iyi bir hızlanmaya sahibim. Radyatör de çatlak oluşmuştu. Çatlak ise ön dişli gibi değişimlerden sonra oldu. Zaten öncesin de bir çok etkinlik yaptık, uzun yol yaptık bir sıkıntı yaşamıyordum. Tahmin ediyoruz, ön dişli değişiminden sonra titreşim artışı oldu. Veya civatalar fazla sıkıldı ve bu radyatörün zarar görmesine sebep oldu. Ben bu sıkıntıyı hiç bir ücret ödemeden ufak bir kaynak ile halettirmiştim fakat o şekilde içime sinmediği için yeni radyatör yaptırdım. Yeni radyatörü yaptırırken daha büyük olmasını istedim. Nedeni orjinal radyatörün yetersiz gelmesinden değil, daha çabuk soğutma yapmasını istediğimden kaynaklanıyordu. Örneğin fan önceden 5-6 dk. çalışıyorsa, şimdi 2 dk'da kendisi soğutuyor. Diyeceğim şu ki; Ben motosikletin stok hali ile hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bazı değişiklikler yaptıktan sonra sıkıntılar yaşadım. Fakat onları da aştık, halettik.

Bu motosikletin İstanbul da fabrikası mevcut. Yani İstanbul da yaşayan kişilerin asıl dert etmemesi gerekn konudur yedek parça. Ben değişiklikleri yaparken, fabrikanın hiç bir ürününden faydalanmadım. Ustam kendisi çözdü. Bu şu demek oluyor: Yeni bir model, fakat her yerden uyumlu parçalara erişmek mümkün.

Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    @agilty
    hocam hayatında kaç kez hyosung kullandın acaba? nerden biliyosun 1 sene sonra arıza çıkardığını kulaktan dolma laflarla genç arkadaşlarımızın aklını bulandırmayın.ben de 2 tane hyosung kullandım. 2007 modelini 1.5 yıl kullandım.Daha sonra bir de 2012 model aldım hala kullanıyorum çok ta memnunum. Yabancı sitelerde 100.000 km kullananlarda var.Araştırırsan görürsün.

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Aciklamalar icin cok sagolun. Kazasiz belasiz kullanin onyargimi yenecegimden eminim ama deneme firsatim olmadi bumoto yu insallah denerimde su onyargilardan kurtulurum. birde disli yi kucultunce max hiz da yavaslama olur sizin deneyiminiz nedir?
    SonpoL bunu beğendi.

Motosikleti
    -
    Aciklamalar icin cok sagolun. Kazasiz belasiz kullanin onyargimi yenecegimden eminim ama deneme firsatim olmadi bumoto yu insallah denerimde su onyargilardan kurtulurum. birde disli yi kucultunce max hiz da yavaslama olur sizin deneyiminiz nedir?
    Son hız da yavaşlama olduğu doğru fakat orjinal dişli de zaten maksimum devire ulaşmak son vites de imkansız bir durum olduğundan, maksimum hızı fazla etkilemedi. Ben yine ulaşacağım hıza ulaşıyorum. Tabii daha iyi bir ivmelenme ile...

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    aslinda evet mantikli olmus. madem motor 6. vitesi istemiyor disli kuculterek hem ivmelenmeyi hemde motorun 6. vitesi istemesini saglamissiniz 160 ida rahat gorursunuz basarili. fakat titresimin radyatoru zedelemis olmasi hos olmamis. bence gaz ve debriyaj telinide degistirebilirsiniz. onlarinda pek saglam olmadigini dusunmekteyim her motorda oldugu gibi. simdi bu motor size 10500 tl gibi bir rakama geldi ikinci el piyasasi?max 6500 ama tahminimce 9000 tl den assagi satmazsiniz buda biraz zor olur tabi o konuda ne dusunuyorsunuz?

Motosikleti
    -
    aslinda evet mantikli olmus. madem motor 6. vitesi istemiyor disli kuculterek hem ivmelenmeyi hemde motorun 6. vitesi istemesini saglamissiniz 160 ida rahat gorursunuz basarili. fakat titresimin radyatoru zedelemis olmasi hos olmamis. bence gaz ve debriyaj telinide degistirebilirsiniz. onlarinda pek saglam olmadigini dusunmekteyim her motorda oldugu gibi. simdi bu motor size 10500 tl gibi bir rakama geldi ikinci el piyasasi?max 6500 ama tahminimce 9000 tl den assagi satmazsiniz buda biraz zor olur tabi o konuda ne dusunuyorsunuz?
    Radyatör aslında biraz ince bir yapıya sahipmiş. Yani ustamın bana söylediği bu şekildediydi. Yalnız şöyle bir olay da var. Ben açıkçası biraz da ustamın bu konuda kusurlu olduğunu düşünüyorum. Neden derseniz, çünkü ben bir hayli geziler yaptım. hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım. Ufak bir dişli değişimi titreşimi artırmış olsa da, bu benim hemen fark edebileceğim bir farklılık yaratmamıştı. Yani diyeceğim şudur ki, bence civatalar fazla sıkıldı ve çatlağa o sebep oldu. Tabii bu benim diğer bir tahminim .

Gaz ve debriyaj tellerine bakıldı, ben de gerekliyse değiştirilmesi yönünde talimat vermiştim ustama. Gerekli görmedi. Şu an kullanıyoruz bakalım..

Satacağım zaman, büyük bir zarar edeceğim kesin. sonuçta piyasası henüz oturmamış bir model. Fakat bu piyasa da ki diğer Calibreler ile aynı fiyata vereceğim anlamına kesinlikle gelmiyor . Sonuçta benim motosikletimi alacak kişinin gerçekten hiç bir konu da başının ağrıyacağını zannetmiyorum. Çünkü yapılması gerekenin bir hayli üstün de masraf yapıldı. Satış yapılacağı sırada 9.000 TL zaten benim beklentim olan bir rakam değil. Açıkçası paragöz biri de değilim . Fiyat egzoz filan çıkartılarak düşürülebilir. Allah nasip eder ise yazın değiştirmeyi düşünüyorum. O zaman bakacağız artık...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------

Eski resimler ile renk katalım foruma .

cowboys bunu beğendi.

26. sayfa BirinciBirinci ... 16242526272836 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)