Rica ederim. Her markanın belli avantaj ve dezavantajları mevcut. Calibre de olupta, GT 250R da olmayanlar ne derseniz, size kendi gözlemlerimce anlatayım.
Calibre tek silindir oluş sebebi ile oldukça ekonomik. Gerçekten de yaptığımız etkinlikler de gördük ki, Calibre stok halde iken, bir yamaha ybr 125 ile aynı yakıtı tüketiyor. Bu durum kullanım tarzına göre değişkenlik gösterebilir elbette. GT 250R'da çif silindir olduğundan dolayı, enjeksiyonlu bir model olsa da, tüketim değeri doğal olarak daha fazla. Fakat çift silindirin avantajları da yok değil. Örneğin titreşim. Titreşim değeri GT250R çok daha iyi. Calibre de üst devirler de beliren titreşim, rahatsız edici boyutlar da olmasa da, bit GT ile kıyaslandığın da sınıfta kalabilir.
Calibre'nin en büyük avantajların'dan biri ise, sizin de belirttiğiniz gibi fiyatı. Motosiklet rakipleri arasında en uygun olmasının yanında, performans olarakta sizi üzmeyecek bir model. Bunun üstüne oldukça ekonomik parça fiyatları da eklenince, özellikle 125'lik tercih etmek isteyen arkadaşları, kendisine daha bir çekici kılıyor Calibre.
Tasarım görecelidir fakat, bence dünya piyasasın da ki en iyi 250'lik tasarımlarından biri. Ufak silindir, ss motosikletler de tasarım anlamın da hoşuma giden diğer modeller, ninja 300 ve Aprilia Rsv 125'dir. Rvs 125 zaten ülkemiz de satılmamaktadır. Ninja'nın ise fiyatı ortadadır. Az değil, iki katından fazla bir fiyat farkı mevcut Calibre arasında.
GT250R tasarım anlamın da daha kalıplı. Fakat benim gözüm de özgün bir tasarıma sahip olsa da, artık yenilenmeye ihtiyacı var.
Calibre her yönüyle tatmin edeci bir model. Ufak tefek problemler her marka da oluşacağı gibi, Calibre'de de oluşabilir. Fakat Calibre'nin en büyük dezavantajı, henüz yeni bir marka olmasıdır. Bu sebeple biraz zaman ihtiyacı var. İyi ki bizler varız ki, sizin gibi arkadaşlara aracı oluyoruz. Bu işin sonunda yanmakta var . Fakat merak etmeyin. Calibre sizi yakacak türden bir motosiklet değil. Yalnız ne olursa olsun, zamanla daha çok yargıları kıracağına eminim. Ben elbette ki paylaşımlarımı sizlere aktarmaya devam edeceğim.
Sormak istediğiniz bir husus olursa, lütfen yazmaktan çekinmeyin.
Saygılarımla.