Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
14. sayfa BirinciBirinci ... 4121314151624 ... SonuncuSonuncu

Bu moto calibre 250cc

REKLAM ALANI
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    SonpoL her mesajını alıntılayıp para var huzur var demek istiyorum nedense
    Tolga Can bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    112BM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Beyaz CBR125 R- versys 650
    Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar, en sonunda motoruma kavuşmuş bulunuyorum. Açıkçası calibre mi özlemişim . Resimlere gelmeden evvel, size yapılan değişikliklerden bahsetmek istiyorum .

1. Yeni jel akü.
    2. Konjektör.
    3. Did zincir.
    4. Ön dişli.
    5. İridyum Buji.
    6. Kafa grenajın da bulunan tüm kablolar elden geçirildi, değiştirildi.
    7. Led'ler iptal edildi, xenonlar takıldı. Çok çok daha iyi oldu.
    8. Veee akrapovic egzoz .

Egzoz benim için de süpriz oldu. Başka bir arkadaş almış, daha sonra satmak istemiş. Bana nasip oldu. 600 gibi bir rakama anlaştık. Motoruma taktırdım. Dizayn ve ses olarak çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Orjinal egzoz'u çok güzeldi. Keyfi bir kararla, değiştirmek istedim. Dişlilere gelirsek, sadece ön tarafı bir tık düşürdük. Arka dişli orjinal. Üstüne DID zincir taktık. Kalite zaten 10 numara . Performansta fark edilir bir artış var. Daha sonra katilizör iptali yaparak, motosikletin performansını bir nebze daha artırabilirim. Bu işlerin dışında, radyatör de ki su boşaltılarak, yerine ipone soğutma sıvısı koyuldu.

Valla bu gidişle motosikleti biraz daha geç satacağım . Çünkü keyfi de olsa, bir miktar para harcadım bu işlere. Lastiklerle beraber, şu ana dek 2.500 TL üzeri bir masrafım oldu.

Daha sonra gerekli vidyo ve pro. resim çekimleri yapacağım. İlk iş merak edenler için ses olacak elbette . Şimdilik, bu akşam telefonumdan çekmiş olduğum resimler ile sizleri baş başa bırakıyorum

http://i45.tinypic.com/s33sr5.jpg

http://i47.tinypic.com/zspwlw.jpg

http://i47.tinypic.com/35kleaf.jpg

http://i45.tinypic.com/2r60jfc.jpg

http://i49.tinypic.com/29vmhr4.jpg

http://i48.tinypic.com/2w2iyae.jpg

http://i45.tinypic.com/jg63d2.jpg

http://i45.tinypic.com/nf4sus.jpg

Saygı ve sevgilerimle.
    Hadi gözün aydın

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı 130'u_gördüm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilmediğim için soruyorum bu did zincir nedir ? Artısı nedir ?
    Did markası japon olmakla beraber, oldukça kaliteli ve uzun ömürlü zincirler üretir. Motosikletin üstün de dediğim gibi kalitesiz bir zincir yer alıyordu. Ben kullanan arkadaşlara maksimum 5.000 km. de değiştirmelerini öneriyorum. Bu illa did olacak diye bir şey yok. Did biraz pahalıdır. Allah korusun, yol da giderken zincir kopabilir ve arka tekere dolanabilir. Böylelikle hareket halinde lastik kitlenebilir. Dikkali olmak lazım.

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SonpoL her mesajını alıntılayıp para var huzur var demek istiyorum nedense
    Yok Mengücüm öyle bir şey. Nereden çıkarıyorsun...

Alıntı 112BM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi gözün aydın
    Sağol dostum, teşekkürler.
    Önce emniyet, sonra hareket...

okkesh79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 700 X , CB 125 E ve YAMAHA XJ6 N
    Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar, en sonunda motoruma kavuşmuş bulunuyorum. Açıkçası calibre mi özlemişim . Resimlere gelmeden evvel, size yapılan değişikliklerden bahsetmek istiyorum .

1. Yeni jel akü.
    2. Konjektör.
    3. Did zincir.
    4. Ön dişli.
    5. İridyum Buji.
    6. Kafa grenajın da bulunan tüm kablolar elden geçirildi, değiştirildi.
    7. Led'ler iptal edildi, xenonlar takıldı. Çok çok daha iyi oldu.
    8. Veee akrapovic egzoz .

Egzoz benim için de süpriz oldu. Başka bir arkadaş almış, daha sonra satmak istemiş. Bana nasip oldu. 600 gibi bir rakama anlaştık. Motoruma taktırdım. Dizayn ve ses olarak çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Orjinal egzoz'u çok güzeldi. Keyfi bir kararla, değiştirmek istedim. Dişlilere gelirsek, sadece ön tarafı bir tık düşürdük. Arka dişli orjinal. Üstüne DID zincir taktık. Kalite zaten 10 numara . Performansta fark edilir bir artış var. Daha sonra katilizör iptali yaparak, motosikletin performansını bir nebze daha artırabilirim. Bu işlerin dışında, radyatör de ki su boşaltılarak, yerine ipone soğutma sıvısı koyuldu.

Valla bu gidişle motosikleti biraz daha geç satacağım . Çünkü keyfi de olsa, bir miktar para harcadım bu işlere. Lastiklerle beraber, şu ana dek 2.500 TL üzeri bir masrafım oldu.

Daha sonra gerekli vidyo ve pro. resim çekimleri yapacağım. İlk iş merak edenler için ses olacak elbette . Şimdilik, bu akşam telefonumdan çekmiş olduğum resimler ile sizleri baş başa bırakıyorum

http://i45.tinypic.com/s33sr5.jpg

http://i47.tinypic.com/zspwlw.jpg

http://i47.tinypic.com/35kleaf.jpg

http://i45.tinypic.com/2r60jfc.jpg

http://i49.tinypic.com/29vmhr4.jpg

http://i48.tinypic.com/2w2iyae.jpg

http://i45.tinypic.com/jg63d2.jpg

http://i45.tinypic.com/nf4sus.jpg

Saygı ve sevgilerimle.
    ön dişliyi bir tık düşürdük performans artı demişsin , benim bildiğim ve tamirci arkadaşlarım bana performans için ön dişli küçültmen gerekir büyütürsen motor hızlı kalkar ama uzun gittiğinde çok motor bağırır ve çok titreşim olur dedi ... bence sen bir test yapıp bunların olup olmadığını yazarsan memnun olurum

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    SonpoL Buji değişimi ile(iridyum) bişey farketti mi? Performasn olmasa da motor titreşiminde bişeyler değişti mi? Benim motor son zamanlarda sarsıntılı çalışıyor gibi geliyor bana da...
    #sürenadam

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SonpoL Buji değişimi ile(iridyum) bişey farketti mi? Performasn olmasa da motor titreşiminde bişeyler değişti mi? Benim motor son zamanlarda sarsıntılı çalışıyor gibi geliyor bana da...
    ne o sen karşıydın bu buji işlerine

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fren balatası yerine demir çıktı ve hayal kırıklığımı yarattı ducati panigale 1199 unda balatası bitse demir çıkar altından ayrıca 3.viteste 140 gördüm 2 kişi halada gideri vardı demişin yukarda o alet krank kırıp kol çıkarsa hayal kırıklığı yaşamaya hakkınız yok siz fazla beklentiye girmişiniz ben 5.vites hariç o hızı görmedim görmeyede çalısmadım malımın kıymetini bilir iyi kullanırım
    Alper sizin kullanıcı sayfanızda da yazdım. şimdi de tekrar yazayım.
    Motoru kredi ile almıştım. Satan kişi balata yerine aynı büyüklükte demir koymuş. Arka disk çizikti. Para cepte yokken gittim motoru bakıma soktum.
    debriyaj müşürü arızalı olduğundan motor ara ara çalışmıyordu. Bu konu da bilgim de olmadığından canımı olur olmaz yerde çok sıkıyordu.
    3.vites 2 kişi 140 gördük. Bu motoru arkadaşıma son verişimdi. 13.000 devire ibre yapışmış durumdaydı. Motordan inince vermiştim kalayı.
    gerçi onun sayesinde devir kesicinin de çalışmadığını öğrenmiş olduk. Krank kırsada kıran öder. Parası pulu olan zengin arkadaş,
    Ben hyosung binilecek motor değil. Sakın almayın demiyorum. Motor görsel olarak müthiş.
    Ben racing seven biriyim. inşallah tekrar binerim.
    Alper Kaya bunu beğendi.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Hyosungda yaşadığınız hayal kırıklığı bana da mantıksız gelmişti ama neyse, o konuyu buraya taşımanın bir manası yok şimdi...

@makseli Karşıyım hala, çaktırma bilgi almaya çalışıyoruz...
    #sürenadam

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Cevap hakkımı son kez kullanıyorum. Konuyu döngü haline getirmenin bir espirisi yok.
    Sanırım herkes motoru sıfır aldım sandı. Benden önceki sahibi yüzünden bindiğim motordan soğudum. Yoksa GT250R hala gözümde 10 numara 5 yıldız.
    Calibreyi görmeseydim bu yaz altımda tekrardan hyosung olabilirdi. Ancak Sonpol'un güzel anlatımı ve paylaşımlarından dolayı dikkatimi bu-moto ya verdim.
    Bu arada sonpol far altındaki ledler kalsaydı. Gündüz yakardın. Güzel bir görüntü veriyordu.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

112BM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Beyaz CBR125 R- versys 650
    Motora şu ana kadar 2.500 lira cvarı masraf yapmışsınya acaba acaba bunlardan hangisinin ne kadara geldiğini söyleyebilirmisin.Mesela lastikler şu kadar, zincir şu kadar gibi.
    Birde motora eklettiğin bu şeyleri bu-motonun servisinde yaptırmıyosun sanırım, acaba periyodik bakım için vs.. servise gittiğinde bu yeni malzemelerden dolayı garanti vs için sorun
    çıkarabilirlermi?
    Son sorum Herşey takılıp bitince, ustanın motor hakkındaki son söylediği söz ne oldu acaba?

Motosikleti
    -
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanki bana çok az titreşime katkısı oldu gibi geldi ama yanılıyor olabilirim. Az da olsa performansa da mutlaka bir şeyler katmıştır.

Alıntı 112BM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motora şu ana kadar 2.500 lira cvarı masraf yapmışsınya acaba acaba bunlardan hangisinin ne kadara geldiğini söyleyebilirmisin.Mesela lastikler şu kadar, zincir şu kadar gibi.
    Birde motora eklettiğin bu şeyleri bu-motonun servisinde yaptırmıyosun sanırım, acaba periyodik bakım için vs.. servise gittiğinde bu yeni malzemelerden dolayı garanti vs için sorun
    çıkarabilirlermi?
    Son sorum Herşey takılıp bitince, ustanın motor hakkındaki son söylediği söz ne oldu acaba?
    Ben aslın da o fiyata lastikleri filan da kattım. O yüzden fiyat öyle göze batabilir. Ben şu anda, akü ve konjektörü saymazsak, diğer yaptıklarımın hepsi keyfi. Zincir olsun, xenon olsun, lastik olsun, egzoz olsun vs. Lastikler örneğin orjinal hali ile kesinlikle iş görürler. En azından 1 sene kullanılır. Fakat ben güvenliğe önem verdiğim için değiştirdim. Diğer yandan, ben bütün motosikletlerime xenonu yaptırırım. Egzoz filan da benim kafam da yoktu. Fakat denedik hoşuma gitti ve aldım.

Bu arada, egzoz akrapovic değil . Tiger gpm3 modeli. Arkadaş bunu almış, daha sonra paraya sıkışmış. Zaten sıfır gibi. Akrapovic stickerı da gayet iyi olmuş . Bu egzoz tüpünü 1.000'likler de filan da kullanıyor. Gayet kaliteli.

Zincir x-ring takıldı. O-ringlerden daha iyidir.

Bu arada ilk incelemem sırasın da gözümden kaçan bir husus var. Radyatörümüzün üstüne, radyatör koruma peteği de takmışlar. Ve bu kesinlikle çok iyi bir iş olmuş.

Bu güne dair bir kaç resim paylaşımı yapayım . Daha sonra bugün aldığım kayıtları paylaşacağım .

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------

Evet sesler geldi . Canlı gibi olmasa da, fikir verir en azından ;).

112BM, viper17, hellboys ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Egzoz, diğer arabaları uzak kumanda ile kontrol edermiş gibi sağa sola ayırıyor

Sesi canlı dinlemenizi tavsiye ederim
    SonpoL bunu beğendi.
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

hellboys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600FA 2013
    merhaba bende r125 var ona böyle egzoz taksam bir gelişme olurmu.bütün fotolara bakıyorum inşallah daha çok eklersiniz, cok güzel bir konu motor hakkında ne öğrenmek istersen var bu konuda, elinize ve klavyenize sağlık

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------

birde başka bir konuda okumuştum tiger egzozları motora zarar veriyormuş bu dğrumu
    SonpoL bunu beğendi.

Motosikleti
    -
    Alıntı hellboys adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba bende r125 var ona böyle egzoz taksam bir gelişme olurmu.bütün fotolara bakıyorum inşallah daha çok eklersiniz, cok güzel bir konu motor hakkında ne öğrenmek istersen var bu konuda, elinize ve klavyenize sağlık
    Vallahi bilmiyorum nasıl olur. Calibrenin stok sesi de çok güzel. Egzoz takınca, biraz daha gürleşti doğal olarak. R125'te nasıl olur bilmiyorum. Mutlaka fikir olabilecek kayıtlar vardır youtube da...
    hellboys bunu beğendi.

Motosikleti
    Uzun yolda adamın kafasını şişirir ya bu egzoz

Motosikleti
    -
    Alıntı hellboys adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[/COLOR]birde başka bir konuda okumuştum tiger egzozları motora zarar veriyormuş bu dğrumu
    Sanmıyorum öyle bir şey olsun . Çevrem de tiger kullanan arkadaşlar var. Bir şikayetini duymadım. Aksine performanstan daha çok memnun kalıyorlar.

Bu arada egzoz bu: http://www.tigerexhaust.com/shop/gpm3-800.html Orjinal stickerlısı yani . Alan arkadaş bir kaç gün kullanmış, sonra sıkışmış biraz. Bana nasip oldu.

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun yolda adamın kafasını şişirir ya bu egzoz
    Dediklerin mümkün .
    hellboys bunu beğendi.

KRAL1146 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu moto calibrenin 250lik yaklaşık 1 hafta önce bir kazasına gördüm bir torosa reno 12 yani kavşakta ışıkta vurmuş motorda parçalanmamış sadece motor bölümü vardı. hertarafı paramparça idi.motoru çekiciye bagladılar torosun sadece arka tamponu ezilmişti.eleman bayılmış ambulans götürdü.
    103 hp

okkesh79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 700 X , CB 125 E ve YAMAHA XJ6 N
    ön dişliyi bir tık düşürdük performans artı demişsin , benim bildiğim ve tamirci arkadaşlarım bana performans için ön dişli küçültmen gerekir büyütürsen motor hızlı kalkar ama uzun gittiğinde çok motor bağırır ve çok titreşim olur dedi ... bence sen bir test yapıp bunların olup olmadığını yazarsan memnun olurum

Motosikleti
    Alıntı KRAL1146 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu moto calibrenin 250lik yaklaşık 1 hafta önce bir kazasına gördüm bir torosa reno 12 yani kavşakta ışıkta vurmuş motorda parçalanmamış sadece motor bölümü vardı. hertarafı paramparça idi.motoru çekiciye bagladılar torosun sadece arka tamponu ezilmişti.eleman bayılmış ambulans götürdü.
    İyi de motorun kaportası yokki nasıl kıyaslarsın kazada sağlamlık konusunda arabayla. Hem adamın arabaya kaçla vurduğunu da bilmiyosun adam bayılmış belli ki hızlı vurdu.
    SonpoL bunu beğendi.

Motosikleti
    -
    Alıntı KRAL1146 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu yazınızdan motosiklet kaza yapmamış. Gök yüzünden yer yüzüne atılmış gibi görünüyor . Kazanın şiddetini bilemiyeceğim fakat, bir resim çekseydiniz daha sağlıklı konuşabilirdik bu konuyu.

Alıntı okkesh79 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön de 14 dişli var orjinal de. Biz bunu 13 yaptık. Normal de arkayı da büyütecektik. Fakat önü bir tık ufaltmamız, arka da iki tıka tekabül ediyor. Motosiklette ki vites aralığın da çok az bir düşme oldu. Bu düşmenin yanında ivmelenme arttı. Dediğiniz gibi bir titreşimim de artış olmadı. Çünkü büyük oran da bir değişiklik yapmadık.

14. sayfa BirinciBirinci ... 4121314151624 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)