Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Modial Bayii Toplantısı (2011 Ekim)

REKLAM ALANI
    Mehmet-03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    maxi scooter yok, enduro yok. boşuna bekledik yani
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Mondial 150 MR
    ATV ler artmaya başladı. Devir ATV devri mi olacak gide gide

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    ya bir önceki toplantı resimlerinde endurolarda vardı.mondialin o endurosu ne zaman gelir acaba diye merak ederken şimdi büyük bir hevesle baktım ama yok,boşuna beklemişiz.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

Alıntı YÖRÜK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya bir önceki toplantı resimlerinde endurolarda vardı.mondialin o endurosu ne zaman gelir acaba diye merak ederken şimdi büyük bir hevesle baktım ama yok,boşuna beklemişiz.
    Aynısı da ben.

Motosikleti
    gsx1300r hayabusa 2010
    250 lık kross motora 9,000 tl fiat yazılmış web sayfasında. farlı sinyalli olanı ise 9,750 tl.
    o paralara 2009 model orjinal crf 250r-x almak varken çin üretimi bir motora neye dayanarak o rakamı biçiyorlar anlamış değilim.

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    yaw hepiniz kötüleek için yer arıyosunuz belki japon kalitesi var belki hondanın motorundan daha iyi bu adamlar manyakmı bu kadar para istesin bi kerede su mondiali kötülüyenler mantıklı düşünsün su siteye üye oldugumdan beri bu japoncuların düz mantıklarından da açılarından bıktım ya artık tak etti biraz geniş düşünü biraz yenilikelre açık olun ya pes artık.
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

İtalyan patentiyle üretilen Çin yapımı motorlar. Hepside güzel ve

her modelin kendisine göre alıcısı var.

Fakat, vatandaş sıfatıyla zaman zaman içim burkulmakta!.

Neden?

Bu ve benzeri türdeki makinalar ülkemizde üretil(e)memektedir.

Makina mühendislerimiz ne yapmaktalar acaba!?..

Makina müh. Odası ve Sanayi Bakanlığı'da tabiki. Ne yapmaktalar?

Niçin üretmemekteler/ üretememekteler? Üretene destek olmamaktalar?
    [B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]

Motosikleti
    YOK
    Arkadaşlar Motorları Yakından Görmeden Lütfen Kötülemeyin.Motorsikletler Gerçekten Çok kaliteli.Sistemleride Artık Degişiyor.Teknoloji Farkı var.

GÖЯKEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gt250R bekliyoRR..
    Alıntı Mehmet-03 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Motorları Yakından Görmeden Lütfen Kötülemeyin.Motorsikletler Gerçekten Çok kaliteli.Sistemleride Artık Degişiyor.Teknoloji Farkı var.
    Mondi mehmet bunlarıda mı fotosoplamı yaptın
    BYZ ARABALI ÇOCUK...

Yeni scooterlar 2011 baharından önce satışa girmez sanıyorum. Bu modelleri sanırım ancak fuarda inceleyebileceğiz.

Motosikleti
    09YBR125, 08DYLAN
    çinliler şu vibrasyon olayını çözebilirlerse olay bitmiştir derim. çünkü vibrasyon eğer makul ve kabul edilebilir seviyede değilse motosikletler dağılıyor. modeller hoş ama dedigim gibi vibrasyon hem sürücüyü rahatsız ediyor hemde motoru dağıtıyor.

birde şu var 2005 yılında başlayan çinli furyası o zamanlar düşünün 600 ayrı şirket abidik gubidik markalar altında motor sürdüler piyasaya. öyle cazip kampanyalar yaptılarki almayanı dövdüler :D hal böyle olunca türkiye motosiklet çöplügü oldu. bu nedenle çin malına karşı piyasada olumsuz bir bakış açısı oluştu. devlette bu duruma göz yumdu nasıl olsa o ötv+kdv+plaka+ruhsat+bandrol ne varsa aldı payını çekildi köşeye.

şu anda bu işi yapan bildigim kadarıyla mondial, ramzey, kanuni ve kuba var.

ramzey kalite adına bişeler yapmaya çalışmış sattığı motorların metal aksam ve kaportasını türkiyede halıhazırda bulunan fabrikasında çinden gelenlere nazaran daha kaliteli olarak üretmiş fakat bunu maliyete yansıtınca pastadan payı azalmış.( çünkü o dönemlerde kasaplar bakkallar bile dükkanının önünde motosiklet satmak için ithalatçı firmalara başvuruda bulunmuş. durum bu kadar vahim yani. ) ramzey iflasın eşigine gelmiş daha sonra ortaklık anlaşması ile ayakta kalabilmiştir.

kanuni için söylenecek aslında fazla bir söz yok. adamlarda kapasite var ama kar daha tatlı. alman mz lerin ne kadar kaliteli oldugunu bilmeyenimiz yoktur. ama kanuni üretimleri nedense dökülmüştür.

ramzey ve kanuni halihazırda bu işlerinin sektörüydü. şu anda bile isteseler yüksek teknoloyi kullanarak türkiye şartlarında en ideal silindir hacmi olan 250 cc ye kadar motosiklet üretip türkiyeyi dışa bagımlıklıtan kurtarabilirler. ama yapmıyorlar.

ugur mondial firması ise malinin yıllarca reklamını yaptığı ugur derin dondurucu olarak hafızalar kazınmış ve çin furyasının akınıyla motosiklet sektörünede girmiş bir firma. yani hali hazırda hiçbir altyapısı olmadan bu işe girdiler. getirdikleri motorlar öyle dandiktiki sadece görüntüsüne aldanıp fiyatınında cazipliğiyle türkiyenin motosiklet çöplügüne dönmesinde lokomotif olmuştur.

günümüze geldiginde değişen ne olacak. diyelimki yeni gelen çinliler kullanıcıya hangi garanti şartlarında satılacak. bir japonun bir italyanın bir almanın verebilecegi garantiyi verebiliyorlarsa kendilerini kutlarım. çünkü bu garantiyi verebilmek için kalitenin olması gerekir. ama veremiyorlarsa işleri zor.

no olarak ekleyeyim yazdıklarım hiçbir firmayı rencide edici nitelikte degildir. tamamiyle objektif bir bakış açışıyla tüketici olarak degerlendirdim.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    ben mondial kullanıyorum ama eğer servisler düzelmedikçe bir daha mondial almam isterse altın kaplama olsun eee iş honda ya veya yamahaya gelince ise hurda olsa alırım bu benim kendi düşüncem japon fanatiği değilim fakat adamlar kaliteli iş yapıyorlar saygı ile tebrik ederim
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Enduro'nun gelmemesi benim için hayal kırıklığı oldu..
    Mondial defterim artık kapandı muhtemelen..

Hala biz, hobi amaçı motosiklet kullananlar için az da olsa büyük cc li motor getirmeyerek bu piyasanın atar damarı olan hobici motosiklet sürücülerini es geçmiş gibi görünüyor Mondial..
    Enduro'yu ve Maxiscooter'ı getirmeliydi..O olmazsa en azından 400 cc lik bir başka naked veya touring bir motor eklemeliydi envanterine..

Eğer getireceği yeni motorlar arasında bu tür motorlar olmayacaksa bunu yanlış bir hamle olarak görüyorum..

Markalar eğer uzun soluklu olmak istiyorlarsa her segmentte motor getirmeliler diye düşünüyorum..

mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    2009 da tanıtılan modeller daha yeni yeni geliyorr bunlar 2012 de gelecekk...
    kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...

Motosikleti
    YOK

enduro

evet gerçekten enduro'nun gelmemesi herkes için hayal kırıklıgı

korsanxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çeşitli motorlardan sonra Gölgeyele Titanic 20
    özellikle enduro olan rapido 400 ve 250 scooter bekliyordum ama gelmiyormuş nedeni ise ikisininde frenajları cclerine göre kötü olması imiş gümrükte takılmışlar güya. Bu açıklama mantıklı geliyor gibi biraz zira destro 250 ön çift disk olan bir motor ve gayet rahat pazara girdi ibresi 180 olan motor dediklerine göre 140a kadar çıkıyor ama fabrika mask hızı 120 olarak belirlemiş sesi oldukça iyiymiş yakından görmedim ama ankaradaki çayıroğullarındaki yorumlar böyle 1-2 haftaya gelecek dedi.
    insan su gibi olmalıdır konduğu kabın şeklini almalı gittiği heryere istediği şekli verebilmeli B.T.

Alıntı korsanxxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    özellikle enduro olan rapido 400 ve 250 scooter bekliyordum ama gelmiyormuş nedeni ise ikisininde frenajları cclerine göre kötü olması imiş gümrükte takılmışlar güya. Bu açıklama mantıklı geliyor gibi biraz zira destro 250 ön çift disk olan bir motor ve gayet rahat pazara girdi ibresi 180 olan motor dediklerine göre 140a kadar çıkıyor ama fabrika mask hızı 120 olarak belirlemiş sesi oldukça iyiymiş yakından görmedim ama ankaradaki çayıroğullarındaki yorumlar böyle 1-2 haftaya gelecek dedi.
    çayıroğlunda 250 destro var, geçen hafta gitmiştim ben...

Motosikleti
    YOK

yeni bir model daha mondial 350 mr

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hocam 2011 mctler gelmedimi?
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)