site için fotoğraf çekerden bunuda gordum çektim, egzoz ayarlı egzoz olmuş oluyor galiba.... Bu şekilde cok az ses çıkıyorr, orjinal gibi ama o egzozun ucundaki iki civata sökülünce sesi tahmin edemiyorum....
%100 sanayi yapımı.Sanayi yapımı egzostan performans pek alınmaz.
bence o kadar kesin konusma, sanayi yapımı değil fakat sanayde egzozcudan alınmış bi performans egzozu, hızda 10 km felan etkiliyor bnm bildiğim ama yinede sahibi daha iyi bilir, ben sadece motoru gordum ve foto çektim.,fakat o abartlara göre çok güzel ve sport bir ses çıkarıyor. Sanayı yapımı olan bölgesi sdece susturucusu. ayrıca bildiğinizi umuyorum ama sanayide yapılan egzozlarda çok yerde kaynak olur. bu gayet orjinal satılan maximun 120 ytl değerinde egzoz.
bu araba eksozu be hem 100cc'lik bir motorun performansını nasıl arttırabilir bu eksoz bu sesten başka bir işe yaramaz zaten taktıranlarda ses için taktırıyor
sevgili teknoali..bak bu iş benim uzmanlık alanlarımdan birisi ve bu eksoz o motora performans vermez..çünkü aracın motor hacmine göre perofrmance eksozları wardır...örnek vermek gerekirse enduro motorlarda yüksek cc li bir motorun performance eksozu düşük cc li bir motorun performance ını etkilemez..mesela 4 zamanlı bir motorun performance eksozu 2 zamanlıya imkanı yok güç vermez..o eksoz sadece ses yapar..eksozlar araçların belli bir oranda sıkışmasını sağlar genelde ama bu eksoz araba için olduğu için o motorda performance etkisi yapmaz..
sevgili teknoali..bak bu iş benim uzmanlık alanlarımdan birisi ve bu eksoz o motora performans vermez..çünkü aracın motor hacmine göre perofrmance eksozları wardır...örnek vermek gerekirse enduro motorlarda yüksek cc li bir motorun performance eksozu düşük cc li bir motorun performance ını etkilemez..mesela 4 zamanlı bir motorun performance eksozu 2 zamanlıya imkanı yok güç vermez..o eksoz sadece ses yapar..eksozlar araçların belli bir oranda sıkışmasını sağlar genelde ama bu eksoz araba için olduğu için o motorda performance etkisi yapmaz..
fark var abi. ama şöyle düşünmek gerekirse elimizdeki 97 cc'lik bi motor cbr 600 yada r1000 değil.Alınacak sonucta ona gore olur. Mesela bu motor Göstergede 100 yapıyorsa bu egzozla 108 yapabilir.egzoz açık olunca motor daha rahat çalışıyor ve orjinal egzozlu motora göre az da olsa daha hızlı gidiyor.
benim motoruma bi ara açık egzoz taktim. O egzoz ile normalde 92 civarı yaptığım ve herzmn gittiğim yolda Göstergem 100 gösterdi.Motor gelen havayı direk dışarıya verdiği için hafif de olsa hız kazandırıyor.
Şuan bende mondial kullanıyorum bizim yaptığımız hızlar gercek olarak bilmiyorum fakat göstergeme göre 100-110 yerine göre 120. bizse orasını burasını oynayıp, sibipların kafasını kestirip bilmem ne yapıp 3-5 km daha hızlandırmaya çalışıoz.
umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.
(ben bu konuda aşırı bi bilgim yok onuda not olarak yaziim.)
walla alicim sana önerim motorunuza yeni piston atık rektefiye yaptr...sonra orjinal eksozun içini boşalt ve birazda karbratrü aç sonra nasıl gidiyor bak....
murat abi.Olayı şimdi anladım, değilmiş.Ama bana kimse bu gibi anlatmadı ki ; herkes performans egzozu değil deyip çıkıyor.Baştan sona okudum ve olayı anladım.Gerçek performans egzozu fiyatı 600$ gibi fiyat olan egzozlardan başlıyor.Bende diyodum bu egzozlar neden bu kadar pahalı die.Demekki o kadar işi yapıyor o yüzden.
murat abi.Olayı şimdi anladım, değilmiş.Ama bana kimse bu gibi anlatmadı ki ; herkes performans egzozu değil deyip çıkıyor.Baştan sona okudum ve olayı anladım.Gerçek performans egzozu fiyatı 600$ gibi fiyat olan egzozlardan başlıyor.Bende diyodum bu egzozlar neden bu kadar pahalı die.Demekki o kadar işi yapıyor o yüzden.
ßilqiler için cok tesekür ederim.
Eyvallah Aliciğim..
Konu ne kadar Motosiklet Fotoları olsa da içeriğinde Teknik Bilgi verilmesi gereken bir konuymuş..Bu sebepten dolayı konuya bir açıklama yapma
zorunluluğu hissettim..
Yardımcı olabilmişsemne mutlu bana...
Kolay gelsin..
digi_boy26 adlı üyeden alıntı
murat abim klavyen ve parmaklarınd ert görmesin bunu faydalı bilgilerde benim başlığa eklesem mahsuru olurmu?