Kafamda tasarladığım işlemlerin bir kısmını yapabildim.daha yapılacak bir sürü iş var.
Motorum Regal Raptor 250 E-9 modeli , kırmızı cilalı boyasından dolayı ona "Elma Şekerim" derim.yaz, kış ,dağ tepe yağmur çamur demeden dolaşırım. Allaha şükür elma şekerim beni ne yarı yolda bıraktı ne de masraf çıkarttı. Yaptığım bütün masrafı ,keyfi olarak yaptım.
Orjinali bana sade geldiğinden biraz oynama yapayım derken , hadi bunuda yapayım , hadi şu da olsun diye değiştire değiştire , şimdilik bu hale geldi.
Değişime uğrayan parçaları :
- Paslanmaz çelik Özel yapım elcikler , Makine mühendisi bir arkadaşım , modifiye konusunda malzeme ve usta bulamama ağlamalarım sonucu iyilik olsun diye bana özel yaptı.
- Paslanmaz çelik özel yapım sürücü ve yolcu ayaklığı ve Paslanmak çelik özel yapım uzun yol ayaklığı, vites ve fren pedalları. Elcikler o kadar hoşuma gittiki bunlarıda paslanmaz çelikten yaptırmaya karar verdim.Uzun arayışlar sonucu , İstanbul dolapdere , Teknik torna isimli atolyede yapıldı.
- Paslanmaz çelik Özel yapım egzostlar , Orjinal egzostları o kadar sessizdi ki , trafikte 3 kez kaza tehlikesi atlattım. 3 kezde şöför duymadım görmedim dedikten sonra egzostu yaptırmak farz oldu.şimdi o kadar deli ses çıkartıyorki , ben bile bazen 250 Cc motor kullandığımı unutuyorum.Topkapı otosanayii sitesi ferik egzost , savaş usta tarafından yapıldı.
Aynı usta özel bir teknikler egzostlara istediğiniz yazıyıda yazabiliyor
- Özel yapım kale marka radyatör, Regalin zayıf yönlerinden biriside radyatörüdür. basınç su ile bile delinir.bunu motoru aldığım arkadaş yaptırmıştı. uzun yolda yüklenmezsem kolay kolay fan bile açmıyor.
- Krom kaplama özel ön sinyeller , orjinal ön sinyal yerlerine sis farı takmak isteğiyle. ön amortisor barına montajlanan bu sinyalleri aldım ama memnun değilim.farım o kadar randımanlı ki sis farı takmakta istemiyorum. orjinal sinyal yerleri şimdilik boşta
- Highway Hawk 55 X 2 Watt ön far , orjinal farlar regal Raptorun ilk basta değiştirilen parçasıdır. bilen bilir. uydurma far yapacağıma hazır alayım dedim. ön far biraz pahalıdır. ama ödenilen her kuruşa değiyor.bence bu motorda yaptığım en hayırlı iş bu farı takmak oldu.regalde elektrik kabloları farın içinde toplanır.ben dışarda toplanmasını istedim ve krom kaplı bir kutu uydurana kadar geçici olarak siyah bir kutuda topladık.
- Highway Hawk su damlası modeli aerodinamik aynalar. Arkadaşlar bana sorulan bir soru var .bu kadar küçük aynadan ne görebiliyorsun diye . o kadar ilginç bir tasarımı varki yuvarlak iki aynadan görebildiğinizi , ben tek aynadan görebiliyorum.ilk başlarda alışması zor ama bu aynaların fazlalık gibi gözüken kenarlar size bu görüş açısını sağlıyor
Motoru iyileştirme amacı ile değiştirdiğim parçalarda oldu.
- O-Ring zincir,olmazsa olmaz bir değişim. Regal Raptor kullanan herkeze öneririm.
- Araba kornası , orjinal kornası cılız kaldığından tarfikte duyulması çok zor. kamyon kornası takarak bu sorunu çözdüm.
-Orjinal motorda kenda marka lastikler var ve yol tutuşu zayıf. Dunlop ile değiştirdim. değiştirirken rulmalarıda değiştirdim.yol tutuşu daha iyi oldu.
Şimdilik motorumda yaptığım değişiklikler bunlar. Rengini bu sene ilk baharda mat siyaha çevirtip depoya air brush yapmayı düşünüyordum, ancak işinin ehli olduğuna beni ikna edecek bir boya ustasına denk gelemedim. birde trafik muayenesi ve ruhsat değişimi için geçecek süre işime gelmedi. artık kışın kar yağdığında yapmayı düşünüyorum. ayrıca gidonu 20 cm kadar yükseltip , jantlarıda polisaja vermeyi düşünüyorum.yapabilecek usta bulabilirsem ardçı koltuğunu yan çantalarında üstüne gelecek şekilde yılan derisi kaplatıp genişletmeyi planlıyorum.
Tüm bunları yaptırırken şunu gördüm arkadaşlar. Tv de seyrettiğimiz programlarda , adamlar o kadar fazla custom parça içinde seçmeye zorlanırken biz bir tane yapacak usta bulmakta zorlanıyoruz. Custom yapacağım derken saçı başı yolmak içten değil.
Sizlerle paylaşabilceklerim şimdilik bu kadar. kışın fikir değiştirmezsem yukarıda açıkladığım değişiklikleride yapacağım. eğer sizlerin de custom konusunda bir fikri varsa , ve paylaşırsanız minnettar kalırım.