Haklısın abi çok geç olmuş sen de yorgunsun eminim ama kısaca dünyada her olayın iki boyutu olduğunu söylemek istedim.
Kur'an-ı Kerim Müslümanlığı benimsemiş kişiler için bir rehberdir, bir yol göstericidri ama aynı Kur'an-ı Kerim insanın da aklı vardır der aklı, düşünceyi, çok yönlü bakabilmeyi över.
Bazen olmayacak dediğimiz işleri bile yapmak durumunda kaldığımız anlar oluyor. O yüzden kural koymadan, fetva tarzı şeyler vermeden, insanları hemen yargılamadan, şu haramdır, şu çok günahtır demeden önce iki hatta üç kere düşünmek gerekiyor. Aynı çıplaklık gibi, aynı genelevler gibi, aynı dövme gibi aynı vs gibi...
Bu söylediklerimden hemen çıplaklığı ve size diğer ters gelen şeyleri savunduğum mantığı çıkmasın, öyle bir niyetim de yok sadece mantık yürütmeye uğraşıyorum. Doğrusunu yanlışın ancak konusunda bilgili kişilerin yardımınıda alarak çözebiliriz. Bizim yaptığımız sadece fikir beyanı olur ama fikir beyanı da başkalrının haklarına, görüşlerine saldırmadan nazikçe yapılmalıdır...
Metehan;
Ben bu foruma yeni üye olduğumda ilk kapıştığım adamlardan biri Barış'tı.
Hayatta unutmam.
Rahmetli bir başbakan meselesinden tartışmıştık.
Ama elinde beni çizecek yetki olduğu halde kullanmamıştı.
Ben de aynı fikir de olmasak bile kişiliğine saygı duymuştum.
Bu gün benimle aynı fikirde olması şaşırtmadı değil.
Sen de benim fikirlerimin karşısında yer alıyorsun.
Beni sadece hayal kırıklığına uğrattın.
Ama
bu hayal kırıklığı ne sana olan sempatimi, ne de sevgimi değiştirmiş değil.
Sen çirkin, saldırgan bir insan değilsin.
Hatta hayata bakış açın başlangıç noktası olarak alınırsa, bir çok insana örnek göstereceğim bir insansın.
Fakat;
Yanlış anladığın bir şey var.
Bu konuya bakış açın.
Sana göre yanlış olan bir şeyi, tüm toplum için yanlıştır diye bir yargıyla kesip atamazsın.
Bir yargı ortaya koyduğunda kaynak göstermek zorundasın.
Kaynağın yoksa, benim dediğim doğrudur diye ısrar etmek yanlıştır.
Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
Ama sen konuyu anlamamaya çalışıyorsun.
Forumumuz, her dinden, her ırktan insanı bünyesinde barındıran bir forumdur.
Sen daha en başta herkesi müslüman, herkesi Türk yaptın.
O zaman evrensellik değerleri nerede kalıyor?
Bunların dışında, Müslüman ve Türk olarak kabul ettiğin insanları da kendi kalıpların içerisine sokuyorsun.
Yani senin inandığın şekilde müslüman.
Senin kabul ettiğin şekilde Türk.
Yani senin kalıplarının dışına çıkan insan ne Türk ne de Müslümandır.
Yazdıkların konuyu buraya getiriyor.
Lütfen bir kez daha düşün.
Ben senin aptal ve seviyesiz bir insan olmadığını biliyorum.
Ama anladım ki biraz inatsın.
Bak resimleri tekrar asmışsın.
Benim baktığım yerlerle senin baktığın yer çok farklı.
Ama sen herkes benim baktığım yere bakar kanaatine iman etmişsin.
Yanlışsın.
Hem de çok yanlış.
Yorumların hepimizi kadın organlarına bakarak tatmin olan insanlar sınıfına sokuyor.
Ya da sapık...
Gerçekten böyle düşünmediğini biliyorum.
Ama söz ağızdan çıktı mı, nereye gideceği belli olmuyor işte...
Ben bir kucuk olarak bı konusmak ıstıyorum bence bu konu burda kapatılsın ve bıdaha hıc acılmasın..
Bide bisey dıcem Forumda konusulcak bısey kalmadı geyık maksadıyla bı konu acıldı ve konu battıı gıttıı lutfen benı kardesınız olarak goruyorsanız Bu konuyu kapatın BBRR abı senıde severım herkezı severım ama ıstersen bu konuya bı el at ve kapat lutfen benec bu kadar uzamasına hıc gerek yoktu Kucuk olarak konusuyorum kusura bakmayın herkeze ıyı geceler ve herkezın ellerıden optum
saygılarımla : selcuk
Vallahi 4 saattir bu başlıktayım,uykum geldi gidemiyorum,çok tatlı forumlaşıyorsunuz izliyorum.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
ABi bende aynı sekılde oleyım ve bırcok kısıde oyle
Konuyu Toplam 13 üye okuyor. (13 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)
crayzboyone, dgrmr, unumoq, İHTİYAR, alp_tunay, 06bluedragger, mete_han, BBRR, mslck, GradaL, umutpoy, hanedan12, ilhan1154
LUTFEN KUCUK OLARAK KONUSUYORUM VE ARTIK KONU SONA ERSIN LUTFEN ... BİDAHADA ACILMASIN SAYGILARIMLA ...
abı bende yazıcam tırsıyorum benlede bırı ters gusucek uzayıp gıdıcek dıye malum fıkırler ayrı
bır kursun kaleme benzer hayat tek eksıgı sılgıdır
abicim hayal kırıklıkları olur hayatta...aynı düşüncelerde aynı görüşlerde olma ihtimalimiz zaten yok...beni ben olduğum için sevebilirsin...az akıllı az deli az aptal az neyse kafandaki tanımlama ben onada saygı duyarım...özeleştiriyi severim...halen odaklandığın bazı noktalar var...bakış açımız farklı belki...olamazmı...olmuş zaten..
ben daha fesadımdır...buna tukaka derim...yolda yürürken bi hatunun arkasından salyalar akıtarak kudurarark bakarım...işte bunu kendi içimizde yaşarız...
bu forumda birbirimize diş geçiremeyiz veya en haklı kim yarışınada giremeyiz...ego tatmini olur...hepimiz herşeyi biliyoruzdur hep...
inan derin yazışmalar bana ego tatmin gibi geliyor...fikirler çarpışsın onada eyvallah...ama yeri burası değil ya...doğru yer burası değil...
iki tema gördük diye din eldne gidiyor battık bittik namahrem yokmu şerüat isterük diyen yobazlarla aynı kefeye koyamyında beni başka bişey istemem...
din ekseninden çıkalım..kültürel ahlaksal bazda düşünelim o zaman...bana ters sana ters değilse yapabileceğim bir şey yok...
bu arada dgmr dostuma cevap yazmadım ayıp oldu...sanki kişi seçer gibi olmasın...yav yormayın işte beni...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Yanar dönerim .. arkadaşlarım için şempanzeyim maymunum.. 10 kere kovulur 11 kere geri gelirim 10 kerede kendim terkederim.. her ne kadar arada bi daha terketmeyeceğim diye , edersem fürek olayım desemde..
kafama yatmayan yöneticinin gerekirse ekmek kazandığı ev geçindirdiği işle bile dalga geçerim.. ama topllumun ahlaki değerlerine sıkı sıkı sarılırım..
motor almak için gece yarısı aradığım fikir aldığım adama arada motor bilgisi dersi veririm..
fikrim olsada olmasa her konuya balıklama dalar geyiğimi yaparım
tüm motor alemi beni tanır.. ben kimim
ahada uzun zamandır yoktum bazı kelleler omuz üstünde çok uzamış
BBRR görevde..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Mete ben seni sen olduğun için seviyorum.
Ama bu saate kadar seninle uğraştığım için yengen beni boşarsa, o zaman başka türlü seveceğim.
Ahlak eksenine girdiğinde de göreceli ve tartışmaya açık bir konuya girmiş olursun.
Bence bu konuyu o çerçevede de tartışmayalım.
Bazılarına göre öpüşmek hatta elele tutuşmak da ahlaksızlıktır.
Bazılarına göre ise insan olmanın doğal neticesidir.
Yani bu konuyu ahlak çerçevesinde tartışırsak da yine birbirimize gireriz.
En iyisi tartışmamaktır.
Bakarız.
Beğenmezsek,
"Ben böyle sanatın içine tüküreyim."
"O sanatçı geçinen zibidi anasını da alsın gitsin"
der geçeriz.
Beğenmezsek,
"eline sağlık"
"paylaşım için teşekkürler"
der geçeriz.
Mevzu budur.
Kimsenin ahlakını yargılamaya hakkımız yok.
Yoksa konu, genel evde çalışan kadın mı ahlaklı?
Yoksa devletten aldığı maaşla oğluna gemi alan mı?
mevzusuna dönerki,
buna da bizim aklımız yetmez...
yahu halen aynı frekanstasın..sen yöneticisin...bırak beni düzeltmeyi...forumu düzelt sen...beni anam babam düzeltememiş....hayat düzeltememiş...yaş olmuş 30...bi baltaya sap olamamışız...nefes alıp veriyoruz...
senmi düzeltcen...senmi adam etcen beni...benim adamlığımda kendime...yavşaklığımda kendime...sen beni sayma sallama umrumdamı...vardır bi faydamız birilerine...
inme abicim o zaman seviyeme...ne muhatap alıyosun beni...çokmu seviyosun...sığdırasınmı geliyo sevginden...anlamıyorumki...sne beni muhatap alıyorsun bana prim yaptırıyorsun...benim ratingim artıyo...bunu istermiydin...hayır...ee nedir mücadelen abicim onu de...olayın nedir...açık net yaz...ben adam olurmuyum sence bu saatten sonra...
herkes kendine baksın abi...
ben füreğim abicim bir itirazın varmı...dönme dolap tekerlek ne haltsa işte...bu lakabı ALP taktı ve memnunum mutluyum...başkasını geren bir durum varmı anlamadım...
şu siteye benden fazla ne kattığını söyle...eğer hak verirsem şimdi siteyi bırakıcam...benden fazla ne katkın oldu...allahaşkına bunu yaz...
evet haklısın diyebileceğim bişey de..ne olur...ne verdin bu foruma...
[QUOTE=BBRR;988150]bazı kelleler omuz üstünde çok uzamış
QUOTE]
o kelleleri kezmezsen darılırım...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
Saçlarımı süpürge ettim..evet haklısın diyebileceğim bişey de..ne olur...ne verdin bu foruma...
ben ne verdim onu bilmem .. bildiğim ne varsa yazdım motor hakkında.. yanlış doğru..
ama bu forum bana çok şey verdi..
şehir içinde hayatta kask takmazdım... şimdi kafamdan çıkmıyo...
bir sürü adam tanıdım ama adam gibi adam.. çoğu ile aynı fikirde olduk 0lmadık orası önemli değil..benle aynı düşünen benden diğerleri değil diye hiç düşünmedim...çok mert insanlar tanıdım bu forum sayesinde ...dansözlerlede tanıştık hali ile .. satıcılarla, riyakarlarla, yüze ayrı arkadan ayrı konuşanlarlada..ama ne iyi yapmışımda kayıt olmuşum bu foruma..
sevileyim diye çabam olmadı.. siyasetçi değilimki... yönetim üyeoylarıyla seçilse idi olurmuydum acaba...her türlü yalakalığı sırf beni sevsinler diye yaparmıydım.. veya şirin görünmek için yırtarmıydım... inan bilmiyorum...ama şunu biliyorum kimse için maymun şempanze olmazdım...
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
mesajım silindi...nerde son mesajım...
neyse abi sen kaçak dövüştün...ben kendim silerim...
vay be ne güzel motordu .. hala içim burkulur sattığıma.. bu hatunlar üstlüler benim pcde üstsüzleride var.. onları eklemedim .. savaş çıkardı.. daha çok hatunla çekebilen varsa şapka çıkartırım valla benim elimden bu geliyo ...
ha unutmdan arka fonda bayrakta ne güzel dalgalanıyo AMA..
ne isveçliler ingilizler ruslar oturdu o seleye beee..
ahlak sistemi yıkılıyodu az kaldı
buradaki konu ile alakasız mesajını sildim o başlkta gereken cevabı anlına yapıştırdım merak etme
abi hatunlarda güzel olmuş cometlee..
resimlerde ön plana çıkartılmak isteneni anlamadım motorsikletmi bayanlarmı amaaaannnnn boşveerrrrr. ama motorsikletler bir harika çizilmiş yapanın çizenin getirenin görüpde beğenmeyenin canı sağolsun
bu resimlere sanat demeyene, bence hiç kimse birşey söylenmesin... sanat diye birşey yoktur diyenede hiç birşey söylenmez... hatta kendinde yazmışsın "taş kafa" diye kendini bilmek güzeldir. şu edit ettiğin "çizgiler" diğerlerine laf yok ama sen bunları erotik olarak görüyorsan ve üstüne sanat diye birşey yok diyorsan seni kutlamak lazım... ahlak diyorsun o kadar ahlaklı isen neden polemige giriyorsun? neden kalkıp dinen caiz değil, ahlak çöküntüsü vs. diyorsun? burdaki tüm yorumcular ahlaksız ve dinsiz oluyor bir tek senmi dini bütün, ahlak başı oluyorsun... hani bir laf vardı "dinime küfür eden müslüman olsa bari" çok güzel bir deyim....
arkadaşım konu kapanmış millet yatışmışken tekrar ateşlemenin anlamı yok.
her koyun kendi bacağından asılır,ben sanat resmi görmek istersem sergilere giderim,siteleri var girer bakarım.
akşamdan beri bu başlığı okudum yeni tartışmalar olmaması için cevap yazmadım,
tek tesellim konuya müdahil olan arkadaşlarımın içtenlikle ve samimi bir şekilde yorum yapmalarıydı
taraf olduğum ve olmadığım,fikir sahibi arkadaşlarımın düşüncelerinde katıldığım ve katılmadığım yerler vardı.
sonuçta sanat veya değil,erotik yada adı herne ise,sadece bir motosiklet görüntüsüde var diye buralara kadar geldi.
içinde motosiklet geçen her metaryeli buraya koymaya kalkarsak vay halimize
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)