olayın detaylarına girince tadı kaçıcak...fazla uzatırsak birbirimizi kırıcaz...çünkü karşımda (sen..cog ve alp değil üzerinize alınmayın lütfen) seviyeyi koruyacak birileri olsaydı detaylara inerdim...ama DİN eksenli konuşmak yasak uyarı aldık pm den zaten...yasak abi işte...sadece dinimde yok böyle bişey demekle mükellefim...
İnsanoğlu her zaman şeytanın peşindedir...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Metehan Fetva makamı olmuşsun kardeşim.
Rahatsız olmuşsun ben de saygı duyarım dedim.
Ama,
Tatto nun dini açıdan sakıncalı olduğunu yazacak kadar ileri gitme.
Neye dayanarak yazıyorsun bunları?
Hangi ayete göre?
Sen başka bir kitaba mı inanıyorsun?
Aynı kitaba inanıyorsak, bana kaynak göster.
Biz de ekmek derdindeyiz.
Etrafımıza da bakıyoruz.
Gerçekleri yazınca demogoji mi oluyor?
Senin yaptığın ne?
Ben yazdıklarıma kaynak gösterdim.
Anneniz dedim.
Senin kaynağın ne?
Hangi kitaba göre günah diyorsun bunlara?
Bilmeyenlere ..Benim işim dövme sanatçılığı.. Ekmeğimi oradan yiyorum .. Mete biliyo.. İnceden bana laf sokmuş. Ama onun kapasitesi o o yüzden ne desem boş .. Bu resimlere ahlak çöküntüsü der yolda görünce en çok o bakar ama .. Fuarda görmüştük halini ...
Marmarise gelenler bilir tükkanım sahildedir
3 metre önümde üstsüz zaman zaman altsız güneşlenirler ..
bu resimler onların yanında sütle yıkanmış kalır..
Ama orantılanırsa en az tecavüz veya sarkıntılık burlarda..
demek ahlakın çökme meselersi biraz karektere bağlı
karekter ve seviye yerlerde ise sokakta üreyen köpek görsen yeter
anlattıklarından mana çıkaracaktır anlayanlar
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
ben o resimleri görmedim...görsemde tepki verirmiydim vermezmiydim bilmiyorum...o anki psikoljim...sotede bekleyip şu günahtır şu caizdir diyebilecek bir islami bilgiye haiz değilim abicim...bunun yeride burası değil ya...
ahlak ve edep sınırları bir yerde başlar bir yerde biter...o çizgiyi hepimizi biliriz...yaşı kaç olursa olsun hepimiz herşeyin farkındayız...
ben kendimi örnek vereyim sana...ağzım bozuktur namaz niyazla işim olmaz...ama yüzyüze geldiğimizde bu yazılan şeylerin yanlış olduğunu seni çokda güzel ikna ederim...forumda yazması kolay...hayatın içinde olmak lazım...ne kadar yazarsak hava civa...senin düşüncen beni benim düşüncemde seni bağlamaz...yüzyıllardır konuşulan paylaşılan yerler...1 insan 1 düşünce...2 insan 2 düşünce...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
Forum kurallarından biride kişisel meseleleri bu forumda değilde özel mesaj yoluyla çözmekdi galiba...
aynı yetkilerde olsam cevap yazardım ama adaletsizliğe uğrayacağımı bildiğim için susuyorum...
siz ve sizin gibi düşünmeyenlere karşı hep zulüm içerisinde oldunuz...
Barış abi özellikle sen...yönetici değilde bir üye olarak şurda yazsaydın gereken cevabı vercektim...ama elinde zopa ne yazdı diye bekleşiyorsun...o yüzden ben tuzağa gelmem arkadaş...
senin gibi yazarım ama msnde...burda değil...
bu sanatmıdır...
bu moto forumla alakalı bişeymidir...
bu ahlaki yönden uygunmudur...
bu kadınlarımızın onur ve şahsiyetlerini rencide edebilirmi...
bu nedir bu...
bence rezilliğin daniskası...kapişş...
bana işkencede etseniz fikirlerlede vursanız bu taş kafa anlamaz...anayı bayaı atayı kardeşide karıştırmayın bu işe...
dinide kenara koy...hadi nötr olalım...
ahlaki toplumsal değerleri düşünelim...çok ahlaklı bir toplumuz ya...bunuu silince kurtulcak toplum...
hadi ordan derim size...
kendimize gelelim...silkelenelim...insanlık onuru adına...
Adil olsak sen bu sitede olmazdın metehan .. İnan sana tanınan telorans kimseye tanınmadı çok sefer karşısında olsamda sana çok teloranslı davranıldı.. bu siteden kaç kere atıldın ben sayısını hatırlamıyom.. kaç kere veda ettin kendin gittin onunda sayısını hatırlamıyom.. sana fürek diyolar neden .. bi daha gidersem fürekten beter olim diye başlık açtın.. X motor 160 km yaparsa eşşek gibi anırırım dedin .. çektiler koydular videoyu .. şimdi bana karekterden .. ahlaktan konuşurken ben saz niteliğinde dinliyom..
Delikanlının bi duruşu vardır ... eğik veya dik ama hep öle durur .. sende duruş rüzgara göre değiştiğinden sen bana ne desen vızzzzz.
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
bana adil olma....ERHAN ver bu sitede...Gürkan var....kendini TANRI görme...değilsin...
sen olmadığın için bu forum daha güzel ...yemin ederim..Allaha şükür iyiki uğramıyorsun...biz makaracıyız kakaracıyız...hayatımız olmuş geyik...ama bunu anlayan layık olanlarla yaparız geyiğimizi...herkesle paylaşmayız...
bana DOSTLARIM fürek der...hatırlatayım...
ben dostlarıma maymunda olurum şempanzede...
alp tunay için anırırım...aha anırıyom...alp senin için kardeşim bu...
aaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiii
ama sen bana hakaret edemezsin...Erhana şikayet edicem sende bi uyarı alırsın inşallah...bunu yapma yetkisini sana vermedim...sana Erhanda vermedi..sen benim dostumda değilsin...seni bir Allahın kulu sevmez...buralara ait değilsin abi...geri dön dünyana işte..beni şahsen huzursuz ediyorsun...yoktun mutluyduk...geldin huzursuz olduk...bırak şu "ben FBI tavırlarını"...bana üye olarak değil kendin olarak gel...
düşünsene bunu...sen bana inat şimdi pazo takılırsın..ona yanarım...yaşının insanı olmak önemli...
sana cevap yazdığım için arkadaşlarımdan özür diliyorum...
Sanat yok, Asyalılar fare yiyen gerzekler, Dövme dinen yasak, tıbben tehlikeli. Bütün bu cümleler sana ait değil mi Mete Abi? Bunların birini bile söylemeden önce bu konular üzerine ne kadar fikir ve bilgi sahibi olduğunu gerçekten merak eder oldum. Çünkü sadece yaptığın görmek istediğin gibi görmek...
Evet Asya'da fareleri kutsal sayanlar var, evet dövme için haramdır abdest tutmaz diyenler var. Fakat birileri böyle dedi diye, öyle olmaz. Adamlar fareyi kutsal sayıyor diye hiçbirşey bilmeden "gerzek herifler" demekle olmaz. Önce sebeplerine bakacaksın bir insan evladı neden fareyi kutsal sayar onu göreceksin. Kur'an Kerim açıp dövmenin durumunu, sanat için ne dendiğini araştırp ve din alimlerinin farklı yorumlarını öğreneceksin sonra buraya çıkıp doğru bildiğini savunacaksın.
Ailemin bir çok ferdi doktor dövmem var, kimse tıbbi açıdan zaralıdır demedi (he iğne değiştirlmeden yapılıyorsa o ayrı konu). Bazı kişiler dövme abdest tutmaz gibi safsataları dine sokmaya çalışabilir ama ben açıkçası haramdır diye bir ibare görmedim. İnan ki araştırdım da yazıyorum... dövmenin tek sorunu bizim kültürümüzde yerinin olmaması ve toplumun şu anki bakış açısı... İçinde soru işareti kalacaksa yaptırmazsın olur biter fakat her dövmesi olana da, abdestsiz beynamaz gözüyle bakamazsın...
Ayrıca sanat vardır abi, bu kelimen için diyecek bir şey yok... Anlam karmaşası yaratarak var olan birşeyi yok edemeyiz. Birileri yok olmasını istedi diye asla yok olmaz. Sanat illaha çıplaklık, ahlaksızlık olacak değildir. Çıplak figür kullanıldı diye bütün toplum soyunacak da değildir. Sence Hristiyanlıkta çıplaklık övülüyor mu? Ya musevilikte? bütün sanatçılar dinsiz mi? Sana ters gelir kafanı çevirir bakmazsın, düz gelir güzelmiş dersin...
Not: Aşağı paragraftaki örnek uygun bulunmazsa modlar tarafından silinebilir, yanlış bir şey yapmak istemem....
Bu konular o kadar karışık ki, kimilerimize çok uçuk gelebilecek bir örnekle konuyu kapatmak istiyorum: Zina haramdır bunun tartışması yok, genelevlerde zina yapılan yerlerdir. Süleyman Demirel Isparta'yı ziyaret ettiğinde bir aklı evvel dönüp Demirel'e Şu Isparta'daki genelevleri kapatalım demiş. Demirelin cevabı şöyle olmuş: "İyi kapatalım da sonra, bizi mi şey etsinler?"... Şimdi genelevler var diye herkes öyle böyle mi oldu. Siz gittiniz mi bilmem ama giden herkesin yakınına bir şey mi oldu... Şimdi ne doğru ne yanlış bulmak o kadar kolay olmuyor malesef kimi der kapatalım gitsin çok günah, kimi der kapatırsak büyük sakıncaları olabilir. İkiside haklı olabilir aynı sanat olayına yaklaşımın gibi. Yapsan bir türlü yapmasan bir türlü. O yüzden fikir sahibi olmadan önce gerçekten bilgi sahibi olmak gerekir... Bilgi sahibi olmadığın konuda da atıp tutmamak gerekir...
Sürç-i lisan ettiysek affola...
Abi sendeki bu bir araya gelme, yüzyüze konuşma arzusunu çözemedim ben =)
★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★
WoW Perfect...........................
Yolların Hastasıyım 2 Tekerin Ustasıyım...
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)