Kültürümüzle,yaşayışımızla,ve geçmişimizle alakasız bu ve buna benzer resimler bir şekilde toplumumuza sanat adı altında verilen öldürücü bi zehirden başka
bişey değildir,sanat topkapıdır,sanat ayasofyadır sanat baktığımızda ulen ne güzel yapılmış dediğimiz herşeydir,kadın vücudu nasıl sanat olabilir,kimin eseridir ,mimarisi kime aittir,Allah'ın yarattığı bi varlığı ,çizerek,soyarak,yada başka şekillerde kullanarak empati sağlamaya çalışanlar sanaatkarmıdır,sanat hiç kimsenin yapmadığı bi köprü yada kale yada saray yada kaldırım taşıdır çünkü o eser size aittir ve sanatkarsınızdır,zaten var olan bi varlığı soyarak ,motora arabaya bindirerek,göze güzel göstermeye çalışmak,sanaatkarlıkmıdır,herşeyden öncesi bu sanat diye sahip çıktığımız durum bizim kültürümüzle bağdaşırmı,sanat için soyunurumcular,sanat için sevişirimciler ne yazıkki toplumumuzun gençlerine zehirlerini akıtıyolar ,mantığınız bu yani ,clr mc laren'ın yanına bayan koyup,ya işte bu estetik doğa üstü bi güzellik,bu güzelliiğin kalçasını çıkarırsakk ,göğüslerini biraz daha dikleştirisek hele birazzda soydukmu ,fotoya bak sen,öyle bi sanat yapmış oluruzki tadından yenmez bumudur,hadi diyelimki sanat,peki neden eli yüzü düzgün bi bayanı akıllı uslu giyinmiş bi şekilde ,çıkarmazlar o zaman sanat olmazmı,kadın estetikse güzellikse ,öylede güzeldir,madem fotonun geneline bakılacak öylede bakılırr,yapmayın arkadaşlar başınızı yastığa koyun bi düşününn,sanat çanakkalede cepheye mermi taşıyan teyzemizin resmidir,sanat şehit oğlunun ardından ağlayan bi anamızın resmidir,sanat türk kadınımızın resmidir kısacası sanat budur
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
Resimler çizgi oldukları için sanatsal değer taşırlar kanımca.... Ama iş canlı manken kullanmaya gelince sanatlıktan çıkar göz zevkine hitab eden güzel bir resim olur sadece....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Efendy_iso:
Vatan millet sakarya olmuşuz =)
★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★
efendy_iso
Katılıyorumm sana çok güzel yazmışsınn yüreğine sağlık....
insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer
İsmail, endişeni anlıyorum fakat sanat hakkında böyle bir yorum yapmak için gerçekten sanat hakkında fikir sahibi olmak gerekir. Senin yaptığın bu durumda sadece kişiye has eleştiriden öteye gitmez. Sanat budur ya da şudur demek hele böyle bir anlatımın içine girmek sadece yanlışlığa atılan bir adım olur.
Resim, fotoğrafçılık, heykel güzel sanatların kollarındandır. Resimde, fotoğrafta, heykelde çıplaklık (Kadın veya erkek vücudu) yüzyıllardır kullanılmıştır. Olimpiyatları anlatan heykellerde erkek vücudu estetik görülmüş ve kullanılmıştır aynı şekilde bir Afrodit'in güzelliğini betimlemek herhalde heryeri örtülü bir kadını figür olarak kullnılarak yapılamazdı. Yapılsa idi aykırı bir durum ortaya çıkardı. Şimdi belki diyeceksin o Afrodit Mafrodit Yunan kültürü bizle ne alakası var haklısın ama sanat evrenseldir, estetik evrenseldir...
Maalesef çok çok kopuk yazıyorum, ters birşey yazıp senin düşüncelerini de zedelemek istemiyorum ama şunu anlaman lazım ki, yukarıda yazdıkların sadece seni komik duruma düşürür. Sadece sanat hakkında hiçbir fikri olmayan fakat milliyetçi ve dinsel duygularla sanatı kötüleyen bir hal içindesin gibi bir izlenim bırakın bende... İnan yazmakta çok zorlanıyorum çünkü beni yanlış anlamadan korkuyorum, hem seninle aynı endişeleri taşıyorum hem de bu endişelerin doğurabileceği durumların endişesini yaşıyorum yani tarifi zor bir durum... Kesin bir şey varsa durumumda yazdıklarının büyük bir çoğunluğuna katılmıyorum.
İlk sayfalardaki resimleri açıkçası bende çok beğenmedim. Amerikalıların II. Dünya Savaşında Uçaklarının (p40'lardaki Köpekbalığı ağzı gibi) yanlarına çizdikleri basit motiflere benziyor. Demek istediğim şu bu kadar basit bir motofi eğer ben hoşuma gidip motoruma yaptırsam benim hakkımdaki düşüncelerinde bu denli sert mi olacak... Hoşa gitme, kültür yozlaşması bunlar çok karışık konular ve yeri burası değil... daha fazla uzatmadan lafı bitireyim ama unutmamak lazım, herşey önce küçük şeylerle başlar...
İso ben böyle sanatın içine tüküriim demiş zannederim
Sakin olun arkadaşlar, bu kadar büyütecek bişey yok.
Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapın...çok zevkli oluyor :P
bence bunlar erotik çağrışımlar yapan temalar taşıyor...ha karikatürle gerçek foto arasında ne fark var ki...bana edepsiz şeyler olarak göründü...hoşuma gitmedi...kültür ve ahlakımıza uygun olmayan şeyler...ahlak dışı...bu tarz avatar kullananları ayıplarım...hafif şeyler...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
İyi de Bambu Avrupa'nın ortaçağ karanlığın çıktığı dönem Rönesans'tır... Rönesans döneminde sanata ve ilme önem verilmiş sanat hayalgücünü beslemiş ve hayal gücü yeni buluşlara kaynak olmuştur. Ben çıplaklığın ne yanındayın ne zıttındayım. Çıplaklık falan derken sanata olan bakış değişirse herşey değişir onun endişesini yaşıyorum onu anlatmak istiyorum...
bkz ... BBRR firarda ..... bu ne aslı var çizimine kim bakar
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Anime fantazisi olanlar için süper fotolar ))
Gerçek resimler de hoş oluyor..... Yok mu daha sı ?....
Koyun ellerinizdekinide topic uçsun......
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
yok abicim o senin bakış açın,kesinlikle kırılacak küsecek bi durum yok,sonuçta farklı insanlarız,ve duygu ve düşüncelerimizde saygı çerçevesi içinde tabiki ters olabilir yada benim bakış açımla senin bakış açın farklı olabilir,estetiğin evrenselliğine katılıyorum,fakat sadece kültürümüzle bağdaşmayan bişeye sahip çıkmamıza kızıyorum o kadar,ama senin motoruna yapacağın böyle bi stikır,seninle ilgili bakış açımı değiştirmez vede sert olmaz,hoş çok sevdiğim bi abimin motorunda nü sayılabilecek bi çalışma var ,fakat ben onu yinede çok seviyorum ve hiç neden böyle bi foto koydun diyede sormadım,ama ben tasvip etmiyorum ve motoruma öyle bi resim koyup gezmeyi kendime yakıştırmam tabiki bu benim duygu ve dşüncelerim,kimin ne düşündüğü yada ne yaptığı dostluk aşamasında beni bağlamaz ,kişi iyi bi ansansa iyi bi insandır,kötü isede kötüdür,ben oraya bakarımm,yoksa müslüman hristiyan yahudi fark etmez hepimiz kardeş SİZLERİ SEVİYORUM
[I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]
Bence bugün 9'u-10 Mart' a bağlayan gece......
Ve iyiki varsınız kadınlar...
.
Konuyu Toplam 17 üye okuyor. (13 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)
muratgergerli, death, BBRR, alp_tunay, coq, efendy_iso, Terrorizer, gvnzglr, mete_han+, denizcimuzaffer, kenya, gdm, emin_arikoglu.........
Hepside ERKEK...Buyrun burdan yakın....
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
Toplumun ahlakı da gelenekleri de sosyal yapısı da sanata bakışı da kısacası 'toplum' denen şey, barındırdığı her türlü değerle dinamik ve organiktir. Bu bizim ahlak yapımıza 100 sene önce hiç uymazdı. Şimdi kimine göre uyar kimine göre uymaz. 100 sene sonra belki bunları koyanı linç edecekler belki hıh deyip geçecekler. Tabular bile değişiyor. Sanata bakış da değişecek elbette, belki İso'nun istediği yönde belki tam tersi belki de bambaşka bir şekilde.
Şu an için benim tek yorumum Tubiş'in çizim bile olsa bu tür resim ya da foto koyan erkek arkadaşlara yaptığı ilginç çıkışların ardından bu şekilde bence kendisiyle çelişen bir davranış içine girmiş olmasıdır.
Yayınlanan resimler hakkında kişisel yorumum 'göze hitap eden yaratıcılık ve emek içeren her şey görsel sanattır' bence. Bu resimler de hoş ve ahlakımıza geleneğimize uysa da uymasa da sanat. Buraya konması doğru mudur değil midir bilemiyorum. O konuda polemiğe girmek istemem. Beni ilgilendirmiyor. Konulmuş bakarım işte. Hoşuma gittiyse bi daha bi daha bakarım. Gitmediyse kapatırım. Hepsi bu.
Benim hoşuma gitti dönüp dönüp bakıyorum misal
Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapın...çok zevkli oluyor :P
.
Bir üst mesajda açıklama.......
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)