İnsanın ayağını yerden kesecek bi motosiklet,
sizde de böyle nacizane motosiklet resimleri varsa ekleyin
İnsanın ayağını yerden kesecek bi motosiklet,
sizde de böyle nacizane motosiklet resimleri varsa ekleyin
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
acaba ne işe yarar bu motosiklet üzerine binebiliyormuyuz.. ben hertafı motorun kapladığını gördüm...
KIRMIZI BOĞA..
Bence gorunus olarak cok ilgi cekici bi makine. Kullanim olarak, yakit tuketimi vs. olarak nasil tepkiler veriyordur ama dusunemiyorum.
= = = Be Aprilia racer! = = =
kullanımı kolay olmalı çünkü gidon, seleye çok uzak değil, hafif uzanmak lazım sadece, yol tutuşu nasıl bilemem bunu yol düşünsün yakıt tüketimi 100km de 10lt den fazla değildir heralde
eyvahh 12 silindirli mobiletleri görürürz yakında bu resimden ilham alan kardesimlerimin emekleri ile :D
bu ne kardesım yaaaa gercek roket bu olsa gerek hız olayı nasıldır kım bılır
MÖTÖRÜM MÖTÖRÜM MÖTÖRÜMÜ VAR GALİ YÜCE YARABBİM:queen:
Abanoww... Mübarek silindir degil.. Vantilatör..
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
biz bunlara radyal motor diyoruz makine mühendisleri olarak
eski tip uçaklarda kullanılırdı bu motorlar.
her silindirin kaşısına bir silindir denk gelir aşağı yukarı.
motorun çalışmasıyla havadayken motor da uçağı kendi ekseni etrafında döndürmeye çalışır.
bu motorlar bu olayı engellemek için geliştirildi.
o dönemlerde başarılı olundu. jet motorlarının çıkmasıyla artık bunları görmüyoruz.
cessna tipi pervaneli uçaklarda da günümüzde boxer motor kullanılır genellikle.
bu motorlar çok ağır olduğu için kullanılmaktan vazgeçildi.
faydalı olmuştur umarım
cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
and you can do the same thing if you please
2. dünya savaşı sırasında üretilen ve kullanılan bir teknoloji, sabit motorların yeterince kendini soğutamamasından kaynaklanan problemi bu döner motor sayesinde çözdüler. yukarıda mühendis arkadaşımızında dediği gibi motor kendi ekseni etrafında döner ama bu uygulamada sabit 50 lerde yaygınlaşan jet tirübinli motorlarla birlikte tarih oldular..
kullanmayı isterdim wallahi
muhendis arkadaşlar bilgi vermişler bende ekleyeyim bunlardan İZMİR foça hurdalığında mevcut olması gerekiyor hatta su tankı gibi olan depoların içindede turbinleri görebilirsiniz elinizle bir tur çevirin o 20 tur dönmeye denam ediyor hatta turbolarına kadar bakarsınız bu motorların umarım bende yararlı olmuşumdur
bunlardan seri olarak üretilmeli bence, çok satacağı belli, en azından dodge nin motosiklet demeye 1000 şahit isteyen, roketinden daha alınası bi motor.
eski uçak motoruna benziyor ?
[COLOR="White"][B][I][U]ADIM[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]FURKAN[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]LAKABIM [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="Black"][I][U][U][B]BlaCk_DoG_rR[/B][/U][/U][/I][/COLOR] [COLOR="White"][B][I][U]GENELİKLE[/U][/I][/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B][I][U]ALMAN [/U][/I][/B][/COLOR][COLOR="White"][B][I][U][COLOR="White"]DERLER[/COLOR][/U][/I][/B][/COLOR]
yanlız bu motoru bır motosıkletın ustunde ne yapacagını hesaplamak lazım vırajda denge kaybına yol acabılır ve bakımı normalden daha zor ve masraflı zaten bılınen bu motor yapısını araclarda bunun ıcın kullanmıyorlar bence pek saglıklı gorunmuyor
[COLOR="Red"][I]CROSS ÖZGÜRLÜĞÜN FARKLI BİR ANLATIMI GUZEL BİR YAŞAM TARZI VE ENGEL TANIMAZLIKTIR[/I][/COLOR].
OH BECOME RICH FOR SAKE DIE
iyide bu 7 silindirli değil ki 7 tane v motor var yani 14 silindir.
Ee bunu sürmek için kuleden uçuş izni almak gerekir o zaman
Enteresan bişey çok gösterişli olduğu kesin ama benim tarzım değil.
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
LesPaul çok güzel açıklamış zaten hevesim kursağımda kaldı
Stephen Balzer bu motorun planlarını 1899 yılında çizmeye başlamış..
1908 yılında Lauren Seguin bu motoru geliştirerek Gnome motorunun planlarını çizmiş.
İlk Gnom motoru beş silindirli, 50 beygir (37 Kilowatt) gücündeymiş.
KAYNAK:
http://www.tayyareci.com/akademi/motor.asp
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
v içerisindeki iki pistonu kaplayan silindirleri kasdediyorum...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)