herkese merhabalar.
Bu velosolex lerin 1966 model orjinal bir tanesi bir abimizde var ve çok güzel bir alet.Bu sene de fuarda Black'nRoll markası ile yenileri satılıyor.İlgilenenler için www.velosolextr.com adresinde görülebilir.
herkese merhabalar.
Bu velosolex lerin 1966 model orjinal bir tanesi bir abimizde var ve çok güzel bir alet.Bu sene de fuarda Black'nRoll markası ile yenileri satılıyor.İlgilenenler için www.velosolextr.com adresinde görülebilir.
Yaşım 43 olduğu için ben de görenlerdenim. Ama o yaşta kullanmam imkansızdı.
Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...
uğrasıcek bi insna yokmu verıcem diyorum solex i :D
yaşım 34, benim babam eski motorculardandır,ilkokul birinci sınıfa giderken bunlardan bi tane bana almıştı
ayrıca babam bu motorla bi keresinde istanbuldan ankara ya bi keresindede istanbuldan balıkesir e gitmişti (rampaları ,kamyonların arkasına takılarak çıkarmış,hatta kamyoncular arkaya takıl diye işaret edermiş.)
babam duymasınn.........
saygılar....
birşey daha görmüş olduk. şirin bir şeymiş..
bunlarla tektekerde yapılmaz
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
antalyada çocukluğumda görmüştüm bu zamazingo ne işe yarıyo adama bak salak gibi bisikletin tekerine motor takmış demiştim..
ama şimdi hergün minarelli motor görüyorum..
bugün kızıltoprak ta gördüm bunlardan.harley davidson satan dükkanın önündelerdi.ama fazla incelemeden geçtim gittim.
Marmaris'te arkadaşımın tamirhanesinde bir yıldan fazladır yatıyordu, motoru sökülüp Fransa'ya götürülmüştü, geçenlerde gittim ki motoru tekrar takılmış, biraz inceleme fırsatı buldum, sizlerle paylaşmak istedim...
Silindir hacmi 38 cc...
...Sergerdan...
2008 Motosiklet fuarında vardı bu motosikletlerden.......Kimse görmemiş sanırım...konu başlığı oldukça eski ama...
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Bununla İstanbul-Bodrum yapmalı,her tabela önünde fotografını cekmeli
hız olarak 10-15 km diyor mobiletten daha yavaş
35 yıldır kullanıyorum; 1 tek ben tamir edebiliyorum ve o benim özgürlük aracım; zira bana tercih hakkı (motor-pedal) tanıyor; sürati de -iyi pedallarsam ve byır aşağı- 40km/s'i buluyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:58 PM ----------
Solex'ciyim 35 yıldır; nostaljik fantezi değil; akılcı özgürlük.
http://www.sahibinden.com/ister_bisi...word=velosolex
madem konu hortlamis bende sahibindende satan varmis 2008 de onu koyveriyim
Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988
Haydi oradan bu da motor mu yahu, peeeh.
Motorun sağ tarafında yukarıya doğru dikine uzanan tıpkı bir vites kolu gibi bir kol vardı.üzerindede aynı vites topuzu. bu kol motoru komple aşağıya veya yukarıya kaldırıyordu.aşağıya bastırınca motorun alt kısmında sürekli dönen bir taş vardı. bu taş lastiğin üzerine bindiği andan itibaren harekete geçiyordu.eğer çalışır vaziyette duraklamalar yapacağımız zaman motoru havaya kaldırmak zorundaydık..çıkardığı gürültüyü tahmin edemezsiniz..
çok zahmet çektik bunla çok...
Arkadaşlar bende var 83 model motobecane velosolex siyah renk bilginize satıyorum. 05342587685
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)