yahu gazman abi, anladığım kadarıyla fransızların senden çekeceği var..
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Dedemde siyahı vardı 1 tane. Sene 1985 di. 15 yaşındaydım..Antalyada az mı günlerimiz geçti onunla...Yokuşlarda yamandı ama düzde de pek çekmezdi...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
evet ank. ulusan motorda bir tane var ust katta camin onunde duruyor
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
benin ilk kullandığım velo solex'ti.
1974 yılında fransa'da yaşıyordum..ilk motorsikletimdi..2.el almıştım
bisikletten kat kat iyidi..karburatörüyle oynaya oynaya bozdum..moto cross yaparken ön çatalı kırdım (bisikletlere karşı) .sonra bir mavi Mobylette aldım..50cc canavar 80-90 km gidiyordu..resimler görünce biraz hüzünlendim..
teşekkürler.
Konya seydişehirde bende gördüm komşumuzda vardı oğlu belçikada o almış o zamanın pratik aletlerinden,şimdilerde akülü bisikletler yerini aldı
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
Nerlerden nerelere gelmişiz şu teknoloji yolunda.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
İlkokuldayken (yetmişlerin sonu - seksenlerin başı) Afyonda bunun bordosuna binen bi amca vardı bizim okulun yakınlarında. Hep ceket kravatla binerdi. Bu resmi görünce hatırladım, ama ben motoru bisikletin önüne kendisi taktı sanıyordum
İHTİYAR abey,
burada bir velespit tamircisinde gıcır gıcır bir tane var. Karbüratör arızasından yatıyor. Bir ara almaya karar vermiştim, 2000 YTL deöişti. İnanılmaz güzel. Aklıma getirttin, yarın gidip bakacağım muhakkak
Poturdak
merhaba yazıyı yeni gördüm ve bu icattan bende var :D 3800 modeli ve bordo sanırım bendeki motor 69 da var egsoz depo aslında biraz zaman ayırsam orjınalıne sağdık kalarak toplayıp cıkarabilirim fren elcıkleri bile orjınal
iki zamanlı bir beygir gücünde olduğunu biliyorum 1.5 kilo benzın deposu var ve 6v duy var farı için sanırım daha kendi orjınal oturagı ve koltuğun altındaki alet çantası duruyo ve üstünde ya iyi bi bakıma ihtiyacı var aslında az bi masrafla ortaya muhteşem bişey cıkabilir çunku eksiksiz bir motor ve zamanım olursa orjinalıne sağdık kalarak özenerek toplıcam en yakın zamanda bi camera bulup resim lerinide koyarım yada belkide satarım :D ama kıyamam cunku 2001 yılından beri bende ve hala bir gün belki toplarım diye oylece duruyo motoru en son 2000 yılında revüzyon dan geçmişti ve kullanılmamış tı ve kompresor yapıyo az bi uğraşı ıle yürür :D fotoları yakında koycam
saygılar
merak edenler bu güzel vidyoyu izleye b ilir
http://www.youtube.com/watch?v=ZZ3pK...elated&search=
Sanada nick kaynagi olmu$ sanirim ayrica
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Gittim baktım, bizim bisiklet tamircisinde duruyor daha önce gördüğüm Velosolex oldukça orjinal, motoru yakın zamana kadar çalışır durumda imiş. Şimdide çalışıyor ama boğulup susuyor kısa zamanda. biraz para bulursam alacağım vallah Tamirci de arkadaşım, tamam abi satarsam sana dedi Motor 1,5 bhp. sürtünme ile ön tekerleğe güç aktarıyor. Temas kolunu kilitleyince bisikleti ittiğinizde motor pıtırdayıp çalışıyor. Tarihine bir baktımda, o zamanlar bayanlar için özellikle yokuş yukarı pedala destek amaçlı yapılmış. Sürati 15 km civarı düz yolda.
Poturdak
insallah hocam.. Pes etme, efsaneyi yeniden yarat (Nasil gaz verdim ama )
Legends may sLeep.. But they never diE..!
ilk zaman bulduğumda soymaya başlıcam ilk nce komple şaşeyi soyup aynı renge mi boyasak yoksa olduğu gibi mi bıraksak ?
ya bu arada elinde başka olan hiç yok mu toplayan yada kullanan
bende hatırlıyorum benim arkadaşımda vardı ama ben binmedim ama cok cabuk lastik eskittigını hatırlıyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)