Bende pek racing hayranı olmasamda motor çok güzel görünüyor.Pırıl pırıl maşallah.Allah kaza'dan beladan uzak tutsun inşalalh.
Bende pek racing hayranı olmasamda motor çok güzel görünüyor.Pırıl pırıl maşallah.Allah kaza'dan beladan uzak tutsun inşalalh.
mahsuru yoksa o Mercedes kaç model ve fiyatı kaç Euro orada bilgilenelim de şu polemikler son bulsun avrupada gerçekten 7-8 aylık asgari ücretle böyle araba alınabiliyor mu ilk ağızdan öğrenelim
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
Şunda mütabık kalalım:
Emeksiz kimse bir şey kazanamaz.
Ama şimdi konu Almanya'da bunları almak başarmak kolay denildiği zaman her türlü herkezle polemiğe girerim. Ha Türkiye'de daha zor olduğu kesin, ona da bir şey diyemem.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------
Ben bunu 2013de hemmen hemen 90bin euroya yakin bir fiyata aldim. Asgari ücretten tam olarak emin degilim ama 1500€ civarinda olmasi lazim. Buna sigorta ve vergi dahilse üc bes kesintisi oluyor. Hadi diyelim ki 1300€. Simdi az önce örnek olarak verdigim rakamlari düs, hesap ortada. Ama arkadasin dedigi basit bir mercedes üc bes seneye alinir galiba.
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
Konu sapıyor ama çok merak edenlere http://www.numbeo.com/cost-of-living...l&city2=Munich
Bu arada Allah kazasız belasız kullandırsın. Allah daha çok versin ve herkesin gönlüne göre versin..
Türkiyede 1 milyon tl ye satılan 7 serisinin almanyada 3-4 kat daha ucuz olduğu bu videoda söyleniyor.
https://youtu.be/YvFWmHc3LgQ?t=177
Oradaki kazançlarında türkiyede kat kat daha fazla olduğu düşündüğümüzde bu araçlar orada oldukça ucuz.
Ben de 14 ay Almanyada kaldım Hannover hameln de tamam orası pahalı ancak oranın geliri de çok fazla insan orada daha çabuk mal sahibi olabiliyor, ayrıca tırnakların ile bir yere gelme konusuna katılmıyorum çünkü rızkı açan da daraltan da Allah azze ve celle dir ve en büyük huzur Allah ı anmaktır, para mal veya zenginlik değildir "Kalpler ancak Alllah ı anmakla huzur bulur Rad 28"
Zenginin parası züğürtün çenesini yorarmış derler ya bu olsa gerek
Mercedes nerede olursa olsun başroldedir, benim bu filmden anladığım bu.Ama nerede o eski 89 model 500sl'ler.30 sene olmuş hala yürüyor imansizlar.İkisi de çok güzel arkadaşım güle güle kullan.
Benden bu kadar arkadaşlar. Konu motosikletten çıktı otomobile girdi. Ordan da çıktı ekonomiye girdi, şimdi üç beş kişiye daha cevap versem din forumuma dönecek burası. O yüzden iyi ve ya kötü yorumu için herkese teşekkür ediyorum.
Dostum r1 ve cls herkesin her an sahip olabildiği şeyler değil. Ayrıca herkesin istediği şeyler. Burda yıkadım diye konu açıyorsun. R1i yıkamışsın fotolarda cls daha çok görülüyor. Amacın ego tatmini ise bir kaç kişi herkes seni kıskandı burda merak etme. Amacın başka bişey ise de(kendi motorunun fotosunu paylaşmak için direk yeni bir konu açmak ne mantıkla olabilir bilemiyorum, yine bana benimki bu kadar büyük demek için açılmış gibi geliyor) onu burdaki insanlar anlamadı.
Üstüne bir de almanyada bunların alımının kolay olmadığını söyleyince ortalık karışır tabiki. Almanyada 1 zorsa burda 10 zor. Burası da Türk forumu olduğuna göre almanyada 'kolay'. Bize göre çok kolay.
He benim kişisel olarak umrumda değil kimin nesi var, konu neden saptı anlayamadığın için yazıyorum.
Ramazanda su içersen döverler bu ülkede.
İçersen suçlu değilsin tabiki (ben de içiyorum) ancak baaaak ben su içiyorum dersen o zaman tepki alırsın. En hafif tabirle şık olmaz.
pilot motoru yatırma bak arabanda varmış zaten bana ver bütün kış kullanırım ben=)
lan şu forumda açılan konularda; konu içeriğinden saparak saçma sapan muahabbetlere gelmesin dişimi kıracağım.
dostum motosiklet harika,kazasız belasız.
mercedesin c250d diye bir modeli var. 4 silindirli dizel motorlu giriş seviyesi bi mercedes. Almanyada 40 bin euro burda 100 bin euro.
ikinci eldede 4 yasındaki bir mercedes CLS 350 cdi burdakinin 3 veya 4 te biri.
bide sıradan alman ayda kenara 600 euro atsa burda insan 150 euro atar. 4 mislide bu. yeni 10-12x efor
pardon konu motosikletti ama Tırnaklarla kazıyarak denilince burda insalar tırnakları sökülmüş halde kazımak durumundalar. bu da sıradan alman vatandaşına göre 10x çalışma yılı demek.
90 bin euroluk fotodaki cls500 mercedesi orta maaşlı alman 8 yılda aynı mercedesi(250 bin euro) türk 80 yılda alıyor
cennette Türkleri huriler ve mercedesler kovalıcak kaçış yok... Hadi yine iyisiniz
Dostum söylediklerinde haklısın. Ama olaya sadece Otomobil olarak bakma. Evet AB de vatandaşı bizden çok çok kazanıyor. Bunu tüm dünya biliyor. Ama o Almanya Fransa'da kıçıkırık evlere kaç yüzbin euro cuk ödüyorlar biliyor musun?
Mersin merkezde bir eve girdim. Lüks bir apartman, daire 260 m2. koskocaman terası var, full deniz manzaralı. fiyatı da 260 bin tl. Ben Tarsus'ta yaşamaktayım. 180 m2 4+1 daire, oturdum dairenin fiyatı 140 bin tl.
Sence böyle bir apartman dairesi Almanya'da kaç para?
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Amerika'da yaşıyorum. İşim gereği Almanya dahil bir çok ülkede geçici süre bulundum.
Yaşam standardı yüksek bir ülkede ortalama bir vatandaş her olmasa da bir ya da birkaç lüks isteğini rahatlıkla yerine getirebilir. Bu motorsiklet, spor araba, çok güzel bir ev, uçak vs. olabilir. "zengin", kafasına eseni yapar zaten. Türkiye için bu durum çok farklı.
Ben çok kolay ve emeksiz olduğunu iddia etmedim, ortalama kazançta bir insanın yapabileceğini söylemek istedim. Bu arada emek, çaba ve gayret mutlaka çok önemli, ancak tek unsur değil. Nasip denen bir şey gerçekten de var.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)