100 modeli ne zaman gelecek
1 litreye 92 km yapmak istiyorum
Değerli Ömer Bey;
Elbette böyle bir durum yaşanırsa indirim beklemek kesinlikle hakkınız. Maliyet konusunu bir-iki cümle ile izah edebilmek keşke kolay olabilse idi. Şunu kesinlikle bilin ki sektör olarak kar marjları çok zorlu bir sektör. Tek sebeb pazarın Türkiye'mize yakışmayacak kadar düşük seyretmesi.
Bunun bir çok sebebi var. Zaman zaman katıldığımız programlarda izah etmeye çalışıyoruz.
Ancak son 3 yıldaki verilerde ciddi bir değişim var.
1. Hem pazar istikrarlı şekilde büyüyor,
2. Hem kaliteli ürünlerin pazarı büyüyor,
3. Hem de ilk defa motosiklet kullananların sayısı artıyor.
Bu üç veri bize açıkçası çok ümit veriyor. Bu trendin aynı şekilde devam edeceğini ve yakın zamanda kişi başına düşen motosiklet sayısının çok yukarlarda seyredeceğini değerlendiriyoruz. İşte o zaman sektörde taşlar çok daha yerli yerine oturmuş olacak ve güzel insanlarımız çok daha iyi şartlarda ürün sahibi olabilecek.
Maalesef motosikletin ulaşımda ciddi bir alternatif araç olduğu algısı ülkemizde yerleşmiş değil. Ancak gene son yıllarda ve de özellikle İstanbul'da alternatif bir ulaşım aracı olarak motosiklet ile tanışan büyük bir kesim var. Aynı şekilde henüz alım kararı vermemiş meraklı bir kesim de önümüzde duruyor. 2006 yılında yaşanan hataların tekrarlanmamamsı için mutlaka kaliteli ürün, yakıt tasarrufu sağlayan ürün, satış sonrası hizmet desteği sorunsuz sunulan ürün, ikinci eli bir değer ifade eden ürün, performanslı ürün...gibi faktörler öne çıkacaktır.
Bajaj tüm bu gerçeklerin farkındadır. Çok dikkatli olmaya çalışıyoruz. Şu anda sunduğumuz 3 ürün de tüm bu beklentileri karşılayabilecek seviyededir. Sektörde artık tüketicinin eli çok daha güçlü ve alternatifli olacaktır. Buna emin olabilirsiniz...
Saygılarımla...
bugün discoveri bende test ettim izlenimlerini paylaşmak isterim.
motor tip olarak ybr den daha kaslı yakışıklı bir motor. malzeme kalitesi fena değil ama bana ybr den vasat geldi. titreşim apache den daha az yani çok rahatsız edici bir titreşim yok ama sonuç olarak titreşim yok diyemeyiz. motorun çekişi çok iyi çok atak bir motor fakat denediğim 2 motorda da gazı açtığımda bir süre yığılma yada tekleme olduktan sonra hızlanmaya başladı. ilk sürdüğüm test motoru diğeride başka bir arkadaşın satın aldığı motordu. 100 km deki 2 kullandığım motorun vites pedalı gevşemiş ve sallanıyordu bu kadar kısa sürede gevşemesi çok ilginç geldi. test motoru siyah maviydi, boya kalitesini çok beğenmedim yani mat soluk bir hava vardı hiç yeni bir motor havası yoktu.
sonuç olarak tip olarak güzel, malzeme kalitesi olarak orta seviye bir motor. dediğim gibi gazı açtığımda kullandığım 2 motorunda teklemesi ve yığılması canımı sıktı açıkcası. kronik bir sorunmudur bilemedim. aslında satın almak için gitmeiştim daha doğrusu beğenirsem yeni aldığım cryptonumu bırakıp discoveri alacaktım ama üzülerek vazgeçtim ve döndüm. zamanla sorunlar çözülür ve kendini apache gibi kanıtlarsa tekrar düşünebilirim ama şu an çokta içime sinmedi açıkcası...
çalıştıktan 15 -20 saniye boyunca gaz yememesi benim motorda da var normal yani
Egr veya ona benzer bir sistem olmasından kaynaklanıyor olabilir
vites pedalının gevşek olması da yine benim motorda da var
elime anahtar veya tornavida neyse ışte aldım sıktım gene de boşluk var likirdiyor
kırmızı renk alacan haci
veya mavi
oburlerini gececen
100 olanı gelirse ondan alirsin bosver sana motor mu yok
kaslı yakışıklı diye erkeğe derlerdi şimdi motora diyorlar
Merhaba arkadaşlar bu sıra cok yogundum kusura bakmayın ..
Bajaj EKREM bey'e teşekkürlerimi sunarım ilk servisin ücretini bana hediye ettiği için ve servis sıkıntımı çözdüğü için.
Ürünüde kullanıyorum gayet başarılı 2. bakımım geldi bu haftada ona giderim sıkıntısız biniyorum keyfim gıcır..arkadaşlar okadar çok demiri soran varki ben size oktay motorun adresini vereyim orda taktırın ben taktırdım süper oldu 45lt lik bi cantam vardı eski xmax250 den kalma çokta sağlam saygılarımlar. gökhan sezer
Evren Mah. Gülbahar Cad. Bekçi Sok. No: 33 Güneşli, Bağcılar, İstanbul Not:Güneşli metro market üst giriş kapısı bankalar caddesi veya eski hürriyet bina arkası.
Tel :
+90 (212) 655 70 70
Email :
oktaymotor@gmail.com
Gaz yememe olayı şöyle gazı doldurup debriyaj yaptıgında motor sirkeleme yapar nedeni ise çig benzinin katalitazör yada karbüratörde olan benzinden kaynaklanıyor .
tekleme türü şeyler ya da gaz yememe gibi kronik bi problemi kesinlikle yok.. vites pedalının gevşekliği farklı bi durum kola dikkatli bakarsanız diğer motorlardan farklı bi bağlantı yapısı olduğunu; zaten sıfır halinin gevşek olduğunu görürsünüz vites geçişleri bakımından sınıfındaki en iyi makina olduğundan emin olabilirsiniz..
saygılar
Gaz yememe çok soğuk yada çok sıcak iken motorun üstünde ısı sensörü koymuşlar o yüzden 500 600 km sonra hissedilmiyor motor yeniyken daha fazla motoru koruma amaçlı bu arada arka dişliyi değiştirin hız otomatikman 130 görüyor normalde 115 te devir kesiyor iki kişi rampada çok rahat
tekrar yazıyorum, 2 motor denedim farklı farklı. bir tanesini pideci almış ve servis için kullanıyor herhalde 1000km civarındaydı ve gazı açtığımda motor boğulup sonra gaz yiyor. bunu kullanan arkadaşta söyledi. test motorunu kullandım aynı şekildeydi yığılma ve silkeleme vardı. o yüzden insanları yanlış yönlendirmeyin ısı sensörüyle katalizörle ne alakası var? tek ısı sensörü olan katalizör olana motor bumu?
ben cryptonu almadan önce titreşim sıfır dedi herkes bu forumda. ama kullanınca anladımki burdaki fanatik arkadaşlar gibi onlarda beni yanıltmış çünkü motorda yeterince titreşim var. o yüzden tekrar söylüyorum lütfen insanları yanıltmayın...
şişirme haberlerle devam edıyoruz gıbı gprunuyor o kadar alan adam var şurası şöyle şurası böyle deyip artılarını eksilerini bilgi vermiyorlar. titreşim videosu çekmiyorlar.
arkadaşlar kimse kimseyi yaniltmiyor şuan benim discovery 5000 de hicbir sorunuyla karsilasmadim balansor olmayan bir motorda tabikide titreşim olucak ama apache gibi hissedici yok gaz yememe olayi yok bogarsan motoru içindeki yakiti yaktiktan sonra gazlarsin anladizmi zaten bu motorun 4 subab olduğundan devirli kullanip agresifligini ortaya cikaran bi motor daha ne istiyonuz anlamadik herseyini yaZdik iyiside kotusude
.
Arkadaslar bajaj discover 125 arka çanta demiri için bana ulaşabilirsiniz, biz imalatını yapıyoruz zaten.
Merhaba arkadaşlar ,bugün sabah ruhsat işlemleri için evrakları emniyete vermiştim.emniyette işim toplam 10 dakika sürdü.yalnız evrakların fotokopisi -aslı ek1 belgesi, eksik olmasın.emniyetten sonra şoförler derneğinden de plakamı10 dakika da çıkardım.şimdi de ruhsatı almaya tekrar emniyete gidiyorum.eğer zaman ayırabiliyorsanız boşuna muameleci parası ödemeyin.
insanlara iyilik yaramıyor! adam gibi yazmışız buraya titreşim apachi kadar yok ama ybr kadar da az değil diye ve gaz yememe sorunu yok dedik inanmayan gelsin baksın benim motora.. ne yalan bilgi vercem ulan sanki bajajla ortakmıyım!? git discover alma ne alıosan al bana ne!
BU MOTOR 100KM DE 2LT BİLE YAKMIYOR! BÖLE BİR MOTOR DAHA ÜRETİLMEDİ! SADECE BU ÖZELLİĞİ YETER.. ŞİMDİ GİDİN NE ALIYOSANIZ ALIN!!!
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
wolf^^
bu motorun servisi kim ? kanuni servisimi yoksa hyosung gibi ayri servisi mi var ? yedek parca ihtiyacinda kime basvuracagiz ? tipi guzel motor teknolojisi iyi az yakit yuksek guc hadi bakalim meraktayim
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)