hocam böyle kişileri apaçileri , iyi hoş diyorsunda verdiğiniz ilanlarda kasksız korumasız motor kullanan kimse yok , takmıyorsada senin demen gibi kendi gider mok yoluna
eynen senin demen gibi bende onları apaçi olarak görebilirim lakin ondan önce söylemek istediğim bir kaç kelamım var müsade varsa
öncelikle yaş kaçtır meslek nedir onu sormalıyım af buyur ?
hayatında hiç motosiklet araba, yada hobi maksadıyla buna benzer yürüyen , yolcu ,yük nakliyle alakalı taşıtlarla haşır neşir oldunmu , bilgi tecrübe deneyim varmı ? bu konuda ?
motosiklete ilk bindiğin günden itibaren ful koruma elbiselerinle ve kaskınla mı bindin ?
senin apaçi diye tabir ettiğin bu insanların eline imkan versen uzaya çıkarlar 7 den 70 şine kadar motorun çalışma pirensibi ve dizaynından tutta akla gelmedik modifikasyonları yapıyorlar, şimdi bunun için bu adamlar apaçi mi oluyor ???
diyeceksinki yahuu irfan kardeş , yada irfan abi ben böyle adamları sevmiyorum
hay hay söylediklerinde haklılık payı var lakin bir adam kask takmıyorsa , koruma elbisesini giymiyorsa bilki çoğunluğunun ya imkanı yoktur yada cehaletinden , cehilliğinden takmaz , burada bizlere , bana ve sana düşen görev mümkün olduğunca ılımlı yaklaşarak , bilgilendirmek ve dışlamamktır diye düşünmekteyim .
laf lafı açıyor bak kendimden bir örnek vereyim
ben genelde şehir içinde evim rampa bir konumda olduğu için ev ile işim arasındaki mesafeyi genelde motorumla katederim yaklaşık 750 mt. bu mesafe arasında genelde kask takmam çünki 2 vitese atacak zamanım dahi olmuyor ,alt geçiti kullanıyorum ana yola girmeden , bu sorumluluk ve bilinç tamamen bana aittir , lakin anayola çıktığım anda beni görsende tanıyamazsın ful korumalarımı her daim motorumla beraber gezerim , bana apaçi diyorsan evet uzun yıllar koruma montsuz , pantolon ve dizliksiz motosiklet kullandım hatta bayağı uzun yıl.. ama kasksız asla kullanmadım yukarıda saydığım sebepler dışında ,
yine böyle 20 km lik bir yola giderken yanımdan bir scooter geçti rüzgar gibi 2 kişiydiler, gencecik körpecik çocuklar sorsan ehliyetten bi haberler
ilerideki ışıklarda yanlarına yaklaştım ve elimle başlarını işaret ederek kasklarınız nerde gibilerinden tatlı ve tebessümle karışık bir işaret yaptım , çocuklar birbirlerine bakarak utandılar banada mahçup bir yüz ifadesiyle ne yapalım abi sanki ,i paramız yok der gibi tebessüm ettiler zaten altlarındaki motoru satsan 600 lira etmez dökülüyor zor yürüyor , kimbilir kimden kaça aldılar nasıl çalıştırdılar bilmiyorum
uzatmayayım çok geçmedi bu çocuk bu sefer yine ben işe giderken karşı karşıa geldik
çocuk beni motorumdan hemen tanıdı be parmağıyla aynen benim ona işaret ettiğim gibi oda bana işaret etti
dumur oldum , gideceğim yol 750 mt rede olsa takmam gerektiğini biliyorum ama takmıyorum , işte buda benim apaçiliğim ,
biraz kıssadan hisse oldu ama yaşanmışlıktan tecrübedir
klavyenin ardına oturup insanları apaçi diye suçlayan arkadaşlarım iyi düşünsünler , dışlamak yerine onlara ılımlı yaklaşıp , korumasız , kasksız motosiklet kullanmanın hakikaten ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmaya , aşılamaya çalışırsak daha etkili olacağı düşüncesindeyim ,
zaten kasksız yola çıkan adam cahildir , ama yukarıda söylediğim küçük kaçamakları hangimiz yapmıyoruz ? elinizi vicdanınıza koyun bundan 20 yıl önce iyi bir kask alabilmek değil bulebilmek meseleydi ,
şimdiki motor tutkunları çok şanslı her şey bol ve ucuz ...
bundan dolayı o apaçi dediğiniz adamlar aslında büyük işler yapıyorlar
onlara yarış pisti tahsis etseler yollardada görebilirmisiniz ? avrupaya gerek yok açın yotubeyi ne ler var adamlar ne modifikasyonlar yapıyorlar !! yalanmı ???
motosikletten arabaya hatta jet motorlu bire bir , maket savaş uçaklarına kadar !
onlar apaçi olmuyorda bizimkiler motosikletin imiyle cimiyle ciğeriyle oynayıncamı apaçi oluyor ?
neler var ne insanlar var içi motosiklet sevgisiyle , aşkıyla yanıp tutuşmakta ben görüyorum , yada görmesini biliyorum
olaya bence bu şekilde bakmak gerekli , tabi kişisel fikirlerim , maksadım polemik yapmak, kalp kırmak değildir sabah sabah takıldım kaldım sürçü lisan ettimse affola ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------
ilanı veren o arkadaş değil bende değilim
ama o motosikletin hangi işlemlerden geçtiğini , neler çekildiğini, ne emekler ve alınteri akıtıldığını, kimbilir kaç gece üzerinde uykusuz düşünüldüğünü tahmin edebilen , bir çoğunuzdan tecrübeli , kendi motorunu kimseye minnet etmeden kendi tamir edip , aslanlar gibi yoluna tam gaz devam eden bir arkadaştır , bende dahil !!!