Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

bu kadar çirkinini bu kadar apaçi ruhlusunu gören varmı .. ?

REKLAM ALANI
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ulen hem hız motoru hem 125lik hemde kampana frenli nasıl bir mantıkdır yahu
    Durmuyoki zaten, bende 100'lük motor var ön fren kampana dik bir yokuşta 30km hızda ön frene asılıyorum biraz yavaşlatıyo o kadar, anca arka frenle ön freni birlikte kullanırsan çabuk duruyo. Motor 76 kilo olduğundan tek kişi bindiğimden frenler fazla fazla yetiyo ama. O 125'lik köylü modelini almamamın tek sebebidir hızlı gitmesi ama duramaması, 100 kilo motor 2 kişi de binersin toplam 250 kilo 80-90 gidersin sonra fren yapman gerekir duramazsın Tamam ön ve arka freni kombineli kullanmayı öğretmesi güzel bişey ama bari kombine fren yaptığında dursa motor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    beyazit60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym joymax250i
    motorsikletten soğudum yemin ederim

KAYA28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QM250
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Durmuyoki zaten, bende 100'lük motor var ön fren kampana dik bir yokuşta 30km hızda ön frene asılıyorum biraz yavaşlatıyo o kadar, anca arka frenle ön freni birlikte kullanırsan çabuk duruyo. Motor 76 kilo olduğundan tek kişi bindiğimden frenler fazla fazla yetiyo ama. O 125'lik köylü modelini almamamın tek sebebidir hızlı gitmesi ama duramaması, 100 kilo motor 2 kişi de binersin toplam 250 kilo 80-90 gidersin sonra fren yapman gerekir duramazsın Tamam ön ve arka freni kombineli kullanmayı öğretmesi güzel bişey ama bari kombine fren yaptığında dursa motor
    bir örnek vereyim 2004-2005 yılında bir bravo hgt almıştım arabanın ABS kaçırıyor ve muanesi yoktu gençlikya arabayı aldıktan sonra kalan paramla 4 jant komple camlara filim ve karlık yaptırdım. bi akşam kuaföre gittim dönüşte aynaya saçıma bakacam diye önümde duran ticari taksiyi farketmemle frene basmam bir oldu teker kitledi ve muanesizlikten ceza + 2 tarafın masrafı haşırt... bizden çıktı şimdiki aklım olsa önce ABS beynini sonra muaneyi yaptırırdım

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:26 ----------

demem o ki önce güvenlik kim kimin canını + malını zevki uğruna riske atıyorsa gözümde apaçidir.(cahil-bencil)

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ulen hem hız motoru hem 125lik hemde kampana frenli nasıl bir mantıkdır yahu
    Eskiden disk fren mi vardı hocam... Gitmrk var durmak yok !!!
    #sürenadam

kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    konu tutmamış
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yok
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunlar icin konu acmanin hicbir manasi yok.
    Insanlarin begenilerini komik buluyorsaniz gulun gecin.
    İlanı veren bu arkadaş galiba

Motosikleti
    QM250
    Alıntı Ezquero adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yav mesayi daha bitmedi neden güldürüyosun beni.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yok
    Bence gayet güzeller

Ankara daki modifiyeli cbf ve ybr lerden kat kat güzel

Motosikleti
    KANUNİ WİNDY 125
    arkadaşlar bu köylü tipi motorlara 250 cc lik yapıyorlar 125 cc degil onlar olmaz demeyin olduruyorlar olmaz dedim bindim gördüm 160 rahat görüyor ve bu sürat motorlarında tip olmaz zaten adam hız yapsın diye motordan farı çamurlugu ve birçok parçasını söküyor hafifletiyor

ImShoT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HALKBUS
    Konuyu hortlatıyorum birder şuna bakın http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...82325329/detay
    Domino'sPizza

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    Alıntı ImShoT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu hortlatıyorum birder şuna bakın http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...82325329/detay
    Ahahaha bu nedir ya? Sirk motoru yapmış serseri...
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

ImShoT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HALKBUS
    Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ahahaha bu nedir ya? Sirk motoru yapmış serseri...
    Adı üstünde "SERSERİ"
    Domino'sPizza

Motosikleti
    QM250
    Alıntı ImShoT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu multi apaçi..

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Öyle demeyin o ybr'lerle ankaranın varoş kızlarını tavlıyolar

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    O motora tav olacak kızın 6 nokta körler derneğine üye olması gerekir.
    KAYA28, ImShoT, serdar60 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı greyhorse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha öncede buna benzer baslık acılmıstır .Çocuk için gebersin kurtulalım dıyenler bıle olmus.insanları uyarmak,eleştirmek hataları için kabul edilebilir.(Eyleme döker,Somutlaştırırsanız faydalı olur)Yanlız yaşam tarzlarını hayata bakış açılarını eleştirmek kimsenin haddi degil
    eleştirecegiz ya fotograftaki motosikleti yerden yere vuruyorsunuz.Aranızdan biri çıkıp denesin benzer bir motor yapmayı

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...45833462_n.jpg
    Titan motoru var bunda. O motora napmış öyle, üst kapak değişik?

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:10 ----------

Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Titan motoru var bunda. O motora napmış öyle, üst kapak değişik?
    hemen öğrenip uygulama yapmam gerek

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    hayret antalyadan çıkar sanmıştım izmir çıktı

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı KAYA28 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar kim nederse desin benim gözümde

aynasız - kasksız

motorsiklet kullanan kişi obama da olsa benim gözümde apaçidir isterse hayabusa kullansın .(nokta)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------

zevk meselesi değil... bu

birgün araba ile giderken böyle bi apaçiye çarpıp ölürse KATİL olursun
    yada yarışırken çoluğumuza çocuğuma akrabamız veya her hangi bir kişiye çarparsa kahrolursun

böyle kişileri dışlıyacaksın iyibi maharet olmadığını anlatacaksın vurgulayarakki vaz geçsin.

bence önemli bir konu.
    hocam böyle kişileri apaçileri , iyi hoş diyorsunda verdiğiniz ilanlarda kasksız korumasız motor kullanan kimse yok , takmıyorsada senin demen gibi kendi gider mok yoluna

eynen senin demen gibi bende onları apaçi olarak görebilirim lakin ondan önce söylemek istediğim bir kaç kelamım var müsade varsa

öncelikle yaş kaçtır meslek nedir onu sormalıyım af buyur ?

hayatında hiç motosiklet araba, yada hobi maksadıyla buna benzer yürüyen , yolcu ,yük nakliyle alakalı taşıtlarla haşır neşir oldunmu , bilgi tecrübe deneyim varmı ? bu konuda ?

motosiklete ilk bindiğin günden itibaren ful koruma elbiselerinle ve kaskınla mı bindin ?

senin apaçi diye tabir ettiğin bu insanların eline imkan versen uzaya çıkarlar 7 den 70 şine kadar motorun çalışma pirensibi ve dizaynından tutta akla gelmedik modifikasyonları yapıyorlar, şimdi bunun için bu adamlar apaçi mi oluyor ???

diyeceksinki yahuu irfan kardeş , yada irfan abi ben böyle adamları sevmiyorum hay hay söylediklerinde haklılık payı var lakin bir adam kask takmıyorsa , koruma elbisesini giymiyorsa bilki çoğunluğunun ya imkanı yoktur yada cehaletinden , cehilliğinden takmaz , burada bizlere , bana ve sana düşen görev mümkün olduğunca ılımlı yaklaşarak , bilgilendirmek ve dışlamamktır diye düşünmekteyim .

laf lafı açıyor bak kendimden bir örnek vereyim

ben genelde şehir içinde evim rampa bir konumda olduğu için ev ile işim arasındaki mesafeyi genelde motorumla katederim yaklaşık 750 mt. bu mesafe arasında genelde kask takmam çünki 2 vitese atacak zamanım dahi olmuyor ,alt geçiti kullanıyorum ana yola girmeden , bu sorumluluk ve bilinç tamamen bana aittir , lakin anayola çıktığım anda beni görsende tanıyamazsın ful korumalarımı her daim motorumla beraber gezerim , bana apaçi diyorsan evet uzun yıllar koruma montsuz , pantolon ve dizliksiz motosiklet kullandım hatta bayağı uzun yıl.. ama kasksız asla kullanmadım yukarıda saydığım sebepler dışında ,

yine böyle 20 km lik bir yola giderken yanımdan bir scooter geçti rüzgar gibi 2 kişiydiler, gencecik körpecik çocuklar sorsan ehliyetten bi haberler ilerideki ışıklarda yanlarına yaklaştım ve elimle başlarını işaret ederek kasklarınız nerde gibilerinden tatlı ve tebessümle karışık bir işaret yaptım , çocuklar birbirlerine bakarak utandılar banada mahçup bir yüz ifadesiyle ne yapalım abi sanki ,i paramız yok der gibi tebessüm ettiler zaten altlarındaki motoru satsan 600 lira etmez dökülüyor zor yürüyor , kimbilir kimden kaça aldılar nasıl çalıştırdılar bilmiyorum

uzatmayayım çok geçmedi bu çocuk bu sefer yine ben işe giderken karşı karşıa geldik çocuk beni motorumdan hemen tanıdı be parmağıyla aynen benim ona işaret ettiğim gibi oda bana işaret etti dumur oldum , gideceğim yol 750 mt rede olsa takmam gerektiğini biliyorum ama takmıyorum , işte buda benim apaçiliğim ,

biraz kıssadan hisse oldu ama yaşanmışlıktan tecrübedir

klavyenin ardına oturup insanları apaçi diye suçlayan arkadaşlarım iyi düşünsünler , dışlamak yerine onlara ılımlı yaklaşıp , korumasız , kasksız motosiklet kullanmanın hakikaten ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmaya , aşılamaya çalışırsak daha etkili olacağı düşüncesindeyim ,

zaten kasksız yola çıkan adam cahildir , ama yukarıda söylediğim küçük kaçamakları hangimiz yapmıyoruz ? elinizi vicdanınıza koyun bundan 20 yıl önce iyi bir kask alabilmek değil bulebilmek meseleydi ,

şimdiki motor tutkunları çok şanslı her şey bol ve ucuz ...

bundan dolayı o apaçi dediğiniz adamlar aslında büyük işler yapıyorlar

onlara yarış pisti tahsis etseler yollardada görebilirmisiniz ? avrupaya gerek yok açın yotubeyi ne ler var adamlar ne modifikasyonlar yapıyorlar !! yalanmı ???

motosikletten arabaya hatta jet motorlu bire bir , maket savaş uçaklarına kadar !

onlar apaçi olmuyorda bizimkiler motosikletin imiyle cimiyle ciğeriyle oynayıncamı apaçi oluyor ?

neler var ne insanlar var içi motosiklet sevgisiyle , aşkıyla yanıp tutuşmakta ben görüyorum , yada görmesini biliyorum

olaya bence bu şekilde bakmak gerekli , tabi kişisel fikirlerim , maksadım polemik yapmak, kalp kırmak değildir sabah sabah takıldım kaldım sürçü lisan ettimse affola ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------

Alıntı Ezquero adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilanı veren o arkadaş değil bende değilim ama o motosikletin hangi işlemlerden geçtiğini , neler çekildiğini, ne emekler ve alınteri akıtıldığını, kimbilir kaç gece üzerinde uykusuz düşünüldüğünü tahmin edebilen , bir çoğunuzdan tecrübeli , kendi motorunu kimseye minnet etmeden kendi tamir edip , aslanlar gibi yoluna tam gaz devam eden bir arkadaştır , bende dahil !!!
    Khutuck bunu beğendi.
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

cabriyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R125
    bu konudaki motorlardan bazıları çok kötü olmakla beraber, bazı motorlar ise şaka maka gayet hoşuma gitti.

ben bu motorda ota sapa apaçi diyenleri eleştiriyorum esas. yani ucuz mala adamlar emeklerini koyup ortaya güzel şeyler çıkarmayı başarmışlar. bazılarıda bunu "bana göre" yapamamış. hatta drag için hazırlanmış motorun biri bence epey iyide olmuş. ha tabiki bu binde birdir. yani hepsi kötü diye bir genelleme yapmak doğru değil. ve ağır yorumlara karşıyım. sonuçta racing dışındaki diğer motorlarada ben motor gözüyle bakmıyorum ama ağır yorum yapmanında alemi yok. yani bu biraz zevke giriyor.,

motoru ilk almışım egzoz, mono kapak, plakalık iptali, mavi ampüller vs taktırıyorum. birisi geldi, benim motorun sahibi olduğumu anlamadı ve bune daha sıfır motora bunlarımı yapıyorsun dedi servisteki arkadaşa, güzelim motor apaçi oldu dedi. içimden dedim "sen sukutırına bin, gözlüğünü sil, git eve filim izle". yani ne bu vida taksan apaçi, söksen apaçi....
    piyanist_irf bunu beğendi.

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)