Merhabalar,
Ülkedeki en geniş motosiklet sohbet ortamlarından biri olan MT bile aslında toplam motorcu sayısının %90 ından fazlasına ulaşamıyor. Bu nedenle buradaki değerli paylaşımlar , bilgiler yine burada kalıyor.
Benim önerim şudur;
Bilgiye ulaşamıyan kardeşlerimizi yolda durdurup uyararak bilgi sahibi olmalarını sağlayacak ve MT nin varlığını onlar ile paylaşacak belli başlı bahaneler üretmek.
Ancak;
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus , insanları yollarından basit bir şey için çevirmiş olmamak ve kısa sürede net olarak problemi kendisine aktarabilmek.
Ben kendi önerimi sunuyorum (Bunu aslında yolda çok yapıyorum.)
Özellikle fastfood dağıtımında çalışan (Kurye olmayan genellikle firma motoru kullananlarda görüyorum) çok genç yaşta kardeşlerimiz kullandıkları küçücük lastikli scooterların veya elektrikli bisikletlerin lastik havaları ile hiç ilgilenmiyorlar. Büyük çoğunluğu ciddi şekilde inik lastiklerle dolaşıyor.
Kendilerini durdurup lastiğinin inik olduğunu , patlamış veya bakımsız kalmış olabileceğini , motosiklet lastiklerinin araba lastiği gibi olmayıp yuvarlak profilini korumak için sert olmalarını gerektiğini ve eğer bilmiyorlarsa lastik basınçlarının nerede yazdığını anlatıyorum. Genellikle bir dakikayı geçirmemeye özen gösteriyorum çünkü hemen hepsinin acelesi oluyor.
Eğer dükkan önünde bu tür bir motor görürsem hem dükkan sahibini hemde motosiklet sürücüsünü uyarmaya çalışıyorum.
Tabi bu arada MT den bahsedip , aradıkları her türlü bilgiye ulaşabileceklerini de söylemeyi ihmal etmiyorum.
Biliyorum %90 ı beni deli zannediyor ama beni dinleyen %10 luk kısmının hatrına diğerlerinin alaycı tavrına katlanıyorum.
Sizlerden de bu tür fikirler bekliyorum.
Bir motorcuyu yolda durdurmamızı gerektirecek kadar önemli bir mazeret ne olabilir ?
Sevgilerimle
MT Yönetimine Önemli Not : IBAN numaramı özelden yolladım