Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kenan Sofuoğlu, veliahtını yetiştiriyor

REKLAM ALANI
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 2002 yılında, trafik kazası sonucu hayatını kaybeden büyük ağabeyinin adını taşıyan kuzeni Bahattin'i veliahtı olarak yetiştiriyor.

Yaptırdığı pistte Hasan amcasının torunu Bahattin ile birlikte antrenmanlara çıkan Kenan Sofuoğlu, zor şartlarda elde ettiği başarılara kuzeninin de ulaşmasını istiyor. Konuşmayı yeni öğrendiği yaşlarda motosiklet kullanmaya başlayan 9 yaşındaki kuzeniyle antrenman yapan Sofuoğlu, uyarılarına uyması halinde minik sporcunun kendisini geçeceğine inanıyor.

Trafik kazasında hayatını kaybeden büyük kuzeninin adını ta şıyan küçük Sofuoğlu, geçtiğimiz yıl katıldığı Türkiye Motokros Şampiyonası'nda ikinci oldu. Şu ana kadar toplam 14 yarışmaya giren Bahattin Sofuoğlu, 11 kez birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde d üzenlenen Türkiye süpermoto yarışlarına misafir olarak katılan Sofuoğlu, gelecek yıl 65 CC'de pistlerde boy gösterecek.

Kuzeniyle yaptığı antrenmanın ardından AA muhabirine konuşan dünya süpersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu, kuzeninin kendisiyle birlikte antrenman yaparak gün geçtikçe hızlandığını anlattı.

Sofuoğlu, kuzeninin iyi yerlere geleceğine inandığını belirterek, "Bahattin artık bizimle antrenmanlar yapıyor. Büyüdükçe de hızlanmaya başlad ı. 2 yıl öncesine göre çok daha hızlı. Çok hızlı bir gelişim gösteriyor. Böyle giderse, iyi yerlere gelecektir inşallah. Bizim de yardımlarımızla iyi bir sporcu olacak" dedi.

Kenan Sofuoğlu, kuzeninin, hayatını kaybeden büyük ağabeyinin adını taşıdığını, bu nedenle de ona en iyi imkanları sunmaya çalıştığını kaydetti.

Ağabeyinin kendisinin yarışlara katılmasına vesile olduğuna işaret eden Sofuoğlu, "Bahattin daha çok küçük. Büyüdükçe dereceleri gelişecek. Ben de elimden geldiği kadar destekleyeceğim. Benim yarışmalara çıkmama Bahattin ağabeyim vesile olmuştu. Ben de inşallah kuzenim Bahattin'in başarısına vesile olacağım. İnşallah ileride elimden bayrağı alır ve benden daha iyi yerlere gelir" ifadesini kullandı.

Cadde ve sokaklarda babasından gizli şekilde motosiklet kullandığını anlatan Kenan Sofuoğlu, küçük kuzeninin kendisinden çok daha şanslı olduğunu dile getirdi.

Sofuoğlu, kuzeninin güven içinde motosiklet kullandığını kaydederek, "Burada güzel bir pistte güven içinde motosiklet kullanıyor. Tabi bunun gelecekte çok faydası olacak. Çünkü küçük yaşlarda öğrendiğiniz şeyi ileride de unutmazsınız. Pistte motosiklet kullanmayı küçük yaşlarda öğrenmek lazım. Yar ış pisti normal yollardan farklıdır. Bu pist onun için büyük bir şans" diye konuştu.

Kuzeninin küçük yaşlardan itibaren piste çıkmasının çok önemli olduğuna dikkati çeken Kenan Sofuoğlu, kendisinin ilk olarak 18 yaşında piste çıktığını ve bunun dezavantajını yeni yeni atlatmaya başladığını anlattı. Bahattin'in 8 yaşından itibaren pistlerde yer aldığını anımsatan Kenan Sofuoğlu, bunun ileride büyük bir avantaja dönüşeceğine işaret etti.
    Sofuoğlu, kuzeninin kendini sürekli olarak geliştirdiğine dikkat çekerek tüm ailenin Bahattin'den umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

-"İlk motosikletimi Kenan amcam hediye etti"-
    Türkiye Motokros Şampiyonası'nı ikinci olarak tamamlayan Bahattin Sofuoğlu (9) ise 4 yaşından beri motosiklet kullandığını belirterek, babasını ve amcalarını örnek aldığını anlattı.

Sofuoğlu, motosiklet kullanmayı amcalarından öğrendiğini ifade ederek, "Motosiklet kullanmak hem çok zevkli hem de sağlıklı bir şey. Sporumu da yapmış oluyorum bu şekilde" ifadesini kullandı.

İki yıldır çeşitli yarışmalara katıldığını anlatan Sofuoğlu, çok sayıda birincilik elde ettiğini ve kuzeni Kenan'ın da kendisini desteklediğini söyledi.

Bahattin Sofuoğlu, şampiyon kuzeniyle antrenman yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:
    "İlk motosikletimi Kenan amcam hediye etti. Üzerine de ismini yazdı. Onunla birlikte antrenman yapıyorum. Çok iyi bir hocam var. Ondan daha iyi bir motosiklet sporcusu olmak istiyorum. Şampiyonlukları ben de kazanacağım. 50 CC kategorisinde yarışıyorum. Yakında 65 CC'de yarışacağım. Yavaş yavaş Kenan amcama yaklaşıyorum. İleride Kenan amcamı geçeceğime inanıyorum. O bırakmaya yaklaştığında pistlerde benim adım geçecek."

Baba Selman Sofuoğlu da oğlunun konuşmayı yeni yeni öğrendiği yaşlarda motosiklet kullandığını belirterek, şampiyonun katkılarıyla oğlunun daha iyi yerlere geleceğine inandığını vurguladı.

Komşularının kendisini uyardığını anlatan baba Sofuoğlu, "Herkes motosiklet kullanmanın tehlikeli olduğunu söyler ama gizli gizli motosikleti alıp süreceğine, benim gözümün önünde sürsün daha iyi. Burası pist ve çok emniyetli. Zaten sokağa salmıyoruz. Böyle güzel bir pistte Kenan ile çalışıyor ve iyi yerlere gelecek inşallah" şeklinde konuştu.

Kaynak: İha

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu fotoğraf çok hoş olmuş küçük sofuoğluna başarılar
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Toprak babasindan torpilli diye bin tane laf edilmisti bu sitede,yok efendim Kenan cok cekmis, Toprak direk destek ile bu duruma gelmis filan. bakalim bu cocuk icin ne diyeceksiniz simdi. Merak ediyorum cidden
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125r
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Toprak babasindan torpilli diye bin tane laf edilmisti bu sitede,yok efendim Kenan cok cekmis, Toprak direk destek ile bu duruma gelmis filan. bakalim bu cocuk icin ne diyeceksiniz simdi. Merak ediyorum cidden
    gidip yarışmalarda birinci olduğunda sen zorluk çekmedin ver bakalım o kupayı demiyeceklerine göre zorluk çekip çekmemesi ya da yardım alması hiçbirşeyi değiştirmez başarılı olsun yeter
    İkincilik kaybedenler içindir...

tororosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    drz 400
    Herkes e merhaba
    Çok yakinen tanıdığım için yorum yazmak istedim ,evet Bahattin şanslı bır çoçuk Kenan sofuoğlu gibi bir destekcısı ve akrabası var ,diğer çoçuklardan çok farklı olduğuda kesin ,imkanlar ve şartları bir adım önde olduğu kanısındayım,Bahattin sofuoğlu nuda rahmetle anmamak olmaz ,kenan bahattin abisi sayesinde ve Almanya da Bahattin in arkadaşı Aytunç abi sayeinde bir yola girdi ,ama çok farklar var arada Kenan başlı başına bir yetenek başlı başına bir başarı,bunu görmezden gelmek olmaz ,ama bakıyorum da ,avrupadaki gençler çoçuklarda boş durmuyor ,onlarda çok güçlü eğitimerden gecıyor ve başarılı oluyor ,kimse boşdurmuyor yani çok çalışmak lazım,avrupa pistlerinde torpil işlemiyor ,geçen yılki yamaha cup u unutmayalım üçbaşarılı yarışcımız gitti üçüde ülkemizde başarılı yarışcılardı ,ama ordaki gençler daha iyi olduklarında iyi gittiler,
    motosiklet ve yarış dünyasında çok çalışmak azım ve hırs gerekli diye düşünüyorum birde kabiliyet ,ben herzamn söylemışımdır bir KENAN SOFUOĞLU DAHA gelmesi zor ,2012 sezonunda yeni takım kawasaki yle kenan yine bir Dünya şampiyonluğu alırsa ne mutlu bize ,inşallah yeni nesil hazıra konmaz ,üçbeş piste cıktıktan sonra havaya girip kasılmazlar Dünya arenasında cıkar ve başarılı olurlar ,Şakir Şenkayacı Dakarda Firtinalar estirdi belki seneye şansı olacak gurur duymamak elde değil .

gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    masallah masallah

Motosikleti
    araştırıyor
    çok güzel ya.sonuç olarak çocuga akrabası diye kupa vermiyecekler değil mi?yani çocuk bu yaştan itibaren çalışıp iyi yerlere gelecek.o zamanda onun hikayesini konuşmaya başladıgından beri motor üstünde diye başlıyacağız.Mutlaka şanslı bi çocuk ve Kenan beyi taktir ederim bizim bayragımızı onurla taşıyacak bir birey yetiştiriyor...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler