Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Red Bull Sea to Sky Yarışı Kemerde Yapıldı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Türkiye’nin muhteşem sahillerini barındıran, Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea to Sky ekstrem enduro yarışına başlangıçtan hemen önce başlayan sağnak yağmur damgsını vurdu. Yarışa katılan 16 ülkeden 95 sürücü için Pazar günü “ya hep ya hiç” günü oldu. Olympos Yarışı için tüm enerjileriyle mücadele veren sürücüler arasında amansız bir mücadele yaşandı. Birçok yarışmacı yarışı yarıda bırakırken yalnızca çok az sürücü Olympos Dağı’nın zirvesindeki bitiş çizgisini görmeyi başardı. Red Bull Sea To Sky’da Graham Jarvis (İngiltere- Husaberg Takımı) 01:59:41’lik sürede yarışı tamamlayarak birinci oldu. Jonny Walker (İngiltere-KTM Takımı) 2. , Red Bull Sporcusu Chris Birch (Yeni Zelanda- KTM Takımı)3. Olurken Türk yarışmacılardan İsmail Özgür Olympos Yarışı’nı tamamlayan ilk Türk sürücü oldu. 1 numara ile yarışına Türk sürücü İsmail yarışı 5 saat 4 dakika da bitirdi. Olympos Yarışı’nın açılışını milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu yaptı.

    Red Bull Sea to Sky’ın 9 Ekim Pazar günü yapılan “Olympos Yarışı”nın sonuçları açıklandı. Türkiye’nin muhteşem sahillerini barındıran, Kemer’de düzenlenen Red Bull Sea to Sky ekstrem enduro yarışına başlangıçtan hemen önce başlayan sağnak yağmur damgsını vurdu. Zor hava koşullarına rağmen yarış planladığı şekilde sorunsuz olarak tamamlandı. Cumartesi günü çoğu sürücü stratejik bir yaklaşım izleyerek enerjilerini ve malzemelerini korumaya karar vermişti. Bu doğrultuda çok daha dikkatli yarıştılar fakat Pazar günü “ya hep ya hiç” günü oldu. Sürücüler enerjilerinin son damlasına kadar yarıştılar. Bu da en öndeki rakipler arasında amansız bir mücadele yaşanmasına ve birçok sürücünün yarışı yarıda bırakmasına neden oldu. Çok az sürücü Olympos Dağı’nın zirvesindeki bitiş çizgisini görmeyi başardı. Bugünkü Olympos Dağ Yarışı gerçek bir ekstrem Enduro ziyafetiydi ve deniz seviyesinden Olympos dağının zirvesine tırmanarak binicilerin yeteneklerinin sınırlarını zorladı.

    Yarışın son etabı olan “Olympos Yarışı” pazar sabahı 10:00’da Çamyuva Sahili’nde başladı. 10’arlı gruplar halinde start alan sürücülerin sıralamaları yalnızca %40’ının bitiş çizgisine ulaşabildiği ve bir önceki gün gerçekleşen “Orman Yarışı”nın sonuçlarına göre belirlenmişti. Olympos Dağı Yarışı, sürücüleri kumsaldan taa Olympos Dağı’nın zirvesine (Tahtalı 2.365 m) kadar götürdü. Kurumuş geniş bir nehir yatağında başlayan yarış, 8 km kadar bu yatakta kaldıktan sonra yaklaşık 40 km boyunca dar patikalardan, keçi yollarından oluşan orman bölümünde devam etti. Rakım arttıkça arazi koşulları daha da zorlaştı. Parkurda yaklaşık 1.900 metre rakımdaki ağaç hattı geride bırakıldıktan sonra tekerlekler yalnızca kaya yüzeylere temas etti. Bitiş çizgisini görmek isteyen seyirciler zirveye ancak teleferikle çıkabildiler. Yarışı tamamlayamayan sürücüler de aşağıya teleferikle inmek zorunda kaldılar.

    Parkurun zorlayıcılığı, hava ve arazi koşulları göz önüne alındığında yarışmacıların sadece %20’sinin dağın zirvesine erişmesi gayet doğaldı. Maksimum biniş süresi içinde zirveye varanlara birer Red Bull Sea to Sky Altın madalyası verildi. Yaklaşık 1.900 metre rakımdaki ağaç hattına kadar gelebilen yarışçılara Gümüş madalya, nehir kısmına ve ormanın ilk kısımlarına gelebilen yarışçılara da Bronz madalya verildi. 8.000 €’luk ödül parası ise ilk 3 arasında nakit olarak dağıtıldı. Yarışmanın açılışını yapan ve yarış boyunca takip eden dünya şampiyonu milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, “çoğu Enduro sürücüsü için bronz madalya bile büyük bir başarı. Gümüş madalya onları küçük bir grup kahraman arasına sokuyor, altın madalya ise ekstrem enduro’nun krallarından biri haline getiriyor” dedi.

    8-9 Ekim Red Bull Sea To Sky Sonuçları:

    Graham Jarvis (İngiltere)- 01:59:41
    Jonny Walker (İngiltere) – 02:06:09
    Chris Birch (Yeni Zelanda)- 02:06:50


    Oynat


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Grhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Demir At
    Bitiren bitirmeyen bütün yarışçıları tebrik etmek lazım. Çok zor bir yarış. Geçen sene %10 bitirmişti. Bu sene %40 büyük başarı. Üstelik yağmura rağmen...
    Dumanla haberleşmeye son.
    Her yer DUMANSIZ HAVA SAHASI


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler