Tören 27.02.2006'da Milan'da yapıldı. Törene dünya medyasıyla birlikte toplam 300 kişi katıldı. Törenin baş konukları Yamaha Motosiklet Şirketi üyeleri, Japon Sigara Şirketi üyeleri ve Takımın yarışçıları Valentino Rossi ve Colin Edwards'dı. Motor 6 güzel akrobat kızın motorların üzerindeki örtüyü kaldırmasıyla halkla buluştu. Törende Colin Edwards'ın 32. yaşı da kutlandı. Gelelim açıklamalara:
MotoGP Yamaha takım kaptanı Davide Brivio: "Bence motorun, Camel'in kendi renginden başka daha özel şeylere de ihtiyacı vardı. Biz de beyaz renk üzerine yarışçıların numaralarını koymaya karar verdik. Bu numaralar ışığın az olduğu zamanlar fosforlu yapısından ötürü parlayacak. Yarışçılar ve biz yeni tasarımdan çok hoşlandık. Umarım diğer insanlarda bizim kadar hoşlanır."
Şampiyon Valentino Rossi: "Sarı ile mavinin yanyana uyumundan çok hoşlandım. İki yıldır Yamaha ile birlikte yarışıyorum ve önümüzdeki sezonun Yamaha ile birlikte geçireceğim en iyi sezon olacağına eminim. Bana rakip olacak genç yarışçılar geliyor ve çok hırslılar. Kesinlikle müthiş bir sezon olacak! Colin'in takımda kalmasına çok sevindim. Onunla uyumumuz çok iyi ve bu da, daha da kolay yol katetmemizi sağlıyor. Bu gösteri bizim için yeni sezonun açılışına yapılan bir gösteri gibidir"
Colin Edwards: "Testlerde motoru gerçekten çok geliştirdik. Yarın yarışlar başlasa yarışabilecek durumdayız. Mühendislerin iyi olması ve Valentino'yla aramızdaki uyum motorun gelişimini kolaylaştırdı. Önümüzde yeni bir sezon var ve biz bu sezona sıfırdan başlıyacağız. Sürüşümü geliştirmek için elimden ne geliyorsa yapacağım."