Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kenan Sofuoğlu hayal ettiği piste kavuştu

REKLAM ALANI
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

Sakarya Büyükşehir Belediyesi`nin de desteğiyle bitirilen pistte şampiyonalar düzenlenerek genç sporcular yetiştirilecek.
    Motosiklette 2010 Dünya Supersport Şampiyonu olan bu yıl Moto2`de yarışan milli sürücü Kenan Sofuoğlu, memleketi Sakarya`nın Akyazı ilçesinde yaptırdığı pist tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi`nce asfaltı atılan pist, Ramazan ayından sonra Türkiye Süper Moto Şampiyonası`na ev sahipliği yapacak.

Pistin kendisi gibi ölen ağabeyleri Bahattin ve Sinan`ın da hayali olduğunu kaydeden Sofuoğlu, "Bu proje ölen ağabeylerimin ve benim en büyük hayalimizdi. Yıllar önce böyle bir pist yapma niyetimiz vardı. O zaman imkanımız yoktu. Şimdi belediye ve kendi imkanlarımızla pisti yaptık. Ölen ağabeylerimle birlikte çektirdiğimiz fotoğraflar da pistte yer alıyor." dedi.

Pisti yapmak için büyük gayret gösterdiklerini anlatan Sofuoğlu, pistin şampiyonaların en sevilen pisti haline geleceğine inandığını belirtti. Pistin garaj ve idari binalarının da kısa sürede bitirileceğini dile getiren Sofuoğlu, şunları söyledi:
    "Son hazırlıklarını yapıyoruz. Biraz acele ediyoruz çünkü Ramazan`dan sonra Türkiye Şampiyonası`nın bir yarışını yapmak istiyoruz burada. Motosiklet Federasyonu ile görüştüm. Pistin yapımında en büyük desteği Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu`ndan aldım. Kendisine teşekür ediyorum. Asfalt ve çevre güvenliğinde önemli destekleri oldu. İnşallah Sakarya`da güzel yarışlar düzenlediğimiz zaman bu pistin değerini herkes daha iyi anlayacak. Pist kısmı bittiği için açılışını yapabilecem. Çevresinde bazı hazırlıklar var."

PİSTTE YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK

Bin 300 metre uzunluğunda 8 metre genişliğindeki pistin virajlarının özel yapıldığını ifade eden Sofuoğlu, "Süper motorla çok iyi şekilde drift yapacak şekilde kullanabileceğim bir pist oldu. Bu pistin en önemli özelliği hem ufak yaştaki sporcuları yetiştirebilecek bir pist hem de benim gibi profesyonel sporcunun antrenman yapabileceği bir pist. Türkiye Karting ve Süper Moto Şampiyonalarını kaldırabilecek bir pist yaptık. Başka bir amacımda burada ilerleyen zamanlarda ufak bir yarış okulu yapmak. Genç çocukları ve sporcuları yetiştirmek. Genç sporcuların yetişeceği yarışlar yapmak istiyoruz." diye konuştu.

İstanbul Park gibi bir piste ihtiyaçlarının olmadığına dikkati çeken milli motosikletçi, şunları dedi:
    "Pisti insanlar İstanbul Park ile karıştırıyor. İstanbul Park gibi bir piste ihtiyacımız yok bizim. Türkiye`de ki eksiklik ufak pistler yok. Bu pist ufak bir yarış pisti. Burada sporcu hem güzel antrenman yapabilir aynı zamanda genç sporcular yetişebilir. İstanbul Park gibi bir pistte bunu yapma imkanınız yok."

Kaynak: CHA

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Başlıklar özel olarak seçiliyo sanırım

Bin 300 metre uzunluğunda 8 metre genişliğindeki
    bu kadar büyük alanda kaybolan olmasa bari
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    tüm belediyelere örnek olması açısından geliştirilebilecek bir proje.
    en azından basketbol sahası yapabiseler!!!....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Pist kötü değil. Hatta benim için mükemmel bile olabilir. Ancak Kenanın hayalindeki pist olabilir mi? Onun cevabı tartışmasız HAYIR. Ancak özellikle motor yoğunluğu olan illere bu tarz pistlerin yapılması artık şart. Koskoca Ankarada adam gibi karting pisti bile yok...
    #sürenadam

jönysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    harika.

__sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    adanaya pist istiyoruz,belki bende yarışacam,bizim niye pistimiz yok
    Her asker yeşil bereli olamaz

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Arkadaşlar Kenan Dünya Şampiyonası'ndaki motorla yarışmayacak ki burada... Supermoto'yla antrenman yapacak. Supermoto pisti dediğin kısa olur, 1300 metre uzunluk ve 8 metre genişlik gayet ideal. Neden hor görülmüş anlam veremedim. Kenan sırf Supermoto antrenmanı yapabilmek için motorunu go kartını herşeyini minibüse yükleyip taa Sakarya'dan kalkıp Tuzla'ya veya YTÜ'nin Davutpaşa yerleşkesindeki go kart pistine (ki biri 500 küsür öbürü 600 metre, genişliği de 5-6 metreyi geçmeyen pistler) geliyordu. 2010 sezonu başlamadan hemen önce de sırf antrenman yapacak diye motokrosla ayak bileğini kırdı. Şimdi herşeyini ilk önce kendisine göre ayarlayabileceği ve evine yakın bir pisti var. Bir sporcu daha ne ister...
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    nazar etmeyin ne olur çalışın sizin de olurr
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şimdi taşlar yerine oturdu.
    Güvenlik önlemleri de yeterince iyi olursa gayet başarılı bir girişim.
    Tel örgülerin önüne bir çare bulurlarsa mis gibi sm pisti olacak.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    Shrieker aynen katılıyorum bizde ön yargı fazlasıyla var pist deyince akıllara hemen hertürlü yarışların yapılabileceği kadar devasa bişey geliyor oysaki Kenan kendisi için antrenman pisti istemiş ve yapmıştır eminim bu onun hayalidir ve gerçekleştirmiştir ileride burada motorcular yetiştirecektir gerçekten daha ne istesin ne mutlu ona

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)