Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Kenan Sofuoğlu Moto2 de 6. Yarışına Çıkıyor

REKLAM ALANI
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Takımı için de kötü bir gün oldu bugün, 2 pilotları da yarış dışı kaldı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    my91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Umutluydum Kenan için. Önceki yarışlarda da yaptı bunu, iyi giderken bi noktada çok zorluyo ve kaza yapıyo.. Takımının da 2 yarışçısı, yarış dış kaldı. Üzüldüm, umarım bi sakatlıkları yoktur.
    33 KDC 64
    Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009

Çok yazık oldu. İyi bir performans gösterdi yarış boyunca. 3 olduktan sonra biraz daha kontrollü olsaydı podyum görecekti. Viraj içinde fazla hızlı kalıp öndeki Simone ye arkadan çarparak hem onu hem de kendini yarış dışı bırakmış oldu.

Amerikan futbolunda bir laf vardır: "Fazla çaba hata doğurur" Biraz daha serinkanlı düşünebilse geçiş hamlesini daha uygun bir pozisyonda deneyebilirdi ama sanırım o motivasyonda tamamen fazla adrelanin etkisiyle sağlıklı düşünemedi.

Her iki yarışçı için de çok yazık oldu çünkü ikisi de podyum görecek durumdaydılar.

Dr.MZÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 + Hero Xpulse 200
    Kenanın kazasında hatalı olan kim?

metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı Dr.MZÇ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kenanın kazasında hatalı olan kim?
    Kenan...
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

Motosikleti
    Alıntı metci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kenan...
    belki taraflı yaklaşıyor olabilirim ama benim gördüklerimden çıkardığım öndeki kenanı sıkıştırdı kenan da fren yapmayınca böyle oldu?

Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    belki taraflı yaklaşıyor olabilirim ama benim gördüklerimden çıkardığım öndeki kenanı sıkıştırdı kenan da fren yapmayınca böyle oldu?
    Ben kenan çok hızlı girdi diye gördüm. Arkadan çarpınca öndekine kaza yaptırdı kendisi de kurtaramadı..
    33 KDC 64

Motosikleti
    Alıntı my91 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben kenan çok hızlı girdi diye gördüm. Arkadan çarpınca öndekine kaza yaptırdı kendisi de kurtaramadı..
    Kendi çizgisini koruduktan sonra hızlı olup olmaması bir şey değiştirir mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    ÇaPPıR..../XGJAO-200-8
    aslında kendini toplamıştı simon düşerken. frenleme yapıp kumluğa gireceğine dip gaz yapıp tekrar piste doğru atması lazımdı kendini..

Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Kendi çizgisini koruduktan sonra hızlı olup olmaması bir şey değiştirir mi?
    viraja dönemeyeceği kadar içten ve hızlı girdi. Simone hızını düşürüp,tüm dönüşlerde yapıldığı gibi, hafif dıştan içe doğru girdi viraja.. Görüntüyü yüklüyorum , netim çok kötü yüklenmedi bi türlü

20 dk.dır bekliyorum iptal oldu yükleme.. neyse
    33 KDC 64

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence Simone önde olmanın avantajıyla her zaman yapıldığı gibi virajı içten kapattı ve savunmasını yaparak Kenan'ın geçmesine izin vermedi, Kenan da buna boyun eğerek fren mesafesini korumalı ve daha sonraki turlarda tekrar atak yapmayı denemeliydi ama acele etti diye düşünüyorum.

Motosikleti
    viraja dönemeyeceği kadar içten ve hızlı girdi. Simone hızını düşürüp,tüm dönüşlerde yapıldığı gibi, hafif dıştan içe doğru girdi viraja.. Görüntüyü yüklüyorum , netim çok kötü yüklenmedi bi türlü

20 dk.dır bekliyorum iptal oldu yükleme.. neyse
    Teşekkür ederim açıklama da yeterli oldu. zaten sinirden tekrarını izleyemedim birkaç kez izleyip bu sonuca vardıysan haklısındır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:25 ----------

Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence Simone önde olmanın avantajıyla her zaman olduğu gibi virajı içten kapattı ve savunmasını yaptı, Kenan da buna boyun eğerek fren mesafesini korumalı ve daha sonraki turlarda tekrar atak yapmayı denemeliydi düşünüyorum.
    İşin doğrusu kurallara pek hakim değilim. Hem kuralları öğrenmek hem de suçu simone'a atmanın bir yolunu bulmak için sordum bu soruyu Açıklamalar için teşekkür ederim

Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Video yüklenmedi, bari bi kaç ekran görüntüsü koyayım.

33 KDC 64

Motosikleti
    Video yüklenmedi, bari bi kaç ekran görüntüsü koyayım.

bu görüntü sanırım senin tezini doğruluyor

buruc72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir zamanlar 600 rr
    Niiyetim Kenanı suçlamak değil, ama biraz geç firen yaptı bence. Virajdan hızlı çıkıp geçmeyi planlamış da olabilir. Saliseler var ortada çarpmasa kurtarsa onuda geçerdi bence. :::(((

Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    bu görüntü sanırım senin tezini doğruluyor
    Ki dikkatimi bişey çekti şimdi. Kenan virajlara hızlı girip , sonralarda arka tekeri kaydırarak giriyor viraja. Bu viraja giriş öncesinde sağ ayağını açmış, yani fren üstünde değil. Görüntülerde de biraz belli oluyor sanırım.
    33 KDC 64

Motosikleti
    Ki dikkatimi bişey çekti şimdi. Kenan virajlara hızlı girip , sonralarda arka tekeri kaydırarak giriyor viraja. Bu viraja giriş öncesinde sağ ayağını açmış, yani fren üstünde değil. Görüntülerde de biraz belli oluyor sanırım.
    Ama zaten orada fren yapması uygun olmayabilir diye düşünüyorum. Çünkü apex'e girmek üzere o noktaya kadar çoktan fren yapmış olması gerekmez mi? Motor da hafif yatmış, o noktada yapacağı fren düşmesine sebep olmaz mı?

Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Ama zaten orada fren yapması uygun olmayabilir diye düşünüyorum. Çünkü apex'e girmek üzere o noktaya kadar çoktan fren yapmış olması gerekmez mi? Motor da hafif yatmış, o noktada yapacağı fren düşmesine sebep olmaz mı?
    Evet haklısın ona dikkat etmemişim. Motor yatıkken sıkıntı olacaktır. Genelde sınır noktasında fren yapıyo kenan. Hızlı girip tekeri kaydırarak son noktada yapıyor diye öyle demiştim
    33 KDC 64

Motosikleti
    Evet haklısın ona dikkat etmemişim. Motor yatıkken sıkıntı olacaktır. Genelde sınır noktasında fren yapıyo kenan. Hızlı girip tekeri kaydırarak son noktada yapıyor diye öyle demiştim
    Zaten Kenan'ı şampiyon sanırım bu geç fren yapmadaki başarısı ve arka tekeri kullanarak virajlarda adeta drift yaparak hızlı dönmesi olsa gerek kafamdaki soru işaretlerine yanıt bulmama yardımcı olduğun için teşekkür ederim

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Kenan'ın viraja girerken ayağını açması geç frenaj yaptığına delalet , yani geçmek için ataktaymış ancak açı daraltılmış

ayak açarak geç frenajın ilk olarak Rossi tarafından kullanan bir taktik olduğunu hatırlıyorum , geç frenaj yaptığında ayağını açarak arkadaki kaymayı kontrol ettiğini ayrıca hava direncini arttırarak fren bab-ında yavaşlamaya destek olarak kullandığını sanıyorum...

şansını denemiş ya kendisi ya ikisi düşecekken ikisinin birden düşmesini tercih etmiş/istemiş gibi görünüyor...
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler