Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Türkiye'nin pistte en hızlı çocuğu

REKLAM ALANI
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

15 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, geçtiğimiz günlerde kendinden yaşça büyük pek çok yarışçıyı pistte geride bırakıp bu sezon Türkiye’nin en hızlı iki sporcusundan biri olma unvanını kazandı. Toprak bu yıl üç Avrupa ülkesinde yapılacak 8 motosiklet pist yarışında Türkiye’yi temsil edecek

Henüz 15 yaşında ama bu sezon Türkiye’nin en hızlı iki sporcusundan biri seçildi. Aslında bu bir tesadüf değil, hız 15 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu’nun genlerinde var. Babası Arif Razgatlıoğlu’nun lakabı “Tek Teker”; motosiklet sporuna meraklı kişilerin yakından tanıdığı bir isim. Toprak da “Armut dibine düşer” deyiminin hakkını vermiş, henüz 5 yaşındayken motosiklete biniyormuş, 7 yaşından itibaren motor parkurlarında dağıtılan ödülleri toplamaya başlamış. 13’üne geldiğinde pistte kendinden yaşça büyük motosiklet yarışçılarına pistin tozunu yutturan yine o olmuş. Alanya’da ilköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi olan Toprak, bu yıl Türkiye’nin en hızlı iki sporcusundan biri seçildi.

Toprak bu yıl Türkiye Pist Şampiyonu Barış Tok ile beraber Almanya, Avusturya ve Hollanda’da 8 ayak üzerinden yapılacak, dünyanın her yerinden gelen sporcuların mücadele edeceği Yamaha R6 Dunlop Cup’ta yarışacak. Böyle bir yarışa katılacağı için neler hissettiğini sorduğumda Toprak, heyecanla anlatmaya başlıyor: “Şu an en çok Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmak, sonra da Moto GP’de Valentino Rossi ile yarışmak istiyorum. Zaten Kenan Ağabey, başarılı olacağıma çok inanıyor, ‘Sen de benim gibi olacaksın ama çok çalışman lazım’ diyor. Ben de okuldan sonra bisikletle yokuş çıkıp kros yaparak kondisyonumu geliştiriyorum. Bir de KTM motorumla antrenman yapıyorum. Okuldaki arkadaşlarımın, ‘Sen bizim gururumuzsun’ demesi hoşuma gidiyor.”

ŞAMPİYON OLMAK İÇİN DOĞMUŞ

“Motosikletli şov” deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan Toprak’ın babası Arif Razgatlıoğlu, oğlunun motosiklet kariyerini gururla anlatıyor: “Bugüne kadar motokros ve enduro yarışlarında çok sayıda birincilik kazandı. 13 yaşında ilk pist yarışında kendisinden büyük ağabeylerini geride bırakıp 4’üncü oldu. Sonra da 2’nci ve 1’inci. Herkes çok şaşırdı tabii... Eski Federasyon Başkanı Süleyman Memnun ‘Bu çocuk şampiyon olmak için doğmuş’ diyordu. Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun desteğiyle geçen yıl İspanya ve Yunanistan’a da gittik. Toprak, Yunanistan’da 26 yarışçı arasında 4’üncü oldu. Bu yıl da federasyonun davetiyle İstanbul Park’a geldik. Toprak ilk turda çok iyi bir derece elde ederek tüm yarışçıları geride bıraktı. Onun babası, antrenörü, her şeyiyim. Başarılı bir sporcu olması için elimden geleni yapıyorum.”

BARIŞ TOK’TAN DESTEK

Türkiye’yi Toprak’la beraber Avrupa pistlerinde temsil edecek Barış Tok ise tecrübeli bir isim. 2009 Türkiye Pist Şampiyonluğu ve Doğu Avrupa üçüncülüğü olan başarılı sporcu Barış Tok da, Türkiye’nin en hızlı sporcusu olarak uluslararası arenada mücadele edecek. Deneyimli sporcu, Yamaha R6 Dunlop Cup’ta birlikte yarışacağı genç arkadaşı Toprak’a bilgi, beceri ve tecrübelerini aktararak destek olacağı sözünü veriyor.

http://www.haberturk.com/yazarlar/59...n-hizli-cocugu
    Fotoğraflar: Berk Ertükel

Kadir Ecevit Özoğlu
    kozoglu@htgazete.com.tr
    MOTO HABER - Kadir Ecevit Özoğlu’nun yazıları cumartesi günleri Habertürk Gazetesi’nin hafta sonu eki HT Cumartesi’de yayımlanır…

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Bu çocuğun boyu sırık gibi olacağa benziyor
    Umarım ileride kendisi için dezavantaj olmaz.

clemenze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Umarım babası gibi saçları dökülmez

juniorR1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yuzme,motosiklet,bilgisayar
    arkadaşlar bırakalım boyunuda saçınıda güzel şeyler yazalım 15 yaşında ve büyük bir yetenek kenan sofuoğlu ve toprak razgatlıoğlundan güzel bir kare istanbulpark pistinden 07.01.2011 r6 cup seçmelerinden

MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Tek teker Arifi cidden tebrik ederim. Kendi gibi guzel bir evlat yetisrip Turkiye motorsporlarina kattigi icin. Umarim Avrupa pistlarinde Turk bayragini dalgalandirmak icin gerekli firsati bulur.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Her iki sporcumuza da basarilar diliyorum.

Yapilan seçmelerde, pist tur zamanlari varmi arkadaslar.
    Bir degerlendirme yapabilmek için tur zamanlarini bilmem lazim.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    herşey ailenden bitiyor valla kimi motora binme ölürsün der kimiside böyle yetiştirp şampiyon yapar
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

sgurdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 500
    aha resmin orjinali (abartılmamış hali)

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Alıntı juniorR1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bırakalım boyunuda saçınıda güzel şeyler yazalım ....
    Benim mesajımda aslında yanıtını bilip bilgi verecek olana bir soru var. Laf olsun, geyik olsun diye yazmadım. Mesajı soru ile bitirseydim bu yanlış anlama olmazdı.

Hem zaten sen de hileli resim koymuşsun

gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA

Sa

Maşaallah allah kazadan nazardan korusun gelecek vaaddediyor

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Toprak'a başarılar dilerim..inşallah güzel başarılara sağlıklı bir şekilde ulaşır
    Babası TekTeker Arif'i de esgeçmemek lazım..Türk Motor sporuna katkılarından dolayı teşekkürler
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

doguuu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    güzel kardeşim bu yaşta bu tecrübeye sahip olman, inan ki hepimizi gururlandırıyor.
    her daim küçük yaşta '' sadece motosiklet değil'' tecrübelere sahip olmaları için ailelerin biraz ilgi göstermeleri lazım.

Motosikleti
    Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim mesajımda aslında yanıtını bilip bilgi verecek olana bir soru var. Laf olsun, geyik olsun diye yazmadım. Mesajı soru ile bitirseydim bu yanlış anlama olmazdı.

Hem zaten sen de hileli resim koymuşsun
    motoron dergisinden aldım resmi arkadaşım bu başlık açıldı toprakla ilgili kimse hileli resim koymaz resim neyse o konuyu bulandırmayalım
    MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ağaç yaşken eğilir derler, aileden gelen destek ve motivasyona yetenek de eklenince, 2. bir Kenan Sofuoğlu neden gelmesin?
    Toprak kardeşime başarılar dilerim, umarım hayalleri gerçek olur, bizim de göğsümüzü kabartır.

Motosikleti
    YOLUN AÇIK OLSUN TOPRAK
    MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR

Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    helal olsun, yolu açık olsun türkiyeyi temsil etmek adına çok çok sevindim.
    umarım çok daha iyi yerlere gelir.
    boy bnmde dikkatimi çekti:D

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı sgurdal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aha resmin orjinali (abartılmamış hali)

iki tane başarılı toprağam var daha ne olsun başarılar
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

'' Tektekerarif '' lakaplı Arif Razgatlıoğlu; konusunda uzman ve marka

olmuş motosiklet sevdalısıdır. Alanya'da kendisi ile tanışma ve görüşme

fırsatım olmuştu.

Son derece mütevazi ve sempatik bir insan.. Oğlu Toprak da , babasının

yolundan gitmekte..

Her ikisinin de yolu açık olsun. Allah kaza bela göstermesin..

Arif işin show kısmında uzmandı .Toprak'ın profesyonel olarak pistlerde

başarılı olmasını ve rüzgar gibi esmesini dilerim..
    [B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]

Motosikleti
    TEK TEKER ARİF YANİ ARİF RAZGATLIOĞLU GERÇEKTEN ÇOK MÜTEVAZİ BİR İNSAN VE BİR BABA ÇOCUKLARI İÇİN NE GEREKİYORSA ÇABALAYIP HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEKTEN ÇEKİNMEYEN İŞİNİN UZMANI BİRİSİDİR VE ÇOCUKLARI BABASINI ÖRNEK ALARAK ÇOK GÜZEL YERLERE GELECEĞİNE EMİNİM
    MOTOSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı kingcüneyt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herşey ailenden bitiyor valla kimi motora binme ölürsün der kimiside böyle yetiştirp şampiyon yapar
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler