Kemal Merkit 4.Gün Sonucu - Dakar 2011
Reklamlar
-
Admin
Kemal Merkit 4. gün gerçekleşen San Miguel de Tucuman - San Salvador de Jujuy arası etabı 05:28:14 ile 61. sırada bitirdi.
Kemal Merkitin Gün Gün Yarış Değerlendirmesi:
Kemal Merkit Bildiriyor - 4.Gün
"Bugün etap oldukça zorlu idi. Özellikle etabın başlarından itibaren ağır kum zemin oldukça yorucuydu. Aslında kumda çok tecrübeliyim, ama sanırım bu sene çok kum antremanı yapma şansım olmadığından mı ne, başlarda bir kaç kere düştüm. Ama kilometreler geçtikçe zemine alıştım ve tempo tutturmaya başladım. Kum zemin motordan da benden de normalden fazla efor istiyor.
Etabın sonlarına doğru açıkçası benzinim yetecek mi diye epeyce tedirgin olup biraz gaz kestim. Ama finişte depoda daha bayağı benzin kaldığını görünce biraz pişman oldum diyebilirim. Bugünü de sorunsuz bitirdim, ama bivouac'a geldikten sonra Türkiye'den gelen telefonlar beni şaşirttı. Meğer hiç bir Check Point'de ismim çıkmamış. Fark ettim ki, Irritrac antenim kopmuş. Umarım yarına halledebilirim, yoksa gene beni merak
Kemal Merkit Bildiriyor - 3.Gün
Bugün motosikletler için 440 km bağlantı etabı ve 300 km spesiyal vardı. Genelde oldukça hızlı bir etaptı ve bazı bölümlerde 160 km hızlara çıktım. Dün gece motorumdaki tüm eksikleri giderdim ve bugün hiç bir problem yaşamadım. Hızlı ama virajlı bölümlerden oluşan etap motosiklet sürmek bakımından da oldukça keyifliydi. Bir kaç virajda gazı biraz fazla kaçırıp kendimi tehlikeli pozisyonlarada soktuğum da oldu, ama günü enel olarak sorunsuz geçirdim diyebilirim. Hem yaptığımız süratten hem de zeminin nispeten sert olmasından lastiklerim tahminimden çabuk bitiyor. Şimdiye kadar her gün bir takım lastik değiştirmek zorunda kaldım.
Yarın ki etabın biraz daha zorlu olacağını sanıyorum. Bugün sorun yaşamadan bivouaca döndüğüm için motorumla ilgilenecek ve hazırlanacak daha fazla vaktim olacak.
Kemal Merkit'ten Haberler 02-01-2011 / Dakar 2011
Yarışın dünkü gösteri niteliğindeki şehir startı gene çok etkileciydi. Yüzbinlerce kişinin izlediği bu muhteşem startta Türk Bayrağını açtığımdaki tezahürat gerçekten beni de duygulandırdı. İnşallah finiş takında da aynı gururla bayrağımızı dalgalandıracağım. Arjantin'de Türk'leri çok seviyorlar, bana da çok ilgi gösterdiler.
Bir çok hazırlığımız sponsorlarımızın çoğunluğunun son günlerde belli olması nedeniyle biraz geç kaldı. Gene yarış için gelen parçalarımızın bir kısmının Avrupa'daki kötü hava şartları ve Türk gümrüğündeki bazı sorunlar yüzünden gecikmesi nedeniyle iki ayağımız bir pabuca girdi. Motosikleti son günlerde hazır ettik.
O telaşla motorun üzerine taktığım lastiklerin üzerindeki mousse'ların geçen seneden kalma olduğunu unutmuşum. Dün gece geç saatte onu fark ettim. Mousse'un kullanım ömrü en fazla 6 ay. O halde yarışa çıksam bir kaç yüz kilometre sonra dağılacağı kesin. Gece hızlıca üzerinde taze mousselu lastik olan bir jant takım temin ettim, ama bir ufak ayrıntıyı unutmuşum gene. Jantlar yeni KTM 450 Ralli jantı, ben ise 690 Enduro kullanıyorum. Jantın üzerindeki hız okuyucu sensörün yeri biraz değişik diye bugün etaba başlar başlamaz ICO adını verdiğimiz kilometre sayacım km'yi göstermemeye başladı. Dolayısıyla Roadbook'umu kullanmam imkansız oldu. Ben de başka sürücüleri takip etmeye başladım.
Bu arada gene son dakikada hazırladığımız road book bağlantı ayakları, motor kafası, ekstra benzin tankı bağlantıları gibi bazı parçaların civataları yolda düştü, ara ara durarak onları tie-ziplerler tutturmak zorunda kaldım. Motoru hazırlayıp hiç test yapmadan yarışa yolladığım için bu sorunları ancak ilk günlerdeki etaplarda yaşayarak görebiliyorum. Yolda aynı insanları bu dur kalklar yüzünden deflarca geçmek zorunda kaldım. Yani bir ilk gün klasiği yaşadım.
Şu anda KTM Ralli Servis kamyonundan gerekli civataları ve ıvır zıvırları emin ettim ve motorumun başındayım. Bu sonradan eklediğim bağlantı parçalarının sorunları dışında KTM 690 Enduro R'ım hiç bir sorun çıkarmadı. Bu günkü etapta 150-160 km hıza çıktığım anlar oldu. Bugünlük bu kadar, sevgiler
Reklamlar
-
Canı gönülden başarılarının devamını diliyor ve merakla sonuçları bekliyoruz...
Yaşasın KTM (Kemal Türkiye Merkit)
-
Bu nasıl sürüştür ki lastik 1 günde bitiyor. Zor iş vallahi, inşallah sağ salim bitirir ...
-
Tenere1200 adına da bu yarış çok önemli.
-
Dün bütün gün Dakar internet sitesinden Kemal merkit'in nerede olduğunu bulmaya çalıştık. İlk kontrol noktasına bir türlü gelmedi, start alamadı zannettik. Meğer anteni kopmuş.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:38 ----------
http://www.dailymotion.com/video/xgf...embed&start=12
Kemal Merkit telefonda dördüncü günü değerlendiriyor.
-
KTM ile yarışacağını söylemişti ama bu fotodaki motor tenere sanırım ?
Fikirlere Kurşun İşlemez .
-
Resimdeki tenere 1200 diye umdum fakat 660 heralde.Yeşil sahalarda olsaydı giydigi çoraptan dona kadar ayrıntıları ile nakledilirdi ki basın kulanılan ana ekipmandan ,motordan neden hiç bahsetmemiş.Ktm ler başı çekti deniyor Kemal tenereyle yarışıyor!.Neden yamahayı tercih etti muamma ?????*
-
Alper41 adlı üyeden alıntı
KTM ile yarışacağını söylemişti ama bu fotodaki motor tenere sanırım ?
piranha dört adlı üyeden alıntı
Resimdeki tenere 1200 diye umdum fakat 660 heralde.Yeşil sahalarda olsaydı giydigi çoraptan dona kadar ayrıntıları ile nakledilirdi ki basın kulanılan ana ekipmandan ,motordan neden hiç bahsetmemiş.Ktm ler başı çekti deniyor Kemal tenereyle yarışıyor!.Neden yamahayı tercih etti muamma ?????*
Yahu o makina KTM 690 Enduro R, Tenere'yi nereden çıkarttınız
Kemal Merkit'in yarış motoru:
KTM ENDURO 690 R
MOTOR
Motor tipi Tek silindir, 4 zamanlı
Motor hacmi 654 cc
Çap x strok 102 / 80 mm (4.02 / 3.15")
Güç (homologe) 46.3 kW / 7500 rpm
Maksimum tork 64 Nm / 6000 rpm
Sıkıştırma oranı 11.8:1
Aktarma 6 ileri, dog clutch
Son dişli 15:45
Soğutma Sıvı soğutma
Debriyaj Hidrolik kontrollü APTC slipper debriyaj
Motor yönetimi Keihin EMS, EPT (Elektronik Güç Kontrolü)
ŞASİ
Şasi Krom-Molibden trellis şasi, powder kaplama
Lastikler, ön/arka 90/90-21"; 140/80-18"
Aks aralığı 1498 ± 15 mm (58.98 ± 0.59")
Sele yüksekliği 930 mm (36.61")
Ağırlık (yakıt hariç) Yaklaşık 138.5 kg (305.4 lbs)
-
Uploaded with ImageShack.us
Kemal Merkit' in kullandığı motosiklete çok benzediği için tenere mi acaba dedim .
Fikirlere Kurşun İşlemez .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler