TMF Yeni Başkanını Seçiyor(!)
Reklamlar
-
Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, Motosiklet Federasyonu Başkanlığı’na tek aday olarak giriyor.
Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, federasyonun kurulduğu 2003 yılından bugünlere kadar Motosiklet Federasyonu'nun içinde olduğunu söyledi.
Federasyonu, hemen 2. yılında Moto-Gp organizasyonunu düzenleyebilecek bir duruma getirdiğin anlatan Uçar, ''Motosiklet Federasyonu'nun kuruluşundan bu yana içinde olan birisiyim. Dünyada bir ilki gerçekleştirerek, hemen ikinci yılında Moto-Gp organizasyonunu yapabilecek ve 3 yıl üst üste bunu organize edebilecek bir güce getirmiştik. Bu da bize Avrupa'nın çok çabuk büyüyen bir organizasyon olduğumuz yönünde bir ödül kazandırmıştı'' dedi.
Başkan Uçar, yukarıda saydıklarının seyirci ve sporcu sayısı arttırımını da beraberinde getirdiğini anlatarak, ''2007 yılındaki organizasyonu yaptıktan son iyi bir noktaya gelmiştik. Kulüplerin getirdiği arzu ve istekleri veya teklifi üzerine genel müdürümüzün de onayıyla tekrar adaylığımızı koymuş olduk. Aday çıkmayınca son gün içinde genel sekreterliğe belgelerimizi hazırlayıp verdim ve aday oldum. Hiç kimse kavga ve gürültü istemediği için aday oldum. Yapmak istediklerimiz belli. İnsanlara çok kaliteli, düzgün, gününde, saatinde ve programına uygun yarışlar organize etmek. Birinci vereceğimiz hizmet ve üzerinde duracağımız iş bu. Çok sınırlı sayıda bulunan tesis sayısını hızla arttırmak. Burada tabi valilikler ve belediyelerle kol kola çalışacağız. Hangi belediye ve valilik ilinde böyle bir tesis istiyor, onlara maddi ve manevi anlamda destek vereceğiz. Üçüncü hedefimiz ise Türkiye'yi, Kenan Sofuoğlu gibi Avrupa'da temsil edecek sporcular yetiştirebilmek. Kazanmak, sevgi, gönül ve kabiliyet işi. Türkiye'de bu anlamda binlerce genç var. İnsanlara sunulan hizmetin sayısı ne olursa olsun, çok kaliteli, çok düzgün olması, insanların kolayca ulaşabilecekleri spor tesislerinin imar edilmesi'' diye konuştu.
OLİMPİK SPORLARDAN ETKİNLİĞİ DAHA FAZLA BİR SPOR DALI
Teşkilat başkanı Bekir Yunus Uçar, olimpik olmamakla birlikte etkinliği birçok olimpik spordan çok daha fazla olan bir spor dalı için aday olduğunu belirterek, ''Motosiklet branşı ekonomik, tanıtım ve sportif kabiliyet yönünden çok etkinliği var. Bunlar ilgi, alaka ve seyirci sayısında öndedir. Bugün rakamlar bunu söylüyor. Olimpik bir branş neden bu sıradan çıkartılıyor? Sürekli olarak değişen kurallar, azalan seyirci ilgisi, ekonomik anlamda sektörel bir gelişimi olmayışı bu noktaya getiriyor'' diye konuştu.
Motor sporlarının, en fazla ekonomik anlamda sermayenin döndüğü sporlardan biri olduğuna dikkati çeken Uçar, ''Ülkelerin yer almak istedikleri ilk 10 içindeki organizasyonlardan bir tanesi motor sporları. Bu sporu, beklentilerin çok üzerinde bir yere taşıyabiliriz. Bunu yaptığımızda hem kültürel, hem milletlerarası iletişimi sağlayan, hem de ekonomik bir başarıyı da beraberinde getirmiş olacağız. Çünkü arkasında büyük bir ekonomik boyutu olan bir spor branşı. Türkiye'de belki de 2,5 veya 3 milyonu aşan bir motosiklet kullanıcısı var. Bu da yüzde 3-5'nin sportif anlamda kullanabilme anlamına geliyor'' dedi.
2012'DEN SONRA DA ŞARTLARI BEKLEYECEK
Spor Toto Teşkilat Başkanı Uçar, 2012'deki Londra Olimpiyatları sonrasında da şartların ve kişilerin izni sonrasında tekrardan aday olabileceğini belirtti.
Başkan Uçar, ''2012 Olimpiyatları sonrasında ağustos ayından sonra bir seçim olacak. Yapacağımız seçim 1 veya 1,5 senelik bir seçim. Aday olup olmama konusunda kulüpler aynı ilgiyi ve aynı alakayı gösterirlerse, memuriyet anlamında da üstlerimiz aynı ilgiyi gösterirse, tabi devam etme durumu sözkonusu olabilir. Muhataplarınız sizi istiyorsa, sizden bir hizmet bekliyorsa, tamamen duygusal bir beklenti olamaz. Muhakkak birşeyler yapmışsınız ki insanlar sizden bazı şeyleri devam ettirmenizi istiyorlardır'' diye konuştu.
Kaynak:NTV Spor
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
Reklamlar
-
Benim rey'im kendime
Şaka bir yanada forumda çok nadir görüyorum federasyonla ilgili bilgiler.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
Tek aday olduğuna göre yeni başkan bu demektir. Hayırlısı, Sülo'yu aratmaz umarım.
-
MEMNUN duk yahu.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
-
Kim gelirse gelsin Sülo'dan daha iyi olacaktır. En azından çadır basıp arabalara taş atmaz, etrafı tekmelemez. ( umarım )
-
Iyi yada kotu bir sey yazmak icin cok erken. Umarim iyi bir seyler yapar. Cunku zor olan sey motosiklet suruculerine arka cikmak. O koltugu ise ticari ranta cevirmek ise en kolay sey.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
''Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, Motosiklet Federasyonu Başkanlığı’na tek aday olarak giriyor.''
spor toto teşkilatından , motosiklet federasyonuna geçiş ilginç ancak gelir elde edilebilir hale getirmek ise amaç , sonuç iyi olabilir.
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
BYU zaten SM'dan önceki Federasyon başkanıydı. Biri sinek valesiyse, diğeri de maça papazı. İşler aynı tas aynı hamam devam edecek. Mevkiyi rant elde etmek için kullanma. Sadece SM döneminde olduğu gibi uçuşan taşlar yarılan başlar görmeyeceğiz, herşey perde arkasında olup bitecek, hepsi bu. Bu zihiyet Federasyonu yönettiği sürece daha sittin sene motosikletten bi cacık olmaz Türkiye'de.
Kötü haber vermek istemezdim, ama dost acı söylermiş.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
01 Aralık 2010, 19:21
Shrieker adlı üyeden alıntı
BYU zaten SM'dan önceki Federasyon başkanıydı. Biri sinek valesiyse, diğeri de maça papazı. İşler aynı tas aynı hamam devam edecek. Mevkiyi rant elde etmek için kullanma. Sadece SM döneminde olduğu gibi uçuşan taşlar yarılan başlar görmeyeceğiz, herşey perde arkasında olup bitecek, hepsi bu. Bu zihiyet Federasyonu yönettiği sürece daha sittin sene motosikletten bi cacık olmaz Türkiye'de.
Kötü haber vermek istemezdim, ama dost acı söylermiş.
Ben niye "al gülüm,ver gülüm"yazdımki canım kardeşim.Bunlar halef selef.
Al birini vur ötekine.Değişen bir şey yok ortalıkta.Aylardır bir yığın entirika ve sonunda Bekir Yunus Uçar tek aday
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
-
01 Aralık 2010, 20:54
Bahse varım; alır!
-
02 Aralık 2010, 17:01
takendy adlı üyeden alıntı
''Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, Motosiklet Federasyonu Başkanlığı’na tek aday olarak giriyor.''
spor toto teşkilatından , motosiklet federasyonuna geçiş ilginç ancak gelir elde edilebilir hale getirmek ise amaç , sonuç iyi olabilir.
ne alaka motosikleti de mi kumara alet edecekler bunlar.
SUSAMADAN ÖNCE, KUYUYU KAZ!
-
04 Aralık 2010, 19:34
Başkan Bekir Yunus Uçar oldu
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü binasında yapılan Motosiklet Federasyonu 4. Olağan Mali ve Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu sonucunda tek aday olarak seçime giren Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, 63 delegenin oyuyla yeni başkan seçildi.
123 delegeden 68'inin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda divan başkanlığını Mehmet Binli yaptı. Yönetim kurulu faaliyet raporu 10 evet, 11 çekimser ve 47 hayır oyuna karşılık ibra edilemezken, denetleme kurulu raporu da 1 evet ve 19 çekimsere karşılık oy çokluğuyla reddedildi. Raporların ibra edilmemesi nedeniyle yeni yönetim kurulu, federasyonun daha önceki yönetim kurulu hakkında hukuki başvuruda bulunacak.
Öte yandan genel kurul, federasyon yönetimine mal alımı ve satımının yanı sıra tesis kiralama yetkisi de verdi. Federasyonun 2011 yılı tahmini bütçesi 7 milyon 500 bin, 2012 yılı tahmini bütçesi de 9 milyon lira olarak belirlendi.
Genel kurulda kısa bir konuşma yapan Bekir Yunus Uçar, motosiklet sporu ve sektörünü daha iyi yerlere getirmeye amaçladıklarını söyledi. Tesisleşmeye önem vereceklerini vurgulayan Uçar, ''GSGM ve Spor Toto ayrım gözetmeksizin doğru proje ve organizasyonlara destek verdi. Herkesle barışık bir federasyon olmak istiyoruz. Bizim paradan önce huzura ihtiyacımız var. Federasyon kulüplerle, kulüpler de sporcularla var olur. Sporcu ve kulüpler olmadan federasyon, içi boş bir davul olmaktan öteye gidemez. Şu an bu güce, fırsata ve birlikteliğe sahibiz'' dedi.
Motosiklet federasyonun yeni yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı:
Semih Temeltaşı, Mehmet Binli, Tayfun Işık, Murat Durna, Mahmut Nedim Akülke, Bünyamin Burak Aslan, Sadık Özdemir, Fatih Kılıç, Ali Ulusan, Ekmel Bilge, Halil Yılmaz, Bora İmadoğlu, İsmail Kargulu ve Ogün Baysan.
DHA
Hayırlı olsun, umarım bizler içinde faydalı olur
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
06 Aralık 2010, 17:02
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)