Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sofuoğlu, Moto GP için İspanya'ya gitti

REKLAM ALANI
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonu şampiyon tamamlayan Kenan Sofuoğlu, Moto GP'nin dalı olan Moto2'de yarışmak için İspanya'ya gitti.

Moto2 San Marino Grand Prix'sinde 5 Eylül'de kaza geçiren ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 19 yaşındaki Japon sporcu Shoya Tomizawa'nın yerine Technomag-CIP takımında yarışacak olan milli motosikletçi, test sürüşleri için bu sabah İspanya'ya uçtu.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Technomag-CIP ile Moto2'nin 31 Ekim Portekiz ve 7 Kasım İspanya yarışlarında yer alacağını kaydetti.

Gelecek sezon Moto2'de yarışmak istediğini, Technomag-CIP takımından da son iki yarış için böyle bir istek geldiğini anımsatan Sofuoğlu, şöyle konuştu:

''İspanya'da test sürüşleri yaparak ardından Portekiz'e geçeceğim ve ilk Moto GP deneyimini yaşayacağım. Daha önce ağabeyim Sinan (Sofuoğlu) Moto GP'de yarışmıştı. Moto GP'de ilk kez kendimi deneyeceğim. Moto GP'de podyuma çıkan ilk Türk sporcu olmak istiyorum. Moto2'de yarışmalar benim için antrenman özelliği taşıyor. Kendi yerimi görerek, 2011'in hazırlığını yapmış olacağım. Çünkü, seneye Moto2'de yarışacağım. Benden beklentiler var. Portekiz yarışmasında olmasa da İspanya'daki son yarışmada sürpriz yapabilirim.''

-GAZETECİLERDEN ANLAYIŞ İSTEDİ-

Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonu şampiyon tamamlamasının ardından Türkiye'de bir çok basın kuruluşunun kendisiyle röportaj talebinde bulunduğunu, ancak bunlara yanıt veremediğini belirten Sofuoğlu, ''Gazeteciler şampiyona sonrası büyük ilgi gösterdi. Ancak ben sezon bitirmeden röportaja sıcak bakmadım. Çünkü Moto2'nin son iki yarışı benim gelecek sezonun planlaması açısından büyük önem taşıyor. Yarışmalara odaklanmak istedim. Gazetecilerin beni anlayışla karşılayacağına inanıyorum. Moto2 yarışmalarının ardından röportajlarımı gerçekleştireceğim'' diye konuştu.

Moto2'de Portekiz yarışı 31 Ekim'de Estoril Circuit Pisti'nde, sezonun son yarışı ise İspanya'daki Valencia Pisti'nde 7 Kasım'da koşulacak.

Moto GP'de yarışan ilk Türk sporcu olan Sinan Sofuoğlu, 2008 yılında Kocaeli'nin Körfez Pisti'nde antrenman sırasında geçirdiği kaza sonrası yaşamını yitirmişti.

Kaynak:İstanbul Haber

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bu iki yarış bence Kenan'ın kariyerinin en önemli iki yarışı...
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

Yolun açık, Allah yardımcın olsun Kenan...
    Bu arada Kenan'ın yarışlarını nereden izleyebiliriz, bilgisi olan varmı arkadaşlar?

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Ne yapacak acaba diye okadar heycanlıyım ki...

Alıntı Wilusa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yolun açık, Allah yardımcın olsun Kenan...
    Bu arada Kenan'ın yarışlarını nereden izleyebiliriz, bilgisi olan varmı arkadaşlar?
    Torrent siteleri var, ben yarış sonrası internete verildiği zaman ulaştığım linkleri buraya veririm. Oradan yarışın tamamını indirebiliyoruz.Tahminen yarıştan 1 gün kadar sonra....

KadZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Dilerim Kenan bu iki yarışı alnının akıyla tamamlar. Dualarımız seninle.
    KADir ZEngin

Ne kadar hızlı gittiğini durman gerektiğinde anlarsın...

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı KadZe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dilerim Kenan bu iki yarışı alnının akıyla tamamlar. Dualarımız seninle.
    Yanlış anlamazsanız bişey sormak istiyorum, "anlının akı ile" nasıl yarış tamamlanıyor? Yada aksi bir durum nasıl oluyor??

yarışı canlı olarak hangi kanaldan izleyebiliriz?

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı orhanmelih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yarışı canlı olarak hangi kanaldan izleyebiliriz?
    İzliyemezsiniz çünkü yok. Belki canlı yayınlayan birkaç kanal ismi öğrenebilirsiniz(dünya üzerinde) ama onların yayınına da canlı nasıl ulaşıcaksınz...

Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlamazsanız bişey sormak istiyorum, "anlının akı ile" nasıl yarış tamamlanıyor? Yada aksi bir durum nasıl oluyor??
    "anlının akı ile" değil "alnının akıyla" yazdım. Anlamı ise "ayıplanacak bir duruma düşmeden, şerefiyle başarı göstermiş olarak:"
    Örneğin:"Bütün savaşlardan alnının akıyla çıkmış bir denizci. Hiç yenik düşmemiş."- Z. Selimoğlu.
    kaynak:tdk

Umarım yardımcı olabilmişimtir.
    KADir ZEngin

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı KadZe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "anlının akı ile" değil "alnının akıyla" yazdım. Anlamı ise "ayıplanacak bir duruma düşmeden, şerefiyle başarı göstermiş olarak:"
    Örneğin:"Bütün savaşlardan alnının akıyla çıkmış bir denizci. Hiç yenik düşmemiş."- Z. Selimoğlu.
    kaynak:tdk

Umarım yardımcı olabilmişimtir.
    Kelime hatası için kusura bakmayın. Yardımcı olma isteğiniz bile yeter aslında.

Konu biraz dağılacak ama...Ben anlamını biliyorum olayın ama bunu "yarış"a uyarlıyamıyorum...Yani açıklmalarınızdan gidecek olursak, Kenanı hepimiz tanıyoruz, şerefsizce bir hareket yapmayacağı kesin. Onun dışında sonuncu bile gelse, ilk virajda düşse hiçbirimiz için farketmez, bizim temsilimizdir kedisi, gurumuzdur herzaman.Ayıplanacak bir durum değildir bu saatten sonra hiçbir sonuç.. Doğal olarak herzaman alnının akıyla çıkacaktır yarışlardan. Kaldı ki yarışlarda yenik düşmek yada benzeri bir tabir hiç yakışık almaz. Orada yer alabilmek bile fazlasıyla büyük bir başarıdır. Tüm büyük motorcular söylüyor, "MotoGP de start alan hekes birer kahramandır" diye.

O yüzden bu tabir yarış sonucunu da kastetmiyorsa neyi kastediyor ben anlayamıyorum

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    iki abisini kaybedip (özelliklede birisi motosiklet kazasından) sonrada hayatını kaybeden bir motosiklet sürücüsünün yerine yarışmak korkunç geliyor bana yahu. Allah korusun kenanı.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Yarisi sag salim tamamlasin yeter.
    Alninin akini istersem ne olayim.

Bu Moto2 pilot degirmeni abicim.
    Kazasiz yaris yok.
    Yaris bitene kadar kalp krizi geçirmezsem, bi daha bana bisey olmaz.
    Ulem Kenan illa basini belaya sokacak bisey buluyorsun ha!!!
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yarisi sag salim tamamlasin yeter.
    Alninin akini istersem ne olayim.

Bu Moto2 pilot degirmeni abicim.
    Kazasiz yaris yok.
    Yaris bitene kadar kalp krizi geçirmezsem, bi daha bana bisey olmaz.
    Ulem Kenan illa basini belaya sokacak bisey buluyorsun ha!!!
    Olm adam bikti artik Supersport tan...
    Cocuk heyecan ariyor...
    Ve buda gayet normal...

Ben nasil büyük mator istiyorsam onunkide ayni olay...
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kelime hatası için kusura bakmayın. Yardımcı olma isteğiniz bile yeter aslında.

Konu biraz dağılacak ama...Ben anlamını biliyorum olayın ama bunu "yarış"a uyarlıyamıyorum...Yani açıklmalarınızdan gidecek olursak, Kenanı hepimiz tanıyoruz, şerefsizce bir hareket yapmayacağı kesin. Onun dışında sonuncu bile gelse, ilk virajda düşse hiçbirimiz için farketmez, bizim temsilimizdir kedisi, gurumuzdur herzaman.Ayıplanacak bir durum değildir bu saatten sonra hiçbir sonuç.. Doğal olarak herzaman alnının akıyla çıkacaktır yarışlardan. Kaldı ki yarışlarda yenik düşmek yada benzeri bir tabir hiç yakışık almaz. Orada yer alabilmek bile fazlasıyla büyük bir başarıdır. Tüm büyük motorcular söylüyor, "MotoGP de start alan hekes birer kahramandır" diye.

O yüzden bu tabir yarış sonucunu da kastetmiyorsa neyi kastediyor ben anlayamıyorum
    Kenan'nın aksi bir harakette bulucağını zaten kastetmedim. Zaten az çok Kenan kayranlığımı bilen bilir üzerinde durmuycam.Allah korusun farzet ki dediğin gibi ilk viraj da düştü, bu bizim gözümüzde Kenan'ı Kenan yapan değerleri zedelemeyecek elbette. Burda kastetmek istediğim uzun lafı kısası "başarılar" dı yani. Ök.z altında buzağı aramaya gerek yok. Sizin de cvp ve ilginiz için tşk ederim.
    KADir ZEngin

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)