Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nda Yönetim Düştü

REKLAM ALANI

Motosiklet Federasyonu'nda, yönetim kurulu asil ve yedek üyelerden 19 kişinin istifa etmesinin ardından yönetim, statü gereği düştü.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu'nun, federasyon başkanı Süleyman Memnun'a daha önce 3 ay hak mahrumiyeti cezası vermesi ve ardından gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yeterli çoğunluğun sağlanamamasının ardından federasyonda istifalar hızlandı.

Daha önce yönetim kurulu asil ve yedek üyelerden 13 kişinin istifasının ardından bir hafta içinde Paul Lebbink, Alaattin Yılmaz, Salih Yerlikaya, Ercan Ülkü, Necati Erdal ve Ali Ekber Ekici'nin de istifasıyla yönetim kurulu, statü gereği fiilen sona erdi.

GSGM Tahkim Kurulu'nun, federasyonu olağanüstü genel kurula taşıyacak kayyum ataması yapması bekleniyor. Federasyonda 14 asil ve 14 yedek yönetim kurulu üyesi bulunuyordu.

Kaynak : A.A. - 30 Eylül 2010
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Hayırdır inşallah
    Kolpa Adamları

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İyi olmuş.

Umarım bundan sonraki adaylar ve atanacak olanlar, sadece yarışlar (ticaretle) değil. Yoldaki motosikletler ilede ilgenirler. Resmi görev tanımlarında böyle bir görevleri yok, ancak bu görevlere gelen adamlar arasında motosiklet geçmişi olmayan yada sevmeyen birileri yok öyle değilmi? Durum böyle olunca bu adamların sadece yarışlarla ve organizasyonlarla ilgilenmek yerine sosyal sorumluluk projeleri hazırlayarak bizlerin dertlerine ve isteklerine de tercüman olmalılar diye düşünüyorum.

Yanlış mı düşünüyorum?

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

Alıntı Sadık1453 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi olmuş.

Umarım bundan sonraki adaylar ve atanacak olanlar, sadece yarışlar (ticaretle) değil. Yoldaki motosikletler ilede ilgenirler. Resmi görev tanımlarında böyle bir görevleri yok, ancak bu görevlere gelen adamlar arasında motosiklet geçmişi olmayan yada sevmeyen birileri yok öyle değilmi? Durum böyle olunca bu adamların sadece yarışlarla ve organizasyonlarla ilgilenmek yerine sosyal sorumluluk projeleri hazırlayarak bizlerin dertlerine ve isteklerine de tercüman olmalılar diye düşünüyorum.

Yanlış mı düşünüyorum?

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    Resmi görevleri arasında bahsettiğin maddeler var ama görevini yapan kim?

TMF Mevzuatı:
    http://www.tmf.org.tr/mevzuat_ana.php

e) Motosiklet ve sürücü malzemelerinin standartlarını tespit ederek, bunların yurt içinde üretilenlerin veya ithal edilenlerin standartlara uygunluğunu onaylamak,

n) Spor ve hobi amaçlı motosiklet sürüş eğitimi veren özel kurs ve eğitim programlarının standartlarını belirlemek ve onaylamak,

o) Motosiklet sürücülerinin haklarının korunması, diğer taşıtlara göre özel bir statüye kavuşturulması için kamu/özel her kurum/kuruluşla ve bakanlıklarla görüşmelerde bulunmak, bu konuda eğitim amaçlı panel ve toplantılar düzenlemek,
    Umarım görevini hakkıyla yerine getirebilecek bir yönetim kurulu göreve başlar.

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    =AydoganX;2165349]Resmi görevleri arasında bahsettiğin maddeler var ama görevini yapan kim?
    Umarım görevini hakkıyla yerine getirebilecek bir yönetim kurulu göreve başlar.
    Bir ara Süleyman Memnun ile ilgili bir başlıkta araştırmıştık bunu bulduğumuz belgede sadece yarış ve organizasyonlar ile ilgili görev tanımları vardı. Demekki bulduğumuz belge yanlışmış. Bu güne kadar kimseyi bir toplantımızda yada yanımızda göremedik. Ne cenazelere katıldılar ne yaptığımız gösterilere. Umarım bundan sonrakiler görevlerinin hakkını verir ve yanımızda olurlar.
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    batırıp kaçıyorlar işte..
    sırtlayacak adam lazım, kaçacak adam her yerde var zaten...

hak eden gelsin
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

emomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 1100 xx
    Bugün okuduğum en güzel haber...

Temennim bundan sonra görevini iyi yapan, ticari amaç peşinde olmayan bir yönetimin gelmesidir.

Suleyman bey TMF 'nin sonunu getirdiniz.... yazık oldu.

Süleyman bey ; İşinizin başına dönün yoksa orasıda batacak, motosiklet ve aksesuar satmaya devam et. Tmf dükkan değil..

Süleyman bey; açtığın motosiklet kursunda "herhangi bir kaza veya yaralanma halinde en yakın hastaneye ulaşmak ve gerekli tedavi ve müdahalenin yapılması katılımcının sorumluluğundadır" diyen sen değilmisin ne beklenir senden....

Süleyman bey; TMF den ayrıldın ama birkez daha hatırlatayım senin ordaki görevin sadece yarışlar değil ikiteker üstündeki herkesin hakkını savunmak ve her türlü faaliyette yardımcı olmaktır.

Süleyman bey, süleyman bey... daha ne yazayım bilmiyorumki...
    Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Cok sacma gelebilir ama sahsi dusuncem Suleyman memnun tum uyeleri tehdit etmis olabilir. Ben bu adamin gorev yaptigi surece, harac , rusvet , komisyonculuk dahil her halti yedigine inanir duruma geldim. Diger uyelerinden buna ses cikarmamasinin tabiki bir sebebi var.

simdi herkez sesizce sivismak icin ortam yaratiyor. Turkiye ye ve Turk motosiklet sporuna ciddi bir zarardan baska hic bir sey katmamis fuzuli bir yonetim oldu sadece.

Yeni sporcular yetisterecek , motosiklet sporuna ve gunluk kullanimina faydasi dokunacak biri olmadigi surecede kimsenin o kurulun basina gecici dahi olsa gelmesini istemem sahsen
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

İnşallah güzel bir yönetim gelir ve adam eder artık bu düzeni.

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayırlı olmuş, kısa süren Sülo hanedanlığı bitti sonunda.

exile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    yerini alacak olan yönetim umarım bu işe gerçekten gönül veren ve faydalı kişilerden oluşur..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    e hadi hayırlısı

çarkçıbaşı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BENELLI TNT 25
    İnşallah güzel gelişmelerin başlangıcı olur bu değişim..ülkemiz medeni bir havaya kavuşur ve artık motosiklet trafikte kabul görmeye başlar inşallah..

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Arkadaş,

Haber güzel de sonrası ne olacak?

Bizler buralara sahip çıkmaz, ilgi göstermez, seçimlere katılımcı olmaz isek, ali gider veli gelir. Ellerini tutan birşey yok zaten
    Poturdak

Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş,

Haber güzel de sonrası ne olacak?

Bizler buralara sahip çıkmaz, ilgi göstermez, seçimlere katılımcı olmaz isek, ali gider veli gelir. Ellerini tutan birşey yok zaten
    Doğru söze ne denir Camianın içinden, adam gibi bir adam, aday olmadıkça gelen gideni aratır.

Motosiklet Federasyonu'nda seçim belirsizliği

Motosiklet Federasyonu'nda, yönetimin düşmesinin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu tarafından oluşturulan komisyona federasyon temsilcileri katılmadığı için seçim tarihi de belirlenemiyor.

Federasyonda 31 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan, ancak yeterli çoğunluk sağlamadığı için iptal edilen olağanüstü genel kurulun ardından istifalar nedeniyle yönetim düşerken, GSGM Tahkim Kurulu tarafından komisyon oluşturuldu.

Komisyonda Tahkim Kurulu raportörü İlker Peksözer ile 3'er GSGM ve federasyon temsilcisi görevlendirildi. Komisyonun 7 Ekim'de gerçekleştirdiği toplantıya federasyon temsilcileri, 5-6 Aralık tarihlerinde “seçim kararı” aldıkları gerekçesiyle katılmadı.

Öte yandan, Süleyman Memnun'un başkan imzasıyla komisyona, “5-6 Aralık tarihlerinde seçim kararı alındığı ve uyuşmazlık durumu”nun ortadan kalktığı yönünde yazı gönderdiği öğrenildi.

Komisyon, Süleyman Memnun'un böyle bir yetkisinin bulunmadığı gerekçesiyle federasyonla ilgili konuyu 15 Ekim'de toplanacak GSGM Tahkim Kurulu'nda görüşecek.

Kaynak : A.A. - 11 Ekim 2010

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler